واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيبشناسي فعاليتهاي ديني و قرآني در حوزه بينالملل(15)رايزن فرهنگي ايران در سيرالئون: اغلب فعاليتهاي ديني رايزني ايران در سيرالئون به نشريات محدودميشود
گروه بينالملل: رايزني ايران در راستاي ترويج فرهنگ اسلام ناب در ميان مسلمانان سيرالئون، كتابهايي با موضوع وحدت مسلمانان منتشر كرده اما از آنجا كه اين كشور از لحاظ مادي با مشكلات زيادي مواجه است، مردم قادر به خريد كتاب نيستند و اغلب فعاليتهاي اين مركز به روزنامهها و نشريات محدود شده كه البته مخاطبان بسياري دارند.
«محمدرضا قزل سفلي» رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سيرالئون طي گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار بخش بينالملل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: مجله «نداي بلال» تنها نشريه تخصصي اسلامي در سيرالئون است كه هر دو ماه يكبار توسط رايزني ايران چاپ و مطالب مورد استفاده در آن به همت علماي سيرالئون نوشته ميشود.
قزلسفلي افزود: در اين كشور هر روزنامهاي يك صفحه كامل را به اسلام اختصاص داده و مطالبي درباره تعاليم قرآني به مردم ارائه ميدهد؛ رايزني هم مقالات مختلفي را درباره فرهنگ اسلامي و ايراني و نيز مكتب اهلبيت(عليهمالسلام) در اختيار اين روزنامهها قرار ميدهد.
قرآن كريم؛ محور فعاليتهاي رايزني ايران در سيرالئون
وي برگزاري كلاسهاي آموزش قرآن، ترجمه و تفسير قرآن، برگزاري مسابقه حفظ و قرائت قرآن و نيز حمايت مادي و معنوي از سازمانهاي اسلامي را عمده فعاليت رايزني ايران در سيرالئون خواند و تأكيدكرد: بهدنبال برگزاري برنامههاي ديني رايزني فعاليت گروههاي افراطي در سيرالئون كمرنگتر شده و اين گروهها نفوذ خود را تا حد زيادي از دست دادهاند.
قزلسفلي در ادامه تصريح كرد: رايزني ايران در سيرالئون تنها نمايندگي فرهنگي است كه در حوزه معرفي اهل بيت(عليهمالسلام) در اين كشور فعاليت دارد؛ مصر و عربستان نيز نمايندگي فرهنگي دارند كه افكار خاص خودشان را تبليغ ميكنند، اما از آنجا كه اصول اعتقادي مالكيها و تيجانيها به شيعه نزديكتر است توجه مسلمانان اين كشور به سمت رايزني ايران معطوف است.
وي با اشاره به علاقه بسيار زياد مردم اين كشور به امامان معصوم(عليهمالسلام) افزود: توسل به ائمه اطهار(عليهمالسلام) و شفاعت از آنان وجوه مشترك ميان مالكيها و شيعيان است؛ در اين كشور هرگاه فرزندان دوقلو به دنيا بيايند اگر پسر باشند «الحسن» و «الحسين» بر آنها و اگر دختر باشند «الحسنه» و «الحسينه» ناميده ميشوند؛ اسامي فاطمه، فاطو، فاطماتا، زهرا، علي، عليو، زينب، زينبو، عباس و محمد، ممدو، احمد و احمدو نيز بيشترين كاربرد را در ميان مسلمانان سيرالئون دارد.
رايزن فرهنگي ايران در سيرالئون روابط بين مسلمانان و مسيحيان اين كشور را مثبت ارزيابي و اظهار كرد: ميان مسلمانان و اقليت مسيحي كه حدود 15 درصد جمعيت سيرالئون را تشكيل ميدهند همزيستي مسالمت آميزي وجود دارد و مسيحيان اين كشور نيز علاقه زيادي به شناخت اسلام و اهلبيت(عليهمالسلام) دارند و در مراسمهايي كه به مناسبتهاي گوناگون برگزار ميشود، شركت ميكنند.
فرهنگ انتظار؛ وجه اشترك مسلمانان و مسيحيان سيرالئون
قزلسفلي فرهنگ انتظار را وجه مشترك مسلمانان و مسيحيان دانست و گفت: اين وجه اشتراك در مورد اعتقاد به منجي باعث ميشود كه پيروان اين مذاهب در كنار هم به خوبي زندگي كرده و تعاملات فرهنگي عميقي داشته باشند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به تعداد شيعيان و حوزههاي علميه اين كشور اشاره و تصريحكرد: 10 درصد مسلمانان سيرالئون شيعه و 200 نفر از اين تعداد از دانشجويان حوزه علميه قم هستند كه در حال حاضر در اين كشور به فعاليت مشغولند؛ در سيرالئون حوزه علميه شيعي وجود دارد كه با نظارت حوزه علميه قم فعاليت ميكرد و به تازگي با نام «جامعةالمصطفي العالمية» فعاليت ميكند؛ هر ساله بيش از هفتاد طلبه از اين مركز فارغ التحصيل ميشوند.
رايزن ايران در سيرالئون افزود: مدرسه امام صادق(ع) نيز در شمار مدارس شيعي است كه 300 دانشآموز در آن مشغول تحصيل هستند؛ همچنين مدرسه اسلامي «اهلالبيت(عليهمالسلام)» در شهرستان «بوو»، دومين شهر مهم سيرالئون، واقع شده و سازمان اسلامي «الهادي(ع)» نيز توسط يك لبناني خير تأسيس شده و اداره ميشود.
وي توضيحداد: سيرالئون شش ميليون نفر جمعيت دارد كه هشتاد درصد آنان مسلمان مالكي و تيجاني مذهب هستند؛ پيروان اين مذاهب مشتركات زيادي با شيعيان دارند و از اين لحاظ اين كشور جايگاه مناسبي براي گسترش فرهنگ و مكتب اهل بيت(عليهمالسلام) است.
قزل سفلي آزادي اديان در اين كشور را باعث پيشرفت روزافزون كشور و مردم سيرالئون دانسته و گفت: تمامي اديان در اين كشور آزادانه فعاليت ميكنند و حتي «ارنست بايكوروما» رييسجمهور سيرالئون مسيحي است و در كنار مسلمانان اين كشور به صورت نمادين در نماز جمعه و مناسبتهاي اسلامي شركت ميكند؛ وي نخستين رييسجمهوري است كه اعلام كرد جمعه اول هر ماه ميلادي نماز جمعه بايد در كاخ رياست جمهوري و با حضور شخص رييسجمهور اقامه شود.
وي با اشاره به موفقيتهاي رييسجمهور فعلي سيرالئون تصريح كرد: در حال حاضر وضعيت اين كشور رو به بهبود است و رييسجمهور به دور از مناقشات مذهبي به اداره كشور ميپردازد؛ بسياري از معاونين و يا وزراي او مسلمان هستند و در اداره اين كشور نقش بسزايي ايفا ميكنند؛ «باي كوروما» به هيچ وجه در امور مذهبي دخالت نميكند و در پي تبليغ يا گسترش مسيحيت نيست.
قزل سفلي در پايان اين گفتوگو روابط ميان مسلمانان شيعه و سني اين كشور را بسيار خوب معرفي و اعلام كرد كه هر جمعه به دعوت مسلمانان سيرالئون بهعنوان امام جماعت مهمان در يكي از مساجد اين كشور حاضر شده و نماز جمعه را اقامه ميكند؛ در خطبهها بر لزوم وحدت ميان مسلمانان تأكيد و مكتب اهلبيت(عليهمالسلام) را معرفي ميكند.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]