تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831568296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتگوبا نماينده پارلمان عراق-2لزوم جدول زماني خروج نيروها در هر توافقي/حركت دولت مالكي در مسير ملي


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوبا نماينده پارلمان عراق-2لزوم جدول زماني خروج نيروها در هر توافقي/حركت دولت مالكي در مسير ملي
خبرگزاري مهر- گروه بين الملل :نماينده فراكسيون اكثريت پارلمان عراق تاكيد كرد كه هر توافقي با آمريكا بايد دربرگيرنده سقف زماني مشخص براي خروج نظاميان اين كشور از عراق باشد و چنين توافقي نبايد حاكميت و استقلال عراق را نقض نمايد.

علي الاديب عضو بزرگترين فراكسيون پارلماني عراق در ادامه گفتگوي اختصاصي و مشروح با مهربه پرسشهايي درباره مهترين چالشهاي پيش روي نوري المالكي نخست وزير عراق و موضوع جنجال برانگيز توافقنامه امنيتي ميان بغداد و واشنگتن پاسخ داد.

چالشهاي پيش روي نوري المالكي

* مهمترين چالشهايي كه نوري المالكي نخست وزير عراق در حال حاضر با آنها روبرو است،چيست؟

- در حقيقت، نخست وزير مالكي توانست بسياري از چالشها در زمينه امنيتي را پشت سربگذارد زيرا دولتش را به طايفه گري و جانبداري از يك طايفه بر ضد طايفه ديگر متهم مي كردند وفراموش نمي كنيم اين دولت در چارچوب ملي فعاليت مي كند و تنها چيزي كه برايش اهميت دارد اجراي قانون است و در نتيجه همه تسليم همان قانوني هستند كه مجلس نمايندگان تصويب كرده است.

بازگشت جبهه التوافق(بزرگترين فراكسيون سياسي اقليت اهل سنت) به دولت وحدت ملي بهترين دليل بر حركت دولت مالكي در مسير ملي و نه طايفه گري است.

چالش ديگر حضور نيروهاي چندمليتي است، از نظر ما حضور اين نيروها بر اساس اختيارات شوراي امنيت در پايان سال جاري غير قانوني خواهد بود، اين موضوع مطرح است كه توافقي ميان عراق و ايالات متحده آمريكا براي ايجاد پوشش قانوني ملي براي اين حضور به دست آيد.

در غير اين صورت حضور اين نيروها غير قانوني خواهد بود و ممكن است در صورتي كه با ابتكار عراق از اين كشور خارج نشوند در چنين حالتي به مثابه نيروهاي اشغالگر باشند .

با توجه به اينكه امنيت در عراق تا اين لحظه به طور كامل تثبيت نشده است به حضور اين نيروها نياز دارد، بنابراين بايد براي سازماندهي و تنظيم فعاليت اين نيروها و تعيين اختياراتشان و روشن شدن چگونگي روابط ميان نيروهاي عراقي و اين نيروها وارد مذاكرات شد كه اكنون اين مذاكرات به وسيله دو تيم مذاكراتي از دو كشور در حال انجام است و طرفين همچنان درباره پيش نويسهاي متعددي در حال گفتگو هستند.

* با توجه به پايان يافتن مهلت حضور نيروهاي بيگانه در پايان سال جاري ميلادي، آيا همانگونه كه هوشيار زيباري وزير امور خارجه عراق گفته است بغداد خواستار تمديد حضور اين نيروها و تصويب قطعنامه اي از سوي شوراي امنيت در اين زمينه خواهد شد؟

- با توجه به اينكه دولت عراق در گذشته خواستار پايان حضور اين نيروها در پايان سال جاري شده اين موضوع سبب و توجيهي براي ورود در مذاكرات با ايالات متحده درباره توافق امنيتي يا توافق چارچوبي براي همكاري مشترك ميان دو دولت شده است كه يكي از ابعاد آن همكاري امنيتي است.

اگر اين مذاكرات با ايالات متحده آمريكا با شكست روبرو شود گزينه جايگزين كه در حال بررسي است اين است كه دولت عراق از شوراي امنيت بخواهد براي تمديد فعاليت اين نيروها و ساماندهي آن براي مدتي ديگر اقدام كند.

* علت پافشاري آمريكا براي امضاي اين توافقنامه چيست؟ آيا آمريكا سقف مطالبات خود در قبال اين توافق را پايين آورده است؟

- در حقيقت، ايالات متحده آمريكا پيش نويسهاي متعددي از اين توافق را ارائه كرده است و شيوه مذاكرات معمولا بر اساس مطالبات سطح بالا پايه ريزي مي شود. اما مذاكره كنندگان تلاش مي كنند از برخي مطالبات عقب نشيني كنند. تا كنون با مذاكره كنندگان آمريكايي به فرمولي كه بتوان آن را فرمول نهايي مورد توافق قلمداد كرد دست نيافته ايم.

