واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۹۴درصد از مصوبات سفر هيات دولت به آذربايجان شرقي اجرايي شده است
داخلي. اقتصادي. سفر. رياست جمهوري. استاني.
معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي ميزان پيشرفت موافقت نامهها و طرحهاي مصوب درچارچوب سفر رييس جمهوري اسلامي ايران به اين استان در تابستان ۸۵را ۹۴درصد ارزيابي كرد.
"محمد اشرف نيا" روز شنبه درگفت وگو با خبرنگار ايرنا با اعلام اين مطلب افزود: در جريان سفر اعضاي هيات دولت به اين استان در تيرماه ،۸۵مجموعا ۱۶۹مصوبهو ۳۷توافقنامه بين استانداري و وزارت خانههاي مختلف صورت گرفته است كه با تحقق ۹۴درصدي آنها، پيشرفت طرحهاي اين سفر در سطح مطلوب و رضايت بخش ارزيابي ميشود.
به گفته وي، دراين ارتباط تاكنون ۱۵هزار و ۱۸۰ميليارد ريال در اجراي طرحهاي مختلف اين سفر جذب شده است.
وي اضافه كرد: شش درصد باقي مانده از اجراي طرحهاي مذكور به طرحهايي تعلق دارد كه اجراي كامل آنها به دليل وسعت پروژه به گذشت زمان نيازمند است.
اشرفنيا خاطر نشان كرد: از ميان ۲۰۶مصوبه و موافقتنامه انجام گرفته در چارچوب سفر اعضاي هيات دولت به اين استان تاكنون ۱۲۷مورد از آنها بصورت كامل اجراشده و مورد بهرهبرداري قرار گرفته و ۶۵مورد نيز در دست اقدام و اجرااست و ۱۴مورد نيز در دست پيگيري براي اجرايي شدن قرار دارد.
وي يادآور شد: از توافقنامهها و مصوبات انجام شده در اين سفر در استان آذربايجانشرقي، هيچ مورد اقدام نشده وجود ندارد.
معاون استاندار آذربايجانشرقي با عنوان اينكه تحقق طرحهاي مصوب اين سفر نقش ويژهاي در ايجاد زيرساختهاي اساسي براي توسعه عملي استان دارد، اين طرحها را بويژه از نظر توسعه پايدار اساسي و داراي اهميت ارزيابي كرد.
وي تعهدات ريالي نهاد رياست جمهوري و وزارت خانههاي متبوع به اين استان در اين سفر را افزون بر يك هزار و ۳۵۶ميليارد ريال اعلام كرد.
علاوه براين ۱/۵ميليون دلار تعهدات ارزي مربوط به سازمانمديريت و برنامه ريزيكشور و ۹۰۰ميليون دلار تعهدات مربوط به وزارت خانههاي مختلف در قبال اين استان انجام گرفته است.
اشرف نيا، پروژههاي اجرا شده در بخشهاي حمل و نقل، صنعتآب، نفت و صنايع از محل مصوبات سفر رياست جمهوري در اين استانرا نيز تشريح و اضافه كرد:
ايجاد پالايشگاه دوم تبريز با نام "پالايشگاه شهريار" با ۱۴هزار ميليارد ريال و يك ميليارد و ۴۰۰ميليون يورو سرمايهگذاري و توسعه صنعتمس سونگون با هفت هزار ميليارد ريال سرمايهگذاري و نيز ايجاد صنايع مربوط به نفلين سينيت سراب از طرحهاي شاخص صنعتي در اين بخش است كه با بهرهبرداري از آن ها طي سه تا چهار سال آينده علاوه بر ايجاد درآمد و ارزش افزوده، در زمينه اشتغالزايي نيز گامهاي ارزندهاي برداشته خواهد شد.
اشرف نيا،ايجاد چند واحد توليد فولاد شامل توسعه صنعت فولاد ميانه تا سطح ۸۰۰هزار تن با ۵۰درصد پيشرفت فيزيكي، آغاز اجراي طرح توليد فولاد ملكان و فولاد شاهين بناب با مشاركت بخش خصوصي را از ديگر طرحهاي شاخص صنعتي در اين ارتباط ياد كرد.
