واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: علي لاريجاني تصريح كرد: اداره جهان با حرفهاي سست و حقير امكانپذير نيست
كاركرد مساجد كاركرد حزب نيست بلكه مسجد تراز رهبري فكري جامعه به شمار ميرود.
آفتاب: رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر پرهيز از كشاندن دعواهاي سياسي به مساجد گفت: «مسجد توپخانه و جولانگاه احزاب نيست».
به گزارش خبرنگار سرويس سياسي آفتاب، دكتر علي لاريجاني كه در ششمين همايش هفته جهاني مساجد و در جمع ائمه جماعات سخن ميگفت با اشاره به كارويژههاي مساجد گفت : «دولتها ميآيند و ميروند اما تفكر اسلامي پايدار است و مساجد ميمانند و اگر كسي دعواهاي سياسي را به مساجد الحاق كند قطعا دوستدار مساجد نيست».
وي با بيان اينكه مسئوليت مساجد عميق تر كردن مباني نظري افراد است اظهار داشت : «اگر كسي به مباني نظري فكري و اسلامي مسلح شود در امواج، راه درست را از دست نميدهد و مسجد جاي تربيت انسانهاي بصير است».
رئيس قوه مقننه با تاكيد بر اينكه براي تربيت انسانهاي بصير در مساجد دو شرط لازم است خاطرنشان كرد : «در مرحله اول بايد به جذب جوانان توجه شود كه در اين رابطه بهكارگيري جاذبه هاي اخلاقي و نوع رفتار امام جماعت اهميت دارد و گام بعدي رسوخ فكر ديني در اذهان جوانان به شمار مي رود و در صورت رسوخ انديشه ديني در اذهان جوانان مجال براي حرفهاي بي مقدار و بي وزن فراهم نخواهد شد».
لاريجاني خطاب به ائمه جماعات حاضر در اجلاس با تاكيد بر اينكه شما سربازان رهبري و مراجع تقليد هستيد يادآور شد: «البته بايد بدانيد كه سرباز مجلس و دولت نيستيد هر چند كه دولت و مجلس بايد به شما كمك كنند اما با توجه به اينكه راهبري فكري جامعه بر عهده مساجد است بايد استقلال مساجد و حوزه هاي علميه همواره حفظ شود».
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه پاسخگويي به مسائل اجرايي كشور وظيفه مساجد نيست تاكيد كرد: «هر چند مسجد محل رجوع مردم است و مردم براي حل مشكلات زندگي و تورم به سراغ ائمه جماعات ميروند اما مسجد مسئول اين كار نيست و دولت بايد پاسخگو باشد و اين را هم بايد در نظر داشته باشيد كه ميزان ارزيابي عملكرد دولتمردان به نظريه پردازي نيست بلكه به عرضه آنان در انجام امور اجرايي كشوراست و دولت بايد پاسخگو باشد كه چرا وضعيت برق اينگونه است و چرا تورم به اين شكل است».
رئيس مجلس افزود : «اداره جهان با حرفهاي سست و حقير و روبنايي امكانپذير نيست و عمارتي كه در طول اين ساليان در غرب ايجاد شده مبتني بر انديشه هاي غربي است و اگر كسي مي خواهد به نقد غرب بپردازد بايد مباني فلسفي غرب را بشناسد تا بتواند از اين مباني عبور كند و اگر كسي مدعي است كه در دنيا حرف نويي دارد بايد مدرنيتهاي كه از اساس فلسفه غربي است را به خوبي بشناسد».
لاريجاني طراز كار مساجد را طراز كار فكري خواند و بيان داشت: «نمي توانيد بگوييد كه جوانان امروز در معرض مسائل ديني نيستند بلكه بايد مساجد به تربيت ذهني و عقلاني مسلح باشند چرا كه موج گسترده ليبراليسم، سكولاريسم و ماديگرايي به شدت در حال افزايش است و مساجد مسئوليت فكري و هدايت انديشه در جامعه را بر عهده دارند».
وي اضافه كرد : «تفاوت تفكر اسلامي با ساير اديان در اين است كه به اعتقاد ما مومن در همه جا ميتواند ارتباط خود را با خدا برقرار كند و احتياجي به زمان و مكان خاصي نيست و از طرفي ديگر احاديث و روايات مختلفي در باب اهميت مساجد داريم و ما نبايد اين دو را منافي هم بدانيم بلكه هر دو مكمل يكديگرند چون آيين مقدس اسلام يك آيين جمع گراست و كل آيين اسلام انفرادي نيست ضمن اينكه حضور در مساجد باعث همافزايي ارتباط با خدا ميشود».
