واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: انتخابات رياست جمهوري پاكستان ششم سپتامبر برگزار مي شود / تكميلي
تهران / واحد مركزي خبر/ سياسي 87/6/1
كميسيون انتخاباتي پاكستان امروز جمعه با گذشت چهار روز از استعفاي پرويز مشرف رئيس جمهور اين كشور اعلام كرد انتخابات رياست جمهوري در پاكستان ششم سپتامبر، شانزدهم شهريور ماه، برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از اسلام اباد كنوار دلشاد دبير كل كميسيون انتخاباتي پاكستان با اعلام اين خبر افزود نامزدها مي توانند از بيست و ششم اوت نام نويسي را اغاز كنند.
حزب تحت رهبري مشرف در انتخابات پارلماني فوريه گذشته شكست خورد و ائتلاف مخالفان پيروز شد .
دو حزب اصلي مخالف دولت پاكستان صد و پنجاه و چهار كرسي را از آن خود كرده اند و حزب پرويز مشرف رييس جمهور پاكستان سي و نه كرسي بدست اورده است.
حزب حاكم سابق پاكستان كه ظرف پنج سال و نيم گذشته تحت حمايت مشرف قرار داشته است پس از نتايج اوليه غير رسمي اذعان به شكست كرد.
اين اذعان حزب مسلم ليگ شاخه قاعده ، احزاب وابسته به نواز شريف و بي نظير بوتو نخست وزيران سابق پاكستان را در مسير پيروزي قرار داد.
بعد از انتخابات تحليلگران گفتند اين ژنرال سابق ( مشرف ) و متحد كليدي امريكا در جنگ ضد تروريسم پس از هشت سال تسلط كامل بر قدرت در پاكستان اكنون ممكن است با چالش هايي جدي روبرو شود.
حسن عسكري تحليلگر مسائل سياسي و از اساتيد دانشگاه جان هاپكينز در واشنگتن گفت مشرف به يك رئيس جمهور ناتوان و عاجز تبديل شده است.
وي افزود مهمترين مسئله براي وي بقاء سياسي خواهد بود و نه جنگ عليه تروريسم .
عسكري تصريح كرد همكاري با مخالفان براي مشرف دشوار خواهد بود زيرا مخالفان قصد دارند اكثر اقداماتي را كه مشرف پس از تعليق قانون اساسي در ماه نوامبر گذشته و در زمان برقرار وضع فوق العاده انجام داده بود لغو كنند.
وي گفته بود نفوذ مشرف پيشتر نيز با كناره گيري از سمت نظامي خود در ماه نوامبر با فرسايش روبرو شده بود . اقدامي كه باعث شد تا وي مهمترين منبع قدرت خود را از دست بدهد.
برخي تحليلگران معتقدند انتخابات پارلماني پاكستان نتايجي وحشتناك براي رئيس جمهور اين كشور و متحدانش درپي خواهد داشت .
انها مي گويند ظاهرا مشرف ديگر قادر نخواهد بود از تشكيلات دولتي به ويژه اژانس هاي اطلاعاتي براي تقلب در انتخابات استفاده كند.
شريف كه در كودتاي سال هزار و نهصد و نود و نه مشرف بركنار شد در درخواست خود براي كنار رفتن اين ديكتاتور ( مشرف ) راسخ است .
حزب وابسته به بوتو پس از ترور اين نخست وزير سابق پاكستان در حمله اي انتحاري همچنان به مشرف بدبين است .
طلعت مسعود ژنرال سابق و تحليلگر مسائل دفاعي و سياسي پاكستان در مصاحبه با فرانس پرس گفت مشرف با فشار بيشتري روبرو خواهد شد زيرا موقعيت وي به شدت تضعيف شده است و ممكن است با اعتراض هايي به علت سياست خود روبرو شود.
مجلس ايالتي سند در جنوب پاكستان امروز جمعه با تصويب قطعنامه اي اصف علي زرداري رئيس حزب مردم پاكستان را براي احزار سمت رياست جمهوري توصيه كرد.
زرداري همسر بي نظير بوتو نخست وزير فقيد پيشين پاكستان ، در ايالت سند متولد شده است و اكنون رياست بزرگترين حزب سياسي كشور را بر عهده دارد.
پرويز مشرف رئيس جمهور قبلي پاكستان روز دوشنبه استعفا كرد ولي حزب مردم پاكستان و حزب مسلم ليگ شاخه نواز همچنان در خصوص نامزد خود براي رياست جمهوري اختلاف نظر دارند.
حزب مسلم ليگ شاخه نواز كه هدايت ان را نواز شريف نخست وزير پيشين پاكستان بر عهده دارد خواستار ان است كه رئيس جمهور اينده از ايالت كوچك تري نظير بلوچستان و يا ايالت سر حد شمال غربي انتخاب شود.
الطاف حسين رهبر حزب جنبش متحد قومي حزب مخالف دولت نيز روز چهارشنبه زرداري را براي سمت رياست جمهوري پيشنهاد كرده بود.
بر اساس اعلام كميسيون انتخاباتي پاكستان ، انتخابات رياست جمهوري اين كشور ششم سپتامبر برگزار خواهد شد.
شماري از تحليلگران روز سه شنبه اين هفته يعني يك روز پس از انكه پرويز مشرف رئيس جمهور پاكستان استعفاي خود را از رياست جمهوري اين كشور اعلام كرد گفتند امريكا يك هم پيمان قوي را از دست داد اما بعيد است كه دولت غير نظامي پاكستان در سياست امنيتي مشرف تغييرات زيادي به وجود اورد.
مشرف فرمانده سابق ارتش پاكستان كه به علت روابط بسيار نزديكش با جرج بوش رئيس جمهور امريكا " بوشرف " نام گرفته بود روز دوشنبه اين هفته به علت كاهش شديد محبوبيتش استعفا كرد . بخشي از علت كاهش محبوبيت مشرف ان بود كه وي با واشنگتن روابط بسيار نزديكي برقرار كرده بود.
مشرف پس از حملات يازده سپتامبر سال دو هزار و يك ميلادي در امريكا به فرماندهي امريكائيها به جنگ با تروريسم وارد شد و سياست امنيتي پاكستان را به تنهايي به عهده گرفت و فرماندهي كرد.
اما مشرف هرگز نتوانست شك وگمانهاي هميشگي را عليه پاكستان برطرف كند .
بر اساس اين شك و گمانها پاكستان براي مقابله با تندورها به ويژه متوقف كردن حملات طالبان به افغانستان از مناطق دور افتاده مرزي پشتون نشين تلاش كافي نمي كند . اين مناطق تقريبا خودمختار هستند.
برخي ديگر از تحليلگران گفتند امكان دارد دولت جديد در سياست خود تغييراتي انجام بدهد تا حمايت مردمي را براي جنگي كه بيشتر پاكستاني ها با ان مخالفند به دست اورد اما بعيداست كه تغييرات ريشه اي به وجود اورد.
دولت پاكستان پس از روي كار امدن در مارس گذشته تلاش كرده است براي متوقف كردن خشونت در سراسر كشور به جاي توسل به زور به مذاكره متوسل
شود.
105
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]