واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: ميز خبر
امير قطرحامل پيامي براي ايران نبود
گروه سياسي: سفير ايران در دوحه گفت كه امير قطر در سفر روز پنج شنبه خود به تهران حامل پيامي از سوي غرب براي ايران نبوده است.محمدطاهر رباني در گفتگو با فارس، در خصوص سفر "شيخ حمد بن خليفه آل ثاني" امير قطر به تهران، اين سفر را در راستاي ابتكار عمل قطر براي برگزاري نشست مشترك ايران و كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس در آينده نزديك و به منظور حل و فصل مسائل منطقه اي و تاكيد بر همكاري هاي چند جانبه منطقه اي عنوان كرد و در پاسخ به اين پرسش كه آيا در اين سفر پيرامون برنامه هسته اي ايران گفتگو شده است؟ اظهار داشت: موضوع هسته اي مطرح نشد ولي امير قطر عنوان كرد كه ايستادگي جمهوري اسلامي ايران در مقابل فشار غرب و آمريكا در ارتباط با موضوع هسته اي، باعث شد كه آنها در سياست خود تجديدنظر كنند. رباني همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا امير قطر حامل پيامي از طرف غرب در مورد موضوع هسته اي ايران بوده است؟ تصريح كرد: ايشان پيامي نداشت و تنها ابتكار نشست چند جانبه بين ايران و كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس را مطرح كرد. وي همچنين گفت: امير قطر كه در ايام تابستان و براي مدتي در غرب بود مشورت هايي با غربي ها داشت و در سفر به تهران عنوان كرد احساس من اين است كه غربي ها به دنبال بهانه جويي هايي هستند و از اختلافات حاصل از مسائل جزيي ما سو» استفاده مي كنند.
دستور لغو مصوبات و تعرفه هاي غيرقانوني
گروه سياسي: وزير كشور ديروز در بخشنامه اي به استانداران سراسر كشور، دستور لغو مصوبات و تعرفه هاي مغاير با قوانين جاري را صادر كرد.به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور"علي كردان" در اين بخشنامه با اشاره به وصول برخي گزارش ها مبني بر وضع عوارض جديد و يا افزايش عوارض موجود برخلاف سياست هاي عمومي دولت در راستاي مهار تورم، تاكيد كرد: استانداران با عنايت به ضوابط و مستندات قانوني از جمله بند 16 ماده 71 و ماده 77 قانون تشكيلات وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و انتخاب شهرداران ، ماده 50 قانون ماليات بر ارزش افزوده، قانون برنامه چهارم و بودجه سنواتي، نظارت لازم و دقيق بر تعرفه هاي تصويبي شوراها معمول و با هماهنگي فرمانداري ها و ساير مراجع قانوني ذيربط، مصوبات و تعرفه هاي مغاير با قوانين فوق را لغو كنند. برپايه اين گزارش، دربخشنامه وزيركشور آمده است: استانداران ضمن رعايت بيش از پيش حقوق و مطالبات قانوني شهروندان و با بهره گيري از ظرفيت عظيم نهاد مردمي شوراها در تقويت روحيه اميد و نشاط ملي بعنوان بستر اصلي توسعه همه جانبه، گام بردارند. كردان دراين بخشنامه خاطرنشان كرد: مسووليت نظارت و اجراي دقيق بخشنامه برعهده استانداران است .
