واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به عملكرد ۳ساله دولت نهم: شاخصه اصلي حركت دولت عدالت طلبي است
سياسي. هفته . دولت
دولت در طول سه سال گذشته با سرلوحه قرار دادن تحقق مطالبات مقام معظم رهبري از دولتها در سالهاي قبل از تصدي دولت نهم و همچنين توجه به منويات و تاكيدات معظم له در دوره دولت جديد به ويژه توجه به عدالت طلبي و عدالت محوري، اقدام به تنظيم جهت گيريهاي اساسي خود كرده است.
به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، شاخصه اصلي دولت نهم كه موتور محرك برنامه ريزيها و اقدامات آن است عدالت طلبي يعني عنصري است كه مقام معظم رهبري در طول دوران پربركت زعامت خود همواره بر آن تاكيد داشته و دارند. دولت نهم براي تحقق عدالت از نظريه پردازي و شعارها عبور كرده و وارد مرحله اجرايي شده است. در اوج اين اقدامات طرح تحول اقتصادي قرار دارد كه از آغاز به كار دولت و پس از شناسايي ريشهاي معضلات اقتصادي كشور، تدوين اين طرح با جوهره اصلي تحقق عدالت نسبي در بين آحاد جامعه آغاز شده و اكنون در سومين سال مسووليت دولت، با جديت وارد مراحل اجرايي شده است. شايد بتوان گفت نظام باز توزيع ثروت در كشور ما بخصوص توزيع و تخصيص يارانهها يكي از مصاديق اصلي و پايهاي ناديده گرفتن عدالت در حوزه اقتصاد و معيشت است كه به حول و قوه الهي با اجراي طرح تحول اقتصادي گام بلندي براي رفع تبعيض و بيعدالتي در توزيع ثروت ملي و بيت المال برداشته خواهد شد.
اجراي طرح سهام عدالت كه تاكنون منجر به شناسايي بيش از ۲۳/۵ميليون نفر و پرداخت سود به حدود ۴/۵ميليون نفر شده، افزايش ظرفيت پذيرش دانشگاهها تا مرز ۳ميليون نفر، افزايش پوشش ۱۳درصدي خانوار با سرپرست زن در پايان سال ۸۶نسبت به ،۸۵شكسته شدن حلقه بسته مديران كشور و در دسترس قرار گرفتن دولتمردان براي همه مردم در اقصي نقاط كشور از ديگر مصاديق حركت عدالتطلبانه دولت در حوزههاي اقتصادي، آموزشي و اجتماعي است.
دولت نهم به مردم داري و مردم باوري نيز كه مورد تاكيد هميشگي مقام معظم رهبري قرار داشته، باوري عميق داشته و بدرستي يكي از خصوصيات و ويژگيهاي خود را -مردم داري و مردم باوري> قرار داده است. انجام بيش از ۴۰سفر استاني در كمتر از سه سال و ديدارهاي گسترده و بيواسطه رئيس جمهور و دولتمردان با مردم در استانها و تهران، اهتمام ويژه به حل مشكلات مردم كه از طريق دريافت نامهها يا شنيدن رودروي مشكلات و درد دلهاي آنها منعكس مي شوند از مصاديق اين جهتگيري اساسي دولت است كه ميتوان آن را يك خصوصيت نهادينه شدن در دولتمردان تلقي كرد. صداقت و صراحت با مردم كه تجلي و بروز آن در تعداد گفتگوهاي مستقيم راديو تلويزيوني رئيس جمهور(نسبت به دولتهاي قبلي) و پرهيز از غلتيدن به مناسبات گروهي، باندي و حزبي به وضوح قابل مشاهده است، از ديگر جهت گيريهاي اصلي دولت نهم است.
ابلاغ سياستهاي كلي اصل ۴۴قانون اساسي توسط مقام معظم رهبري در سال ،۸۵ عرصه جديدي در كاركرد دولت نهم گشود كه در گذشته سابقه نداشت.پس از ابلاغ سياستهاي كلي اصل ۴۴دولت بلافاصله مراحل تدوين و تصويب لايحه اجراي اصل ۴۴ قانون اساسي را آغاز كرد و لايحه نسبتا جامعي را تصويب و سال گذشته تقديم مجلس كرد كه متاسفانه مراحل تصويب و ابلاغ قانون مذكور در مجلس، شوراي نگهبان و نهايتا مجمع تشخيص مصلحت نظام قدري طولاني شد و اخيرا اين لايحه به دولت ابلاغ شده است كه رئيس جمهور نيز بلافاصله آن را براي اجرا به دستگاهها و سازمانها ابلاغ كرد.
در عين حال در مدت تصويب لايحه، دولت براي تحقق اصل ۴۴قانون اساسي اقدام به اصلاح ساختاري در برخي بخشهاي مشمول اصل ۴۴قانون اساسي از جمله شركتهاي زيرمجموعه وزارتخانههاي نيرو، ارتباطات و فناوري اطلاعات، نفت و صنايع و معادن كرد تا با رفع موانع حقوقي آنها و اصلاحات اساسنامهاي و شفافسازي مقدمات واگذاري آنها از طريق بورس را فراهم آورد. ضمن آنكه در اين مدت اقدامات بيسابقهاي هم براي واگذاري شركتهاي بزرگ دولتي از طريق بورس انجام شد كه افزايش چشمگيري در ارزش بورس اوراق بهادار تهران بوجود آورده و اين سازمان در سطح جهاني داراي بيشترين درصد رشد ارزش شد.
دولت نهم براساس ديدگاه محصول گرايانه اهتمام ويژهاي نسبت به اصلاح ساختار تصميمگيري و اداري داشته و با حدف بوروكراسي زائد و دست و پا گير كه فرآيند تصميمگيري در كشور را طولاني و با ترديد مواجه ميكرد، تلاش جدي خو را براي شتاب بخشيدن به روند تعالي و آباداني ايران عزيز به منصه ظهور رسانده است.
در اين بخش ادغام شوراهاي عالي، انحلال سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور، اصلاح شيوه بودجه نويسي و تخصيص بودجه از اهم اقدامات انجام شده است بطوريكه در شيوه نگارش بودجه ۸۷كل كشور تحول ايجاد شده كه منجر به تبادل سريع توافقنامه ها، حذف مراحل زائد در تخصيص اعتبارات و حتي ابلاغ برخي آئين نامههاي اجرايي بودجه پيش از آغاز سال جديد گرديد.
پايگاه اطلاع رساني دولت از امروز و به مناسبت هفته دولت در سلسله گزارشهايي به انعكاس فشرده و چكيده بخشي از خدمات و دستاوردهاي وزارتخانه ها و سازمانها در طول ۳سال گذشته ميپردازد، اما قطعا جمع آوري و انعكاس عملكرد و خدمات دولتي كه در سه سال گذشته پركاري و تلاش بيوقفه نه تنها از نظر دوستان بلكه به اذعان منتقدانش خصوصيت بارزو بينظير آن است كاري سخت است كه مجالي طولاني ميطلبد.
** ارتقاء چشمگير شاخصهاي كمي و كيفي در آموزش و پرورش
وزارت آموزش و پرورش از جمله دستگاههاي اجرايي است كه در سه سال گذشته با اولويت بندي وظايف و تكاليف خود و در راستاي تحقق خدمت رساني بيشتر و توجه به پيشرفت زيربنايي در امر تربيت نيروي انساني كارآمد، توانسته است شاخصهاي كمي و كيفي خود را به شكل چشمگيري ارتقا بخشد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، بخشي از اقدامات و تلاشهاي اين وزارتخانه مهم و پرتلاش به اين شرح است:
؟ پرداخت وام مسكن وخودرو به فرهنگيان
؟ ساماندهي نيروي انساني آموزش و پرورش
؟ تشكيل معاونت اقتصادي در آموزش و پرورش
؟ فعاليت كارگروه شناسايي آسيبهاي اجتماعي در آموزش و پرورش
؟ آمادگي براي اجراي قانون حذف كنكور
؟ واريز شدن پنجاه درصد پاداش پايان خدمت بازنشستگي فرهنگيان
؟ رشد ۱/۵درصد سطح باسوادي كشوردردولت نهم
؟ تضمين عدالت آموزشي از حيث دسترسي به مدارس و فرصتهاي آموزشي در دولت نهم
؟ اقدامات انجام شده در زمينه رشد فضاهاي فيزيكي آموزش و پرورش ( تعداد مدارس فني و حرفهاي در طي سه سال گذشته، ۱۳/۶درصد رشد، تعداد مراكز كاردانش، ۱۵/۲درصد رشد با احتساب رشد ۴۱/۲۴درصدي سهم دختران در اين دوره و شمار مراكز پيش دانشگاهي، ۲۳درصد رشد داشته و ۲۷باب مركز تربيت معلم به مجموع اين مراكز، ۲۴۳آموزشگاه استثنايي و ۷۶آموزشگاه سمپاد، ۱۱۰مدرسه شاهد، ۶۸۵مركز آموزش از راه دور، دو هزار و ۲۵۶دبيرستان و مركز پيش دانشگاهي، يك هزار و ۲۱۵مدرسه راهنمايي شبانه روزي و۱۰۰ پژوهشكده دانش آموزي به مجموع مراكز و آموزشگاههاي تحصيلي كشور، افزوده شده است.)
؟ ۳۷برابر شدن تعداد كانونهاي فرهنگي و تربيتي، ايجاد ۴۰هزار و ۸۵۶ نمازخانه در مدارس، افزودن ۶۰مجموعه ورزشي به فضاهاي ورزشي دانش آموزي، رشد ۱۶/۶۴درصدي تحصيلات معلمان از مقطع كارداني به كارشناسي، رشد ۲۲درصدي تحصيلات آنها از مقطع كارشناسي به كارشناسي ارشد و رشد ۲۲درصدي تحصيل اين افراد از مقطع كارشناسي ارشد به مقطع بالاتر
؟ ارتقاي كيفيت آموزشي در مقاطع تحصيلي (درصد قبولي ابتدايي از ۹۷/۲۶به ، ۹۷/۹۹درصد قبولي راهنمايي از ۹۰/۹۳به ، ۹۱/۳۶درصد قبولي متوسطه از ۸ / ۷۱به ۷۶/۶۹و سطح باسوادي افراد شش سال به بالا از ۸۴/۵به ۸۶درصد در طول سه سال گذشته افزايش پيدا كرده است)
؟ رشد ۵۰درصدي آموزشهاي بهداشتي و تندرستي وقرار گرفتن چهار ميليون دانش آموز تحت آموزشهاي سلامتي و يك ميليون و ۲۰۰هزار دانش آموز تحت طرح سلامت دهان و دندان
؟ افزايش تعداد پروژههاي عمراني از سه هزار و ۲۸۶به سه هزار و ۶۹۷باب وسه برابر شدن مجموع بودجه عمراني آموزش و پرورش به نرخ جاري و با احتساب كمك خيران مدرسه ساز در طول خدمت دولت نهم
؟ درمرحله تصويب قرار داشتن فلسفه آموزش و پرورش وتدوين سند ۲۰ساله آموزش و پرورش مبتني بر فلسفه آموزش و پرورش
؟ بازنگري در ماموريتهاي حاكميتي در مقايسه با فعاليتهاي تصدي گري با ملاحظه ماهيت آموزش و پرورش
؟ آغاز تدوين برنامه درسي ملي از سال ۸۶
؟ اخذ مجوز براي ارتقاي سطح تحصيلي مراكز تربيت معلم
؟ تلاش كارگروهي براي ساماندهي مراكز عالي آموزش و پرورش براي ايجاد دانشگاه مركزي
؟ در دستور كار قرار داشتن بيمه نيروهاي حق التدريس، خدماتي و شركتي و نهضتي ها
؟ توسعه مدارس خارج از كشور با مشاركت وزارت امور خارجه
؟ توسعه حضور زنان در مديريت عالي وزارتخانه
؟ تعداد آموزشگاههاي ويژه نوآموزان پيش دبستاني در سال ۸۷-۸۶در مقايسه با ۱۶۵۹ ، ۸۳-۸۴واحد (۹/۶درصد) افزايش يافته است .
؟ روند كاهش دانش آموزان كه از سال ۷۷به دليل كاهش مواليد آغاز شده بود در سه سال گذشته ادامه يافت به طوريكه تعداد دانش آموزان دورههاي ابتدايي، راهنمايي و متوسطه نزديك به ۱/۳ميليون نفر ( ۵/۸درصد) كاهش يافتند.
؟ تعداد دانشجويان مراكز تربيت معلم از ۸۸۰۳نفر به ۱۸۸۵۸نفر رسيده كه رشد ۱۱۴درصدي را نشان ميدهد
؟ تعداد معلمين ورزش در سال ۸۶-۸۷رشد ۳/۵درصدي را نشان ميدهد .
؟ تلاش براي مدرسهسازي رشد ۱۰۰درصدي را نشان ميدهد
؟ ساخت بيش از ۳۰استخر براي دانش آموزان مناطق گرمسيري و احداث ۵۳زمين چمن مصنوعي در ۵۳مدرسه
؟ افزايش شمار دانش آموزان داراي شناسنامه سلامت از ۱/۴۰۰/۰۰۰نفر به ۲۹/۰۰۰/۰۰۰نفر
- به منظور دستيابي به اهداف سند چشم انداز اقدامات زير در دستور كار قرار گرفته است:
؟ اصلاح ساختار نظام آموزشي و كار آمد كردن آن براي توسعه و تامين منابع انساني مورد نياز سند چشم انداز
؟ ارتقاء سطح شاخصهاي كمي و كيفي عوامل مختلف آموزش از قبيل نيروي انساني ، فضاها و تجهيزات آموزشي و ...
؟ بهينهسازي فرآيند امور اجرايي و كاهش زمان و هزينه انجام كارها و بهبود كيفيت در كليه بخشهاي ستادي و اجرايي
؟ ارتقاي بهره وري منابع و افزايش سرمايهگذاري دولتي و غير دولتي براي تامين امكانات آموزشي و افزايش پوشش تحصيلي
؟ توسعه آموزش و پرورش با كيفيت با اولويت مناطق روستايي، محروم و عشايري در بخش دختران
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]