واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اخبار جشنواره منطقهاي سينماي جوان بجنورد؛ دبير جشنواره بجنورد: پرورش استعدادهاي جديد بركت جشنواره سينماي جوان است
خبرگزاري فارس: دبير هشتمين جشنواره منطقهاي سينماي جوان گفت: پرورش استعدادهاي جديد بركت جشنواره سينماي جوان است.
به گزارش خبرگزاري فارس، برنامههاي سومين روز جشنواره دوشنبه 4 شهريور با اكران فيلمهاي راه يافته به بخش مسابقه 9:30 صبح آغاز شده است.
صدرا مذهب يوسفي، دبير اجرايي جشنواره و معاون فرهنگي مدير كل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالي ضمن اعلام مطلب فوق افزود: كلمره به كارگرداني نوروز عليزاده از اردبيل و پرچين كال ساخته مهدي خليلي ازسنندج را از جمله فيلمهاي راه يافته به بخش مسابقه است كه در اين روز به نمايش گذاشته ميشود.
وي افزود: مورچهها فيلمي از احسان توكلي از بجنورد، يهودا به كارگرداني مجتبي غلام دوست از لاهيجان، جمعه خيس به كارگرداني سهيلا پور محمدي از رودبار، ويز فيلمي از وحيد بيوته از اردبيل، تماس ساخته ساسان عادلي ازلاهيجان و آهو به كارگرداني مير دولت موسوي از اردبيلديگر فيلم هاي در دست اكران اين بخش را تشكيل ميدهند.
دبير اجرايي جشنواره همچنين زمزمه گنگ فيلمي از سيده هاجر موسويان از جاجرم، گذران به كارگرداني صفر غفار زاده از مراغه، نان و قفس فيلمي از علي مردمي از اروميه، نصف نصف به كارگرداني مشفق شجاع از سنندج، رحمت الهي كاري از مرضيه بختياري از مشكين شهر به مجموعه اين آثار در بخش مسابقه افزود.
مذهب يوسفي با اعلام بخش مسابقه در جستجوي حقيقت اين جشنواره در اين روز از اكران 8 فيلم كوتاه در اين بخش خبر داد و گفت: صلوات به كارگرداني زين العابدين نصيري از زنجان، زمزمه سكوت درخت فيلمي از رضا علايي از سنندج، نت هشتم ساخته احسان توكلي از بجنورد، گل آفتابگردون كاري از وحيد فولادوند ازتبريز، آهنگي كه با تو شنيدم به كارگرداني آرمان فياضي ازلاهيجان، صيام كاري از امير شكرگزار از تالش، POV فيلمي از حميد عزيزي از اردبيل و سجاده كاري از نظير ميرزايي فيلم هايي هستند كه در اين بخش به نمايش در خواهد آمد.
وي همچنين اعلام كرد: برپايي نشست تخصصي نقش فيلمنامه در فيلم كوتاه با حضور عزيزالله حاجي مشهدي از فيلمنامه نويسان برجسته و يكي از داوران بخش فيلم نامه اين جشنواره در ساعت 16 عصر و همچنين نمايش 5 فيلم به مناسبت شصتمين سال اشغال فلسطين در ساعت 18:30، برگزاري دومين كارگاه آموزش عكاسي با موضوع مستند اجتماعي ديگر برنامه ها در سومين روز جشنواره خواهد بود.
حيدري نمايش فيلم بچه هاي ابدي به كارگرداني پوران درخشنده با حضور خود فيلمساز در سينما قدس بجنورد ساعت 20:30 و برگزاري نشست نقد و بررسي فيلم هاي بخش مسابقه اين جشنواره باحضور تهماسب صلح جو منتقد و يكي از كارگردانان كشور را از ديگر برنامهها در اين روز عنوان كرد.
* دبير هشتمين جشنواره منطقهاي سينماي جوان: پرورش استعدادهاي جديد بركت جشنواره سينماي جوان است
تربيت نسل نو انقلاب پيام رساني ارزش هاي انقلاب اسلامي ورود به ذهن خلاق نسل نو توانمند سازي و پرورش سينماگران جوان از جمله بركات و آثار جشنواره سينماي جوان است.
محمد رضا سوقندي مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي و دبير هشتمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان در گفتوگويي ضمن بيان اين مطلب گفت: سينما نوع تكامل يافته هنر است كه به صورت تخصصي از ابزار هاي نوين بهره مي گيرد، هم عنصر زمان را از عصرها تا لحظه و ثانيه همراه دارد و هم با حفظ هويت جوان خويش پيام رسان نسل ها مي گردد.
اوبرپايي جشنواره ها را سبب رونق بخشي به هنر سينما و هنرمند سينماگر عنوان كرد وگفت :جشواره نقطه اغاز وپايان هنر نيست .
سوقندي افزود :جشنواره اگر همراه با نقد ،تحليل ،آموزش، توانمندسازي ،كشف استعداد ، توجه به محتوي ومفاهيم مورد نياز شريعت ومبتني برآموزه هاي رشد دهنده باشد موجب شكوفايي و رشد هنر ونقطه آغاز خواهد بود اما اگر دچار جشنواره زدگي شود ومقصد و مقصود باشد كار كرد آن موقت وگذاري وبي حاصل است .
دبير جشنوارهاي منطقه اي سينماي جوان در خراسان شمالي با اذعان براين مهم كه به طور كلي جشنوارها ازدوساختار شكلي ومحتوايي وموضوعي شكل گرفته اند تفاوت برگزاري جشنواره در كشور ما وتوسط هنر مندان متعهد ومسلمانان باساير كشور ها را توجه به محتوا ونحوه بهره گيري از ابزار دانست و تصريح كرد :پيام رساني ارزشها ومفاهيم عاليه فرهنگ اسلامي ايراني هدف برپايي جشنواره ها دراين مرزوبوم است كه حضور استان هاي مختلف با تعدد فرهنگي وظرفيت هاي مختلف در كشف اين مفاهيم وتبادل افكارو آثار ميتواند تاثيرگذار باشد.
سوقندي باتاكيد برشناخت هنر سينما واثر گذاري آن به كار گيري نگاه تخصصي به اين هنر وسرمايه گذاري جدي در بخش سخت افزاري ونرم افزاري وتوانمندسازي جواناني مستعد حمايت رااز جمله راهكار هاي تحقق توسعه هنر سينما عنوان كرد و افزود: جشنواره هدف خط پايان نيست، بلكه در گستره فيلم، فيلمنامه و تصوير پويشي با رويش و نوآوري همراه با شكوفايي است.
او ادامه داد :در سال نوآوري و شكوفايي اين جشنواره بستري مناسب براي خلاقيت و نوآوري هنرمندان اين مرز و بوم است و مفتخريم در خراسان شمالي فرصتي فراهم آمده است تا زمينه تعامل و ارتباط سازنده و آشنايي هنرمندان بيش از پيش فراهم آيد.
سوقندي مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي از مشاركت معاونت امور سينماي وانجمن سينماي جوانان ايراندر برگزاري اين جشنواره قدرداني كرد.
* استاندار خراسان شمالي: حمايت از سينما گران جوان و فعالان سينما بايد دغدغه مسئولان شود
به گزارش روابط عمومي انجمن سينماي جوانان ايران مهندس محمد حسين جهانبخش استاندار خراسان شمالي ضمن بيان اين مطلب افزود:برپايي جشنواره هايي از اين قبيل را گامي در جهت تقويت هر چه بيشتر پتانسيل ها و استعدادهاي بالقوه اين استان خواند.
او گفت: برپايي جشنواره ها فرصت گرانبهايي براي احياء فرهنگ ها و هنرهاي بومي و ملي وكشف و حمايت از استعدادهاست.
جهانبخش همچنين به علاقه مندي مردم خراسان شمالي بر ارتقاء هنر ديني اشاره و در اين راستا تقويت و ارزش گذاري بيش از بيش به هر چه بهتر برگزار شدن جشنواره ها را خواستار شد.
اين استاندار گسترش فناوري ديجيتال وسينماهاي خانگي را از عوامل درآمدزا نبودن سينماها واستقبال كم سرمايه گذاران در سرمايه گزاري توسعه صنعت سينما و زير ساخت هاي مربوط عنوان كرد و خاطر نشان ساخت: بايد تمام تلاش ها به سمت برنامه ريزي و زمينه سازي هر چه بيشتر در جذب سرمايه گذاران شود.
مهندس جهانبخش با تأكيد بر اعلام آمادگي و هر گونه حمايت استانداري اين استان از علاقه مندان اين عرصه، پيشنهاد داد: از طريق بنگاه هاي زود بازده اشتغال و اعطاي وام، عرصه را براي رشد زير ساخت هاي سينما و استقبال گسترده مردم و درنتيجه ارتقاء كيفي اين هنر در استان فراهم آوريم. استاندار خراسان شمالي با تصريح اين مطلب كه رشد فرهنگ و هنر در هر منطقه بايد دغدغه مسئولان شود،
جهانبخش با تأكيد بيش از بيش بر اهميت هنر سينما ونقش بسيار سازنده وكليدي اين امر در توسعه فرهنگ هاي ارزشي بهره مندي از اين فرصت را بسيار ضروري دانست و اظهار اميدواري كرد: با برگزاري چنين برنامه هاي هدفمندي بتوانيم استعدادهاي جوان را شناسايي و ارزشهاي انساني را به عنوان فرهنگ جامعه نهادينه و ترويج كنيم.
* تاكيد 7 تن از مديران كل فرهنگ وارشاد اسلامي بر توسعه وحمايت سينماي جوان در كشور
مديران كل ادارات فرهنگ وارشاد اسلامي استانهاي آذربايجان غربي، گلستان، زنجان، مازندران، كردستان، آذربايجان شرقي،خراسان شمالي بر توسعه وحمايت از مراكز سينماي جوان وپرورش نيروي انساني سينما همزمان با برگزاري جشنواره منطقه اي سينماي جوان در بجنورد تاكيد كردند.
محسن غفاري آذرمدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي: وجود چنين جشنواره هايي را زمينه ساز تضارب آراء، تبادل انديشه و آموزش هاي مستقيم وغير مستقيم اعلام كرد.
اوافزود: برگزاري جشنواره هايي از اين دست سبب ايجاد غرور و عزم ملي در جوانان براي توسعه و اعتلاي كمي و كيفي سينماي كشور ميشود و استعدادهاي بالقوه جوانان ميهن اسلامي را فعليت مي بخشد. غفاري آذرهنر سينما در هر منطقه را انتقال ظرفيت فكر و انديشه آن منطقه دانست و تصريح كرد: هر چه اين ظرف نوآورانه، خلاق و در بردارنده تكنيك هاي پيشرفته از لحاظ بيان و اجرا باشد به حد مطلوب نزديكتراست.
غفاري آذر داشتن سينماي، فاخر تأثيرگذار، درآمدزا و صاحب جايگاه در عرصه جهاني را نيازمند سرمايه گذاري هاي چشمگير عنوان كرد و يادآور شد: قطعاً نيروي انساني مختصص، ارزشي و خوش فكر در اين راستا در درجه اول اهميت قرار دارد.
وي حمايت فراگير از فيلمسازان جوان از طريق ايجاد فرصت هاي آموزشي و تجربي را يكي از راه هاي تربيت نيروي انساني مجرب و حرفه اي در سينما ذكر كرد .
دكتر غلامرضا منتظري مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان گلستان نيز در ادامه اين گفتگو بالابردن تراز دانايي و توانايي هنرمندان جوان را مهمترين دستاورد جشنواره هاي فرهنگي و هنري اعلام كرد.
اوهمچنين فراهم آوري فرصتي مناسب براي هم انديشي و هم بينشي و تبادل تجربه هاي موفق را از كاركردهاي برگزاري جشنواره ها ي منطقه اي سينماي جوان ذكر كرد و افزود: پاسخگويي به نيازهاي فرهنگي و هنري زمينه سازي مناسب براي رشد و شكوفايي قابليت هاي جامعه هدف و ايجاد فضايي شاد و با طراوت كه به غني سازي اوقات فراغت جوانان مي انجامد ديگر نتيجه و ضرورت برگزاري جشنواره هاي فرهنگي و هنري است.
وي با تحسين رويكرد جشنواره منطقهاي سينماي جوان در تبين فرهنگ قومي و ملي اظهار داشت: بهتر است از آثاري كه مرتبط با جلوه هاي فرهنگ ديني و ملي هستند به شكل ويژه تقدير شود تا اگر چه به جهت فني و پرداخت ضعيف باشند اين تشويق سبب جهت دهي و رشد هر چه بيشتر آنان شود.
منتظري اهتمام جدي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ادارات كل استان ها به حمايت از توليد فيلم هاي كوتاه و بلند و رفع دغدغه هاي مالي جوانان درساخت فيلم، شكل گيري دفاتر انجمن سينماي جوانان با تجهيزات و امكانات مورد نياز در مناطق و شهرهاي استانهاي مستعد و همچنين هماهنگي با صدا و سيما به منظور حمايت از آثار فاخر را از جمله راه هاي دستيابي به گستره وسيع و كيفي هنر سينما عنوان كرد.
رضا ديني مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي زنجان نيز ،جشنواره ها را زمينه ساز ايجاد فضاي سالم نقد دانست و گفت: محصول نهايي جشنوارهها ساخته شدن عيار هنري است كه منجر به اعتلاي هنر سينما و رشد تعالي سينما گر خواهد شد.
او تعيين چارچوبهاي مشخص و معرفي رويكردهاي ارزشي در جشنواره ها را سبب پديد آمدن زبان مفهومي مشترك بين فرهنگ ها و صاحبان نگرش هاي مختلف ذكر كرد و اظهار داشت: با وجود تنوع قومي و فرهنگي در كشورما همگي حول محور آيين رهآيي بخش اسلام گرديده اند و در طول تاريخ شاهد تعامل و تعاطي در مقوله دين و هنر بودهاند.
