محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828735264
گفت وگو با نايب رئيس فدراسيون كاراته چشم اندازهاي بزرگي داريم
واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: گفت وگو با نايب رئيس فدراسيون كاراته چشم اندازهاي بزرگي داريم
شايد اگر كاراته در المپيك حضور داشت، كاروان ورزش ايران در المپيك 2008 پكن اين قدر در حسرت مدال نمي ماند. اتفاقي كه دو سال پيش و در جريان بازي هاي آسيايي دوحه رخ داد و درخشش كاراته كاهاي كشورمان باعث شد كاروان اعزامي ايران رتبه ششم مسابقات دوحه را به خود اختصاص دهد. به اين ترتيب بود كه باز هم رشته كاراته شايستگي هايش را اثبات كرد و نشان داد به حق يكي از قطب هاي مدال آوري ورزش اين مرز و بوم است. حالا هم اگر كاراته المپيكي مي بود و در المپيك بيست و نهم در شرق دور حضور داشت، خاطرات شيرين تري از حضور نمايندگان ورزش كشورمان بر جاي مي ماند و اينجاست كه جامعه ورزش و همه مردم ايران براي المپيكي شدن كاراته لحظه شماري مي كنند تا افتخارآفرين هاي سفيران كاراته كشورمان در بزرگترين آوردگاه ورزش دنيا را به نظاره بنشينند. توانمندي ها و موفقيت هاي داخلي و بين المللي كاراته ايران به اندازه اي است كه امروزه كاراته و كاراته كاهاي كشورمان چشم و چراغ هاي ورزش در عرصه هاي آسيايي و جهاني هستند و كاراته رو به پيشرفت دنيا نيز برتوانايي و شايستگي هاي كاراته ايران صحه مي گذارد. توفيقات داخلي و فرامنطقه اي جامعه كاراته بدون شك بيش از هر عامل ديگر به مديريت، برنامه ريزي و حمايت هاي مسوولان فدراسيون كاراته مرتبط است كه با حضور «بهزاد كتيرايي» از مديران موفق و خوشنام ورزش كشور شتاب بيشتري گرفته و رئيس فدراسيون كاراته كشورمان در اجراي برنامه ها و چشم اندازهاي مجموعه تحت مديريتش همكاري ساير مسوولان فدراسيون را در كنار خود مي بيند. «محمود رشيدي» نايب رئيس فدراسيون و نفر دوم تشكيلات كاراته ايران از جمله متوليان اداره اين رشته مدال آور است كه اين روزها برنامه هاي مهمي چون: برگزاري مسابقات وحدت و دوستي، رقابت هاي قهرماني جهان و آسيا و همچنين ساير برنامه هاي داخلي و بين المللي را در پيش دارد. از اين رو با وي همكلام شديم تا به سوالات ما پاسخ دهد كه ماحصل اين گفت وگو را مي خوانيد:
شما به عنوان نايب رئيس فدراسيون كاراته ورزشكار هم بوده ايد؟
بله. من از سال 56 كاراته را آغاز كردم و تاكنون هم در اين رشته فعاليت دارم. همچنين به سبك هاي غيركنترلي مثل فول كنتاكت و سيدوكان در كنار سبك شيتوريو پرداخته ام. ضمنا سالها مربي بوده ام و سرمربيگري و مديريت تيم هاي ملي سبك سيدوكان را بر عهده داشتم. مربيگري درجه يك جهاني در بلغارستان نيز از جمله فعاليت هاي ورزشي من است.
در اين سال ها ملي پوش هم بوده ايد؟
من چندين بار قهرمان ايران و همچنين نيروهاي مسلح شدم. در زمان ما وضعيت تيم ملي براي حضور در مسابقات ارتش هاي جهان به گونه اي بود كه اعزام تيم مشكلات خاص را داشت و به همين دليل موفق به عضويت در تيم هاي ملي نشدم.
و به اين ترتيب وارد عرصه مديريت ورزش شديد.
من مشاور حقوقي و قضايي سازمان تربيت بدني بودم و همين مسووليت (مشاور حقوقي و قضايي) را در بخش حراست سازمان نيز بر عهده داشتم. عضويت در هيات رئيسه فدراسيون كاراته از سال 78 به همراه عضويت در هيات رئيسه فدراسيون جودو از ديگر مسووليت هاي مديريتي من در عرصه ورزش است و اكنون نيز به عنوان نايب رئيس فدراسيون كاراته در خدمت كاراته كشورم هستم.
چرا از فدراسيون ووشو به كاراته آمديد؟
دكتر علي نژاد (رئيس فدراسيون ووشو) از دوستان نزديك من است و به همين دليل مهندس علي آبادي بدون هماهنگي با من حكم نايب رئيسي فدراسيون ووشو را برايم صادر كرد. البته قصد داشتم به عنوان يكي از كانديدا هاي فدراسيون ووشو ثبت نام كنم. اما تصميم گرفتم اگر حاج آقا كتيرايي رئيس فدراسيون كاراته شود و البته من را بخواهد، در خدمت ايشان باشم كه اينطور هم شد.
