واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سياست - وزير علوم: دانشجو مبلغ انتخابات باشد
سياست - وزير علوم: دانشجو مبلغ انتخابات باشد
محمدمهدي زاهدي، وزير علوم ديروز در چهل و سومين گردهمايي معاونان دانشجويي و فرهنگي دانشگاهها بر تعامل معاونتهاي دانشجويي دانشگاهها با دانشجويان و نيز تشكلها تاكيد كرد. به گزارش ايسنا، او رسالت اصلي معاونت دانشجويي را «تعامل مسوولان و مشاركت دانشجويان» خوانده است. اين سخنان در فضايي بيان ميشود كه زمزمههايي مبني بر تغيير مديران منتقد دانشگاهها به گوش ميرسد. در همين رابطه و به نوشته يك روزنامه صبح، تغييرات اخير روساي دانشگاههاي كشور موجب اعتراض نمايندگان مجلس شده است. علي عباسپور رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ميگويد: «مشخص نيست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بر اساس چه منطقي دست به تغيير روساي دانشگاهها زده است.» اين مسئله سبب فراخواندن وزير علوم به مجلس شد. برخي معتقدند تغيير مديران در پي نزديك بودن انتخابات و نيز تاثير فضاي دانشگاه بر جو انتخابات صورت ميگيرد. وزير علوم نيز در سخنان ديروز خود بر اين امر صحه گذاشت. به اين صورت كه روز گذشته محمدمهدي زاهدي وزير علوم تحقيقات و فناوري با تاكيد بر اينكه نبايد از دانشجويان به عنوان پيادهنظامهاي سياسي گروهها استفاده شود، گفت: «دانشگاهها بايد محل آگاهيبخشي سياسي باشند و نه مزرعه كشت و زرع گروههاي سياسي.» در ادامه وي با اشاره به آغاز سال تحصيلي جديد دانشگاهها، گفت: «با آغاز سال تحصيلي بايد براي دو مناسبت مهم سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و همچنين انتخابات پيش رو برنامهريزيهاي جدي صورت گيرد.» سپس وزيرعلوم با اشاره به فعاليت دشمنان نظام و توطئههاي آنها عنوان كرد: «خوشبختانه نظام جمهوري اسلامي دستاوردهاي تاثيرگذاري براي كشور و حتي كشورهاي جهان اسلام داشته است و دشمنان ميخواهند كه اين دستاوردها و شيريني جشن سيامين سالگرد را كمرنگ كنند كه دانشگاهها بايد در اين بين با كمك تشكلها براي مقابله با اين توطئهها اقدام كنند.» وي با اشاره به اهميت حركت فضاي دانشگاهها به سمت ايجاد فضاي مناسب انتخاباتي نيز اظهار كرد: در سال تحصيلي آينده و به خصوص از ترم دوم و پس از برگزاري جشنهاي پيروزي فضاي كشور فضاي انتخاباتي خواهد بود كه دانشگاهها نيز بايد به اين سمت و سو حركت كنند و مديريت خاصي براي اين امور انتخاباتي صورت پذيرد.
زاهدي با بيان اينكه هدف ما جلب مشاركت جمعي و ملي در پاي صندوقهاي راي است، خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه هدف دشمنان القاي اين مسئله است كه مردم در پاي صندوقهاي راي حضور پررنگي ندارند و از نظام دور شدهاند بايد تمام تلاش خود را براي افزايش مشاركت مردم به كار بنديم. وي با اشاره به حساسيتهاي ويژه انتخابات رياست جمهوري پيش رو گفت: نظام جمهوري اسلامي ايران در سه سال اخير با توجه به اتفاقات رخ داده در عرصههاي جهاني نقش تاثيرگذاري داشته و بسياري از كشورها كه قبلا روي قدرت ايران حساب نميكردند در حال حاضر به اين قدرت پي بردهاند و حتي در مباحث مربوط به عراق و افغانستان بدون هيچ پيششرطي خواستار مذاكره با ايران اسلامي پرقدرت هستند كه اين مسئله نشاندهنده قدرت و سلامت ايران در جهان است. وي افزود: از نظر قدرت نظامي نيز به آن سطح رسيدهايم كه دشمنان فكر تجاوز را از ذهنشان خارج ميكنند و تنها سعيشان اين است كه در اين انتخابات مردم را دلسرد و مايوس كنند. وزير علوم در ادامه با بيان اينكه در اين بين قطعا دانشگاه محل و محفلي است كه بايد به شدت با اين هجمهها مقابله كند، گفت: دانشگاهها ميتوانند با كمك دانشجويان