واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مديريت فعلي سينما مبتني بر اصولگرايي و آزادانديشي است
معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره موضوع كميته انضباطي و آييننامه اجرايي حضور زن در سينما كه چندي پيش مطرح شد، توضيحاتي ارائه كرد .
شبكه خبر ؛ محمدرضا جعفري جلوه در گفت وگو با فارس، ضمن تشريح موقعيت فعلي معاونت سينمايي و بيان روشهاي مديريتي خود، در مورد بحثهاي مطروحه در برخي رسانهها درباره ضرورت تشكيل كميته انضباطي در معاونت سينمايي به اظهار نظر پرداخت و نيز توضيحاتي را درباره آئيننامه اجرايي حضور زن در سينماي ايران ارائه داد.
* نگاه آميخته با مسائل سياسي و امنيتي تناسبي با واقعيت جاري در مديريت سينمايي ندارد
مسؤول سينماي ايران با اشاره به موج منفي كه نسبت به تبيين آييننامه زنان در سينما بوجود آمده، اظهار داشت: مدتها است يك موج منفي ميكوشد فضاي پشت صحنه سينما و مديريت سينماي كشور را فضايي بسته و آميخته با مسائل سياسي و امنيتي معرفي كند، درحالي كه اين تصور، هيچ تناسبي با واقعيت جاري در فضاي مديريت سينمايي كشور ندارد.
جعفري جلوه خاطر نشان كرد: در مديريت سينمايي كشور، كوشش بر اين بوده كه در فضاي سينما ضمن توجه به اصول و جهتگيريهاي ارزشگرايانه و هويتگرا و طرح گفتمان سينماي ملي، فضاي خلاقيت و رشد، آزاد انديشي و ابراز نظر و وجودِ سينماگران و هنرمندان به حداكثر مقدور حفظ شود و در عمل نيز همين بوده است.
وي با اشاره به نگاههاي منتقد به معاونت سينمايي كشور گفت: اتفاقاً به دلايل مذكور ، از دو سو يعني از سوي تندروان دو سر طيف اين نگاه و رويه مديريت مورد نقد و حتي مورد تعريض ، هجمه و طعنه بوده است.
* معاونت سينمايي معتدل است نه ليبرال يا متحجر
جعفريجلوه اظهار داشت: جماعتي اين نگاه را به تحجر يا نگاه بيش از حد مميزانه، بسته و آمرانه متهم كردهاند و جماعتي آن را به رهاشدگي، ليبرالمنشي و بيتوجهي به اصول معرفي ميكنند.
معاون امور سينمايي گفت: خود اين دوطيف منتقد متعارض نشان مي دهد كه نگاه مديريت سينما و رويه آن ، معتدل، عقلاني و متناسب با اصولگرايي و آزاد انديشي بوده و هست و بنده جز اين راهي را براي عرصههاي فرهنگي و هنري و شيوه هاي مديريت فرهنگي و هنري كشور نمي شناسيم و همواره بر آن تاكيد كرده ام و خواهم كرد.
وي ادامه داد : عرصه هنر و انديشه ، عرصه خلاقيت و جولان فكر و روح است اما ميبايست مبتني بر اصول و مباني فرهنگ، هويت و ارزش هاي ملي باشد كه ارزش هاي عميقاً ديني و ايراني هستند و از آن نمي توان هيچ بازگشت و انصرافي داشت و اگر بنا باشد سينماگري مشرق زميني ايراني، وظيفه شناس و متعهد باشيم بايد سخن و حرف تازه در جهان بپراكنيم و هنرمند گواه سرزمين و ارزش هاي خود و تمدن و آئيني باشيم كه نابترين و پاك ترين نحوه نگاه ديني در جهان امروز هست و خواهد بود.