نماينده مردم قم در خانه ملت با اشاره به اينكه در صدر اسلام بسياري از مسائل سياسي و اجتماعي در مساجد دنبال مي شد، اظهار داشت : «امروز ما در شرايط جديدي هستيم و واقعيت اين است كه در شرايط جديد حكومت و دولت جايگاه خود را دارند و احزاب هم وظيفه خود را انجام ميدهند و مساجد نيز در شرايط جديد جايگاه خاص خود را دارند و كاركرد مساجد كاركرد حزب نيست بلكه مسجد تراز رهبري فكري جامعه به شمار ميرود».
رئيس قوه مقننه با تاكيد مجدد بر اينكه مسجد جولانگاه احزاب و بوستان دولت نيست گفت: «امروز در مختصات جديدي هستيم و بايد مساجد را به خوبي بشناسيم و درك جديدي از شرايط دنيا داشته باشيم چرا كه در شرايط امروز برخي تئوريها از جمله
” اگر كسي مدعي است كه در دنيا حرف نويي دارد بايد مدرنيتهاي كه از اساس فلسفه غربي است را به خوبي بشناسد.... “
تئوري يكجانبه گرايي ادعاي مديريت جهاني و تئوري حمله پيش دستانه در جهان مطرح هستند و كشورهاي غربي براي مقابله با اسلام اين فرهنگ را اشاعه ميدهند كه لزومي ندارد انسانها در چارچوب يك حقيقت قرار بگيرند و به همين دليل بايد تنوع فرهنگي وجود داشته باشد».
امروز نه قدرت نظامي و نه قدرت اقتصادي و نه داشتن فناوري نمي تواند عامل قدرت باشد بلكه قدرت خطر پذيري براي كساني كه اهل جهاد باشند جايگزين همه تئوريهاي سابق شدهاست.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تشريح انديشه سكولاريسم يادآور شد: «كشورهاي غربي به شدت ترويج سكولاريسم در جهان اسلام را دنبال مي كنند چون خطر بيداري اسلامي را احساس كردهاند و به همين دليل تلاش مي كنند عنصر اصلي اسلام كه همان انديشه هاي اسلامي است را دچار نسيان كنند».
وي با تاكيد بر اينكه در چند دهه گذشته در باب اقتدار جهاني تئوريهاي مختلفي مطرح شده است بيان داشت: «برخي قدرت نظامي را عامل اقتدار تعريف كرده اند و در برخي ديگر از اين تئوريها قدرت مسلط اقتصادي عامل اقتدار جهاني توصيف شده است و حتي برخي تسلط بر دانش و فكر و دانايي را موجب تسلط و اقتدار جهاني عنوان كرده اند».
لاريجاني ادامه داد: «بعد از فروپاشي شوروي آمريكا تئوري يكجانبهگرايي كه در حقيقت نوعي توحش مدرن است را مطرح كرد اما امروز اين تئوري هم دچار مشكل شده به خصوص با آزمونهايي كه آمريكا در عراق و افغانستان انجام داد نقص اين تئوري به اثبات رسيد».
رئيس مجلس خاطرنشان كرد: «امروز نه قدرت نظامي و نه قدرت اقتصادي و نه داشتن فناوري نميتواند عامل قدرت باشد بلكه قدرت خطر پذيري براي كساني كه اهل جهاد باشند جايگزين همه تئوريهاي سابق شده است و اين تئوري مي تواند شرايط را تغيير دهد و به همين دليل كشورهاي غربي در كتب و سخنان خود سعي مي كنند روحيه شهادت طلبي را برابر با تروريسم مطرح كنند».
در آغاز اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين حسين ابراهيمي رئيس مركز رسيدگي به امور مساجد گزارشي از فعاليتهاي اين مركز ارائه داد و سپس آيت الله موحدي كرماني به بيان سخناني در باب اهميت كار مساجد و ضرورت مديريت صحيح مساجد پرداخت و در خاتمه از برگزيدگان اجلاس تقدير شد.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]