واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاندار فارس: ايران ميتواند جايگاه جدي تري در آفريقا بدست آورد
داخلي. اقتصادي. بازرگاني. آفريقا.
استاندارفارس گفت: مشتركات فرهنگي ميان ايران وآفريقا،فرصت مناسبي براي به دست گرفتن بازارآفريقا دراختيار ما قرار ميدهد تا از اينطريق بتوانيم جايگاه جدي تري در اين قاره بدست آوريم.
به گزارش ايرنا، سيد محمدرضا رضازاده، سهشنبه در همايش بررسي فرصتهاي تجاري ايران و آفريقا در شيراز با اشاره به انتخاب فارس به عنوان استان معين درفعاليتهاي تجاري با قاره آفريقا اظهار داشت: قاره آفريقا از جهات مختلفي براي ما داراي اهميت است، از جملهبرخورداربودنازيك هفتمجمعيت جهان كه اين قاره را به صورت بالقوه بازار قابل توجهي در آورده است.
وي گفت:مسلمان بودن درصد قابل توجهي از جمعيت قارهآفريقا،عضويت كشورهاي آفريقايي در جنبش غيرمتعهدها،سازمان كنفرانس اسلامي و ديگر سازمانهاي بين المللي از جمله مولفههايي است كه برقراري و تحكيم روابط با اين قاره را از اهميت قابل توجهي برخوردار كرده است.
استاندار فارس بيان كرد: كشورهاي آفريقايي نيز تمايل بسياري برايتوسعه روابط باكشورهايي نظير جمهوري اسلامي و بطور كلي شرق دارند و بهسبب خاطرات تلخي كه از كشورهاي استعمارگر دارند، مايل نيستند همه روابط اقتصادي خود را محدود به اينگونه كشورها كنند و در واقع و بطور منطقي علاقه مندند كه در كناركشورهاي غربي،كشورهاي موثرشرقيخصوصادر مبادلات اقتصادي آنها فعاليت داشته باشند و اين خود براي ايران، مزيت است.
رضازاده افزود:كالاهاي توليدي استاندارد قابل قبول و قيمت مناسب براي عرضه در بازارهاي كشورهاي آفريقايي دارند.
رضازاده اظهار داشت:براساس مصوبه دولت كه فارس استان معين فعاليتهاي تجاري با آفريقا شده،مراودات و همكاريهايي بين اين استان و سه كشور شرق آفريقا انجام شده است ليكن رمز موفقيت اين مراوادت در گروتداوم و استمرار فعاليتهاي اقتصادي ميان دو طرف است.
رضازاده ادامه داد:انتظار اين است كه اتاق بازرگاني و ستاد آفريقا در استان فارس در استمرار بخشيدن به اين فعاليتها همچنان تلاش كنند چنانكه سازمان توسعه تجارت طي اين مدت، گامهاي موثري برداشته و خود را با ساز و كار جديد تطبيق داده است، ليكن هنوز ما راه درازي در پيش داريم.
استاندار فارس اضافه كرد: در قالب تفاهمنامههايي كه بين ما و آفريقا منعقد شده است، برقراري خط كشتيراني منظم بين دو كشور عملياتي شده و نيز در قالب همين تفاهمنامه، سازمان توسعه تجارت آمادگي خود را براي اعطاي تسهيلات اعلام كرده و نيز بانك توسعه صادرات اختيارات واحدهاي خود در فارس را افزايش داده است.
رضازاده با اشاره به اينكه، مسوولان كشورهاي آفريقايي هم بايد گامهاي جديتريبرايبسط و توسعهروابط باايران بردارند بيان داشت:يكي ازنگرانيهاي سرمايهگذاران وبازرگانانايراني، بالا بودن ريسك فعاليت در بازارهاي آفريقا به دليل شفاف نبودن قوانين بانكي، گمركي و مالياتي و بعضا بهسبب عدم ثبات سياسي در اين كشورهاست.
