واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شكوفايي استعدادها و تحقق توانمنديها/ رهاورد دولت نهم در خطه رضوي ((۳
داخلي. اجتماعي. اقتصادي. هفته. دولت.
خط انتقال گاز سرخس درگز اولويت ويژه دولت در حوزه نفت و گاز:
ساخت خط انتقال گاز سرخس به شهرستانهاي كلات و درگز از جمله مباحث مورد توجه رييس جمهور و هيات دولت دولت بعد از اقدام تركمنستان در قطع گاز اين مناطق بود.
در واقع دولت با توجه به اقدام دولت تركمنستان در قطع گاز درگز در اوج فصل سرما در سال ۱۳۸۴يكي از اولويتهاي اصلي خود در حوزه نفت و گاز را در خراسان رضوي ساخت اين خط انتقال قرار داد.
اين خط ۱۹۳كيلومتري كه از سرخس به كلات و درگز كشيده شد هماكنون بهرهبرداري ميشود.
گازرساني به ۶۰روستا با اعتبارات اين وزارتخانه هم از ديگر موارد بود كه بر اين اساس ۳۸ميليارد ريال براي گازرساني به روستاها تخصيص يافت و تا پايان پارسال همه آنها گازرساني شدند.
اما انتقال انبار نفت شماره يك مشهد در خيابان طبرسي به خارج شهر طي سالهاي ۸۵و ۸۶مصوبه ديگري از سفر استاني هيات دولت در حوزه نفت بود كه پيشرفت خوبي هم دارد.
انجام مطالعه ايجاد پالايشگاه نفتي با سرمايهگذاري بخش خصوصي هم مصوبه ديگري بود كه امكان سنجي و مطالعات ايجاد آن انجام شده است.
مطالعه و انجام عمليات گازرساني به ۳۰شهر خراسان رضوي تا پايان برنامه چهارم نيز بندي از اين مصوبات است كه مطالعات اوليه آن انجام و از زمان سفر هيات دولت به استان تا پايان برنامه چهارم توسعه بايد گازرساني به اين شهرها به انجام برسد.
به گفته مديرعامل شركت گاز خراسان رضوي تاكنون ۵۶/۷درصد از مصوبه سفر نخست رييس جمهور و هيات دولت مبني بر گازرساني به ۳۰شهر استان محقق شده است.
عليرضا معراجي پيشرفت تحقق مصوبه استاني هيات دولت در اين زمينه را چشمگير توصيف و بيان كرد: زمانبندي در نظر گرفته شده براي تحقق كامل اين مصوبه پايان برنامه چهارم توسعه بود كه اكنون بيش از نيمي از آن محقق شده است.
وي گفت: تاكنون گازرساني به ۱۷شهر از ۳۰شهر به پايان رسيده و مورد بهرهبرداري قرار گرفته است.
او افزود: عمليات گازرساني به ۱۳شهر ديگر نيز آغاز شده و تا پايان سال ۱۳۸۸نيز به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي از دولتآباد زاوه، كدكن، سفيدسنگ، نشتيفان، سلامي و جنگل به عنوان شهرهايي ياد كرد كه عمليات گازرساني به آنها آغاز شده است.
او افزود: براي آغاز عمليات اجرايي گازرساني در شهرهاي باخرز، قاسمآباد زوزن از توابع خواف، چكنه يونسي و عشقآباد نيز نياز به خط انتقال است كه در حال حاضر طراحي آن در حال انجام است و بهمن ماه امسال خطوط انتقال آنها به پيمانكار واگذار ميشود.
مديرعامل شركت گاز خراسان رضوي گفت:اجراي شبكه توزيع اين شهرها هم سال آينده شروع و تا پايان برنامه چهارم به انجام خواهد رسيد.
وي افزود: عمليات اجرايي گازرساني به دو شهر ملكآباد و بينالود هم رو به اتمام است كه ظرف دو ماه آينده به بهرهبرداري ميرسد.
او تعداد مشتركين اين ۳۰شهر را حدود ۴۲هزار مشترك برآورد و بيان كرد:
با اتمام گازرساني به همه آنها ۲۴۰هزار نفر از مزاياي شبكه گازرساني برخوردار ميشوند.
بحران بيآبي و خشكسالي دشتهاي خراسان رضوي و مصوبات آبي دولت
...........................................................
در جريان سفر دولت به استان دومين كلان شهر كشور مشهد كه طي سالهاي اخير عنوان شهر تشنه را يافته توانست توجه مسوولان را جلب كند.