جلالي:نگراني هاي البرادعي حقوقي نيست
گروه سياسي: مخبر كمسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس گفت: گزارش آتي مدير كل آژانس به لحاظ كارشناسي بايد واقعيت هاي نشات گرفته از مجموعه بررسي ها و بازرسي ها را نشان دهد.كاظم جلالي درگفت وگو با "ايلنا" اظهار داشت: در طول يك سال گذشته با توجه به تعريفي كه از همكاري ايران و آژانس براساس مداليته انجام شد، جمهوري اسلامي ايران به همه ابهامات و شبهات كه در مورد فعاليت هاي هسته اي اش مطرح بود، پاسخ داد و البرادعي هم گزارش قبلي خود بر اين نكته تاكيد كرد كه فعاليت هاي هسته اي ايران غيرصلح آميز نبوده است. وي با اشاره به اين كه گزارش هاي البرادعي در بخش حقوقي و سياسي متفاوت از يكديگر هستند، افزود: با اين كه تلاش مي شود در بحث حقوقي و نظارتي آنچه كه واقعيت است، مطرح شود اما متاسفانه در بحث نگاه سياسي نظر برخي قدرت هاي بزرگ را لحاظ مي كند و اين مشكل عمده اي است كه تا كنون در گزارش هاي البرادعي وجود داشته است.جلالي با يادآوري همكاري هاي گسترده ايران و آژانس در مذاكرات طرفين و بازرسي هاي آژانس، گفت: اميدواريم كه اين بار شاهد يك گزارش منصفانه و كارشناسانه باشيم تا زمينه بازگشت پرونده از شوراي امنيت به آژانس ايجاد شود و انحراف حقوقي كه از بردن پرونده ايران به شوراي امنيت ايجاد شده بود، حل شود.مخبركمسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره تاثير اين گزارش به مذاكرات 1+5 و شوراي امنيت، گفت: متاسفانه قدرت هاي بزرگ به مقولات حقوقي توجهي ندارند و نگاه آنها كاملا سياسي است اما ازآقاي البرادعي انتظار مي رود گزارش حقوقي ارائه كند. وي تصريح كرد: نمي خواهم بگويم كه اگر گزارش البرادعي كاملا براساس واقعيت ها تنظيم شود و بر صلح آميز بودن فعاليت ايران تاكيد كند، پرونده ما بلافاصله از شوراي امنيت به آژ انس باز مي گردد چون نگاه سياسي به پرونده وجود دارد و درهمين مسير سياسي آنها حركت مي كنند. جلالي ابراز نگراني هاي البرادعي از آينده فعاليت هاي ايران را كه معمولا در گزارش هايش وجود دارد، حقوقي ندانست و گفت: اگر چه اين مساله حقوقي نيست اما مستمسكي رابه دست همان قدرت هاي بزرگ مي دهد براي اينكه بحث را در مسير سياسي خودش در شوراي امنيت پيش ببرند.
ليوني: روسيه به جمع تحريم كنندگان ايران بپيوندد
گروه سياسي: وزير خارجه رژيم صهيونيستي، از روسيه خواست در تلاش براي متوقف كردن برنامه هسته اي ايران با غرب همكاري كند. به گزارش "ايلنا" به نقل از پايگاه خبري "سي ان اس نيوز"، روسيه و جامعه بين المللي درك كرده اند كه قادر به جلوگيري از فعاليت هسته اي ايران نيستند. با اين حال "تزيپي ليوني" در گفت وگو با خبرنگاران در بيت المقدس گفت: "بين اين درك و تبديل آن به عمل راه درازي در پيش است."همچنين وي با اشاره به زمان به عنوان يك فاكتور كليدي و جلب نظر روسيه به خطر ايران هسته اي، از روسيه خواست به جمع تحريم كنندگان بپيوندد. اين سخنان با توجه به موضع گيري هاي اخير روسيه در قبال ايران و تاكيد مسكو بر حق مسلم ايران در استفاده صلح آميز از فنآوري هسته اي و سخت تر شدن اين موضع بعد از مناقشات اخير روسيه و گرجستان و واكنش جامعه بين الملل به مسكو عجيب و دست نيافتني به نظرمي رسد.براين اساس، كارشناسان سياسي معتقدند كه بحران اخير گرجستان و موضع گيري روسيه و آمريكا در قبال آن، اعضاي گروه 1+5 را با اختلاف نظر بيشتري در قبال پرونده هسته اي ايران مواجه مي كند. چين و روسيه همواره مخالف با اعمال تحريم عليه ايران بوده اند و بعد از مناقشات اخير نيز موضع چين با روسيه نقاط مشترك بيشتري دارد.بنا بر گزارش هاي منتشر شده، واشنگتن در حال حاضر، براي از سرگيري روند مذاكرات در هراس است و شرايط فعلي را شرايط واگذاري بازي به حريف تلقي مي كند. به رغم متهم شدن ايران به تلاش براي دستيابي به سلاح هسته اي اين كشور، تهران همواره بر صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي خود تاكيد مي كند. غربي ها به دليل داشتن مناسبات گسترده تجاري با ايران، بازنده اصلي اعمال تحريم بر ايران هستند.