وي همچنين طرحهاي مصوب در بخش صنعت آب راشامل ۲۰مورد اعلام كرد و افزود:
از اين تعداد ۱۴مورد به مرحله اجرا گذاشتهشده و شش مورد نيزدر دست اقدام براي اجرايي شدن قرار دارد.
اشرفنيا از دو طرح انتقال آب ارس از محل حقآبه ايران از اين رود مشترك مرزي به دشت تبريز و نيز تكميل سد شهيد مدني به عنوان طرحهاي شاخص بخش آب ياد كرد.
به گفته وي با آبگيري سد شهيد مدني در شمال شرق تبريز ، زمينه عمران و آباداني اراضي اطراف و تلطيف هواي تبريز نقش ويژهاي خواهد داشت.
معاون استاندار آذربايجان شرقي يادآور شد: عمليات اجرايي سد قلعه چاي عجبشير نيز به پايان رسيده و در سفر دوم اعضاي هيات دولت به استان مورد بهرهبرداري قرار خواهد گرفت.
كارهاي مطالعاتي ، مكان يابي و تمهيدات فني مربوط به ايجاد سه سد قره ناز ملكان ، خراجوي مراغه و حاجيلار كليبر نيز تكميل شده است و در آينده نزديك عمليات اجرايي آنها آغاز خواهد شد.
اشرف نيا، از مهمترين مصوبات سفر اعضاي هيات دولت به استان آذربايجان شرقي را ايجاد آزاد راه تبريز- بازرگان اعلام كرد كه آزادراه زنجان تبريز را به مرزهاي شمال غربي كشور اتصال خواهد داد.
به گفته وي ، نقشهها و طرحهاي فني ايجاد اين آزاد راه به طول ۲۲۰ كيلومتر با مشاركت بخش خصوصي آماده است و قرار است وزارت راه و ترابري اين طرح را تاپايان سال جاري به مرحله اجرا گذارد.
وي يادآور شد :مجموع سرمايهگذاري دو بخش خصوصي و دولتي در اين طرح شش هزار ميليارد ريال برآورد شده است.
علاوه براين طرح ايجاد آزاد راه تبريز - اروميه نيز از محل اين سفر اكنون در دست اجرا قرار دارد.
يكي از موثرترين مصوبات اين سفر طرح چهار بانده شدن كليه جادههاي اصلي استان تا پايان سال ۸۸است كه بخش مهمي از اين طرحها در زمان حاضر در دست اجرا قرار دارد.
اشرف نيا مهمترين اقدام انجام شده در بخش آموزش و پرورش از محل مصوبات سفر رياست جمهوري و اعضاي هيات دولت به اين استان را هزينه شدن افزون بر ۵۶۰ميليارد ريال دربازسازي ونوسازي پنج هزار و ۵۰۰كلاس درس دراين استان اعلام كرد.
به گفته وي اين اعتبار در برگيرنده هزينههاي مربوط به احداث فضاهاي جديد آموزشي در استان نميشود.
علاوه براين در بخش نوسازي مسكن روستايي نيز از محل مصوبات اين سفر تاكنون ۲۹هزار واحد مسكوني بهسازي و مقاومسازي شده استو قرار است ۲۳۰ هزار واحد مسكوني غير مقاوم روستايي در اين استان در يك زمان بندي كمتر از ده ساله در برابر سوانح طبيعي ، مقاومسازي و يا نوسازي شود.
در بخش تامين آب شرب روستاها نيز با استفاده از اعتبارات اين سفر كليه ۲۸۶روستاي بالاي ۲۰خانوار فاقد آب شرب تا پايان سال ۸۸داراي شبكه آبياري خواهند شد.
تامين اعتبارات و تصويب طرح به زيركشت رفتن افزون بر ۲۰۰هزار هكتار از اراضي پاياب سدهاي ايجاد شده نيز در اين سفر صورت گرفته است. كد/۴ ۶۰۷ /۵۸۶/۶۱۲
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]