مواضع مختلفي در شرايط سياسي متغير وجود دارد،اما علت پافشاري ايالات متحده آمريكا براي امضاي اين توافق به سبب پايان مهلت اختيارات محوله از سوي شوراي امنيت در پايان سال جاري است.

در نتيجه آمريكا از يك طرف مي خواهد نقش اين نيروها را پس از سال 2008 بداند واز طرف ديگراين توافق امنيتي بايد تاثير مشخصي بر نوع رقابتهاي انتخاباتي آمريكا داشته باشد و جمهوريخواهان و بوش امضاي چنين توافقي را حمايت از جان مك كين نامزداين حزب قلمداد مي كنند.

* آيا گمان نمي كنيد كه چنين توافقنامه اي در صورت نهايي شدن به حاكميت عراق خدشه وارد كند و براي كشورهاي همسايه و به طور كلي براي عراقي ها خطرساز شود؟

- عراق براي تعاملات خود اصول سياسي خاصي دارد كه در مذاكره با ايالات متحده آمريكا در زمينه همكاري امنيتي بر اساس آن عمل مي كند و قانون اساسي شيوه تعامل با هر كشوري از جمله آمريكا را مشخص كرده است. عراق كشوري داراي حاكميت است و در نتيجه هيچ توافقنامه اي نبايد به حاكميت اين كشور خدشه وارد كند. اين موضوع را دولت عراق و شوراي سياسي امنيت ملي مورد تاكيد قرار داده اند و حتي ديويد ساترفيلد مشاور ارشد وزارت امور خارجه آمريكا تاكيد كرده است حاكميت عراق در بندهاي اين توافقنامه مورد احترام خواهد بود.

* آيا بندهاي اين توافقنامه تغيير كرده است؟

- گفتگو همچنان درباره بسياري از مفاد اين توافقنامه از جمله درباره موضوع مصونيت نظاميان آمريكايي و بازنشستگان غير نظامي كه با نظاميان همكاري مي كنند ادامه دارد. همچنين مذاكرات درباره فضاهاي عراق و شيوه استفاده از اين فضاها، شيوه ورود و خروج اين نيروها و مسائلي كه دربرگيرنده مواضع حضور نظامي يا امنيتي آمريكايي ها در بسياري از مناطق است و در نتيجه عراق همچنان تا اين لحظه بر اين موضوع پافشاري مي كند كه هرگونه توافقنامه اي بايد دربرگيرنده جدول عقب نشيني اين نيروها در تاريخهاي مشخص باشد ادامه دارد.

مذاكره كننده عراقي بداند كه حضور اين نيروها نمي تواند دائمي يا طولاني باشد، بلكه بايد محدود به سقف زماني مشخص باشد و اين زمان را شرايط واقعي امنيتي داخل عراق تعيين و تحميل مي كند.

* پس شما اطمينان مي دهيد كه هيچ توافقي كه به حاكميت عراق و امنيت كشورهاي منطقه خدشه وارد كند در پارلمان عراق جايي براي تصويب نخواهد داشت؟

قانون اساسي عراق، اين موضوع را الزامي كرده است كه هرگونه توافقنامه با هر كشوري بايد در مجلس نمايندگان مطرح شود و در نتيجه مجلس كه نمايندگان طيفهاي مختلف ملت عراق در آن حضور دارند درباره آن تصميم گيري مي كنند.

ملت عراق با هرگونه امتيازدهي در موضوع حاكميت يا استقلال خود به قدرتهاي بين المللي يا منطقه اي موافقت نخواهد كرد. اما درباره رئيس جمهور آمريكا بايد گفت او مي تواند اين توافقنامه را از طريق برگشت به كنگره امضا كند كه اين يكي از موارد منفي توافقنامه براي ما به شمار مي رود، زيرا ممكن است دولت بعدي آمريكا متفاوت از دولت كنوني باشد و مانند بوش به تعهدات خود متعهد نباشد.

* دلايل افزايش عمليات انتحاري و حملات در عراق در روزهاي اخير چيست؟

- افزايش نيافته است.

* برخي اوقات مثلا عمليات انتحاري اخير در كربلا؟

- دستگاهها و طرفهاي زيادي تلاش مي كنند اينگونه القاء كنند كه عمليات امنيتي و بهبود اوضاع، شكننده و ناپايدار است و ممكن است عراق بار ديگر به حالت بي ثباتي بازگردد، اما من تاكيد مي كنم بازگشت حالت امنيتي سابق هرگز امكان ندارد .

چنين حالتهاي فردي در عمليات دردسرهاي امنيتي ممكن است حتي تا سالهاي متعددي طول بكشداما به طور كلي دورنماي وضعيت امنيتي عراق روشن است.

ادامه دارد ...
 جمعه 1 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن