واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: خواص درماني انجير
انجير ميوه اي است مبارك چرا كه نامش در قرآن آمده و حتي به آن قسم خورده شده و كلا م الهي خود صحه اي است بر اين گفتار كه بررسي ارزش غذايي و دارويي انجير است.
اين ميوه به فرموده حضرت رسول (ص) ميوه اي است از بهشت. به دليل اينكه ميوه اي است بدون هسته كه بواسير را قطع مي كند و براي نقرس مفيد و سودمند است. حضرت علي (ع) مي فرمايند خوردن انجير بر شما لا زم است چونكه براي قولنج سودمند است و همچنين امام رضا (ع) مي فرمايند انجير رطوبت بدن را از بين مي برد و استخوان را محكم كرده و مو را بر بدن مي روياند و درد را از بين مي برد و با وجود انجير نيازي به دارو نيست. امام رضا (ع) فرمودند: درخت انجير شبيه ترين گياهان به گياهان بهشتي است (بحار ج 66) (مكارم اخلا ق ص 198) (وسائل ج 17)
همچنين سقراط پدر علم طب هميشه انجير را براي بيماران به خصوص بيماراني كه تشنگي و تب داشتند تجويز مي كرد. انجير درختي از تيره توت «Moraceae» است كه نام علمي آن «Ficuscarica» است. درخت انجير داراي ميوه خوش طعم، مقوي، انرژي زا و فربه كننده است كه به صورت تازه و خشك مصرف مي شود. انجير داراي مقدار معتنابهي آهن، كلسيم، فسفر، سديم، پتاسيم، منيزيم، منگنز، كلر، گوگرد، مس، روي و ويتامين هاي A وB وC است كه دانش پزشكي امروزه اين ميوه با ارزش را براي همه ضروري دانسته چرا كه تامين سلا متي آن به اثبات رسيده است. انجير داراي مقدار زيادي از دياستازهاي مختلف نيز است كه مي تواند هاضمه را به وضع خوبي تحريك كند و در تنظيم سيستم بدن موثر واقع شود. وجود فسفر فراوان در انجير مي تواند در پرورش هوش و حافظه به همه افراد به خصوص كودكان موثر واقع گردد خوردن انجير تازه اختلا لا ت گوارشي را برطرف نموده و معده و روده را تقويت مي كند اين ميوه مقوي و مغذي مي تواند در بيماران عصبي به عنوان بهترين غذا محسوب شود و همچنين انجير به علت سرشار بودن از پتاسيم تامين كننده سلا متي كودكان ضعيف كم خون و بي اشتها است جوشانده انجير خشك عفونت هاي لثه و گلو را درمان مي كند و همچنين سوخته انجير دندان ها را سفيد مي كند لثه را محكم و جرم دندان را مي زدايد و همچنين شيرابه انجير درد دندان ناشي از پوسيدگي را التيام مي بخشد.
همچنين انجير بوي بد دهان را برطرف مي كند و اگر انجير را در شير بجوشانند غرغره آن براي تورم لثه ها و دندان سودمند است. انجير با رنگ بنفش خاصيت دارويي بيشتري دارد. خوردن يك ماه مداوم انجير به عنوان صبحانه فوايد زيادي را عايد شما خواهد كرد همچنين انجير پخته مرهمي است براي سوختگي ها، دمل ها مخصوصا دمل دندان است مصري هاي قديم انجير را به عنوان معالجه براي درمان آنژين مصرف مي كردند. اين ميوه براي بيماري هاي سينه و ريه توصيه مي شود كه هر چه قدر تازه تر باشد خواص درماني آن بيشتر است. قرار دادن برگ تازه انجير بر روي زخم ها موجب تسريع در بهبودي آنها مي شود. اگر از زگيل و ميخچه رنج مي بريد از شيرابه سفيد رنگ انجير نارس استفاده كنيد كه سبب از بين رفتن آنها مي شود. مالش خيسانده برگ خشك انجير در سركه پوسته پوسته شدن دست را درمان مي كند و مالش سر با خيساندن برگ انجير از ريزش مو جلوگيري مي كند. جوشانده انجير خشك كليه التهابات دستگاه تنفس را برطرف مي سازد و از سرماخوردگي هاي مكرر جلوگيري مي كند. اگر انجيل و عسل را به طور مساوي با هم مخلوط كنيد در درمان زخم معده بسيار مفيد است. انجير بدن را نيرومند و صورت را با طراوت عضلا ت را به نشط ميآورد و اگر به هنگام شام خورده شود حركات امعا» را منظم و بدن را به نشاط ميآورد خوشبختانه همه كس مي توانند از اين ميوه بهشتي استفاده كنند حتي بيماران مبتلا به ديابت (پزشك خانواده صفحه 98) باري انجير هم لذت كام است و هم خوشي در طعام هم صحت بدن است و هم انبساط تن در معالجه كبد و تصفيه خون مفيد، در مورد سل و سرطان هم بسيار سودمند است شيره سفيدي كه از پوست انجير خارج مي شود لا تكس است و جزو دياستازهاي معروف محسوب مي شود و جهت هضم مواد قندي و نشاسته اي تبديل آن ها به گيلكوژن نقش مهمي را دارد و لا تكس مي تواند روي شير چنان عمل كند كه مايه پنير عمل مي كند در قديم الا يام از شيره انجير براي تهيه پنير استفاده مي شده انجير ميوه اي كه تمام خواص قندهاي طبيعي را دارا مي باشد و مي توان براي كودكان از شيره انجير استفاده كرد. بعضي از مرباهاي آماده و بهداشتي از شيره انجير تهيه مي شود. خاصيت ملين بودن انجير مربوط به دانه هاي اين ميوه بهشتي است كه در صورت تمايل مي توان آنها را خارج كرد. تاثير اين دانه ها در رفع تب قابل توجه است.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 413]