قبول داريد انتقال شما از فدراسيون ووشو به كاراته با حاشيه ها و سر و صداي خاص خود همراه بود؟
نه، چون ووشو بدون من هم به كار خود ادامه مي دهد. ضمن اينكه من به كتيرايي دين دارم و بايد براي خانواده كاراته كاري انجام مي دادم. چون از اين خانواده بزرگ هستم.
حضور توامان شما در فدراسيون جودو مشكل ساز نبود؟
من با توجه به ارتباط بسيار خوبي كه با سردار درخشان (رئيس سابق فدراسيون جودو) داشتم و اينكه به اين رشته كمك هاي زيادي كردم، وي من را به عنوان هيات رئيسه فدراسيون جودو انتخاب كرد كه البته با توجه به حضور آقاي رضوي در فدراسيون جودو و همچنين مسووليتم در فدراسيون كاراته چندان نتوانسته ام در خدمت جودو باشم.
اوضاع و احوال كاراته از نظر شما رضايت بخش است؟
هم از ديد يكي از اعضاي خانواده بزرگ كاراته و هم از جايگاه نايب رئيس فدراسيون بله. اتفاقاتي كه در دوران مديريت كتيرايي رخ داد، در دو دهه گذشته كاراته بي سابقه بوده كه به لطف خدا و اقدامات وي حاصل شده است. در اين مدت احداث خانه كاراته در سالن افراسيابي، گرفتن بهترين مكان براي احداث خانه كاراته از سازمان تربيت بدني، اخذ هشت قطعه زمين جهت احداث خانه كاراته در هشت استان كشور، رايزني ها و ارتباطات بين المللي، جذب اسپانسر و راه اندازي سايت فدراسيون تنها بخشي از اقدامات فدراسيون كاراته در زمان حضور كتيرايي بوده است.
با اين حال زحمات مديران سابق فدراسيون همچون سمندر و حتي ناظريان هم در كسب اين موفقيت ها بي تاثيرنبوده است.
بله، اين مسوولا ن بسيار زحمت كشيدند و درواقع ما دنباله رو آنها هستيم.
يكي از اتفاقات اخير فدراسيون كاراته به ويژه پس از حضور شما در فدراسيون، اختلا فات تان با دبير فدراسيون (محسن آشوري) بود اينكه مي گفتند شما مخالف حضور وي در فدراسيون كاراته هستيد، صحت داشت؟
ببينيد من 20 سال است با آشوري دوست هستم و باهم روابط صميمانه اي داريم. ولي اين مساله دليل نمي شود كه در زمينه مديريتي اختلا ف سليقه نداشته باشيم. بايد با توجه به اختياراتي كه به من محول شده، برنامه هايم را اجرا كنم.
يعني شما ازاينكه آشوري در واقع نفر دوم فدراسيون بود، ناراحت بوديد؟
تا قبل از آمدن من فدراسيون كاراته نايب رئيس نداشت و آشوري هم وظايف نايب رئيس و حتي رئيس فدراسيون را انجام مي داد اما با توجه به حضور من طبيعتا يك سري از مسووليتهاي كلا ن فدراسيون به من محول شد.
الا ن ديگر مشكلي نداريد؟
اصلا . ما از اول هم مشكل نداشتيم. بلكه يك سري اختلا ف نظر ها وجود داشت كه با نگاه خاص كتيرايي حل شد.
به هر حال آشوري جزو سرمايه هاي كاراته است و نبايد به سادگي وي را از دست داد.
بله و به همين دليل علا وه بر مسووليتهاي دبيري فدراسيون به وي مديريت سازمان تيم هاي ملي و كارهاي اجرايي آن را سپرديم.
آيا وي در مسائل فني تيم هاي ملي هم دخالت مي كند؟
بله، چون از وظايف ايشان است. ضمن اينكه آشوري از اهالي فن و از بزرگان كاراته كشور است.
به ابتداي سال جاري بر مي گرديم. زماني كه در جريان مسابقات بين المللي مراكش فدراسيون كاراته ايران موفق شد مجوز حضور بانوان محجبه در مسابقات جهاني و آسيايي را كسب كند. از اين موفقيت بگوئيد.
رئيس فدراسيون جهاني كاراته (اسپينوز) اين مجوز را داد كه بانوان محجبه كشورمان بتواننددر رقابتهاي جهاني شركت كنند. اما رئيس اتحاديه آسيا (جوزه) اعلا م كرده با توجه به اينكه كاراته در حال المپيكي شدن است و امكان دارد قضيه شركت بانوان ايران با پوشش اسلا مي درمسابقات جهاني اين قضيه را تحت الشعاع قرار دهد، از كتيرايي درخواست كرده كه اين قضيه را فعلا ادامه ندهد. البته اين خبر خوش را بدانيد دختران مي توانند با كلا ه در مسابقات جهاني سال آينده در مراكش شركت كنند. پس از اين اتفاقات مدتها بود كه از فدراسيون كاراته به ويژه تيم هاي ملي كاراته خبري نبود تا اينكه مسابقات بين المللي وحدت و دوستي دوباره فرا رسيد گويا رقابتهاي امسال تفاوتهاي چشمگيري با سالهاي قبل دارد.
نهمين دوره مسابقات بين المللي وحدت و دوستي، جام رياست جمهوري، با تمام رقابتهاي گذشته متفاوت وشايد درتاريخ ورزش كشور بي سابقه است. چرا كه تاكنون حضور 24 كشور خارجي در اين رقابتها قطعي شده است. كشورهاي صاحب نام هم مي آيند؟
بله، ژاپن، پرتغال، هلند، فرانسه، اسپانيا، آذربايجان كه با 9 قهرمان جهان خود در مسابقات شركت مي كند، روسيه و بلژيك به همراه دو تيم داخلي كه شامل تيم هاي ملي الف و ب بزرگسالا ن و در دوبخش كاراته و كوميته تيم هاي حاضر دراين مسابقات را تشكيل مي دهند.
جوايز نقدي هم براي تيم ها و ورزشكاران برتر در نظر گرفته ايد؟
بله، كه به نفرات اول به ترتيب سه هزار، دوهزار و هزار دلا ر و تيمي نيز پنج هزار دلا ر پرداخت مي كنيم .
آيا ميهمانان ويژه خارجي به ويژه از فدراسيون جهاني و اتحاديه آسيا هم به ايران سفر خواهند كرد؟
رئيس فدراسيون جهاني و دبير اتحاديه آسيا براي حضور در اين تور نمنت دعوت شده بودند كه به علت حضور در المپيك پكن نمي توانند به ايران بيايند. با اين حال شخصيت هاي مهم كشوري و لشگري در اين دوره از مسابقات صلح و دوستي حضور خواهند يافت. همچنين دراين تور نمنت از خانواده هاي شهيدان رجائي، صياد شيرازي، سرلشگر خلبان بابائي و سردار كاظمي تجليل به عمل مي آيد.
با توجه به برگزاري چنين مسابقات مهمي آن هم با اين تعداد شركت كننده، آيا امكان دارد ايران روزي ميزبان رقابتهاي جهاني يا آسيايي شود؟
قطعا و اين يكي از اهداف ماست. به طوري كه كتيرايي آمادگي كشورمان را براي ميزباني مسابقات جهاني و آسيايي به رئيس فدراسيون جهاني كاراته اعلا م كرده است.
سوالا ت بعدي ما درخصوص ساير موضوعات فدراسيون است. شما مشكل بودجه هم داريد؟
همه فدراسيونها مشكل بودجه دارند. اما ما با توجه به جذب اسپانسرها مشكلا ت مالي مان را حل خواهيم كرد و اين يكي از اقدامات قابل توجه دوران مديريت كتيرايي است.
رقم بودجه فدراسيون را مي گوئيد؟
حدود 200 ميليون از سازمان تربيت بدني و 400 ميليون ازكميته ملي المپيك مي گيريم.
جايگاه كاراته ايران در كرسي هاي بين المللي كجاست؟
درحال حاضر سمندر(رئيس سابق فدراسيون) رياست فدراسيون غرب آسيا را برعهده دارد.
فدراسيون جهاني يا اتحاديه آسيايي چه؟
كتيرايي يا من احتمالا براي نايب رئيس آسيا كانديدا خواهيم شد.
شما به مربي داخلي اعتقاد داريد يا خارجي؟
فعلا كه مربيان داخلي بسيار خوب كار كرده و رضايت مسوولا ن فدراسيون را جلب كرده اند. با اين حال استفاده از مربيان خارجي هم منتفي نيست.
برنامه فدراسيون در بخش بانوان چطور پيش مي رود؟
چون بخش بانوان نائب رئيس دارد، چندان در اين قسمت دخالت نمي كنم. با اين حال تمام برنامه هايي كه براي آقايان اجرا مي شود، در مورد بانوان نيز صادق است.
از ليگ امسال هم بگوئيد؟
ما ليگ خوبي داريم و به آنچه مي خواستيم، رسيده ايم. 126 تيم در دو بخش آقايان و بانوان در ليگ هاي فدراسيون حضور دارند. ضمن اين كه سوپر ليگ از امسال با 20 تيم برگزار مي شود. در حالي كه سال گذشته 7 تيم در اين مسابقات حضور داشتند.
