واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: عضو هيات مديره سازمان گسترش گفت: تفاهمنامه توليد خودروي مردمي كه اخيرا پروتون مالزي با شركت سايپا امضا كرده است، برگ برنده اين شركت مالزيايي محسوب مي شود و مالزي اين زرنگي را در امضاي تفاهمنامه با سايپا به خرج داد.
به گزارش فارس ، محمد زالي شب گذشته طي نشستي كه در حاشيه نمايشگاه بين المللي خودرو مشهد برگزار شد اظهار داشت: طرح توليد خودروي مشترك كشورهاي اسلامي در سازمان كنفرانس اسلامي مطرح شده بود و دو سال از وقت ايران خودرو، وزارت امور خارجه و سازمان كنفرانس اسلامي صرف مطالعات و پيگيريهاي اجرايي شدن اين طرح شد.
وي با تأكيد بر اينكه اساسا توليد خودروي مشترك كشورهاي اسلامي يكي از بندهاي قطعنامه پاياني سازمان كنفرانس اسلامي بود، افزود: بر همين اساس و در چارچوب فعاليتهاي سازمان كنفرانس اسلامي ما متن تفاهمنامه توليد خودرو را براي ديگر كشور اسلامي داراي فناوري و تكنولوژي توليد خودرو يعني مالزي فرستاديم اما ديديم با گذشت يك ماه طرف مالزيايي در دادن پاسخ تعلل ميكند و بعد اخبار تفاهم سايپا با خودروساز ملي مالزي براي توليد خودرو مردمي منتشر شد.
زالي تصريح كرد: بر اساس تفاهمنامه ايران خودرو و پرتون، ايران موتور و بدنه را براي توليد خودرو مشترك كشورهاي اسلامي توليد مي كند، اما بر اساس تفاهمنامه سايپا با پروتون، اين كشور مالزي است كه موتور و بدنه را براي توليد خودرو در اختيار سايپا قرار خواهد داد.
وي گفت: متأسفانه اين تفاهمنامه داراي يك اشكال است و آن اينكه بازار ايران را به دست خودروساز مالزيايي ميسپارد. مالزي اين زرنگي را در امضاي تفاهمنامه با سايپا به خرج داد و بر سر ما كلاه گذاشت.
عضو هيات مديره سازمان گسترش تأكيد كرد: ما در سايپا چيزي نداريم كه به مالزي بدهيم در واقع مالزي آن بند تفاهمنامه كه به نفع ايران بود را ركب زد و بازار ايران را به دست گرفت.
وي با اشاره به توليد 16 موتور در ايران و سه مدل جديد و پيشرفته موتور ملي كه توليد شده و يا طي سال جاري به بهره برداري ميرسد گفت: چرا در حالي كه ما 16 موتور در ايران توليد ميكنيم بايد واردكننده موتور شويم.
وي تصريح كرد: اگر مالزي تفاهمنامه سازمان كنفرانس اسلامي را امضا ميكرد بايد از ايران موتور و بدنه ميبرد ولي حال بايد به ايران موتور و بدنه بياورد.
خبرنگاري به زالي گفت: آيا اين بحثها را به دليل اينكه شركت سايپا رقيب ايران خودرو است عنوان نميكنيد؟ وي پاسخ داد: مسئله تفاهمنامه امضا شده يك بحث ملي است و فراتر از رقابت دو شركت خودروساز است.
زالي همچنين در اين نشست كه با موضوع خودرو ملي برگزار شد، اظهار داشت: طي سالهاي 69-70 موضوع ساخت داخل در كشور مطرح شد و براي رسيدن به ساخت داخل و داشتن برند بايد در طراحي به مالكيت رسيد.
وي اظهار داشت: مالكيت سمند هم اكنون متعلق به ايران است و با طراحي و توليد موتور EF7 شبهات مطرح در خصوص ملي نبودن موتور آن نيز از بين رفته است.
زالي گفت: اگر تيراژ توليد موتور ملي را به 500هزار دستگاه برسانيم توليد موتور در ايران از توليدات كشور چين نيز ارزانتر تمام خواهد شد.
عضو هيات مديره سازمان گسترش يادآور شد: بيش از 102 سال سابقه تدريس رشته موتور در دانشگاههاي دنيا وجود دارد و ما تاكنون اين رشته را در ايران نداشتهايم و به تازگي مركز تحقيقات موتور ايران خودرو اين رشته را ايجاد كرده است.
وي خاطرنشان كرد: براي توليد موتور ملي از حق مشاوره مركز تحقيقات موتور آخن آلمان بهره گرفتيم و اكنون در كشور 300 محقق دانشگاهي در رشته موتور داريم كه موتور ملي دوم و سوم را بدون گرفتن مشاوره در دست طراحي دارند.
از زالي در خصوص برند ملي دوم خوردو كه مديرعامل ايران خودرو در مراسم افتتاحيه نمايشگاه مشهد از رونمايي آن در بهمن ماه خبر داد، سوال شد، وي گفت: اين خودرو ورژن دوم موتور ملي است. موتور پايه گاز سوزي كه داراي قدرت 156 اسب بخار است و بر روي سمند سورن سوار خواهد شد.
زالي ادامه داد: مصرف گاز موتور پايه گاز سوز EF7 پايينترين مصرف گاز در دنياست و اين موتور با يك مخزن گاز ميتواند 375 كيلومتر مسير را طي كند.
وي مصرف بنزين اين خودرو را نيز 1/7 ليتر در صد كيلومتر عنوان و ابراز اميدواري كرد طراحي و توليد ورژن سوم موتور ملي با قدرت هزار و 700 اسب بخار نيز ظرف هشت ماه آينده به پايان برسد.
زالي گفت: اميدواريم طراحي موتور ديزلي ايران خودرو بر پايه همين بدنه نيز ظرف چند ماه آينده نهايي شود.
اين استاد دانشگاه درباره توليد خوردوي NP(پيكان جديد) را نيز كماكان در دستور ايران خودرو عنوان كرد و افزود: در صورت تأمين اعتبار اين پروژه قابليت اجرايي شدن را دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]