واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: بررسى مهمترين اثرات اقتصادى و اجتماعى سيل و خشكسالى و روش هاى كمك دولت
بعضى از اجزاى اين طرح را مى توان به صورت زير بيان نمود:
ب: ۱- برخورد علمى با وجود وتأثيرات اين بلاياى طبيعى تعديل اثرات سوء بلاياى سيل و خشكسالى بدون برخورد علمى و تخصصى و انجام مداوم تحقيقات به خصوص تحقيقات كاربردى به نتايج ثمربخشى نخواهد رسيد. بررسى و استفاده از يافته هاى تحقيقاتى انجام شده مى تواند در تدوين برنامه اقدام جامع ملى كاملاً مورد استفاده واقع شود. اين يافته هاى تحقيقاتى مى تواند مربوط به اكولوژى مديريت و فناورى جديد و اقتصاد و جامعه شناسى اين بلايا باشد. برنامه هاى آموزشى نيز بايد نكات متعددى را مورد نظر قرار دهد. اولى اينكه درك عميق و جامع و واحدى جهت افزايش آگاهى عمومى از مسأله خشكسالى و سيل و حفاظت آب و روش هاى كاهش اثرات اين پديده ها بايد حاصل شود، ثانياً پيچيدگى هاى مسئله را معرفى نمايد و در يك برنامه بلندمدت و براى گروه هاى مختلف اجتماعى تهيه و ارائه شود.
ب: ۲- توسعه و راه اندازى سيستم هاى هشداردهنده و ايجاد شبكه هاى حجم آورى آمار و اطلاعات در جهت آگاهى رسانيدن به مديران بهره برداران از بروز اين بلايا، تأسيس ايستگاه هاى هواشناسى ماهواره اى در مراكز استان ها از ضروريات اوليه به حساب مى آيد و بايد با جمع آورى اطلاعات اساسى و پايه اى محلى و نيز بررسى تغييرات به وجود آمده هشدارهاى لازم را در مورد اين بلايا در مناطق منتشر نمود و با استفاده از كليه وسايل ارتباط جمعى به مردم هشدار داده شود.
ب: ۳- تلاش در راستاى تبديل مديريت بحران به مديريت ريسك محورهاى مشخص در اين مورد مى تواند در چارچوب محورهاى زير چاره ساز و مفيد واقع شود:
ب: ۳-۱- استحصال آب (ارزيابى كيفيت و كميت آب منابع جديد)
ب: ۳-۲- افزايش راندمان و بهبود روش هاى آبيارى و اقدامات صرفه جويى آب در سطح مزرعه و بهبود مصرف در مناطق شهرى
ب: ۳-۳- تعيين نياز آبى محصولات زراعى و باغى در شرايط خشكى و حذف آبيارى هاى اوليه با روش كشت نشايى و استفاده از كشت و آبيارى در محيط هاى كنترل شده و گلخانه اى
ب: ۳-۴- ارائه الگوى مناسب كاشت براى گياهانى كه به تنش كمبود آب حساس هستند.
ب: ۳-۵- جلوگيرى از خسارات سيلاب ها در شرايط خشكى
ب: ۳-۶- اجراى طرح هاى آبخواندارى (۱۷ و ۱۸)
ب: ۳-۷- جمع آورى و شناسايى و ارزيابى منابع ژنتيكى و حفاظت از آنها كه در اثر خشكسالى در حال انقراض هستند و بهره بردارى از روش هاى بيوتكنولوژيك براى حفظ آنها
ب: ۳-۸- توليد و معرفى ارقام مقاوم در جهت افزايش و ثبات توليد در ديمزارها
ب: ۳-۹- كاهش اثرات زيانبار خشكسالى بر آبزيان و حفظ محيط زيست آنها
ب: ۳-۱۰- تأمين علوفه و بهداشت دام
ب: ۳-۱۱- اجراى طرح هاى مديريت دام و مرتع
ب: ۳-۱۲- تعيين معيارهايى براى استفاده ايمن از پساب هاى تصفيه شده
ب: ۳-۱۳- تدوين قوانين براى تسهيل در بازيافت آب
ب: ۴- تقويت نقش ستادهاى مقابله با بحران در استان ها
با توجه به اينكه اين ستادها از حدود ۷ سال قبل در استان ها به خصوص در مواقع بحران فعال است متأسفانه در مديريت قبل از وقوع بحران اقدامات بازدارنده صورت نمى گيرد حتى مطالعات و پژوهش ها و بررسى پيشنهادهاى توسط كارشناسان و متخصصان تاكنون به اجرا درنيامده و در بخش اجرايى هم اقدامات قبل از بروز بحران از توجه كمى برخوردار بوده است.
از جمله اين اقدامات مى توان به ايجاد يك سيستم كمك رسانى منطقه اى و بين المللى براى ذخيره سازى غذا، حمايت هاى لجستيكى، پرسنل و تأمين سريع منابع مالى لازم اشاره نمود.
ب: ۵- تهيه استراتژى هاى مقابله با كمبود مواد غذايى براى مقابله با اين مسأله لازم است اقداماتى را در جهت ايجاد ظرفيت سيلوها انجام شود، توسعه و ايجاد سردخان ها نگهدارى محصولات كشاورزى و نيز فرآورده هاى گوشتى از جمله اين امور به شمار مى رود تا بتوان مازاد محصولات را براى مواقع بحران در آن ذخيره نمود.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]