واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: درخواست نمايندگان براي كاهش سطح روابط با انگليس
اعتماد ملي - احسان مهرابي: اتفاقات رخداده در روابط ايران و انگليس سبب شده است كه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تجديد نظر در روابط دو كشور را خواستار شده و داشتن روابط در سطح سفير بين دو كشور توسط اعضاي كميسيون مورد سوال واقع شود. تعدادي از سفراي ايران در كشورهاي خارجي ازجمله سفير ايران در انگليس در تعطيلات مجلس ميهمان كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس بودند و در اين نشست كميسيون امنيت ملي مجلس پس از استماع گزارش سفير نسبت به اقدام انگليس در حمايت از سازمان تروريستي منافقين به شدت انتقاد و تاكيد كرد اين اقدام انگليس گامي است در جهت حمايت از تروريسم و گسترش حركتهاي تروريستي در منطقه.
افزايش چندين برابر مواد مخدر در افغانستان در شرايطي كه انگليس مسوول مواد مخدر در اين كشور است، به اين معني است كه انگليس عامل افسارگسيختگي مواد مخدر در افغانستان است. كميسيون حمايت انگليس از طالبان را به عنوان سياستي كه عملا عليه ناتو به كار گرفته ميشود، كه نمونه اخير آن كشته شدن 10 نيروي نظامي فرانسوي است، سياستي تخريبي عنوان كرد.كاظم جلالي مخبر كميسيون امنيت ملي گفت: كميسيون همچنين نسبت به نقش منفي انگليس در صدور قطعنامههاي شوراي امنيت عليه جمهوري اسلامي ايران و اعمال تحريمهاي اتحاديه اروپا، اعتراض و بر ضرورت بررسي مجدد روابط جمهوري اسلامي ايران با انگليس تاكيد كرده و عنوان داشت كه اگر قرار است نقش انگليس در رابطه با جمهوري اسلامي ايران به اين اندازه منفي باشد، چه ضرورتي بر حفظ سطح روابط در حد سفير است.
بازگشت روابط به پيش از سال 1378
درخواست براي كاهش سطح روابط ايران و انگليس به معناي درخواست براي بازگشت سطح روابط دو كشور به ساليان پيش از سال 1378 است. پس از انقلاب با اخراج گروهي از دانشجويان ايراني از لندن و زنداني شدن شمار ديگري از آنها كه همان سال در مقابل سفارت آمريكا در لندن و در اعتراض به دستگيري گروهي از دانشجويان ايران توسط پليس آمريكا و در مقابل كاخ سفيد دست به تظاهرات زده بودند، دولت ايران به مقامات دولت انگليس رسما اعتراض كرد و هشدار داد كه اين روند در نهايت منجر به تشديد بيشتر تنشها در مناسبات دو كشور ميشود. متعاقب اين وضعيت و تشديد تنشها وزارت خارجه انگليس در نيمه دوم سال 1359 كاردار و ديگر ديپلماتهاي سفارت انگليس در تهران به جز يك نفر را به لندن فراخواند و سفارت اين كشور در ايران را تعطيل اعلام كرد. دولتهاي ايران و انگليس در سال 1371 مذاكراتي را براي ارتقاي سطح مناسبات دو كشور به سطح سفير انجام دادند، ولي تا ارديبهشت سال 1378 مناسبات دو كشور در سطح كاردار باقي ماند. با روي كار آمدن نخستوزير انگليس از حزب كارگر در سال 1375 19977) و تداوم حضور هاشميرفسنجاني به عنوان رئيسجمهوري اسلامي ايران، روند مناسبات دو كشور به سمت تغييرات مثبتتري نيل يافت. با شروع دوره رياستجمهوري سيدمحمد خاتمي در سال 1376 و سپس مذاكرات و مناسبات شخصي ميان كمال خرازي وزير خارجه وقت ايران و رابين كوك وزير خارجه انگليس روابط دو كشور به سطح سفير ارتقا يافت و از شهريور 1378 دو كشور توانستند سفراي خود را مبادله كنند. البته در سال 1381 نيز روابط بين دو كشور به دليل امتناع ايران از پذيرش سفير جديد انگليس، ديويد رداوي تيره شد اما پس از مدتي انگليس سرريچارد دالتون را به عنوان سفير خود معرفي كرد.