اين شهر به دليل قرار گرفتن در منطقه گرم و خشك، استفاده و برداشت بي رويه و خارج از قاعده منابع آبي دشت مشهد طي دهههاي گذشته و پذيرايي سالانه ۲۰ميليون زائر و مسافر، طي چند سال اخير دچار بحران در ذخاير و منابع آبي شده و مسوولان درصدد حل اين مشكل برآمدهاند.
از جمله راهكارها اجراي خط انتقال آب سد دوستي به مشهد بوده و هست كه دولت در سفر استاني خود اعتبار ويژهاي براي حل مشكل اعتباري و اجراي سريعتر آن اختصاص داد و بر اجراي سريعتر آن تاكيد كرد.
به گفته وزير نيرو هماكنون پروژه انتقال آب سد دوستي به مشهد از ۸۵ درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است.
پرويز فتاح گفت : براي سال ۸۷تمام بودجه پروژه، ۵۰۰ميليارد ريال پيش بيني شده كه عمده آن در شش ماه اول سال در حال تخصيص يافتن است.
اما اين سفر دولت مصوباتي ديگر هم در حوزه آب و فاضلاب استان به همراه داشت كه به گفته مدير عامل شركت آب و فاضلاب خراسان رضوي تمامي مصوبات سفر رييس جمهور در اين حوزه اجرايي شده است.
مهدي جمشيدي افزود:هيات دولت در اين سفر چهار مصوبه در حوزه فعاليتهاي اين شركت داشت كه تمام آنها با موفقيت انجام شده است.
وي گفت : مطالعه و بررسي شبكه فاضلاب هفت شهر طرقبه، شانديز، سرخس ، كلات ، قوچان، تربت جام و گناباد، شبكه آبرساني طرقبه و شانديز و مطالعه تفكيك آب بهداشتي شهرهاي جنوبي استان از جمله مصوباتي بود كه به طور كامل انجام شد.
وي ادامه داد : در دور دوم سفر رييس جمهور به خراسان رضوي اين طرحها به اجرا شده است.
جمشيدي گفت : اين شركت همچنين توانسته با استفاده از فاينانس وزارت نيرو ۲۴پروژه آبرساني را براي ۲۴شهر استان به روش EPSاجرا كند.
وي به تحويلگيري تاسيسات آبي ۲۰شهر جديدالتاسيس استان از سوي آب و فاضلاب استان اشاره كرد و افزود : تحويلگيري تاسيسات و شبكههاي آبرساني اين شهرها پديدهاي منحصر به فرد بود كه با موفقيت اجرايي شد.
مشهد كلانشهري مهم درگير با معضلات عديده
.......................................
اما مشهد به عنوان شهري با جمعيت ميليوني ساكن و نيز ميليونها زائر و مسافر در سال فقط بحران آب را ندارد كه دهها معضل عمده ديگر گريبانگير آن است.
چنانكه در كنار بحث آب كه از اهميت ويژهاي براي اين شهر برخوردار است پروژهها و مشكلاتي دارد كه طي سالهاي اخير تبديل به معضلي براي شهروندان اين شهر شده است.
پروژه پايانه مسافربري مشهد كه سالها معطل مانده بود خط انتقال سد دوستي كه با توجه به بحران آب اين شهر اجراي هر چه سريعتر آن از ضروريات اين ابرشهر ملي است و يا انتقال زندان كه سالهاست در داخل شهر قرار گرفته و مردم را با معضلات و مشكلات عديده مواجه كرده و به لحاظ امنيتي هم مشكلاتي را براي مسوولان آن در بر دارد و يا قطار شهري مشهد كه هم اينك از زمان پايان برنامه زمانبندي آن هم گذشته و هنوز به انجام نرسيده از آن جمله است.
دولت در سفر نخست خود كوشيد نسبت به پروژههاي بزرگ و مهم اين شهرملي با توجه به اينكه دومين كلانشهر مذهبي كشور است توجه ويژهاي داشته باشد.
آنگونه كه كار احداث ساختمان پايانه اصلي مشهد با معماري زيبا در چهار طبقه و با مساحت ۴۵هزار متر مربع انجام شد و امسال به بهره برداري رسيد.
براي احياي بافت فرسوده اعتباراتي در نظر گرفته شده و كار با جديت در محدوده اطراف حرم مطهر رضوي در حال انجام است.
اما معضل حاشيه نشيني مشكلي جدي براي شهر است كه بايد در كنار تداوم ساير پروژهها بدان نيز توجهي ويژه شود.
