تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819931149




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توسط مديرعامل شركت بورس تشريح شد: برنامه هاي بورس براي ترويج راهبري شركتها


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: توسط مديرعامل شركت بورس تشريح شد: برنامه هاي بورس براي ترويج راهبري شركتها
خبرگزاري فارس: مديرعامل شركت بورس با تشريح مشكلات ناشي از عدم اجراي نظام راهبري شركتي ، اقدامات به عمل آمده شركت در اين رابطه و برنامه هاي موجود براي ترويج راهبري شركتي را اعلام كرد.


به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس علي رحماني در همايش نظام راهبري شركتي با بيان اين كه استقرار نظام راهبري شركتي از بعد جهاني، ملي و بازار سرمايه اهميت دارد اظهار داشت: بانك جهاني هر ساله گزارشي در خصوص نحوه كسب و كار در كشورها منتشر مي‌كند كه يك فصل آن به حمايت از سرمايه‌گذاران اختصاص دارد.
وي ادامه داد: شاخص هاي ارزيابي براي حمايت از سرمايه گذاران شامل ميزان افشا معاملات با اشخاص وابسته، تعريف مسئوليت‌هاي مديران و سهامدار كنترل كننده، سهولت پيگرد قانوني مديران، جايگاه كميته حسابرسي، دسترسي سهامداران به اطلاعات شركت، وضع جرايم براي معاملات مبتني بر اطلاعات نهاني است.
رحماني با اشاره به اين كه اين شاخصها عناصر مورد تأكيد در نظام راهبري شركتي هستند و انجمن ماليه بين الملل نيز رويه مشابهي دارد ادامه داد: استقرار يك نظام راهبري شركتي مؤثر در شركت ها در سراسر كشور موجب خواهد شد كه ارزيابي نهادهاي جهاني از ريسك كشور تغيير يابد.

*عدم وجود يك نظام راهبري شركتي و ضرر مردم

وي خاطر نشان كرد: آن دسته از فعاليت‌هاي صدر اصل 44 كه سرمايه گذاري، مالكيت و مديريت آنها براي بخش خصوصي و تعاوني مجاز است بايد در قالب شركت‌هاي بزرگ انجام شود و نيازمند جمع آوري سرمايه‌هاي مردمي است و در قانون اصل 44 در حالي ايجاد بانك ها، مؤسسات مالي و اعتباري و ساير بنگاه‌هاي واسطه گري پولي صرفا در قالب سهامي عام مجاز است كه گسترش مالكيت عمومي به عنوان روشي براي توزيع عادلانه‌تر ثروت در سياست‌هاي نظام پيگيري مي‌شود و براين اساس انتظار است در آينده درصد زيادي از مردم سهامدار شركت‌هاي سهامي بزرگي باشند كه در مديريت آن نقش چنداني ندارند.
مدير عامل شركت بورس تصريح كرد : اين موضوع از ديد بازار سرمايه نيز موضوع بسيار حياتي است در شرايطي رسوايي‌هاي مالي در بورس آمريكا از جمله ورشكستگي شركت انرون باعث تغيير و تحولات اساسي در مقررات و قوانين اداره شركت‌هاي سهامي عام و حرفه حسابرسي شد كه در ايران نيز مشكلات مشابهي وجود داد ولي به دليل كوچك بودن شركت ها و نگاه افكار عمومي و دولتمردان توجه زيادي به آن نشده است.
رحماني ادامه داد : در حال حاضر نيز تعداد زيادي از شركت‌هاي بورس به دليل عدم وجود يك نظام راهبري شركت مناسب به تابلوي چهارم منتقل شده‌اند و مردم ضرر و آسيب ديده‌اند و معاملات با اشخاص وابسته در شرايطي يك روش رايج براي خروج سود و ثروت از شركت ها به نفع سهامداران كنترل كننده است كه نه حسابرسان درست به اين موضوع پرداخته اند و شفاف سازي كرده‌اند و نه كميته حسابرسي براي بررسي و اظهارنظر در خصوص اين معاملات وجوددارد.
وي با بيان اين كه نظام‌هاي كنترل داخلي كه بتواند از حقوق سهامداران حفاظت و حمايت كند با مشكلات اساسي مواجه است خاطر نشان كرد : مسئوليت‌هاي هيأت مديره در استقرار اين نظام ها و شناسايي و كنترل ريسك نه تبيين شده و نه به درستي اجرا مي شود و اطلاع رساني به موقع و شفافيت اطلاعاتي چندان جدي تلقي نمي شود و پيامدهاي ارائه اطلاعات غيرقابل اتكا و با تأخير دامن‌گير مديران نمي‌شود و پرداخت به موقع سوديك وظيفه شركت تلقي نمي‌شود و سهامداران شكايت‌هاي زيادي از خلأ قوانين و مقررات و بي توجهي برخي از شركتها به آنان دارند. اين آشكارا تضييع حقوق سهامداران است.
به گفته وي پاسخگويي هيأت مديره و حسابرسان، برقراري ارتباطات مؤثر بين شركت و سهامداران، حضور مؤثر نمايندگان سهامداران اقليت، فعال نمودن سهامداران خرد براي شركت مؤثرتر در مجامع عمومي شركتها، نظام رأي دهي و وكالت سهامداران چالش هاي اساسي شركتها در بورس اوراق بهادار تهران هستند و سرمايه گذاران خارجي نيز از نبود استانداردهاي راهبري شركتي با كيفيت در ايران اظهار نارضايتي مي‌كنند و آن را مانعي براي ورود سرمايه هاي خارجي به ايران مي دانند.

*ضرورت پيشگيري و كاهش تخلفات

مديرعامل شركت بورس اظهار داشت: اگرچه قانون بازار اوراق بهادار تمهيدات مناسبي براي حمايت از سرمايه گذاران انديشيده و زمينه برخورد جدي با تخلفات را فراهم آورده و سازمان بورس نيز پرونده‌هايي را براي متخلفان تشكيل داده و در مواردي به نتيجه رسانده ولي براي پيشگيري و كاهش تخلفات، بهبود سلامت بازار سرمايه و جلب و حفظ اعتماد سرمايه گذاران ضرورت دارد نظام راهبري شركتي در بورس تدوين و به مورد اجرا گذاشته شود.

*نظام راهبري شركتي در بورس

رحماني نگرش شركت بورس به نظام راهبري شركتي را اقدامي پيشگيرانه براي حمايت از حقوق سهامداران به خصوص سهامداران خرد معرفي كرد و گفت : پس از بررسي تلاش‌هاي قبلي در تهيه پيش نويس نظام راهبري شركتي، شركت بورس به عنوان يك نمونه آزمايشي براي پياده سازي راهبري شركتي انتخاب شد و آيين نامه راهبري شركتي بورس تدوين و جهت تصويب به هيأت مديره ارائه شد.
وي افزود: يكي از چالش هاي اساسي، صورت بندي كميته انتخاب و ارزيابي هيأت مديره بود و كاركرد اصلي اين كميته تعيين جانشين هاي هيأت مديره و نيز ارزيابي عملكرد اعضاي فعلي هيأت مديره پيشنهاد شده بود كه پس از بحث و بررسي طولاني در نهايت تصميم گرفته شد اين كميته از نظام راهبري شركتي بورس حذف شود.

*تهيه نقشه راه

وي ادامه داد : تشكيل سه كميته حسابرسي، مديريت ريسك و حقوق و مزايا و جبران خدمات در آبان 1386 به تصويب هيأت مديره بورس رسيد و كميته حسابرسي با دو عضو غيرموظف هيأت مديره و سه كارشناس خبره مالي خارج از شركت تشكيل شد و اين كميته در بررسي و پيشنهاد حسابرسان به مجمع عمومي عادي سالانه در فرودين 87 نقش بسيار ارزنده‌اي ايفاد كرد و در مجمع پيشنهاد اين كميته شامل درخواست پيشنهاد نامه حسابرسي و نتايج ارزيابي‌ها و نيز سوابق كاري موسسات حسابرسي توزيع شد.
وي خاطر نشان كرد: همچنين اين كميته در چندين مورد حسابداري نظرات كارشناسي موثري ارائه كرده و صورتهاي مالي سه ماهه‌ي اول 1387 را نيز بررسي كرده كه تصويب نظامنامه حسابرسي داخلي و نظارت و هدايت كار حسابرسان داخلي از ديگر فعاليت‌هاي اين كميته است.
مدير عامل شركت بورس اظهار داشت : كميته مديريت ريسك كه از يك عضو هيات مديره، يك كارشناس خبره مستقل، و يكي از مديران و كارشناسان شركت تشكيل شده ، نقشه‌ي راهي را براي شناسايي ريسك‌هاي شركت تصويب كرد و به دليل فقدان دانش فني مديريت ريسك، كار گروهي مطالعاتي در بورس تشكيل شده كه پيشرفت قابل توجهي در اين حوزه داشته است.
رحماني ادامه داد : كميته‌ حقوق و مزايا و جبران خدمات نيز از سه عضو هيات مديره، مديرعامل و معاون پشتيباني شركت تشكيل شده و طرح‌ها و مقررات مربوط را بررسي و تصويب كرده و با توجه به مسئوليت‌هاي هيات مديره در نظام راهبري شركتي، شورايي براي تدوين برنامه راهبردي (استراتژيك) بورس تشكيل شد كه تاكنون پيشرفت زيادي داشته و همچنين در راستاي برقراري ارتباطات موثر با سهامداران، نظام روابط سرمايه‌گذاران تدوين شده و پيش نويس ايجاد واحد روابط سرمايه‌گذاران در بورس تنظيم شده و از طرف ديگر بورس اوراق بهادار تهران براي بهره‌مندي از دانش و تجربه‌ ديگر عضو شبكه‌ي بين‌المللي راهبري شركت ICGN شده و ارتباطات موثري با آن دارد.

*برنامه‌ بورس براي ترويج راهبري شركتي

مدير عامل شركت بورس درباره برنامه‌ هاي بورس براي ترويج راهبري شركتي به ضرورت تدوين مقررات راهبري شركتي از 82 در سازمان كارگزاران بورس اوراق بهادار اشاره كرد و گفت: در آن زمان كار گروهي تشكيل و پيش‌نويس آئين‌نامه‌‌ي راهبري شركتي تهيه شد و در 85 سازمان بورس ترجمه‌ اصول حاكميتي شركتي سازمان همكاري‌هاي اقتصادي و توسعه OECD را منتشر كرد و پس از تشكيل شركت بورس آئين‌نامه‌اي براي اجرا در شركت بورس تهيه و در سال 86 تصويب و به اجرا گذاشته شده است.
رحماني ادامه داد : كارگروه راهبري شركتي بورس در اواخر 86 تشكيل شد و تاكنون ضمن ترجمه مطالعه پيمايشي انجام شده توسط سازمان بين المللي كميسيون‌هاي بورس‌هاي اوراق بهادار IOSCO در خصوص نظام راهبري شركتي به بررسي مقررات بورس نيويورك و مالزي پرداخته است كه در نهايت مقررات مالزي متناسب با شرايط كشور تشخيص داده شد و مبناي كار قرار گرفت.
وي افزود: همزمان كارگروه حقوقي راهبري شركتي با حضور سه حقوقدان خارج از شركت براي تطبيق اين مقررات با قوانين كشور و ارائه راهكارهاي اجرايي تشكيل شد و اين دو كارگروه پيشرفت خوبي داشته‌اند.
به گفته وي كارگروه راهبري شركتي به گونه‌اي ساماندهي شده كه بتواند در آينده در اين زمينه به شركت‌هاي پذيرفته شده در بورس خدمات مشاوره بدهد و كارگروه مديريت ريسك بورس اوراق بهادار تهران نيز مطالعات زيادي در خصوص مباني مديريت ريسك و كنترل‌هاي داخلي در شركت‌ها انجام داده است كه نتيجه كار آنها در آينده نزديك منتشر خواهد شد .
وي اظهار داشت : ايجاد بازار مديريت حرفه‌اي و تدوين مباني حقوق و مزايا و پاداش مديران يكي از دغدغه‌هاي اصلي در نظام راهبري شركتي است و انتظار مي‌رود تا پايان سال جاري مطالعات در اين حوزه نيز آغاز شود و ارتباط موثر با سهامداران به عنوان يكي از عناصر راهبري شركتي نيز مورد توجه بوده است و حساسيت‌هاي زياد حاكم بر موضوعات نظام راهبري شركتي ايجاب مي‌كند كه به فرهنگ‌سازي و آشناسازي مديران و كارشناسان با ساختار و عناصر اين نظام اهميت زيادي داده شود.
رحماني با بيان اين كه در نيمه دوم سال جاري پيش نويس نظام راهبري شركت‌هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران جهت نظر خواهي عمومي منتشر خواهد و پس از تدوين متن نهايي آن جهت تصويب به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال خواهد شد خاط نشان كرد: البته قانون تجارت جديد نيز در مجلس شوراي اسلامي در دست بررسي است و برخي از موضوعات اين نظام كه بايد در قانون درج شود به موقع به مبادي ذيربط منعكس خواهد شد.
وي تصريح كرد‌: بي‌ترديد تهيه نظام راهبردي شركتي مناسب و استقرار آن مستلزم همكاري و مساعدت گروه‌هاي زيادي است و تشكيل كارگروه‌هاي راهبري شركتي در اتاق ايران، كانون سرمايه‌گذاري ايران، انجمن مديران مالي حرفه‌اي و جامعه‌ي حسابداران رسمي مي‌تواند به انجام اين مهم كمك كند، همچنين همانند بسياري از كشورها تشكيل انجمن راهبري شركتي براي روز آمد كردن دانش و انتقال تجارب و نيز ترويج بهترين رويه‌هاي راهبري شركتي بسيار راهگشا خواهد بود كه البته هيچ قانون و مقرراتي به اندازه‌ي اراده مديران دلسوز و امانت‌دار نمي‌تواند به بهبود نظام راهبري شركت‌ها كمك كند.

*نتيجه‌گيري

مدير عامل شركت بورس در قسمت پاياني اظهارات خود گفت : نظام راهبري شركتي از ديد جهاني روشي براي حمايت از حقوق سرمايه‌گذاران است و برجذب سرمايه‌هاي خارجي و درجه‌ي ريسك كشور تاثيرخواهد گذاشت و با اجراي قانون اصل 44 و واگذاري شركت‌هاي دولتي و ايجاد شركت‌هاي سهامي عام جديد، بازار سرمايه گسترش خواهد يافت و خانوارهاي بيشتري پس‌اندازهاي خود را وارد بورس خواهند كرد.
وي ادامه داد: اين روش سرمايه‌گذاري اگرچه انطباق بهتري با احكام اسلامي دارد و موجب نظارت عموم بر فعاليت‌هاي اقتصادي و بهبود شفافيت اقتصاد خواهد شد ولي موفقيت آن در گروه استقرار نظام راهبري شركتي مناسب در شركت‌ها است.
وي گفت : بورس اوراق بهادار تهران هم از اين لحاظ كه بيش از 6هزار نفر سهامدار دارد و هم رسالت ايجاد فضاي امن و بهبود سلامت بازار اوراق بهادار را به عهده دارد ، تدوين نظام رهبري شركتي را در دستور كار خود قرار داده و موفقيت در اجراي پروژه مستلزم فرهنگ سازي، آموزش، همدلي و پشتيباني نهادهاي مختلف است و به لحاظ اثرات قابل توجه اجراي اين نظام، انتظار مي‌رود كه با استقبال خوب جامعه اقتصادي، تصميم‌سازان، دولتمردان و قانونگذاران مواجه شود.
انتهاي پيام/
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن