واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: ● اینترنت از نظر کودکان چیست؟
اکثر کودکان اینترنت را ابزاری برای سرگرمی میدانند نه برای کسب آگاهی، از همین رو خطری که کودکان را تهدید می کند بسیار بیشتر است چون نمیدانند چه میخواهند و به کجا می خواهند بروند و این ناآگاهی باعث نگرانی بیشتر والدین خواهد شد در نتیجه به نظر میرسد که اگرکودکان بدانند که به کجا می خواهند بروند پس احتمال خطر کمتر میشود که در ادامه به آن میپردازیم .
● والدین و اینترنت
شاید بیشترین استفاده والدین از اینترنت بخاطر سرگرمی باشد به همین دلیل اهمیت استفاده اینترنت توسط کودک را درک نکرده واینترنت را برای کودک مناسب ندانند. با شناساندن مزایای اینترنت به والدین این مشکل نیز حل خواهد شد و خود والدین جهت حل مشکلاتی که برای کودکان وجود دارد اقدام خواهند کرد . علی رضا ولی زاده در این رابطه میگوید امروزه فناوری اطلاعات و وسایل نوین ارتباط (رایانه،اینترنت،ویدئو،سی دی های صوتی و تصویری و در اقصی نقاط دنیابه عمق خانواده راه یافته و ورود آنها بسته به میزان آگاهی والدین ،مربیان و دیگر اعضای خانواده از این پدیده ها ، موجب تحکیم یا انحطاط کانون خانواده خواهد شد.
● مزایای اینترنت
اینترنت دارای مزایایی زیادی است از جمله آن میتوان به این موارد اشاره کرد:» کودکان ساکن روستاها می توانند با استفاده از اینترنت موزه ها یا مکان های دیدنی شهرها و سایر کشورها را ببینند کودکان بیمار و ناتوان می توانند با سایر همسالان خود گفتگو کنند و از احساس تنهایی خود بکاهند .
نوجوانان هنگام Chat کردن با دوستان اینترنتی خود در مورد افکار و احساسات مهم و ناراحت کننده ای که در خویش سراغ دارند راحت تر سازگاری پیدا می کنند در بعضی کشورها حدود ۸۰ درصد مدارس ابتدایی و راهنمایی به اینترنت دسترسی دارند و بسیاری از مشاغل به مهارت های اینترنتی نیازمند می باشند.
● معایب اینترنت
یکی دیگر از معایب بزرگ اینترنت ارائه مطالب و موضوعات خوب و بد در کنار یکدیگر است . وقتی به دنبال موضوع خاصی در اینترنت میگردید ناگزیر باید به سراغ یکی از موتورهای جستجو بروید. این موتورهای جستجو نیز غالبا توان تفکیک موضوع مورد درخواستی را به شکل مفهومی ندارند.
● سن ۲تا۴سالگی
طی این دوره استفاده از اینترنت مستلزم حضور والدین است. این کودکان توجه محدودی به فعالیتهای آنلاین دارند اما تصاویر و اصوات اینترنتی میتواند به بازسازی قوای تجسمی آنها کمک کرده و تجربیاتشان را دو چندان نماید.
● کودک ۵تا۶سالگی
وقتی کودکان به ۵ سالگی می رسند احتمالا خودشان می خواهند به مکاشفه در اینترنت بپردازند . بعضی از سایت ها نیز برای این کودکان زیر ۸ سال طراحی شده اند و ابزار مناسبی را برای جستجو در اختیار کودکان قرار می دهند. این کودکان بیشتر از موس استفاده می کنند و بازیهای کامپیوتری را دوست دارند . البته وابستگی بسیار زیادی نیز دارند در این سن باید به نکات مهمی توجه کنیم که کاربرد بسیاری برای ما دارد مثلا باید کامپیوتر را طوری قرار دهیم که صفحه آن را ببینیم وبدانیم کودک دارد چه کارهایی انجام می دهد کودک باید یاد بگیرد که مسائل خصوصی خود را به دیگران نگوید چه وقتی آنلاین است و چه زمانی که در زندگی واقعی هستند.در این سن بهتراست کاربرد ایمیل و چت را یاد نگیرند و اینکه اگر مسئله در اینترنت او را ناراحت کرد به شما بگوید.
