واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير بهداشت: پزشكان خانواده بعد از 3 سال بدون آزمون، وارد دوره تخصصي ميشوند
خبرگزاري فارس: وزير بهداشت گفت: پزشكان خانواده در صورتي كه 3 سال سابقه فعاليت رضايت بخش داشته باشند بدون آزمون وارد دوره پودماني دستياري ميشوند و ميتوانند پزشك متخصص شوند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، كامران باقري لنكراني، امروز در مراسم تجليل از پزشكان خانواده نمونه كشور، در مركز همايشهاي رازي افزود: پزشكان عمومي بدنه اصلي نظام سلامت هستند كه حدود 80 هزار نفر از جامعه 110 هزار نفري نظام پزشكي را تشكيل ميدهند اما جايگاه و شأن آنها در جامعه خدشه دار شده است اگر جايگاه آنها در جامعه ترميم شود، تأثير چشمگيرتري در سلامت جامعه خواهند داشت زيرا سلامت مردم فقط با ستارهها ( اشاره به متخصصان) به دست نميآيد.
وي ادامه داد: در قوانين بالادستي از جمله برنامه توسعه اجراي طرح پزشك خانواده به دولت تكليف شده است در اين نظام جايگاه خاصي براي پزشكان عمومي ديده شده است و اگر بخواهيم سلامت جامعه را نهادينه كنيم، محور قرار دادن پزشك خانواده بهترين راه حل است.
وي گفت: در نظام پزشك خانواده اصل بر پيشگيري و سلامت محوري است اما حتي از منظر درمان محوري هم بخواهيم خدمات مناسبي به مردم ارائه كنيم، هيچ راهي بهتر از اجراي پزشك خانواده وجود ندارد.
وي ادامه داد: اجراي طرح پزشك خانواده در روستاها از سال 84 و به همت مسئولان دولت قبل شروع شد و ما نيز آن را ادامه داديم و اين نشان ميدهد كه تصميمات در نظام سلامت كارشناسي است و با تغيير مديران تغيير نميكند، امسال نيز قرار است پوشش شهرها نيز شروع شود و آمادهايم كه تا پايان سال اين كار را انجام دهيم.
وي گفت: متأسفانه چالشهايي در اجراي طرح پزشك خانواده وجود دارد كه حل آنها نيازمند تصميمات بزرگ است و با نگاه سازنده و علاج جويانه حل ميشود، پزشك خانواده يك طرح مبنايي در نظام سلامت است كه عقبه دارد و اگر به آن توجه كافي نشود و شكست بخورد آثار ويرانگري دارد كه حاصل آن فقط از دست رفتن دستاوردها نيست بلكه اگر نتوانيم به خوبي آن راحفظ كنيم و از آن دفاع كنيم يك رويه رو به اضمحلال و بحراني در كشور به وجود ميآيد.
وي ادامه داد: وزارت بهداشت به اين موضوع توجه دارد و ستاد پزشك خانواده به رياست وزير بهداشت هر 2 هفته يكبار تشكيل جلسه ميدهد، آثار مثبت پزشك خانواده هم در روستاها با تغيير شاخصهاي بهداشتي، كاهش مرگ و مير مادران و اطفال با وجود سختيهاي جغرافيايي، نبود امكانات و سختي آب و هوا كاملاً مشهود است.
وي افزود: سال گذشته كه شاهد سرماي شديد زمستان بوديم، امكان مرگ 50 زن باردار بود كه همه آنها با مراقبت به موقع پزشكان خانواده و حمايت اورژانس كشور نجات يافتند و حتي يك مورد مرگ مادران باردار نداشتيم.
باقري لنكراني گفت: با حضور پزشكان خانواده سال گذشته حتي يك مورد وبا در استان سيستان و بلوچستان نداشتيم، درحالي كه شاهد اپيدمي اين بيماري در پاكستان و افغانستان بوديم، در عراق هم بيماريهاي شاهد اپيدمي بيماريها بوديم كه نيروهاي لازم براي كنترل آن تربيت شد و ما حتي يك مورد از اين بيماريها را در خوزستان نداشتيم.
وي افزود: اجراي طرح پزشك خانواده به متولي واحد و پاسخگو نياز دارد، متولي كه در مقابل پاسخگويي اختيارات لازم را داشته باشد، اين مسئله با دستور رئيس جمهور مبني بر تشكيل كارگروه ويژه به رياست وزير بهداشت پيگيري شد و اميدواريم با همكاري ساير دستگاهها بتوانيم اين مسئوليت را به نتيجه برسانيم.
وي گفت: اجراي كامل طرح پزشك خانواده با اصلاح نظام پرداخت ممكن است و گرنه به علت تعدد مراكز تصميمگيري دچار اشكال و بحران مي شويم.
وي گفت: سال گذشته توانستيم مشكل بيمه و حمايتهاي تامين اجتماعي از پزشكان خانواده را حل كنيم، امسال نيز اين تصميم گرفته شده است كه پزشكان خانواده كه 3 سال همكاري رضايت بخش داشته باشند ميتوانند بدون آزمون وارد دوره پودماني دستياري شوند و مدرك تخصص پزشكي بگيرند و بعد از آن به عنوان پزشك متخصص در سطح 2 و 3 طرح پزشك خانواده قطعاً اثرگذاري بيشتري خواهند داشت.
وي ادامه داد: از پزشكان خانوادهاي كه دوره تخصص را با ورود به دورههاي دستياري مورد نياز از اين طريق سپري كنند، در مناطق مورد نياز استفاده ميشود.
وزير بهداشت افزود: در اين مدت تلاش كرديم هزينههاي اضافه را از طرح پزشك خانواده حذف كنيم و به تمام دانشگاههاي علوم پزشكي دستور داديم كه حق ندارد اعتبارات پزشك خانواده را در جاي ديگر هزينه كنند و خوشبختانه تخلف از اين دستور كمتر از تعداد انگشتان يك دست بود.
باقري لنكراني گفت: يكي از نكات مهم طرح پزشك خانواده كه بايد بيشتر مورد توجه باشد بازخورد خدمات تخصصي و فوق تخصصي در سطح 2 و 3 به پزشكان خانواده و درج آن در پرونده مردم است، زيرا پزشك خانواده نه تنها رئيس سلامت محيط است بلكه رئيس مراقبت از جمعيت تحت پوشش است.
وي افزود: جمعيت كشور ما به سمت سالمندي ميرود و طي 20 سال گذشته جمعيت سالمندي كشور از 5/1 درصد به 5/7 درصد افزايش يافته است بسياري از آنان تحت نظر 4 يا 5 پزشك متخصص يا فوق تخصص هستند و ممكن است داروهايي براي اين افراد تحويز شود كه با هم در تضاد باشند در اينجا فقط اين پزشك خانواده است كه ميتواند، مديريت كند و موجب ارتقاي سلامت و كاهش هزينهها شود.
وي گفت: جايگاه پزشك خانواده با ايجاد رشته تخصصي پزشك خانواده محقق نميشود، در اكثر كشورهايي كه اين طرح را اجرا كردهاند، محوريت اجراي طرح پزشك خانواده با پزشكان عمومي بوده است كه دوره لازم را ديدهاند اميدواريم آموزش پودماني پزشكان خانواده و ورود بدون آزمون آنان به دورههاي دستياري موجب موفقيت اين طرح در آينده نزديك شود.
انتهاي پيام/
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]