وي گفت:دراين راستادرنشستهايي كهبا مسوولان كشورهاي شرق آفريقا داشتيم، تاكيدما اين بود كه براي كاستن از ريسك سرمايهگذاري در كشورهايآفريقايي، زمينه سرمايهگذاري هاي مشترك به ويژه با سرمايهگذاران بومي فراهم شود و ما علاقه مندي خود را براي راهاندازيشركتهاي اشتراكي براي فعاليت در امور حمل و نقل، پيگيريهاي اداري و گمركي به كشورهاي آفريقايي اعلام كرديم.
رضازادهافزود: ايران ميتواند با عرضه توليداتي همچون فرش، موكت، وسايل بهداشتي، سنگهاي ساختماني وتجهيزات پزشكي، بازار خوبي دركشورهاي آفريقايي براي خود فراهم آورد.
وي گفت:ايران ميتواند در زمينه عمراني راهسازي،ساختمانسازي ، سدسازي ، صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و خطوط انتقال برق همكاري مطلوبي با كشورهاي آفريقايي داشته باشد و انتظار ما اين است كه اين كشورها هم بصورت جدي با شركتهاي ايراني واردمذاكرهشوندو در واگذاري اين اموربه ايرانيان گامهاي جدي تري بردارند.
سفير ايران در نيجريه نيز در اين همايش گفت: دولت براي ايجاد روابط با آفريقا سه ميليارد دلار تخصيص داده است و اين حركت خود بيانگر اراده سياسي محكمي است كه دولت براي بسط روابط با اين كشورها مد نظر دارد.
خسرو رضازاده افزود: ما به سبب بعد مسافتي كه با قارهآفريقا داريم براي ايجاد ارتباط وسيع نيازمند رابطه سياسي،اقتصادي و فرهنگي مستحكم با اين قاره هستيم.
وي بيان داشت: اگر چه ممكن است اراده سياسي ما در رابطه ما با كشورهاي همسايه مانند پاكستان، تركيه و كشورهاي حاشيه خليج فارس بر فعاليتهاي اقتصادي ما تفوق داشته باشد ولي در ارتباط با آفريقا اين رابطه اينگونه نيست، بنابراين مراوده با آفريقا، نيازمند يك مجموعه مجمل و مبسوط سياسي، اقتصادي و فرهنگي است.
رضازاده با بيان اينكه ما تنها نيازمند به آفريقا نيستيم،اين نيازمندي متقابل است افزود: تفكر ما در خصوص اين ارتباط مبتني بر اين امر است كه تفكر جنوب - جنوب رابطه سياسي ايدئولوژيك است و اگر آفريقا بخواهد مفري براي استقلال كامل سياسي خود بيابد بايد به ما نزديك شود تا ما به آنان در ابتدا معنا و مفهوم استقامت را بياموزيم.
وي بيان داشت: ما اگر ميخواهيم چه در مجموعه بخش دولتي و يا خصوصي به خارج از مرزها نفود پيدا كنيم، يكي از راههاي ميانبر ما، نفوذ درقاره آفريقاست و در اين رهگذر، بازار آفريقا زمينه و محمل مناسبي براي تحقق اين امر است و ورود به آفريقا، منفعت اقتصادي به همراه خواهد داشت.
رضازاده با اشاره به اينكه بازارهاي كشورها را بايد اولويت بندي كنيم اظهار داشت: چون مبنع و زايش انرژي از جمله نفت و گاز در نيجريه فراوان است اين كشور محل مناسبي براي سرمايهگذاري بخش خصوصي است و از سوي ديگر به سبب برخوداري ما از تجربه فراوان در صنايع نفت و پتروشيمي ميتوانيم خدمات اقتصادي خوبي در اين زمينه به اين كشور عرضه كنيم.
ويگفت:اگر گفته ميشود ريسك فعاليت در كشورهاي آفريقايي زياد است پس چرا بازرگانان ساير كشورها از قبل فعاليتهاي اقتصادي در كشورهاي آفريقايي ميلياردها دلار سود عايدشان ميشود؟ك/۲
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]