● کودک ۷تا ۸ سال
بچه های این سن بدنبال انجام کارهایی که از آن منع شده اند می روند. وقتی آنلاین هستند به سایتهایی می روند که اجازه ندارند ویا با کسی صحبت کنند که نباید. در این سن دوست دارد در مورد جنسیت و توانمندی عقلی خود بداند، اعتماد می کند و سوالی درباره شناسایی طرف خود نمی کند . در این سن بهتر است یک قانون برای استفاده از اینترنت طراحی کنید و سایتهای مرتبط به کودک را به آنها معرفی کنید. یک آدرس ایمیل خانوادگی بسازید. از ف/#ي#/ل/#ت#/ر های ایمیل برای جلو گیری از ایمیل هایی که نمی خواهید به کودک شما برسد استفاده کنید .
درباره مسائل جنسی با کودک صحبت کنید چون او می تواند به راحتی به این سایت ها دسترسی پیدا کند این قانون می تواند به این شکل باشد. البته این را مد نظر داشته باشید که در این قانون باید از کودک نیز کمک بگیرید کودک باید به این مفهوم برسد که بگوید با پدر و مادر صحبت کردم و مقررات استفاده از اینترنت را یاد گرفته ام و می دانم که به کجاها بروم. من فهمیدم که چه مدتی می توانم آنلاین باشم. من هیچگاه اطلاعات شخصی ، مانند آدرس منزل، شماره تلفن ، آدرس محل کار پدر و مادر را نخواهم گفت اگر چیزی مرا ناراحت کرد به پدر و مادرم می گویم.
در اینترنت ، وقتی آنلاین هستم درست عمل می کنم که به کسی آسیب نرسانم یا مخالف قانون نباشد.
● سن ۹ تا ۱۲ سالگی
در این سال شاید بتوان کودکان را بر حسب جنسیت نیز از هم جدا کرد دختر ها بیشتر از پسرها تجربیات ناخوشایند اینترنتی را گزارش می کنند. بیشتر آنها از اینکه تصاویر مستهجن را ببینند به عنوان یک مسئله آزار دهنده نام می برند ولی پسران این موارد بیشتر هیجان آور می دانند البته برای این کودکان دیگر مرزی نباید قائل بود چون این نوجوانان می خواهند همه چیز را بدانند برای آنها عادی است که بدانند آنجا چیست.
● معرفی چند سایت مناسب برای کودکان
سایت های دوستانه و کودکان از جمله سایت های مناسب برای کودکان زیر ۱۳ سال است که دارای شباهت های زیادی می باشند اما تفاوت هایی هم دارند سایت دوستانه بیشتر جنبه ادبیاتی دارد وسایت کودکان بیشتر جنبه سرگرمی که تفاوت عمده این دو سایت با یکدیگر است. رحماندوست در مقاله آیا کودکان را در خیابان اینترنت رها کنیم میگوید: سایت دوستانه یک کتابخانه صد و یک عنوانی اینترنتی است که برنامه ریزی بنده برای مرحلۀ اول آن نشر۳۶۵ کتاب بود که بچه ها بتوانند هر روز از سال یک کتاب بخوانند .
● نتیجه گیری
اینترنت به دلیل مزایای بیشمار خود فناوری است که بی شک هرفرد نیازمند استفاده از آن میباشد و اگر کودکان از این فناوری منع شوند در نتیجه از پیشرفت منع می شوند پس مخالف با اینترنت به عنوان فناوری نوین کاری غیر معقول است اما شناخت اینترنت و اینکه هر فرد به چه میزان نیازمند استفاده از آن است برحسب تفاوت فردی متفاوت می باشد. پس در فضای اینترنت مانند خیابان باید مراقب کودکانمان باشیم.
● پیشنهادها
۱) کودک خود را بشناسید و بدانید که علایق او چیست آنگاه سایت های مرتبط با علایق کودکان خود را که مناسب سن آنها میباشد پیدا کنید و خودتان به کودکانتان معرفی کنید.
۲) ازسایت های معرفی شده برای کودکان استفاده کنید وآنها رابه کودک خود معرفی کنید.
۳) کامپیوتر را در فضای عمومی قرار دهید.
۴) مراقب ایجاد اعتیاد کودکان خود باشید در این موارد اضطراب و افسردگی وهیجان و بیقراری وتفکرات وسواسی به سراغ کودک می آید.
۵) به کودکان معایب و مضرات چت کردن را بگویید وبه آنها اجازه چت کردن با افراد ناشناس را ندهید
۶) قانونی مانند قانونی که در مقاله به آن اشاره شد ایجاد کنید.
۷) استفاده از فایل history به این ترتیب میتوان دید که بچه ها به کجا رفته اند.
اینترنت به دلیل مزایای بیشمار خود فناوری است که بی شک هرفرد نیازمند استفاده از آن میباشد و اگر کودکان ازاین فناوری منع شوند در نتیجه از پیشرفت منع می شوند پس در فضای اینترنت مانند خیابان باید مراقب کودکانمان باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]