واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دكتر حيدري: دانشگاه آزاد اسلامي رودهن بزرگ ترين واحد دانشگاهي شرق تهران است
رودهن – خبرگزاري ايسكانيوز: رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن اظهار داشت: اين واحد دانشگاهي امروز با داشتن20 هزار دانشجو ، 95 هزار متر مربع ساختمان در 2 مجتمع به مساحت 65 هكتار و مزرعه اي آموزشي با مساحت 30هكتار ، يكي از مهم ترين و بزرگ ترين واحدهاي دانشگاهي در شرق تهران است.
به گزارش روز يكشنبه گروه دانشگاه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"؛كارگاه آموزشي آسيب شناسي تربيتي ويژه معاونين دانشجويي در سالن كنفرانس مجمتع دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن برگزار شد.
در اين كارگاه سه روزه كه با حضور دكتر غلامحسين حيدري رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن و معاونين و مسئولين دانشجويي برگزار شد، دكتر حيدري اظهار داشت: 25 سال پيش در شهر رودهن يك واحد دانشگاهي در ساختماني بدون حياط با 400 متر مربع زيربنا و 62 نفر دانشجو در رشته كارداني كشاورزي تاسيس شد. اين واحد دانشگاهي امروز با داشتن20 هزار دانشجو ، 95 هزار متر مربع ساختمان در 2 مجتمع به مساحت 65 هكتار و مزرعه اي آموزشي با مساحت 30هكتار ، يكي از مهم ترين و بزرگ ترين واحدهاي دانشگاهي در شرق تهران است.
وي ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن امروزه در عرصه جذب و توليد سرمايه هاي علمي به خود مي بالد كه با داشتن 20 هزار دانشجو در 63 رشته و گرايش در چهار مقطع كارداني، كارشناسي ، كارشناسي ارشد و دكترا ، 337 نفر عضو هيات علمي ، 64 نفر بورسيه دكتري و بيش از 43 هزار دانش آموخته چون ستاره اي تابان بر سينة سپهر فرهنگ و دانش و پژوهش كشور مي درخشد.
وي افزود: اين واحد دانشگاهي با پشتوانه پژوهشي 80 باب آزمايشگاه ، كارگاه ، سايت و تجهيزات رايانه اي ، كارگاه هاي سمعي و بصري با بيش از 1000 كاست ، نوار فيلم هاي آموزشي و سينمايي ، سخنراني و آموزشي ، 4 سالن اجتماعات و آمفي تئاتر با ظرفيت 2000 نفر و زير بناي 3150 متر مربع از طراوت فكري و پژوهشي انديشمندان خود پاسداري مي كند، همچنين يك كتابخانه مركزي با سه شعبه تخصصي و بيش از 140 هزار جلد كتاب فارسي با 35 هزار عنوان ، 15 هزار جلد كتاب لاتين با 500/11 عنوان و تعداد 600 مقاله داخلي و خارجي، بوستان پژوهشي دانشگاه را طراوت و تازگي مي بخشد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن تصريح كرد: اين دانشگاه از لحاظ تجهيزات آموزشي خودكفا است. كتابخانه ديجيتالي مركزي اين واحد نيز آخرين يافته هاي علمي جهان را در دسترس دانش پژوهان قرار مي دهد همچنين اين دانشگاه تا كنون توانسته است 30 همايش بين المللي و 130 همايش داخلي برگزار كند.
به گزارش ايسكانيوز ،وي در خصوص مسائل تربيتي بيان داشت: « تربيت عبارت است از : بروز دادن و به فعليت رساندن نيروها و استعدادهاي بالقوّه ذاتي موجودات در جهت مطلوب » . اگر اين نيروها بالفعل در نيايد و از وضعيت « بود » به مرحله « نمود » نرسند ، آن موجود به هويت و تماميت خويش نمي رسد.
اين تعريف بيانگر اين حقايق است كه:
1- « تربيت كردن » نداريم و « تربيت شدن » داريم ؛
2- « تربيت » كشف مي شود ، نه كسب ؛
3- متربّي فعّال است ، نه منفعل ؛
4- متربّي خلّاقيّت مي كند ، نه تبعيّت؛
5- متربّي قوانين تربيت را از طبيعت خويش مي آفريند ، نه آن كه به عاريت بگيرد ؛
6- متربّي مطيع مطبوع است ، نه مطيع متبوع ؛ ( از طبيعت خود اطاعت مي كند ، نه از فرمانروا).
7- باب تربيت هميشه مفتوح است ، نه مسدود ؛ گسترة تربيت « ز گهواره تا گور » است ؛
8- و سرانجام تربيت امري دروني است ، نه كاري بيروني.
وي ادامه داد: نكته محوري و مهم اين تعريف و همه تعاريف كامل اين است كه : مايه ها و قوانين تربيت در درون موجود متربّي نهفته است . فعاليّت هاي تربيتي غنچه هاي نهفته را شكفته و عطر ذاتي آن را مي پراكند. هدف از كليه فعاليّت هاي بيروني تربيت ، زايش و شكوفايي استعدادهايي است كه در درون انسان به وديعه نهاده شده است.
وي افزود: انسان در گذرگاه تكامل،گلي است كه تا خود نشكفد ، نمي تواند پرده هاي ظلمتِ جهل و جمود را بشكافد. بهار تربيت ، بستر ساز اين رويش و شكوفايي است . شكوفايي استعدادي است ذاتي و دروني ، كه همه عوامل بيروني رسالت دارند تا زمينه ساز اين رويداد حيات آفرين باشند مثلاً اگر قدرت بالقوّه رويش و خوشه دادن دانه گندم بالفعل در آيد،گستره قابليّت هاي طبيعي و ذاتي اش رشد مي يابد ؛ ولي اگر نيروي دروني دانه را به مرحله ظهور نرسانيم و در همان حال باقي بماند ، از بيــــــن مي رود.
گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران حاكيست،دكتر حيدري اضافه كرد: هر انديشمند و صاحب نظر تربيتي در انديشه و مهندسي فكري خود بر حسب تعريفي كه از تربيت دارد ، اهدافي نيز از آن در ذهن دارد و تحقق آن اهداف را در شيوه هاي تربيتي خود مي جويد و راه نيل به آن را مي پويد . باورمندان انديشه اسلامي نيز بر اين پايه ، پاي مي فشرند كه بايد اهداف تربيت را در آموزه هاي ديني باز جُست. با اين نگاه ، آنان بر اين باورند كه انسان بايد در فرايند تربيت چنان ساخته شود كه با دوري از رذايل و آلودگي ها ، استعدادهاي عالية روحي و ملكوتي اش شكوفا شده و چنان به كمالات علوي و فضايل ملكوتي آراسته گردد كه استعداد و لياقت گام نهادن در آستان قرب ربوبـــي را كسب و با وصال به حق ، به سعادت جاويدان رسد ؛ سعادتي كه شرح آن در قالب الفاظ نگنجد و به وصف و بيان نيايد . بديهي است انسان طراز جامعه اسلامي قطعاً در زندگي دنيوي خويش نيز شهروندي رستگار و مفيد است و وظايف اجتماعي خود را در قبال همنوعان خود به خوبي مي پذيرد و انجام مي دهد.120
ايرج صادقعلي
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 503]