واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون علمي رييس جمهور: پاركهاي علمي استانها با توجه به مقتضيات بومي آن استان حركت كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: علمي
معاون علمي رييس جمهور گفت: پارك علم و فنآوري خراسان مي تواند موتور محرك پيشرفت دانش استان خراسان و حتي استانهاي همجوار باشد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، دكتر صادق واعظ زاده روز گذشته در بازديد از پارك علم و فنآوري خراسان گفت: بايد صاحبان سرمايه و صاحبان امتياز به مجموعه هايي مثل پارك علم و فنآوري خراسان كمك كنند چرا كه روند پيشرفت طرح هاي پژوهشي در اين پارك رو به گسترش است.
وي با بيان اينكه زمينه تداوم كار و گسترش پارك علم و فنآوري خراسان وجود دارد، افزود: استان خراسان رضوي با داشتن امكانات فوق العاده و نيروي انساني متخصص و دانشگاههاي متعدد، نيازمند پاركي بسيار بزرگتر، مجهزتر و با كيفيت بيشتر است.
معاون علمي رييس جمهور گفت: دولت و وزارت خانه بايد كمك كنند تا منابع بسيار عظيم مالي بخش خصوصي كه امروزه در اقتصاد ما سرگردان هستند و يا به صورت بهينه سرمايه گذاري نمي شوند در چنين مكانهايي سرمايه گذاري كرده تا ارزش افزوده حاصل از فعاليت ها بيشتر شود.
وي تصريح كرد: از صاحبان سرمايه كه علاقهمند به افزودن سرمايههايشان هستند و ميخواهند كه اين سرمايه ها به نفع كشور مصرف شود، تقاضا مي كنم از اين مجموعه ها بازديد كرده، مذاكره كنند و سرمايه هايشان را در اين راه بگذارند تا منافعي همه جانبه براي توليد ثروت، ايجاد اقتدار و غرور ملي را دربرگيرد.
واعظ زاده گفت: شركتهاي با فنآوري ميانه بايد وارد فنآوري پيشرفته نيز شوند و اگر شركتهاي پارك علم و فنآوري خراسان به اين مزيت دست يابند، پيشرفت بسياري خواهند كرد.
وي خاطرنشان كرد: البته پاركهاي هر استاني بايد با توجه به بازار و مقتضيات بومي آن استان حركت كنند و صنايع پيشرفته بيشتري را به خود اختصاص دهند.
رييس بنياد ملي نخبگان در خصوص تسهيلات پژوهشگران و طرحهاي توسعه پاركها در كشور افزود: اگر شركتهاي دانش بنيان كه در پارك ها نيز استقرار دارند، به صورت انبوه در كشور تامين و تكثير شوند، ايران به آستانه توسعه يافتگي وارد خواهد شد.
وي درباره لايحه حمايت از شركتهاي دانش بنيان گفت: مراحل نهايي تاييد اين لايحه به كمك وزارت خانه و مراكز مختلف فنآوري و برخي پاركها در حال بررسي است و اميدوار هستيم به زودي در هيات دولت تصويب شده و به مجلس ارائه شود.
واعظ زاده با اشاره به اينكه كشور از منابع ارزي نسبتا خوبي براي اعطاي وام به شركتهاي پاركهاي علم و فنآوري بهرهمند است، افزود: در حال حاضر بيشتر وامها در مقابل تضمين داده مي شود اما ما ميتوانيم وامهاي خطرپذير و سرمايهپذير نيز در اختيار شركتهايي كه در پاركهاي علم و فنآوري هستند قرار دهيم، منوط بر اينكه همكاران ما در دولت و مجلس نيز همكاري كنند.
معاون علمي و فنآوري رئيس جمهور همچنين در خصوص نقش IT در جامعه علمي كشور گفت: در جامعه علمي كشور، فنآوري ارتباطات و اطلاعات در كنار فنآوري الكترونيك و ميكروالكترونيك از اولويت هاي در نظر گرفته شده مي باشد كه يك بخش مهم جامعه علمي، تعيين اين اولويت ها در كشور است.
