واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دالايي لاما در مصاحبه با يورو نيوز: شرايط تبت بسيار متشنج است چين بايد خود را با جريانات سياسي و دموكراتيك در جهان پيوند دهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
دالايي لاما در مصاحبهاي كه با يورونيوز داشت، اظهار كرد: انتشارعقايد من باعث شده است كه روز به روز انسانهاي بيشتري به سمت من گرايش پيدا كنند. پيام اصلي و ايدهي اصلي من اين است كه هر انساني مطمئنا داراي حق طبيعي براي داشتن يك زندگي خوب و يك خانواده خوشبخت است.
به عقيدهي دالايي لاما، انسانها به ارزشهاي درونيشان توجهي كافي ندارند. دالايي لاما بر اين اعتقاد است كه همهي اديان تجربههاي مشتركي داشته و با وجود فلسفههاي مختلف اما فعاليت و عملكردهاي تقريبا مشتركي داشتهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) متن اين مصاحبه به شرح زير است:
يورو نيوز: بازيهاي المپيك رو به پايان است و كشورها مشغول جشن گرفتن پيروزي قهرمانان خود هستند و شما همچنان اظهار ميداريد كه تبت از تهاجم فرهنگي رنج ميبرد. در حال حاضر شرايط تبت چگونه است؟
دالايي لاما: بسيار متشنج! نيروهاي نظامي بسياري در آن جا به كار گمارده شدهاند. نيروهاي امنيتي بيشماري آنجا وجود دارند. دولت چين اقدام به ايجاد سربازخانه و پادگانهاي بسياري در تبت نموده است. اين به آن معناست كه حضور نظامي ادامه پيدا خواهد كرد كه اين خود گواهي بر افزايش سياست تهاجمي چين در قبال تبت ميباشد، اما در هر صورت ما خواهان جدا شدن از جمهوري خلق چين نيستيم. ما مطمئن هستيم كه در جمهوري خلق چين خواهيم ماند اما ما تلاش مي كنيم كه زبان و فرهنگ فرهيختهي خود و به ويژه سنت اصيل بودايي خود را حفظ كنيم. البته بودايي بودن مربوط به شش ميليون تن از افرادي كه در تبت هستند نميشود بلكه بسياري از افراد ديگري نيز كه در نقاط ديگر چين به سر ميبرند نيز در اين فرهنگ سهيم هستند. بهترين راهحل براي حفظ اين فرهنگ اين است كه همه چيز خارج از بحثهاي سياسي و تدافعي از سوي خود تبتيها تعيين شود.
يورو نيوز: شما در آمريكا مورد استقبال جورج بوش، رييس جمهور آمريكا، در اروپا مورد استقبال آنگلا مركل، صدراعظم آلمان و گوردون براون، نخست وزيرانگليس قرار گرفتيد. در فرانسه نيز با كارلا بروني، همسر رييس جمهور فرانسه و همينطور برنار كوشنه، وزيرامورخارجهي اين كشور ديدار كرديد. اما شما موفق نشديد با نيكولا ساركوزي رياست اتحاديهي اروپا ملاقات كنيد.
دالايي لاما: بله. اما هم آقاي ساركوزي و هم وزير امور خارجهي اين كشور بعد از آن كه شرايط در تبت بعد از دهم مارس تشديد شد مراتب نگراني خود را اظهار كردند. البته واكنش برخي سياستمداران نسبت به حوادث تبت تنها با توجه به سياست توجيه پذيراست.
يورو نيوز: انتظار شما از سياستمداران جهان چيست؟
دالايي لاما: چين پرجمعيت ترين كشور دنياست. داشتن ارتباطات خوب با اين كشور بسيار حايز اهميت است. چين نيز بايد خود را با جريانات سياسي و دموكراتيك در جهان پيوند دهد. دموكراسي، دولت حقوقي، آزادي صدور اطلاعات، آزادي رسانهها، صراحت، همهي اين فاكتورها بسيار مهم هستند. علاوه بر اين آزادي مذهب و حقوق بشر نيز ارزشهاي جهاني هستند و نسبت به اين اصول اساسي همه انسانها و همه دولتها بايد پايبند بمانند.
دالايي لاما: اگر يك تروريست به عنوان يك انسان محسوب شود، دراين صورت بايد حس همدردي و دلسوزي خود را نشان دهيم. تروريستها نيز بشر هستند. اگر ما در برابر آنها دلسوزي نشان دهيم در اين صورت اولين فرصت و امكان تغيير را فراهم آوردهايم. اما اگر در برابر اعمال آنها با نفرت وارد عمل شويم در اين صورت باعث افزايش نفرت و تنفر آنها ميشويم. در حال حاضر يك بن لادن وجود دارد اما در آن شرايط شايد صدها بن لادن ايجاد شود.
يورو نيوز: بسياري از مردم از موفقيت شما متعجب هستند. برخي از اين مردم از بازنشستگي شما سخن ميگويند. آيا شما واقعا خواهان بازنشستگي هستيد؟
دالايي لاما: اصليترين وظيفهي من حمايت از ارزشهاي انساني است، همچنين ايجاد تناسب و توافق بين مذهبها جزو دو وظيفهي اصلي من مي باشد. سومين وظيفه من مبارزه براي آزادي تبت است. مبارزه تبت مبارزهاي از سوي ملت است. تا زماني كه من آن جا هستم سهم خود را در اين مورد ايفا خواهم كرد. من آن جا هستم براي آنكه به ملت خدمت كنم، براي آنكه به آنها كمك كنم. اما وظيفه اصلي و مهم اصلي را خود ملت بايد متحمل شود. اما هنگامي كه من احساس كنم كه مردم ديگر حضور مرا ضروري نميبينند و يا ديگر قادر نيستم متناسب با زمان، حركت كنم و يا آنها را به جلو برانم در آن صورت است كه خداحافظي خواهم كرد و مطمئنا اين بهترين اقدام من در آن شرايط خواهد بود.
انتهاي پيام
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]