ديني با عنوان اينكه فرهنگ ديني تاكنون زمينه ساز پيدايش ارزنده ترين آثار هنري بوده است تصريح كرد: هنر همواره به عنوان زبان برنده اي در خدمت تبليغ معارف و آموزه هاي ديني بوده است كه برگزاري جشنوارههايي از اين دست بهترين فرصت بهره برداري و دستيابي به دستاورد هاي ارزشمند و انسان ساز است.
محمد اسماعيل امامزاده مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مازندران جشنواره ها را ميدان گاهي براي بررسي آثار و تجربه اندوزي برشمرد و با تأكيد بر ضرورت برگزاري جشنواره ها گفت: لازم است هر ازچندگاهي جشنواره هايي از اين دست بر پا شود تا جريان سيال نقد و نظر،كه تصحيح و تعالي را به وجود مي آورد، رونق يابد و تنوع در آثار هنري دچار رخوت و آسيب نشود.
او با بيان اينكه اصول و مشتركات فرهنگي ديني علي رغم گوناگوني اقوام و نژاد ها در كشور ما همواره موجب وحدت وهمدلي وسلاحي مهار نشدني در مقابل دسيسه هاي تفرقه افكن دشمنان بوده است، برپايي جشواره هاي منطقه اي را تصوير سازي زيبا از توانمندي هاي فرهنگي و هنري وتقويت انسجام و وحدت خواند.
او مشكل اصلي سينما را باور اين نكته كه هنر خود يك رسانه و ظرف براي مظروف فرهنگ است عنوان و خاطرنشان كرد: هنر خود به خود اصالت و ارزش ندارد. بايد ارائه دهنده پيام وحاوي ارزش هاي فرهنگي باشدتا نمود واقعي خود را بيابد.
امامزاده آموزش سازماندهي شده براي بخش ها و همه سطح ها وتداوم تكميلي آن در كنار همراه سازي رسالت هاي محتوايي با محور قرار دادن انجمن سينماي جوانان به عنوان مجري برنامه هاي آموزشي و همچنين تلاش براي توليد در دو سطح آماتور وحرفه اي، تمهيد بسترخريد و پخش توليد سينما گران از جمله مواردي است كه مي تواند تاحدي به سطح كيفي سينما ارتقاء بخشد دانست.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كردستان نيز برپايي جشواره هاي در اين راستا را اصولاً بسترآفرين انگيزه حركت وسوق دادن هنرمندان در ارايه آثاري ارزشمند خواند.
منصور ايماني با تأكيد براين مهم كه سينماگران بايد معرف فرهنگ و هنر ما در سطح جهاني باشند، در اين خصوص خواستار زمينهسازي بيشتر براي فعاليت جوانان و ارايه آموزش در كسب مهارت هايي در جهت ترغيب آنان به ارايه آثار ارزشمند و منطبق با فرهنگ ملي شد.
وي تقويت تجهيزات وامكانات انجمن سينماي جوان وپشتيباني وحمايت از آثاري كه در جهت سينماي ديني و ملي است را از جمله برنامههاي اين اداره كل در سال جاري در جهت تقويت هر چه بيشتر هنر سينما و سينماگران كردستان اعلام كرد.
احمد احمدي منش مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان آذربايجان شرقي اجراي جشنوارههاي منطقهاي را زمينه ظهور و بروز استعدادهاي نقاط مختلف كشور اعلام كرد وافزود: اين جشنواره ها سبب مي شود گرايش به مركز به دليل امكانات وتجهيزات فراوان در آنجا، كمتر و هنرمندان شهرستاني بدين طريق معرفي شوند.
او تعيين موضوعات ارزشي وخاص براي جشنواره ها به جاي پرداختن به موضوعات عام وگسترده را در جهت دهي آثار ارائه شده وارتقاء بار معنايي آنها بسيار سازنده عنوان و خاطر نشان كرد: بدين طريق در كنار شناسايي استعداد در جشنواره ها به شكل مؤثر مي توان آثار در دست توليد را هدايت و جهت بخشيد.
احمدي منش پيشنهاد داد: در هر يك از مناطق تعيين شده در جشنواره موضوعي ارزشي و متفاوت در نظر گرفته شود نتيجه و بازخورد بهتر خواهد داشت.
او آموزش پايهاي به دانش آموزان وتبين اهميت هنر بخصوص هنر سينما در فرهنگ سازي و كشف استعداد ها وخلاقيت ها، ساخت آمفيتئاتر در مدارس را از راهكارهاي سازنده در توسعه هنر سينما اعلام واين امر را ضروري دانست.
انتهاي پيام/ا
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]