واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در نشست مزايدهي وايمكس مطرح شد: سه مجوز به هر استان اعطا ميشود برندگان بايد ظرف 9 ماه مراكز استان را پوشش دهند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي - ارتباطات
نشست پرسش و پاسخ دربارهي مزايدهي وايمكس خدمات دسترسي پرسرعت بيسيم با حضور مسوولان و معاونان سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در سالن شهيد قندي وزارت ارتباطات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، لطفالله سبوحي - معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي - در اين نشست گفت: در دو سال گذشته تقاضاهاي زيادي از سوي كاربران و شبكهسازان براي ارايهي خدمات به صورت اپراتوري
واصل شده و تقاضاي استفاده از تكنولوژي را داشتهاند اما به خاطر محدوديت منابع و طبق فركانس تخصيص داده شده به اين فنآوري و جدول فركانس، پاسخگويي به تقاضا به صورت مجزا فراهم نبوده است.
وي افزود: تشريفات مزايدهي وايمكس از آغاز سال ٨٧ رقم خورد به طوري كه بنا بر مصوبهي هيات دولت كميسيون سازمان تنظيم مقررات دربارهي ارايهي خدمات وايمكس مبتني بر بيسيم اقدام كرد كه بيش از ١٠ جلسه كارشناسي برروي مسايل اين مزايده صحبت شد.
او گفت: صدور مجوزها براي كاربران بهينه نيست چون بايد از طيف فركانس به صورت بهينه استفاده شود تا تقاضاها را پاسخ دهيم و در اين رابطه شرايط و ضوابط در كميسيون تنظيم مقررات در قالب بيزينس پلن مطرح شده و در ٣ جلسهي كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات مطرح و در نهايت بعد از تصويب در هيات دولت شرايط خاص و اجازه برگزاري مزايده داده شد.
او با بيان اين كه سه لايسنس در هر استان داده ميشود و حقالامتياز به تفكيك براي هر استان ارايه شده و بالاترين رقم پيشنهادي برنده خواهد شد، اظهار كرد: تجربه صدور مجوزهاي سراسري در كشور نشان داده كه بخشهاي زيادي از كشور در اين زمينهها محروم ميمانند كه براي تقسيم فرصتهاي اجتماعي و اقتصادي شركتهايي كه نميتوانند در شهرهاي بزرگ ساپورت كنند، در شهرهاي كوچك و با ارزش اقتصادي كمتر سرويس دهند.
به گفتهي سبوحي برندگان مزايده ظرف ٩ ماه مراكز استان را به اجبار بايد پوشش دهند و مابقي به نظر شركتها و پيشنهادات ارايه شده بستگي دارد.
سبوحي دربارهي دريافت حقالامتياز از برندگان گفت: كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات درنظر دارد ٤٠ درصد از رقم حقالامتياز را زمان صدور پروانه و ٦٠ درصد ديگر را در طول شش سال دريافت كند.
او با بيان اين كه تصميم رگولاتوري ايجاد محدوديت در فنآوري نيست دربارهي حضور شركت مخابرات در اين مزايده يادآور شد: شركت مخابرات ايران مجاز به ورود به مزايده نيست چون شركت دولتي است درصورتي كه شركت غيردولتي ثبت شده، مجاز به شركت در مزايده است كه متقاضيان تا تاريخ ٣١/٦/٨٧ فرصت دارند پيشنهادات خود را ارايه دهند و اگر تا آن زمان مخابرات غيردولتي بشود ميتواند حضور يافته و پيشنهادات خود را ارايه دهند اما اگر كماكان ماهيتش دولتي باقي بماند نميتواند در مزايده شركت كند.
وي ياد آور شد: ما فضا را براي حضور ٩٠ مجوز و پروانه فراهم كرديم اما بايد ديد در عمل چه ميشود كه مسووليت سازمان در اين زمينه سختتر است چون بايد اين تعداد پروانه را صادر كند.
سبوحي خاطر نشان كرد: در مجوز وايمكس ارايهي همه سرويسهاي ديگر نيز ادغام شده يعني كساني كه مجوز وايمكس دريافت كنند، مجوز همهي سرويسهاي قبلي خود را نيز دارا خواهند بود.
وي دربارهي ورود وايمكس به موبيليتي گفت: به دليل حفاظت از اپراتور سوم تلفن همراه و موارد حفاظتي كه در اين رابطه وجود دارد، اجازه موبيليتي به وايمكس داده نشده است اما در بحث دسترسي به نقاط بازار وايمكس به بحث ثابت نياز دارد.
معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با بيان اين كه زمان صدور پروانهي واي مكس شش سال است كه پنج سال قابل تمديد است اظهار كرد: يك سال نيز براي راهاندازي شبكه زمان نياز است و درصد كمي نيز براي سهم دولت در نظر گرفته شده است كه ابتدا دربارهي زمان تمديد مجوز بايد گفت كه پنج سال اول به صورت پيش فرض تمديد است و درصورتي كه تخلفي صورت نگيرد و اصلاحاتي انجام شود پنج سال ديگر نيز قابل تمديد است كه اين موضوع از سوي ديگر به نظر كميسيون تنظيم مقررات و شرايط بازار هم بستگي دارد.
وي در بخشي از سخنان خود با تاكيد بر اين كه رقم حقالامتياز بايد در اين حوزه هزينه شود ابراز كرد: ما براي تلفن ثابت محدوديتي قايل نشديم زيرا با اين كار رقابت ايجاد ميشود كه در اكثر نقاط ايران تلفن ثابت در پروانه شركت مخابرات آمده و انحصاري در اين مورد نيست.
سبوحي با بيان اين كه مجوزهاي وايمكس مجوز شبكهي راديويي است و voip و اورجينيشن را نيز دارد، اظهار كرد: اسناد متقاضيان در هر استان به صورت جداگانه بررسي ميشود، حتي اگر يك شركت در چند استان شعبه داشته باشد، اين اسناد در هر استان به صورت جداگانه بررسي ميشود.
او با بيان اين كه برندگان بعد از ٩ ماه بايد ٨٠ درصد مناطق شهري و استان را تحت پوشش قرار دهند و با اشاره به اين كه در مجوز وايمكس فعاليت ICP ،ISP و تلفن ثابت هم ديده شده در مورد اعلام تعرفه اين مجوزها تصريح كرد: تعرفه وايمكس را به دليل رعايت حقوق اپراتورها اعلام نميكنيم تا با اين كار در بيزينس پلن اپراتورها دخالت نكرده باشيم.
مجري برگزاري مزايده وايمكس در بخشي از سخنان خود با بيان اين كه بايد نظرات دوم و سوم برنده در مزايده به رقم پيشنهادي نفر اول تمكين كنند گفت: در غير اين صورت ضمانتنامههاي آنها ضبط ميشود.
در ادامه اين نشست همچنين مهدي قلي - معاون توسعه و مديريت و امور پشتيباني سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي - در اين مراسم با تاكيد بر اين كه شرايط مزايده شفاف است اظهار كرد: از تاريخ ششم تيرماه آگهي مزايده وايمكس زده شده و تاريخ ١٦ مرداد نيز آخرين مهلت فروش اسناد بود كه بر اساس آخرين آمار تعداد ١١١٥ پاكات اسناد فروخته شده است.
وي با بيان اين كه پاكتها در استانها در سه دوره باز ميشوند، اظهار كرد: تا تاريخ ٢/٧/٨٧ پاكتهاي ١٠ استان، تاريخ ٨/٧/٨٧ در١٠ استان ديگر و تا ١٤/٧/٨٧ پاكتهاي ١٠ استان بعدي بازگشايي خواهد شد.
انتهاي پيام
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]