با توجه به حجم بالا ي برگزاري ليگ هاي مختلف اين رقابت ها را ارزيابي هم مي كنيد؟ يعني به كيفيت هم توجه داريد؟
بله، ارزشيابي كيفيت ليگ يكي از اهداف مهم ما در هر سال است تا به جمع بندي مطلوب و شناخت نقاط ضعف و قوت ليگ ها در هر سال برسيم.
چندي پيش مديران باشگاه هاي استقلا ل و پرسپوليس از تيم داري در ساير رشته هاي ورزشي به ويژه كاراته صحبت كرده بودند. حضور اين باشگاه ها در ليگ هاي كاراته كي انجام مي شود؟
كتيرايي با مديران اين دو باشگاه مذاكره و آنها نيز علا قمندي خود را اعلا م كرده اند. هر چند كه امسال اين دو تيم در ليگ شركت نمي كنند و امكان دارد از سال آينده در مسابقات ليگ كاراته هم حضور يابند.
دوپينگ كه در كاراته جايگاهي ندارد؟
اصلا و خوشبختانه از اين نظر يكي از پاك ترين فدراسيون هاي ورزشي كشور هستيم.
قضيه خداحافظي جاسم ويشگاهي (قهرمان كاراته جهان) و حضور دوباره اش در تيم ملي دليل خاصي داشت؟
ويشگاهي بيشتر به خاطر مراسم تجليل از قهرمانان دلخور بود و تصميم دارد وارد دنياي مربيگري شود كه وي را متقاعد كرديم كه حضور وي در جرگه مربيان زود است و خودش هم پذيرفت و دوباره به تيم ملي بازگشت.
شما نسبت به مراسم انتخاب برترين هاي ورزش كشور اعتراض نداريد؟ با توجه به اين كه حداقل سال 85 عنوان بهترين ورزشكار سال بايد به كاراته كاها مي رسيد.
متاسفانه شاخص ها براي انتخاب برترين هاي سال ورزش مشخص نيستند. البته اعتراض كرديم اما به نتيجه اي نرسيديم.
سبك هاي فدراسيون كاراته اختلا ف ندارند؟
سبك ها با هم رقيب هستند اما از يك خانواده اند. بنابراين اختلا ف به آن معنا ندارند.
شما مدير تمام وقت هستيد؟
بله، همين حالا و به خاطر برگزاري مطلوب مسابقات جام وحدت و دوستي تا نيمه شب در فدراسيون حضور دارم.
اهل انتقاد چه؟
اگر سازنده باشد، مي پذيرم. در حالي كه برخي انتقاد سوزنده هستند.
اما قبول داريد مديران ورزش ما معمولا انتقادپذير نيستند؟
ببينيد همه به نوعي مشكل دارند و اين طبيعي است.
چرا ارتباط خوبي با خبرنگاران نداريد؟
ارتباطم بد نيست. ضمن اين كه تنها چند ماه است به فدراسيون آمده ام و قطعا به زودي ارتباطات بهتري با رسانه ها و خبرنگاران پيدا خواهم كرد.
چرا انعكاس اخبار فدراسيون كاراته با توجه به حجم كار و موفقيت هاي فراوان آن اندك است؟
ما خودمان هم اين كم كاري را حس كرده و به زودي علت آن را بررسي خواهيم كرد با اين حال روابط عمومي خوب كار مي كند و همكاري نزديكي با رسانه ها دارد.
در مورد شكست هاي تيم ملي جودو در المپيك نظري نداريد؟
متاسفانه اين نتايج ناراحت كننده بود.
علت را در چه مي دانيد؟
فكر مي كنم ناكامي جودوي ايران در المپيك علت فني داشته باشد.
كاراته كي المپيكي مي شود؟
قطعا در المپيك 2012 لندن حضور خواهيم داشت. هر چند كه در سال 2009 مشخص خواهد شد كه المپيكي مي شويم يا نه.
و سوال پاياني ما، شما به عنوان نائب رئيس و نفر دوم فدراسيون كاراته چه زماني فكر مي كنيد براي كاراته ايران كاري انجام داده ايد؟
چشم انداز ما مسابقات آسيايي و جهاني است كه به زودي در ژاپن (جهاني) و مالزي (آسيايي) محقق مي شود بعد از آن هم برنامه اي مثل احداث خانه هاي كاراته تا به اين ترتيب در دو سال آينده هيچ استاني از داشتن خانه كاراته محروم نباشد. چرا كه با توجه به اظهارات رئيس فدراسيون جهاني و دبير كل اتحاديه آسيا ايران بزرگترين فدراسيون كاراته دنيا را در اختيار دارد و به همين دليل بايد به چشم اندازها و برنامه هاي كلا ن فدراسيون دست پيدا كنيم.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]
-
گوناگون
پربازدیدترینها