واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير بازرگاني: ايران بزرگترين صادركننده فرش دستباف در جهان است
تهران/ واحد مركزي خبر/ اقتصادي 1387/06/01
وزير بازرگاني با بيان اين كه ايران جزو پرسابقه ترين توليدكنندگان فرش جهان محسوب مي شود گفت: با وجود اين كه عرضه فرش دستباف در سطح جهان كاهش يافته، ايران همچنان بزرگترين صادركننده اين هنرصنعت است.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر، مسعود ميركاظمي در مراسم افتتاحيه هفدهمين نمايشگاه فرش دستباف ايران تغيير فرهنگ مصرف را علت اصلي كاهش تقاضاي فرش دستباف در جهان دانست و گفت: سالانه 515 ميليون مترمربع انواع فرش در ايران توليد مي شود كه بيش از دو سوم آن صادراتي است.
وزير بازرگاني با تاكيد مجدد بر كاهش استقبال از فرش دستباف در سطح جهان افزود: در پنج سال برنامه نخست ميزان صادرات فرش دستباف ايران 4 و 6 دهم ميليارد دلار بود كه اين ميزان در برنامه دوم به سه و نيم ميليارد دلار و در طول سوم به 2 و 7 ميليارد دلار كاهش يافت و هم اكنون نيز اين ميزان در برنامه چهارم به يك و 4 دهم ميليارد دلار رسيده است.
وي آلمان، آمريكا، امارات عربي متحده، ايتاليا، ژاپن، سوييس و كانادا را مهمترين بازارهاي فرش صادراتي ايران عنوان كرد و گفت: هند، پاكستان، چين و نپال و تركيه رقباي اصلي ايران در زمينه صادرات فروش دستباف محسوب مي شوند.
ميركاظمي ميزان صادرات ساير كف پوش هاي توليد كشورمان را چشمگير دانست و گفت: درحالي كه صادرات انواع كف پوش ها غير از فرش دستباف در سال هشتاد، 31 هزار تن و به ارزش 72 ميليون دلار بود در سال گذشته اين ميزان 40 هزار تن و به ارزش 161 ميليون دلار افزايش يافت.
وي يكي از مشكلات اساسي در فرايند صادرات فرش دستباف را توزيع براساس فشار بازار اعلام كرد و گفت: به صورت سنتي، كالاهايي را توليد مي كنيم كه بازار به آن كمتر رغبت دارد و توليد براساس نياز و سليقه مصرف كننده نيست؛
درحالي كه در توليد بايد به زمينه هاي مختلف طرح رنگ، قيمت تمام شده و اندازه فرش با حفظ هويت هاي ملي تغييراتي توجه شود.
وي اضافه كرد: توليد مبتني بر نياز و تغيير توليد فشاري به كششي در اولويت اقدامات مركز ملي فرش است و بر همين اساس، توزيع پورتال سليقه يابي اين مركز در حال آماده سازي است.
ميركاظمي علت گران بودن محصولات طبيعي و مواداوليه فرش را توليد به صورت سنتي دانست و گفت: در حال ايجاد شرايطي هستيم تا محصولات طبيعي به شيوه صنعتي توليد شود تا قيمت تمام شده كاهش يابد؛ براين اساس نيز تاكنون بيش از صد طرح تحقيقاتي صورت گرفته است كه به تدريج به مرحله اجرا درمي آيد.
وي تشكيل كنسرسيوم هاي صادراتي براي جلوگيري از صدور فرش دستباف به صورت متفرقه را ضروري دانست و تبليغ فرش ايران را كاري مهم دانست و گفت: مركز ملي فرش ايران با تهيه فيلم هاي مختلف و تيزرهاي تبليغاتي زمينه پخش آن را از شبكه هاي معتبر بين المللي و داخلي فراهم كرده است.
وزير بازرگاني با اشاره به كپي برداري از طراحي فرش دستباف ايران گفت: طرح شناسنامه داركردن فرش ايراني در حال اجراست و از توليدكنندگان كشورمان مي خواهيم در قالب اين طرح توليد كنند تا ضمن حفظ كيفيت از سوء استفاده رقبا جلوگيري شود.
ميركاظمي سهم فرش دستباف از جوايز صادراتي را بيش از ساير كالاها عنوان و ميزان آن را 5 درصد اعلام كرد و گفت: برپايي همايش هاي مختلف، دعوت از تجار و بازرگانان خارجي، تكثير لوح هاي فشرده، توزيع عمليات مختلف و طراحي و بافت بزرگترين فرش دستباف جهان از نوآوري هايي است كه نويد تحكيم جايگاه صنعت فرش ايران در بازارهاي بين المللي را مي دهد.
تصوير با صدا دارد
كد0001/10102
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]