استعفاي مشايي تكذيب شد
گروه سياسي: روزگذشته پس از انتشارخبراستعفاي رحيم مشايي معاون رئيس جمهوردر برخي رسانه ها، مديركل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام كرد: مشايي استعفا نداده است و از رسانه هاي دروغ پرداز شكايت مي شود. به گزارش روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، رضا موسوي گفت: از تمامي رسانه هايي كه در روزهاي اخير با درج اخبار كذب به حيثيت سازمان ميراث فرهنگي لطمه زده و موجبات تشويش اذهان عمومي را فراهم ساخته اند شكايت خواهد شد.موسوي افزود: هفته گذشته شماري از رسانه ها پيرامون استعفاي رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي مطالب كذبي منتشر كرده اند كه اداره كل حقوقي اين سازمان موضوع را پيگيري قضايي خواهد كرد. وي تصريح كرد: از سوي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هيچ استعفايي مطرح يا نوشته نشده و هيچ جايگزيني نيز براي ايشان در نظر گرفته نشده است و تمامي اخبار و مطالب منتشر شده در اين زمينه فاقد سنديت بوده و به شدت تكذيب مي شود.
كردان:دليلي براي شكايت از كسي ندارم
گروه سياسي: علي كردان گفت: دليلي براي شكايت از كساني كه مدرك من را زير سئوال برده اند، وجود ندارد و در اين باره از كسي شكايت نكرده ام. وزير كشور در گفتگو با مهر در پاسخ به سئوالي مبني بر شكايت از اشخاص و گروه هايي كه اصالت مدرك تحصيلي وي را زير سئوال برده اند، تصريح كرد: از هيچ كس شكايت نكرده ام و دليلي هم ندارد شكايت كنم.اين در حالي است كه معاون پارلماني رئيس جمهور 20 تير ماه از شكايت به دادگاه خبر داده و گفته بود: آنهايي كه مدرك تحصيلي آقاي كردان را زير سئوال برده اند بايد در محكمه پاسخگو باشند و دولت نيز اين موضوع را پيگيري خواهد كرد.
قانون انتخابات رياست جمهوري اصلا ح نمي شود
وزيركشورهمچنين در بخش ديگري از گفت وگوي خود با بيان اينكه نيازي به تغيير قانون انتخابات رياست جمهوري و ارسال لايحه براي تغيير قوانين موجود به مجلس نيست، گفت: فعلا عين قانون را اجرا مي كنيم. كردان تصريح كرد: شرايط و قوانين موجود زمينه مشاركت فعال همه گروه ها و جريانات را در انتخابات رياست جمهوري دهم فراهم مي كند. اين درحالي است كه اواسط تيرماه درجريان تدوين لايحه جامع قانون انتخابات كه ضرورت آن ازماهها قبل مطرح شده بود، كميسيون امنيت ملي مجلس وسرپرست وزات كشور درنشستي مشترك قانون فعلي انتخابات را داراي نواقص زياد دانسته و با بررسي ايرادات بر تعامل مجلس و دولت در تدوين قانون جديد تاكيد كردند .
