واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حجتالاسلام تقوي:همه حركتها بايد در تقويت خانواده صورت گيرد
گروه سياسي: سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران با اشاره به آيات قرآن درباره ازدواج تصريح كرد: از آنجا كه واحد بنيادين جمهوري اسلامي، خانواده است بايد همه چيز براي تشكيل آسان خانواده فراهم شود و همه حركتها بايد در تقويت خانواده صورت گيرد.
حجتالاسلام والمسلمين سيدرضا تقوي، رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور و سخنران پيش از خطبههاي اين هفته تهران، در ابتداي سخن، به مناسبت برگزاري كنگره «ديدهبان انقلاب» يادي از شهيد «اسدالله لاجوردي» داشت و ايشان را انساني مؤمن معرفي كرد كه در دوران فتنههاي سياهدلان منافق، نقش مؤثري را در حمايت از انقلاب ايفا كرده است.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران سخنان خود را در زمينه سلسله مباحث سيره نبوي پيگيري كرد و در اين زمينه رفتار پيامبر را در محيط خانواده مورد بررسي قرار داد و اظهار كرد: انسان در محيط خانواده رشد ميكند و تربيت ميشود و شخصيت او نيز در اين محيط، شكل ميگيرد.
وي با بيان اين مطلب كه جامعهشناسان، اين پرسش را مطرح كردهاند كه عامل اصلي تشكيل خانواده چيست؟ بيانات مختلف را در اين زمينه بررسي و عنوان كرد: برخي تشكيل خانواده را به دليل عامل اقتصادي و نيازهاي مادي انسان ميدانند و برخي معتقدند نياز شديد جنسي است كه او را ملزم به اين كار ساخته، برخي هم ميگويند ميل داشتن فرزند در مرد و انگيزه مادربودن در زن، انسان را ملزم به گرفتن اين تصميم داشته است، چرا كه آنان ادامه حيات را در فرزندانشان ميبينند ولي بايد گفت براي ارتقاي شخصيت، خانواده تشكيل شد و علتالعلل ازدواج، مسائلي چون دستيابي به مال و فرزند و ارضاي تمايلات جنسي نيست.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران ادامه داد: اسلام، عامل اصلي تشكيل خانواده را فطري ميداند و بر اين مطلب تأكيد دارد كه در نظام خلقت، قانوني به نام زوجيت وجود دارد كه اين قانون بر مجموعه آفرينش حاكم است«خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»، اين يك قانون در خلقت است كه بر اساس آن تشكيل خانواده، معلول جفتخواهي است چرا كه تا اين دو(نرو ماده) يكديگر را نجويند و در كنار هم قرار ندهند ازدواجي پيش نميآيد لذا بايد آدمي اين نقص را به انضمام يكديگر به كمال برسانند.«أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا»
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور گفت: بنا بر دين اسلام، نقطه آغاز و تشكيل خانواده با ميثاق و ازدواج مستحكم ميشود و خانواده با عقد ازدواج، استقرار ميبخشد و قرآن از اين عمل به «مِّيثَاقًا غَلِيظًا » ياد ميكند، اين پيمان محكمي است؛ اسلام خانواده را به منزله يك كشور تلقي ميكند چرا كه هر آنچه براي اداره يك كشور لازم است براي اداره خانواده هم لازم است چون رهبر و مدير و .... و اين ازدواج است كه با محبت زن و مرد سبب تلاقي كثرت به وحدت و فسق به وصل ميشود كه نتيجه آن فرزندان است و اين شور به كمال نميرسد مگر آنكه از آرامش برخوردار باشد. «لَكُم مِّن بُيُوتِكُمْ سَكَنًا»
وي ادامه داد: اگر اين آرامش بر خانواده حاكم و محيط، خالي از دلهره باشد ميتوان در ادامه راه اين خانواده، مسير آن را به سمت كمال اميدوار بود.
وي با بيان اين مطلب كه حسينبن علي(ع) با همه تهديدهايي كه شد زير بار بيعت با يزيد نرفت، اين سؤال را مطرح كرد كه ريشه آزادي امام حسين(ع) در چيست؟ و از قول امام حسين (ع) گفت« ميدانيد چرا من زير بار ننگ نرفتم و بيعت بزيد را نپذيرفتم چون من در دامان پاك صديقه طاهره(س) پرورش يافته بودم و در محيطي رشد يافتهام كه به انسانهاي منحرف نزديك نميشوم»
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران توضيح داد: از نظر اسلام خانواده، قدسيتي دارد و اين مجموعه مقدس است و به بيان نبي مكرم اسلام هيچ بنايي در پيشگاه خدا محترمتر از بنايي نيست كه بر اساس حكم شرعي و قانوني تشكيل شده است. »فرقان رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا».
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور با اشاره به اصل 10 قانون اساسي عنوان كرد: از آنجا كه واحد بنيادين جمهوري اسلامي، خانواده است بايد همه چيز براي تشكيل آسان خانواده فراهم شود و همه حركتها بايد در تقويت خانواده صورت گيرد.
وي با اشاره به زندگيهاي غرب تصريح كرد: امروز در غرب چيزي به عنوان خانواده وجود ندارد و همه چيز بر باد رفته و تمدن مادي و فرهنگ انسانسوز غرب بر اين تمدنها حاكم شده است. لذا بايد توجه داشته باشيم كه مبادا فرهنگي وارد جامعه ما شود كه آرمانهاي مقدس ديني كه بر كشور ما حاكم است را از بين ببرد.
حجتالاسلام تقوي با اشاره به بيانات رسول اكرم(ص)، يكي از نيازهاي معنوي خانواده را بحث عشق معرفي كرد و متذكر شد: خانواده محل تلاقي زن و مرد است اين تلاقي جريان زندگي را تداوم ميبخشد و مسئوليت انساني را ارتقا ميدهد، عشق كليد حل بسياري از مشكلات خانواده است كه در پرتو آن بسياري از مشكلات حل خواهد شد و سكون را تشكيل به جنبش ميكند.
وي با تأكيد بر اين نكته كه بايد تفاوتي بين عشق حقيقي و حيواني قائل شد، بيان داشت: عشق حقيقي پايان ندارد و هرچه دايره آن وسيعتر باشد آن عشق هم بالندهتر خواهد شد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور در ادامه با اشاره به رفتار پيامبر در خانواده گفت: پيامبر سرشار از عشق، محبت و مودّت بود، رفتار او بسياري از ناملايمات زندگي را حل ميكرد.
بنا به روايتي از پيامبر اكرم(ص) كسي ايمان بيشتري دارد كه خلق بهتري دارد و با خانوادهاش لطف و صفاي بيشتري را نشان ميدهد.
وي در پايان سخنان خود عدالت و مسئوليتپذيري را نيز از نيازهاي يك خانواده سالم برشمرد.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]