نهتنها اين هجمهها را خنثي كنند بلكه مبلغي براي حضور گسترده مردم در پاي صندوقهاي راي باشند. وي افزود: در اين راستا لازم است از اول مهرماه با تشكلهاي مختلف دانشجويي جلساتي برگزار شود تا با ايجاد فضايي دوستانه، مخلصانه و صادقانه وارد شده و بتوانند بازوي موثري براي جلوگيري از توطئهها و هجمههاي سياسي و فرهنگي دشمنان در زمان انتخابات براي مقابله با هجمهها باشند. زاهدي با بيان اينكه قطعا رقباي سياسي اين دولت نيز وارد رقابت انتخاباتي خواهند شد، اظهار كرد: اين مسئله را به فال نيك ميگيريم؛ چرا كه قطعا باعث افزايش مشاركت مردم خواهد شد ولي دانشگاهها بايد به اين مسئله توجه كنند كه به هيچ عنوان به پايگاه تبليغاتي يك جريان سياسي خاص تبديل نشوند. زاهدي در ادامه با اشاره به اهميت بحث مشاركت دانشجويان در امور مختلف دانشگاه، اظهار كرد: «دانشگاهها بايد شوراهاي صنفي را جدي بگيرند؛ چرا كه شوراهاي صنفي نماينده مشاركت دانشجويان در امور رفاهي هستند كه آييننامه مربوطه نيز در شوراي اسلامي شدن دانشگاهها در حال بررسي است.» اين در حالي است كه در طول سه سال گذشته شوراي صنفي از سوي مديران دانشگاهها كمتر مورد توجه قرار گرفت. اين مسئله در پي تحولات دانشگاه سهند تبريز، تربيت معلم، زنجان و اميركبير تهران آشكارا قابل مشاهده بود. اما وزير علوم ميافزايد: «اگر اين نمايندگان تلاش مسوولان و معاونين دانشجويي را در رفع مشكلات از نزديك مشاهده كنند قطعا از بهترين مدافعان دانشگاه خواهند بود.» وزير علوم با تاكيد بر اينكه شوراهاي صنفي دانشگاهها نبايد به يك محفل سياسي بدل شوند، خاطرنشان كرد: اميد است بتوان با تقويت شوراهاي صنفي از آنها در اداره خوابگاهها نيز استفاده كرد؛ چراكه دانشجويان طبيعتا از حرف همنوعان خود بيشتر تبعيت ميكنند. شوراهاي صنفي تاكنون در تمام موارد اداره دانشگاهها و به ويژه در رابطه با برخي اختلافات نقش جدي داشتند كه اين مسئله از زمان دولت نهم به اين سو با تشكيك مواجه شد. زاهدي همچنين افزود: نبايد اين تصور ايجاد شود كه شوراهاي صنفي در مقابل دانشگاه قرار دارند؛ در حاليكه آنها بازوي دانشگاه هستند.
وزير علوم همچنين با بيان اينكه انقلاب اسلامي ايران توانسته است به الگويي در جهان بدل شود، گفت: در حال حاضر ما به پيامرسان نهضت جهاني اسلام بدل شدهايم و بسياري از كشورهاي اسلامي و غيراسلامي حتي آنهايي كه در ظاهر طرفدار آمريكا هستند هم عاشق ايرانند و در نتيجه ما بايد مراقب اين الگو شدن باشيم تا خدشهاي به آن وارد نشود. وي افزود: در اين راستا بحث ايجاد دانشگاه تمدنساز مطرح و پيگيري شده است كه انتظار ميرود همه در حوزه مسووليت خود مراقب باشند تا بتوانيم به دانشگاههاي ساير كشورها نيز بهخصوص كشورهاي اسلامي الگودهي كنيم.
وي همچنين با اشاره به دردهاي پيدا و پنهان زيادي در حوزه فرهنگ عنوان كرد: متاسفانه در داخل كشور نيز نهادهاي به ظاهر قانوني بر خلاف اراده نظام گام برميدارند كه بايد نسبت به آنها آگاه باشيم. وي در پايان گفت: «با مشاركت دانشجويان و استفاده از ايدههاي جديد آنها ميتوانيم در حل بحرانها و مشكلات پيش رو موفق باشيم.»
وزير علوم كه خود در اين سخنراني از دانشجويان خواسته كه دانشگاه و دانشجو را به مثابه پيادهنظام گروههاي سياسي تبديل نكنند، خواستار تيزبيني و ديدهباني دانشجو عليه حركتهايي شده كه در انتقاد از دولت صورت ميگيرد. در طول سه سال گذشته بيش از 40 انجمن اسلامي مستقل در دانشگاهها غيرقانوني و يا منحل و تعليق شده و صدها دانشجو به كميته انضباطي احضار شدند و همچنين دهها دانشجو نيز تحت عنوان ستارهدار ممنوعالتحصيل شده و يا ممنوعالورود به دانشگاه شدند.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]