تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاكيزه جان مى‏نمايد و روزى را زياد مى‏كند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837530180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مباني نظري ارتباطات (1)مناقشه بر سر تعريف ارتباط


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مباني نظري ارتباطات (1)مناقشه بر سر تعريف ارتباط
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: ارتباطات شاخه علمي تازه‌اي است كه نه تنها مورد توجه زبان‌شناسي و رشته‌هاي گوناگون علوم انساني و اجتماعي قرار گرفته بلكه به‌تدريج در علوم تجربي نيز راه باز كرده است. با اين همه هنوز اينكه ارتباط چيست مسئله‌اي مهم در اين علم است.

فرهنگ فارسي معين ارتباط را يك بار به صورت مصدر متعدي و بار ديگر اسم مصدر معني كرده است.1-مصدر متعدي: ربط دادن، بستن، بربستن، بستن چيزي با چيز ديگر.2- اسم مصدر: بستگي، پيوند، پيوستگي و رابطه.

ارسطو شايد اولين انديشمندي باشد كه 2200سال پيش، در زمينه ارتباط سخن گفت. او در كتاب "ريطوريقا" در تعريف ارتباط نوشت: ارتباط عبارت است از جستجو براي دست يافتن به كليه وسايل و امكانات موجود براي ترغيب و اقناع ديگران. شايد تعاريف ديگران تا حدودي ادامه تكامل يافته تعريف ارسطو از ارتباط باشد. از طرف ديگر ويلبرشرام در كتاب فراگرد و تاًثير ارتباط جمعي مي‌گويد: درفراگرد ارتباط به طور كلي ما مي‌خواهيم با گيرنده پيام خود در يك مورد و مسئله معين همانندي (اشتراك فكر) ايجاد كنيم.

كلود شانن در كتاب "نظريه‌هاي رياضي ارتباط" مي‌نويسد: ارتباط عبارت است از تمام روشهايي كه از طريق آن ممكن است ذهني بر ذهن ديگر تاًثير بگذارد. اين عمل نه تنها با نوشته يا صحبت كردن بلكه حتي با موسيقي هنرهاي تصويري، تئاتر، باله وعملأ تمام رفتارهاي انساني عملي است.

گروه ديگري از انديشمندان ارتباط، مسئله تاًثير و يا جريان محرك و پاسخ را در تعريف ارتباط به صورت انتقال معني مطرح كرده‌اند. رايت مي‌نويسد: ارتباط فراگرد انتقال معني بين دو فرد است.

گروه ديگري در تعريف خود از ارتباط، وسايل ارتباطي را مورد توجه قرار داده‌اند :چازلز كولي در كتاب "مفهوم و معني ارتباط در سازمانهاي اجتماعي"، ارتباط را چنين تعريف كرده است: ارتباط مكانيسمي است كه روابط انساني بر اساس و به‌وسيله آن به وجود مي‌آيد. تمام مظاهر فكري و وسايل انتقال و حفظ آنها در مكان و زمان بر پايه آن توسعه پيدا مي‌كند. ارتباط، حالات چهره، رفتارها، حركات، طنين صدا، كلمات و نوشته‌ها، چاپ، راه آهن، تلگراف، تلفن، و تمام وسايلي را كه اخيراً در راه غلبه انسان به مكان وزمان ساخته شده است در بر مي‌گيرد.

و سرانجام تعريف جرج گوردن در مورد ارتباط زمينه‌اي فوق العاده وسيع براي ارتباط مطرح كرده است. او در كتاب "زبانهاي ارتباط" مي‌گويد: هرچيزي كه انسان انجام مي‌دهد به نوعي با مفهوم عمومي ارتباط مربوط است.

ارتباط عبارت است از فراگرد انتقال پيام از سوي فرستنده براي گيرنده، مشروط بر آنكه در گيرنده پيام مشابهت معني با معني مورد نظر فرستنده پيام ايجاد شود.

ژان استوتزل در كتاب "روانشناسي اجتماع "، مي‌گويد: ارتباط جمعي يا بهتر بگوييم ارتباطات در ميان توده‌ها عبارت از انتقال انديشه‌ها به تعداد فراواني از افراد در آن واحد است.

ژوزف تي كلاپر در كتاب "تاًثير ارتباط جمعي" مي‌گويد: ارتباط جمعي عبارت است از رساندن اطلاعات، ايده‌ها و برداشتها از طريق وسايل ارتباطي و دريافت اين اطلاعات به‌وسيله عده زيادي از انسانها در يك زمان. او در اين مورد اضافه مي‌كند كه ويژگيهاي ارتباط جمعي عظمت نفوذ آن است.

ارتباط عبارت است از فراگرد انتقال پيام از سوي فرستنده براي گيرنده، مشروط بر آنكه در گيرنده پيام، مشابهت معني با معني مورد نظر فرستنده پيام ايجاد شود. براي ارتباط جمعي نيز تعريف همين است. فقط به جاي گيرنده پيام بايد گيرندگان پيام نوشت.

منبع: ارتباط‌شناسي - تأليف دكتر مهدي محسنيان راد.
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2660]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن