تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست ، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837953424




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي علل اختلالات گفتاري دركودكان‌ قفل زبان كودكتان را بگشاييد


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بررسي علل اختلالات گفتاري دركودكان‌ قفل زبان كودكتان را بگشاييد
جام جم آنلاين: گاهي دير حرف زدن يا لكنت زبان كودكان حسابي موجب نگراني خانواده‌ها مي‌شود. وجود تكرار، مكث، كشيدن صداها، لغات و بخشي از كلمه هنگام صحبت كردن از مشكلات گفتاري برخي كودكان است كه البته راه درمان دارد.


آرميتي خضري، آسيب‌شناس گفتار و زبان در گفتگو با «جام‌جم» در اين خصوص مي‌گويد: اگر لكنت از نوع شديد باشد علاوه بر حالات ذكر شده با حركات اضافي بدن (فشار، تكان دادن دست و پا يا بر هم زدن چشم‌ها و...) همراه مي‌شود كه به دليل پيچيدگي و متنوع بودن اين اشكال، محققان را برآن داشته براي آشكار ساختن عللي براي بروز روش‌هايي براي درمان آن دست به تحقيقات گسترده‌اي بزنند.

مثلا روانپزشكان علت پيدايش لكنت را يك عكس‌العمل يا تظاهر آشكار حالات و فشار روحي مي‌دانند كه در گفتار سليس و روان، طرف غالب مغز (راست يا چپ)‌ فرمان داده و نقش اصلي را به عهده دارد ولي هرگاه تداخلي در امر فرمان دادن به وجود بيايد و دو نيم‌كره با هم دستوري را صادر كنند، لكنت بروز مي‌كند.

اين آسيب‌شناس گفتار و زبان با بيان اين‌كه متخصصين شنوايي، دليل لكنت را ناشي از دير رسيدن صداي لكنتي به گوش خود دانسته و اين عارضه را به سبب اختلال تاخير زماني، نه عارضه جسمي و عضوي گوش مي‌دانند يادآور مي‌شود: درصد ابتلا به لكنت زبان در پسرها بيشتر از دخترهاست.

پيدايش لكنت زبان‌

شروع لكنت زبان در كودكان پيش از مدرسه و بين سنين 2 تا 5 سالگي يعني درست زماني كه رشته گفتار و زبان در حال تكامل است، اتفاق مي‌افتد.

به گفته خضري، اغلب اين اختلال به دنبال يك اتفاق سوء بروز مي‌كند (ترسيدن از حيوان، تنبيه شدن از طرف والدين و...) و گاهي نيز به طور نامحسوسي آشكار مي‌شود به گونه‌اي كه بيمار و والدين آغاز آن را به خاطر نمي‌آورند.

اين آسيب‌‌شناس گفتار و زبان اظهار مي‌كند: دوره 2 تا 5 سالگي به زمان نارواني طبيعي گفتار (لكنت كاذب)‌ معروف است كه بسياري از كودكان براحتي آن را پشت‌سر مي‌گذارند.

درمان لكنت در كودكان به‌طور غيرمستقيم و با مشورت والدين و نزديكان كودك لكنتي انجام مي‌شود.

اين آسيب‌شناس گفتار در ادامه عنوان مي‌كند: از آنجا كه كودكان از لحاظ اجتماعي هنوز با ناراحتي‌هاي حاصله از لكنت مواجه نشده‌اند، عوامل عاطفي به ميزان زيادي روي آنها اثر گذاشته و معمولا رفتار اجتنابي ندارند و از طرفي چون يادگيري كودكان نسبت به بزرگ‌ترها بيشتر است، درمان بهتر و زودتر به نتيجه مطلوب خود مي‌رسد.

به گفته وي با توجه به اين كه مراكز مربوط به گفتار ديرتر از ساير مراكز بدن به رشد و تكامل مي‌رسد بايد فرصت جبران به كودك داده شود و سعي شود عواملي كه منجر به تشديد اختلاف كودك مي‌شود به حداقل ممكن كاهش يابد (اضطراب، ترس، تنبيه و...).

همچنين والدين مي‌بايست به جاي توجه مستقيم به طرز صحبت كودك به محتواي گفتار او دقت كنند و هرگز وي را با ساير كودكان مقايسه نكنند.

معمولا دخترها زودتر از پسرها صحبت مي‌كنند، حال اگر فرزند دوم خانواده پسر بود نبايد توقع داشته باشيم همانند فرزند اول خانواده كه دختر است صحبت كند.

خضري با اشاره به اين كه والدين بايد از توجه كم و زياد به كودك بپرهيزند، مي‌افزايد؛ افراط در هر يك از موارد سبب عدم و يا از هم پاشيدگي تكلم طبيعي كودك مي‌شود، وي در ادامه مي‌گويد: به هيچ وجه كودك را وادار به ارتباط برقرار كردن با ديگران ننماييد، براي مثال به جاي اين كه از عباراتي مانند (با تو صحبت مي‌كنند)‌، (جواب بده)‌ و... استفاده كنيد به كودك اجازه دهيد خود پاسخ سوال ديگران را بدهد و در اين باره تصميم بگيرد.

گفتني است والدين بايد درباره نياز كودك به محبت، احساس امنيت و احساس تعلق، آگاهي توجه كافي داشته باشد و با استفاده از نكات مثبت و حسن ويژگي‌هاي موجود در كودك، سعي در بالا بردن اعتماد به نفس كودك كنند همانند تقويت فعاليت‌هايي نظير شنا، نقاشي، موسيقي و... . اين آسيب‌شناس گفتار و زبان با اشاره به اين كه وقتي كودك دچار هرگونه اشكال گفتاري از جمله لكنت مي‌شود، والدين بايد از هرگونه عكس العمل نسبت به او اجتناب ورزند (احساس ترحم، اضطراب، خشم، خنديدن و مسخره كردن)‌ يادآور مي‌شود؛ خستگي، عدم سلامت عمومي و تغذيه غلط سبب تشديد مشكل كودك مي‌شود لذا سعي در از بين بردن اين عوامل كنيد ولي هيچگاه سعي نكنيد كودك از اين طريق به خواسته‌هايش برسد.

محققان بر اين باورند كه بايد انتخاب نوشتن با هر دو دست را به عهده خود كودك گذاشت و هيچگاه دست راست و چپ را به كودك تحميل نكرد، همچنين به دفعات ديده شده است افرد لكنتي در شعر خواندن و هنگام كاستن سرعت صحبت خود كمتر دچار لكنت مي‌شوند بنابراين صحبت كردن با ريتم و ضرب در بهبود كودك بي‌تاثير نخواهد بود به گفته خضري از آنجا كه مشكل كودكان لكنتي در جمع بيشتر است لذا به جاي بازي‌هاي انفرادي، كودك را بايد تشويق به بازي‌هاي گروهي كلامي كرد. وي در پايان ضمن اظهار اين كه شخصيت دادن به كودك بسيار كارساز است ، خاطرنشان مي‌كند: نقش معلم نيز در درمان لكنت بسيار مهم است.

معلمين بايد سعي كنند كودك را در فعاليت‌هاي اجتماعي شركت دهند و بين او و ديگران تبعيضي قائل نشوند. گفتني است شايد هر كدام ازموارد فوق نكته مهم و ارزشمندي نباشند ولي هسته‌اي است در دامن روان كودك كه شايد منجر به لكنتي شدن يك فرد شود.
 دوشنبه 4 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن