واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حميد مولانا: مساجد ميتوانند به عنوان يك نهاد بزرگ اسلامي بنيانگذار رسانههاي منطقهيي باشند
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: سياسي
پروفسور حميد مولانا گفت: بايد امور سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در جامعه ما از جنبه فيزيكي و معنوي، مسجد محور باشد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، مشاور رييسجمهور با بيان اين كه مساجد بايد مراكز ارتباطات رسانهاي در جهان باشند، افزود: بايد شرايطي را فراهم كرد تا مديريت رسانهها در اختيار مساجد باشد.
وي تصريح كرد: منظور از مديريت رسانهاي مساجد اين نيست كه رسانهها در مساجد مستقر شوند، بلكه به اين معناست كه مساجد ميتوانند به عنوان يك نهاد بزرگ اسلامي بنيانگذار رسانههاي محلي، ملي و منطقهاي بر اساس ارزشها و انديشههاي اسلامي باشند.
استاد روابط بينالملل و ارتباطات جهاني دانشگاه امريكن در واشنگتن افزود: مسجد يكي از مهمترين مراكز ارتباطي جهان است، به ويژه اين كه در انقلاب اسلامي در غيبت زيرساختهاي رسانهاي كه آن زمان در اعتصاب بودند، مساجد به عنوان ثقل و مركزيت انقلاب اسلامي، فعالانه عمل كردند.
مولانا با بيان اينكه انقلاب اسلامي اولين و تنها انقلاب برخاسته از مسجد در طول تاريخ است، اظهار داشت: انقلاب اسلامي در ادامه توسط مسجد سازماندهي شد و سرانجام نيز با مسجد به پيروزي رسيد؛ در همه انقلابهاي قرن بيستم رسانهها نقش بزرگي ايفا كردند، اما در انقلاب اسلامي به دليل عدم حضور رسانهها اين نقش بر عهده مسجد بود.
موسس و استاد روابط بينالملل و ارتباطات جهاني دانشگاه امريكن در واشنگتن خاطرنشان ساخت: مسجد و انقلاب اسلامي خدمات متقابلي دارند و چنان كه انقلاب، پيروزياش را مديون مساجد است، مساجد هم رونق و حيات دوباره شان را مديون انقلاب اسلامي هستند.
وي نقش مسجد را در دفاع مقدس نيز غيرقابل انكار توصيف كرد و گفت: مساجد در جنگ 8 ساله نيز نقش بزرگي در بسيج مردم براي دفاع مقدس داشتند و خدمات اجتماعي مثل آموزش نظامي، توزيع كالاها و مانند آن را انجام دادند.
مولانا به جايگاه مساجد در عصر پيامبر اسلام (ص) نيز اشاره و بيان كرد: مسجد در حكومت اوليه اسلام در مدينه ستاد فرماندهي اسلام بود و همه مسائل سياسي، اقتصادي، فرهنگي، نظامي و عبادي در آنجا برنامهريزي و مديريت ميشد.
وي با بيان اين كه مسجد فقط يك مكان فيزيكي عبادي نيست، اظهار كرد: مسجد ميتواند به عنوان جايگاهي كه تمام تكاليف و فرايض اسلامي در آنجا سازماندهي ميشود مورد توجه قرار گيرد.
وي خاطرنشان كرد: مساجد جهان اسلام در نهايت زيبايي و شكوه ساخته ميشد تا مسجد شاخصترين و زيباترين مكان يك شهر باشد و هنوز هم نمونههاي اين مساجد باشكوه و زيبا در اصفهان، دمشق، استانبول، قاهره و ساير شهرهاي اسلامي جلوهگري ميكند و نماد مذهبي شهرها محسوب ميشود.
مولانا تاكيد كرد: مسجد از ابتداي ظهور اسلام جايگاه ويژهاي در بين مسلمانها داشت، در ساير اديان نيز از جمله مسيحيت كليسا از چنين مقام والايي برخوردار نبوده است.
وي در تفاوت مسجد و كليسا گفت: در اعتقادات اسلامي مسجد محل عبادت و ارتباط با خداست، اما در مسيحيت اعتقاد بر اين است كه كليسا واسطه ارتباط انسان با خالق است و به نوعي در كليسا بوروكراسي ديني حاكم است.
اين نويسنده و نظريهپرداز علوم ارتباطات افزود: بايد امور سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در جامعه ما از جنبه فيزيكي و معنوي، مسجدمحور باشد و فاصله معنوي مسجد و نهادهاي حكومتي برداشته شود.
مولانا خاطرنشان ساخت: مسجدمحوري به جوامع اسلامي برگردد و اين كه مساجد بزرگ و باشكوه و پررونق به عنوان سمبل دين اسلام ايجاد شوند.
انتهاي پيام
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]