واضح آرشیو وب فارسی:مهر: درنشست نمايندگان و سفيران؛كميسيون امنيت ملي كاهش روابط با انگليس را خواستار شد/ انتقاد از حضور منافقين در پارلمان هاي اروپايي
اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ديدار سفير تهران در لندن بر ضرورت بررسي مجدد روابط جمهوري اسلامي ايران با انگليس و كاهش اين روابط تاكيد كردند .
به گزارش خبرگزاري مهر، كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با دعوت از سفراي جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي مالزي، روسيه، بلژيك، لبنان، انگليس، مصر، عراق، افغانستان، ژاپن، پاكستان، هند و گرجستان تشكيل جلسه فوق العاده داد.
در اين ديدارها كه امروز به صورت جداگانه و به مدت 10 ساعت انجام شد روابط جمهوري اسلامي ايران با كشورها و آخرين تحولات مرتبط با بحران هاي جديد در برخي از اين مناطق مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
خندق آبادي سفير جمهوري اسلامي ايران در مالزي ضمن ارائه گزارش از چشم انداز همكاري هاي ايران و مالزي اظهارداشت : همكاري هاي اقتصادي ميان دو كشور به ويژه در بعد سرمايه گذاري به دهها ميليارد دلار خواهد رسيد.
كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در اين گزارش ضمن اعلام حمايت همه جانبه از گسترش همكاري هاي جمهوري اسلامي ايران و مالزي از سفير جمهوري اسلامي ايران خواست با همكاري ديگر سفراي جمهوري اسلامي ايران در گروه D8 اين مجموعه مهم جهان اسلام را تبديل به يك عامل مهم تقويت كننده ارتباطات كشورهاي بزرگ اسلامي به ويژه در بعد تجاري و اقتصادي نمايد.
انصاري سفير جمهوري اسلامي ايران در مسكو دومين سفيري بود كه با حضور در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي گزارش كاملي از روند رو به رشد روابط دو كشور ارائه كرد و گفت: سفر تاريخي پوتين به تهران نشان دهنده عزم جدي روسيه به گسترش همكاري با جمهوري اسلامي ايران است در اين ملاقات كميسيون ضمن تاييد اهميت روابط همه جانبه با روسيه بر ضرورت راه اندازي هر چه سريعتر نيروگاه بوشهر و تقويت همكاري هاي همه جانبه تاكيد كرد.
خاجي سفير جمهوري اسلامي ايران در بلژيك سومين سفيري بود كه امروز ضمن حضور در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي روابط جمهوري اسلامي ايران را با اتحادثه اروپا را به تفصيل تشريح و اظهار علاقه كرد كه مجلس شوراي اسلامي ارتباطات خود را با پارلمان تقويت نمايد تا تفاهم بيشتري ميان نمايندگان ملت ايران و ملت هاي اروپا ايجاد شود.
كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در اين مذاكرات ضمن ابراز تعجب از دنباله روي اتحاديه اروپا از سياست هاي آمريكا عليرغم اينكه امروز داراي يك مجموعه 27 كشوري است، بر ضرورت گسترش ارتباطات تاكيد كرد.كميسيون در اين مذاكرات بر اين نكته تاكيد كرد كه سياست كشورهاي اروپايي يكسان نيست و به عنوان مثال پارلمان آلمان از قدرت تعامل بهتر و سازنده تري برخوردار است.
كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در اين مذاكرات براي تقويت ارتباطات و انجام گفتمان مشترك در زمينه هاي مختلف مانند راه هاي مبارزه با مواد مخدر، جهاد بدون سلاح هسته اي، مبارزه با تروريسم اعلام آمادگي كرد.در جلسه امروز كميسيون در رابطه با اتحاديه اروپا به شدت از حضور برخي از سركردگان سازمان تروريستي منافقين در برخي از پارلمان هاي اروپايي انتقاد و تاكيد كرد اين حضور به معناي حمايت از تروريسم است.
شيباني سفيرجمهوري اسلامي ايران درلبنان چهارمين سفيري بود كه با حضور دركميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تحولات لبنان را براي اعضا كميسيون تشريح كرد و گفت: نقش آمريكا در لبنان پيوسته نقش تخريي بوده و در راستاي تحقق اهداف ترسيم شده سياست هاي خاورميانه اي اين كشور اعمال مي شود كه در جهت منافع رژيم صهيونيستي است.
شيباني درگزارش خود به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي افزود: نقش جمهوري اسلامي ايران در لبنان پيوسته نقش سازنده و تلاش براي كمك به صلح و ثبات و سازندگي در اين كشور بوده است .
اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در اين جلسه ضمن تمجيد از تلاش هاي وزارت امور خارجه و سفير جمهوري اسلامي ايران در بيروت در برقراري صلح و آرامش درلبنان بر ضرورت تقويت ارتباطات با لبنان استمرار وحدت ملي و آرامش در اين كشور و تقويت مناسبات اسلامي براي مقابله با تهاجم صهيونيست ها تاكيد كردند.
موحديان سفيرجمهوري اسلامي ايران درانگليس پنجمين سفيري بودكه امروز با حضور دركميسيون امنيت ملي و سياست خارجي گزارشي از وضعيت روابط جمهوري اسلامي ايران و انگليس و سياست هاي جمهوري اسلامي ايران در قبال اين كشور ارائه كرد و بر ضرورت حفظ منافع ملي در ارتباط با اين عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل تاكيد كرد.
كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي پس از استماع گزارش سفير نسبت به اقدام انگليس در حمايت از سازمان تروريستي منافقين به شدت انتقاد وتاكيد كرد : اين اقدام انگليس گامي است در جهت حمايت از تروريسم و گسترش حركت هاي تروريستي در منطقه، افزايش چندين برابري مواد مخدر در افغانستان در شرايطي كه انگليس انگليس مسئول مواد مخدر در اين كشور است به اين معني است كه انگليس عامل افسار گسيختگي مواد مخدر در افغانستان است.
كميسيون حمايت انگليس از طالبان را به عنوان سياستي كه عملا عليه ناتو به كار گرفته مي شود كه نمونه اخير آن كشته شدن 10 نيروي نظامي فرانسوي است، سياستي شيطاني خواند و نقش انگليس را در منطقه نقش تخريبي عنوان نمود.
كميسيون همچنين نسبت به نقش منفي انگليس در صدور قطعنامه هاي شوراي امنيت عليه جمهوري اسلامي ايران و اعمال تحريم هاي اتحاديه اروپا اعتراض و بر ضرورت بررسي مجدد روابط جمهوري اسلامي ايران با انگليس تاكيد كرد.
كميسيون بر اين نكته تاكيد كرد كه اگر قرار است نقش انگليس در رابطه با جمهوري اسلامي ايران به اين اندازه منفي باشد چه ضرورتي بر حفظ سطح روابط در حد سفير است.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]