سفر ۲۰فروردين ۸۷رياست جمهوري و هيات دولت به خراسان رضوي بهعنوان دومين سفر استاني، بطور قطع روند توسعه و پيشرفتي را كه از زمان سفر اول در اين استان آغاز شده است شدت و سرعت بيشتري خواهد بخشيد.
ابتكار عمل دولت نهم درخصوص سفر دورهاي به استانهاي كشور، مشاهده و لمس وضعيت استانها و وضع زندگي مردم از نزديك و اتخاذ و تصويب تصميمها و مصوبات لازم متناسب با نيازهاي هر استان سبب جهش در روند پيشرفت و توسعه تمامي مناطق كشور شده است.
دولت محمود احمدي نژاد با اتخاذ اين رويكرد، در عمل ثابت كرده است كه تمام توان خود را براي اجراي عدالت بكار گرفته است.
در اين ميان دولت در ادامه سفر نخست خود بار ديگر فروردين ماه سال ۸۷ سفري سه روزه به خراسان رضوي داشت كه دستاورد آن بيش از ۲۰۰مصوبه در بخشهاي مختلف از جمله تداوم طرحهاي قبل در جهت سرعت بخشيدن به توسعه اين خطه است.
در اين راستا بلافاصله مسوولان استان بعد از سفر دوم هيات دولت به استان برنامه ريزي در جهت اجراي اين پروژهها را آغاز كردند.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار خراسان رضوي در اين زمينه ميگويد : اجراي ۵۵درصد از مصوبات سفر استاني رييس جمهور به حوزه عمراني در اين خطه واگذار شده است.
سعيد حسينپور افزود:اجراي سريع مصوبات دور دوم سفر در دستور كار مديريت استان بوده و در اين چارچوب اجراي ۱۵۵مصوبه به حوزه عمراني واگذار شده است.
وي تعداد مصوبات و توافقهاي دور دوم سفر استاني رييس جمهور را به خراسان رضوي ۲۸۴مورد ذكر و بيان كرد: ۸۹درصد آنها را مصوبات تشكيل ميدهد و ۱۱درصد بقيه هم توافقهاي دولت در اين سفر است.
وي با بيان اينكه نوع و سطح مصوبات سفر رييس جمهور در سفر دوم بسيار عالي بوده گفت: به لحاظ شرايط خاص حاكم بر مصوبات استاني و حجم قابل توجه مصوبات از جهت تعداد و وضعيت ريالي آن، رسيدگي به مصوبات بر اساس محتواي هر طرح، ميان معاونتهاي استانداري تقسيم شده است.
زيربنايي موارد قابل توجهي مصوب شد.
در جلسه هيات دولت در استان در جريان سومين سفر استاني در بخش زيربنايي موارد قابل توجهي مصوب شد.
اختصاص يك هزار و ۵۰۰ميليارد ريال تسهيلات ارزان قيمت بانكي براي اجراي طرح بهسازي و نوسازي بافتهاي حاشيهاي شهر مقدس مشهد به ويژه اطراف حرم مطهر رضوي،كمك به جبران بخشي از خسارات ناشي از خشكسالي،صدور مجوز اجراي قطار سريع السير تهران- مشهد به صورت مگلو ( (Maglevبه روش BOTاز جمله آنهاست.
همچنين اختصاص مبلغ ۱۵۰ميليارد ريال جهت شروع عمليات برقي كردن راه آهن مشهد- تهران،اختصاص اعتبار موردنيازجهت شروع عمليات اجرايي راهآهن مشهد- گرگان، شروع عمليات احداث فرودگاه شهيد مدرس،ادامه عمليات اجرايي آزادراه كنارگذر شمالي مشهد از ديگر مصوبات است.
توسعه شبكه تلفن همراه شامل راهاندازي ۱۵۰ايستگاه ,BTSمراكز سوئيچ شهرستانهاي نيشابور و سبزوار و توسعه ساير مراكز استان به ميزان ۴۰۰هزار شماره و واگذاري ۱۲۰هزار شماره تلفن همراه تا تاريخ ،۸۷/۷/۱راهاندازي تعداد ۱۰۰دفتر ICTروستايي و اجراي ۵۰كيلومتر فيبرنوري در سطح استان انجام تشريفات رويههاي گمركي ترانزيت، صادرات و واردات در فرودگاه مشهد هم مصوبات ديگر اين دور سفر دولت بود.
همچنين تخصيص اعتباراتي در بخشهاي مختلف كشاورزي چون دامداري ،اجراي عمليات آبخيزداري و آبخوانداري، عمليات آب و خاك، تعاونيهاي توليد روستايي از ديگر بخشها بود كه در استان مورد توجه دولت قرار گرفت.
