واضح آرشیو وب فارسی:مهر: توضيح انجمن صنايع نساجي درباره نامه نگاري يك عضو انجمن به رئيس جمهوري
انجمن صنايع نساجي ايران درباره نامه نگاري يك عضو اين انجمن به رئيس جمهوري توضيحاتي ارسال كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر، در تاريخ 1/6/87 خبري در خبرگزاريها درباره نامه نگاري شركت الوان ثابت عضو انجمن صنايع نساجي ايران به رئيس جمهوري منتشر شد كه فرداي آن روز برخي روزنامه هاي اين خبر را چاپ كردند.
اما از آنجا كه در متن نامه شركت الوان ثابت ، برخي مطالب كذب و غير واقعي به ساير اعضاي انجمن صنايع نساجي ايران نسبت داده شده است و اين اعضا از انجمن خواستار ارائه توضيح و جوابيه در برابر اخبار منتشر شده را داشته اند لذا انجمن صنايع نساجي ايران به نمايندگي از سوي ساير اعضا براي دفاع از حقوق آنها درباره موضوع نامه نگاري شركت الوان ثابت به رئيس جمهوري و مطالب مطرح شده در آن نامه توضيحاتي ارائه مي كند:
1- شركت الوان ثابت در چند جاي اين نامه به " دولتي بودن " شركتهاي معترض به افزايش تعرفه واردات رنگهاي نساجي اشاره كرده است در حاليكه عمده اعتراضات از ناحيه شركتهاي چاپ و رنگرزي عضو انجمن صنايع نساجي ايران صورت گرفته كه همه آنها خصوصي هستند ، اسامي تعدادي از آنها به شرح زير است:
كارخانجات نساجي بروجرد، نساجي اردكان، سعادت نساجان يزد ، شركت هل ، شركت ديبا، نقشين يزد، ايران پوپلين ، پوشاك روستا قهرود، نخ رنگ، شركت پيله، ورت بافت ايران، كارخانجات نساجي پارس، شركت پارس تكميل ، ريسندگي گيلان، نساجي مادبافت، نفيس گلشهر، پشمبافي گلنثار و تعدادي ديگر كه متن نامه هاي اعتراضي آنها در دبيرخانه انجمن صنايع نساجي ايران موجود است و مي تواند در جهت درج در اختيار آن رسانه قرار گيرد.
2- شركت مزبور در نامه خود آورده است كه " قادر به توليد 5 هزار تن از انواع رنگهاي متداول مصرفي در صنعت نساجي كشور" بوده و هم اكنون به ميزان مصرف فعلي در انبارهاي آن شركت موجود است.
اولا: از مديران شركت مذكور مي خواهيم به اين سئوال پاسخ دهند : آيا رنگ هاي موجود در انبارهايشان واقعا توليد داخل است و يا وارداتي.
ثانيا به گواهي آمار منتشر شده از طرف وزارت صنايع و معادن و گمركات كل كشور ، ميزان نياز كل مصرف رنگهاي نساجي در سال 86 معادل 12290 تن بوده كه از اين ميزان ، مقدار 595 تن يعني فقط 4.8 درصد آن توسط شركت الوان ثابت در داخل كشور توليد شده و مابقي يعني بيش از 95 درصد نياز مصرفي بايد از طريق واردات تامين گردد.
ثالثا رنگهاي مورد نياز واحدهاي توليدي چاپ و رنگرزي كشور در قالب 13 نوع تعرفه تقسيم بندي شده اند كه فقط 4 نوع آن توسط شركت مذكور در داخل توليدمي شود كه به استناد گفته هاي مصرف كنندگان اين رنگها با كيفيتي بسيار پايين توسط اين شركت توليد مي شود.
با توجه به اين حقايق و آمار و مستندات موجود آيا براي كالايي كه فقط 5 درصد آن در داخل توليد مي شود و 95 درصد مابقي براي تامين نياز صنعت ، بايد از خارج تامين شود ، مي توان تعرفه واردات آن را 3 برابر كرد.
آيا توليد كننده مواد اوليه اي كه تنها قادر است سهم اندك ( 4.8 درصد ) از نياز داخلي را تامين نمايد ، مي تواند برخي جوسازيها و ايجاد فضاي رسانه اي ، مجموعه اي از واحدهاي بزرگ صنعتي را از حق انتخاب محصول با كيفيت مطلوب تر و قيمت ارزان تر محروم سازد ؟ ناگفته پيداست مسئولان پرتلاش و با ذكاوت دولت هرگز اجازه چنين حق كشي هايي را نخواهند داد.
3- در نامه شركت الوان ثابت ، بعضي از مشكلات صنايع نساجي كشور ذكر شده ولي متاسفانه به عمد يا سهو هيچ اشاره اي به مهمترين مشكل اين صنعت يعني "افزايش قيمت تمام شده كالا" در واحدهاي توليدي نساجي و عدم امكان رقابت با منسوجات وارداتي مشابه نشده است ، در حاليكه عامل مهم افزايش قيمت تمام شده كالاهاي نساجي توليد داخل، افزايش سرسام آور قيمت مواد اوليه از جمله رنگهاي نساجي ناشي از افزايش تعرفه واردات است.
4- مدير عامل شركت الوان ثابت در فراز پاياني نامه خود به رئيس جمهور، خواستار " جلوگيري از تكرار تجربيات تلخ گذشته " شده اند . اتفاقا حرف اصلي شركتهاي مصرف كننده رنگهاي نساجي هم همين است؛ هنوز هيچ كس تجربه تلخ افزايش ناگهاني و بي رويه تعرفه گوشي همراه سپس كاهش مجدد آن را فراموش نكرده است . لذا ما هم چون وي از رئيس جمهور محترم مي خواهيم از تكرار و همچنين تجربيات تلخ در عرصه اقتصاد و صنعت كشور جلوگيري شود چرا كه در صورت ازايش تعرفه واردات رنگهاي نساجي 274 هزار نفر شاغل در صنعت نساجي ، پوشاك و چرم بيكار خواهند شد كه اين به زيان صنعت و توليد است.
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]