جلسات كميسيون با سفرا
گويا جلسه با هيچيك از سفرا به اندازه جلسه با سفير ايران در انگليس بحثبرانگيز نبوده است.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به جلسه با سفراي ايران در كشورهاي مالزي، روسيه، بلژيك، لبنان، انگليس، عراق، افغانستان، ژاپن، پاكستان، هند و گرجستان گفت: در اين ديدارها كه به صورت جداگانه و به مدت 10 ساعت انجام شد، خندقآبادي، سفير جمهوري اسلامي ايران در مالزي، ضمن ارائه گزارش از چشمانداز همكاريهاي ايران و مالزي اظهار داشت كه همكاريهاي اقتصاي ميان دو كشور به ويژه در بعد سرمايهگذاري به دهها ميليارد دلار خواهد رسيد.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي افزود: انصاري، سفير جمهوري اسلامي ايران در مسكو دومين سفيري بود كه با حضور در كميسيون، گزارش كاملي از روند رو به رشد روابط دو كشور ارائه كرد و گفت سفر تاريخي پوتين به تهران نشاندهنده عزم جدي روسيه به گسترش همكاري با جمهوري اسلامي ايران است، در اين ملاقات كميسيون ضمن تاييد اهميت روابط همهجانبه با روسيه، بر ضرورت راهاندازي هرچه سريعتر نيروگاه بوشهر و تقويت همكاريهاي همهجانبه تاكيد كرد.وي ادامه داد: خاجي، سفير جمهوري اسلامي ايران در بلژيك، نيز سومين سفيري بود كه امروز ضمن حضور در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي روابط جمهوري اسلامي ايران با اتحاديه اروپا را به تفصيل تشريح كرد و اظهار علاقه كرد كه مجلس شوراي اسلامي ارتباطات خود را با پارلمان تقويت نمايد تا تفاهم بيشتري ميان نمايندگان ملت ايران و ملتهاي اروپا ايجاد شود.
نماينده مردم شاهرود ابراز داشت: كميسيون در اين مذاكرات ضمن ابراز تعجب از دنبالهروي اتحاديه اروپا از سياستهاي آمريكا، با وجود اينكه امروز داراي يك مجموعه 27 كشوري است، بر ضرورت گسترش ارتباطات تاكيد كرده و عنوان داشت كه سياست كشورهاي اروپايي يكسان نيست و به عنوان مثال پارلمان آلمان از قدرت تعامل بهتر و سازندهتري برخوردار است.
مخبر كميسيون امنيت ملي گفت: در جلسه كميسيون در رابطه با اتحاديه اروپا به شدت از حضور برخي از سركردگان سازمان تروريستي منافقين در برخي از پارلمانهاي اروپا انتقاد و تاكيد شد اين حضور به معناي حمايت از تروريسم است.
وي اظهار داشت: شيباني، سفير جمهوري اسلامي ايران در لبنان ، چهارمين سفيري بود كه با حضور در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، آخرين تحولات لبنان را براي اعضاي كميسيون تشريح كرده و گفت نقش آمريكا در لبنان پيوسته نقش تخريبي بوده و در راستاي تحقق اهداف ترسيمشده سياستهاي خاورميانهاي اين كشور اعمال ميشود كه در جهت منافع رژيم صهيونيستي است.
جلالي ادامه داد: شيباني در گزارش خود به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي افزود، نقش جمهوري اسلامي ايران در لبنان پيوسته نقش سازنده و تلاش براي كمك به صلح و ثبات و سازندگي در اين كشور بوده است، كه اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در اين جلسه ضمن تمجيد از تلاشهاي وزارت امور خارجه و سفير جمهوري اسلامي ايران در بيروت در برقراري صلح و آرامش در لبنان، بر ضرورت تقويت ارتباطات با لبنان، استمرار وحدت ملي و آرامش در اين كشور و تقويت مقاومت اسلامي براي مقابله با تهاجم صهيونيستها تاكيد كردند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]