در حوزه راهسازي هم تامين اعتباراتي براي احداث راهاصلي كنارگذرهاي قوچان- چناران- نيشابور و فريمان، تعريض و بهسازي جاده مشهد - شانديز.
بهسازي راههاي استان، ادامه عمليات اجرايي بزرگراه آزادشهر- بجنورد- شيروان- قوچان،اختصاص مبلغ ۲۳۰ميليارد ريال ادامه عمليات اجرايي باند دوم تربت حيدريه- باغچه- نيشابور- سبزوار و نيزبهسازي راههاي فيض آباد- بجستان- فردوس- ديهوك و گناباد- فردوس و راه تربت حيدريه- بيرجند از ديگر برنامههاي دولت براي اين منطقه است.
تامين اعتبار مطالعه و ايجاد راه آهن مشهد و چابهار،اجراي زيرساختها و زيربناهاي معادن استان، اختصاص ۱۰هزار ميليارد ريال تسهيلات جهت احداث تعداد ۳۷طرح بزرگ توليدي. بررسي و برآورد نياز معافيتهاي مالياتي و مشوقهاي صنعتي و يارانه سود و تسهيلات بانكي براي صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي توسط وزارت صنايع و معادن و اعلام نتيجه آن از ديگر مباحث بوده است.
در حوزه شهري هم اختصاص اعتباراتي جهت اجراي خطوط دو و سه قطار شهري مشهد و تامين خسارتهاي وارده بر مردم ناشي از تحركات اشرار و قاچاقچيان و نيز تامين اعتبار تعدادي ون براي افزوده شدن به سيستم حمل و نقل درون شهري و نيز تكميل مطالعات بافت فرسوده شش شهر استان هم مصوباتي ديگر بود.
اما در بخش مسكن كه طي چند سال اخير به دليل كمبودها و مشكلات جدي مورد توجه ويژه دولت بوده هم موارد خوبي از جمله احداث ۱۰۰۰واحد مسكوني در مناطق محروم استان،احداث ۲۵هزار واحد مسكوني روستايي با تامين تسهيلات ارزان قيمت مقاومسازي مسكن روستايي برخي از مصوبات سفر دوم دولت است.
در بخش گاز نيز براي احداث خط لوله انتقال فرآوردههاي نفتي از ميادين رفسنجان- ديهوك- تربت حيدريه در صورت عدم ايجاد پالايشگاه كاسپين، تامين اعتبار انبار شماره دو نفت منطقه تربتحيدريه و تامين اعتبار مورد نياز براي نوسازي خط لوله انتقال نفت از ري به مشهد و افزايش ظرفيت لوله تا سال ۱۳۸۸اعتبارات تخصصي ويژهاي مصوب شد.
تخصيص اعتبار براي تسريع در اجراي خط ۴۸اينچي انتقال گاز پارچين سنگ بست و ايستگاههاي مربوط ،تسريع در عمليات اتصال خط لوله هفتم به شبكه گاز استان خراسان جنوبي و جنوب استان خراسان رضوي و انجام مطالعه و اجراي شبكه گازرساني طرح مسكن ۹۹ساله در سالهاي ۱۳۸۷و ،۱۳۸۸گازرساني به ۴۰ روستاي بزرگ استان از ديگر مصوبات اين سفر بوده است.
تكميل پروژههاي نيروگاههاي چند شهرستان استان،اجراي طرح توسعه نيروگاه بادي بينالود از ۴۰مگاوات به ۱۴۰مگاوات.
همچنين با توجه به اجراي خط انتقال آب سد دوستي به مشهد اختصاص مبلغ ۵۰۰ ميليارد ريال با هدف اتمام خط انتقال، رينگ اطراف و مخازن طرح انتقال آب سد دوستي به منظور انتقال و توزيع آب اين سد به شهر مقدس مشهد از جمله مصوبات دولت بوده است.
اما در حوزه فرهنگي و آموزشي اين مصوبات از خريد ۱۰۰دستگاه اتوبوس براي دانش آموزان مراكز شبانه روزي تا تعيين ۲۰منطقه نمونه گردشگري و تامين اعتبار اجراي پروژه پارك موزه علوم زمين در مشهد، تجهيز و ايجاد هفت موزه تاريخي (مردم شناسي) در استان و تامين تسهيلات بانكي ارزان قيمت از منابع سازمان ميراث فرهنگي براي اجراي طرحهاي بالاي ۱۰ميليارد ريال تا سقف ۵۰۰۰ميليارد ريال در استان را شامل شد.ك/۴
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 386]