دبيركل موتلفه:ترجيح ما حمايت از كانديداي روحاني است
گروه سياسي: دبيركل حزب موتلفه اسلامي هرگونه ضعف و قوت در دولت را بر ميزان آراي مردم اثرگذار دانست و گفت: اگر دولت در مورد عملكرد خود توضيح ندهد، بر ابهامات مردم افزوده شده و اين ابهامات موجب مشكلاتي در جامعه خواهد شد. محمدنبي حبيبي در گفت وگو با "ايلنا"، با تاكيد بر اينكه حزب موتلفه هنوز به عرصه بررسي مصاديق انتخابات رياست جمهوري آتي وارد نشده، درباره ويژگي هاي كانديداي مورد نظر اين حزب در اين انتخابات گفت: در شرايط مساوي ميان كانديداهاي روحاني و غير روحاني اصولگرا، ترجيح حزب موتلفه بر چهره اي روحاني و در عين حال اصولگراست. اين تاكيد، به دليل آشنايي بيشتر اين دسته افراد با مسائل اسلامي است. وي با اشاره به عوامل موثر بر وحدت اصولگرايان، تصريح كرد: در جريان اصولگرايي اگر بنا بر وحدت گذاشته شود و معتقد باشيم كه وحدت لازمه همه جريان ها است، رعايت برخي از اصول ضروري به نظر مي رسد كه اولين اصل اين است كه سليقه هاي خود را مطلق تلقي نكنيم و براي ساير نظرات نيز اعتبار قائل باشيم.
جلسه فوق العاده كميسيون امنيت ملي با 11 سفير
گروه سياسي: كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ديروز با سفراي ايران در كشورهاي مالزي، روسيه، بلژيك، لبنان، انگليس، مصر، عراق، افغانستان، ژاپن، پاكستان ، هند و گرجستان جلسه فوق العاده تشكيل داد.به گزارش روابط عمومي اداره اخبار و رسانه هاي گروهي مجلس ، دراين ديدار ها كه به صورت جداگانه و با دعوت مجلس به مدت 10 ساعت در نيمه تعطيلات دو هفته اي مجلس انجام شد ، تحولا ت سياسي داخل و خارج كشور مورد بررسي قرار گرفت و هريك از سفرا گزارشي از عملكرد محل ماموريت خود به نمايندگان عضو كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس ارائه داد.
تدوين چارچوب ائتلاف فراگير اصلاح طلبان
گروه سياسي: سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي گفت: هم اكنون گروه هاي اصلاح طلب در حال مشاوره با يكديگر براي تدوين چارچوب ائتلاف فراگير اصلاح طلبان هستند و در واقع در اصل ائتلاف تفاهم شده و اين مرحله، مرحله تدوين و تصويب مباني سياسي و تشكيلاتي آن است. حسين مرعشي در گفت وگو با ايسنا، هم چنين اظهار كرد: ما در حال حاضر در گام اول هستيم كه البته به خوبي پيش رفته ايم و حركت هاي مثبتي انجام شده است.وي هم چنين در پاسخ به پرسشي درباره حضور حزب اعتماد ملي در ائتلاف اصلاح طلبان گفت: حزب اعتماد ملي محوريت مجمع روحانيون را پذيرفته است. سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي با بيان اين كه حداقل نيمي از جامعه، مخاطبان اصلاح طلبان هستند، درباره مراسم مذهبي ايام ماه مبارك رمضان و سخنراني هاي آن نيز تصريح كرد: سو»استفاده از اعتقادات مردم در مراسم مذهبي در جهت مسائل سياسي خلاف منويات اصلاح طلبان است.وي خاطرنشان كرد: حوزه مذهبي و اعتقادات مردم جايگاه خود را دارند و نبايد از آن ها به عنوان ابزاري براي رسيدن به قدرت استفاده كرد و اين يكي از موضوعاتي است كه همه به آن مي پردازيم; حوزه اعتقادات فردي را نبايد بازيچه قرار دارد; زيرا سياست خود به اندازه كافي اصالت و اهميت دارد و موضوعات مربوط به آن بايد در حوزه خود مطرح شود.
مرعشي در پايان گفت: از فضاهاي مذهبي بايد در جهت مباحث مذهبي و نيز دفاع از كليات نظام بهره برد، نه رقابت جناحي .
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]