وي ادامه داد: در معاونت علمي و فنآوري رييس جمهور اقداماتي علمياتي براي تقويت فنآوريهاي راهبردي شروع شده و در چندين حوزه مختلف دستاوردهاي هماهنگي و پشتيباني از فنآوري تاسيس شده است.
به گزارش ايسنا، دكتر واعظ زاده تصريح كرد: البته فنآوري ارتباطات و اطلاعات در كشور بسيار گسترده بوده كه سازماندهي آنها بسيار مشكل است و به زودي ستاد مربوط به سازماندهي اين فناوري تشكيل ميشود.
وي با بيان اينكه حلقه مفقوده بين صنعت و دانشگاه يكي از بحثهايي است كه همه شركتها و حتي فكر جوانان را به خود مشغول كرده است، گفت: در واقع حلقه مفقودهاي وجود ندارد بلكه اين تنها يك چرخه مفقوده است، چرا كه زنجير نشدن حلقههاي بين صنعت و دانشگاه موجب بروز مشكلات مي شود.
رييس بنياد ملي نخبگان خاطرنشان كرد: با اين حال كه در صنعت و دانشگاه سياستهاي خوبي پيريزي شده است، متاسفانه حلقه بين اينها متصل نشده و تشكيل يك چرخه را نمي دهد.
وي افزود: ما تنها ميتوانيم كمك هاي اوليه را در اختيار صنعت و دانشگاه قرار دهيم و اين خود آنها هستند كه بايد اين زنجيره را تكميل كنند.
واعظ زاده در خصوص شهر الكترونيك و شهروند الكترونيك در مشهد كه شهرداري متولي اين موضوع است، گفت: اگر سندي است كه شهر الكترونيك در خود شهرداري تاسيس شده حتما بايد به آن رسيدگي شود و طبيعتا انتظار نيست كه در سطح شهر تصويب شود و دولت آن را دنبال كند.
وي همچنين در خصوص برنامه هاي دولت براي گسترش شهرهاي الكترونيك در كشور و بالاخص در مشهد تصريح كرد: مشهد اين توانايي را دارد كه چنين مجموعه اي را تشكيل دهد و شهر مشهد با وجود زائران و با توجه به اين كه قطب عالم اسلام است و همچنين محل رفت و آمد بين المللي بزرگ كشور است، بايد در اين زمينه فعال باشد.
معاون علمي رييس جمهور ادامه داد: اميدواريم اين طرح همان گونه كه طراحي شده است به اجرا در بيايد، البته در دولت مجراهاي زيادي براي كمك به اين طرحها و جود دارد كه بايد اين مجراها را پيدا كرده و از مسوولان ذي ربط تقاضاي كمك كرد.
وي در خصوص ارزيابي كلي از پارك علم و فنآوري خراسان اظهار داشت: زير ساخت هاي اوليه در پارك علم و فنآوري خراسان شگل گرفته و براساس آن توسعه اوليه انجام شده و در اين راستا زير ساخت ها بايد به سرعت گسترش پيدا كرده و شركتهاي دانش بنيان بسيار بيشتري نيز جذب شود.
واعظ زاده گفت: پارك علم و فنآوري خراسان در نيمه راه است و بايد به صورت جهشي توسعه پيدا كند در غير اين صورت ممكن است در وضعيت موجود خودش منجمد شود و نتواند نقش آفرين باشد.
به گزارش ايسنا، وي در پايان افزود: با مديريت خوبي كه در پارك مشاهده مي شود و همچنين با وجود نيروهاي فراوان و با انگيزه و شركتهايي كه به صورت بسيار فعال در سطح پارك فعاليت ميكنند، اميدوارم كه رشد و توسعه اين مجموعه ادامه يابد و سرمايه هاي سرگردان نيز به اين پارك توجه كنند.
انتهاي پيام
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]