* بازگشت تام و تمام به گذشته مفهومي ندارد
معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، افزود: دوستاني كه هرازگاهي بر بازگشت به بعضي از رويههاي گذشته اشاره و تأكيد ويژه دارند، اتفاقاً جزو منتقدين پريروز و ديروز سينما بودهاند و دوران اجراي آن رويهها را نيز نميپسنديدند، يعني عملاً به ضعف پارهاي از رويههاي منسوخ معترف هستند، بنابراين بازگشت تام و تمام به گذشته مفهومي ندارد و بايد بپذيريم كه اگر چه لازم است در رويههاي ديروز تأملاتي داشت، لاكن رويههاي متناسب روز و روبهجلو ميتواند ما را كمك كند.
* شوراي صيانت وظايفش را انجام ميدهد و كميته انضباطي مبحثي نيست كه بخواهيم ايجادش كنيم
بنا بر اين گزارش، معاون امور سينمايي وزارت ارشاد، اظهار داشت: كميته انضباطي، مبحث خاص، جديد و ويژهاي نيست كه لازم باشد آن را ايجاد كنيم، بلكه در حال حاضر هم اين تشكل، با نام شوراي صيانت در خانه سينما وجود دارد و وظايفي دارد و ميبايست در تعامل با اداره كل ارزشيابي و نظارت سينماي حرفهاي از سينماي ايران و فرهنگ و هويت و ارزشهاي اين سرزمين در چالش با پارهاي رفتارهاي احتمالي سينماگران كشور، صيانت كند و اين يك روال بوده و هست كه البته ميبايست به نحو روز آمد و متناسب با نياز و شأن سينماي امروز ايران انجام شود.
وي ادامه داد: روز آمدي راههاي خروج سينماي ايران از شرايط كنوني امري بديهي و قطعي است چرا كه اگر صرفاً شيوهها و رويههاي گذشته ميخواست ثمربخش باشد، نبايد امروز در وجوه اقتصادي و فرهنگي سينما و درعرصههاي توليد، پخش،نمايش و ... دچار مشكلي ميبوديم. لابد آن رويهها، رويههاي كارآمد و ثمربخشي نبودهاند كه ما همچنان مشكلاتي داريم.
* نگاه به حضور زن در سينما بايد متين و مبتني بر اعتدال باشد
جعفريجلوه در زمينه آئيننامه اجرايي حضور زن در سينماي ايران تأكيد كرد: موضوع تبيين آييننامه حضور زن در سينما نيز مطلب جديدي نيست و سالها است در اين زمينه انگيزه براي تبيين يك نظر و نگاه مبنا، وجود داشته و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، اين مسئله با سوابقش مطرح بوده است.
وي گفت: اين ماجرا ميبايست با يك آييننامه اجرايي متين و متناسبي حمايت ميشد، طي سنوات و سالهاي گذشته اين مسئله آنگونه كه بايد تبيين نشده و طبيعي است كه اين مسئله با صورتهاي افراطي و تفريطي تفسير شده است. كساني با نگاهي كاملاً بسته و بخشنامهاي و كساني با نگاهي كاملاً رها و بدون مبنا به اين مسئله نگريستهاند.
معاون امور سينمايي با بيان اين مطلب كه بايد براي هر امري يك نگاه متين و متناسبي وجود داشته باشد ، افزود: اين نگاه بايد مبتني بر اعتدال باشد و جامعنگر نسبت به زن و مرد، هر دو ، يعني خانواده با ضوابط و مقرراتي اقناع كننده و متوجه وجوه خلاقه و هنري فعاليت مربوطه و زيبايي شناسانه، اصول حاكم بر فعاليت هنري و سينمايي زنان و مردان را تفسير و رويهها را تصحيح كند.
جعفري جلوه گفت : طبيعي است اگر با چنين دقتهايي به پاي تبيين شيوههاي اجرايي اين امور مهم برويم و از افراط و تفريط فاصله گرفته باشيم، قدمي صلاح برداشتهايم و اين امر بطور حتم ميتواند براي سينماي ارزشگرا ، هويت آفرين و خلاقه اين سرزمين گرهگشا باشد.
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]