واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير نيرو : خاموشيها از شهريور ماه ۸۷بتدريج كاهش مييابد
فرهنگي. نيرو. فتاح
وزير نيرو از كاهش روند خاموشيها در كشور از ابتداي شهريور ماه امسال خبر داد و ابراز اميدواري كرد: برنامه خاموشي از دهم مهرماه امسال كاملا حذف شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، سيدپرويز فتاح روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به كاهش دماي هوا در شهريور ماه و نيز كاهش مصرف برق در ماه مبارك رمضان، گفت: مجموعه اين عوامل و نيز قابليت توليد و واردات برق سبب ميشود تا از ابتداي شهريور ماه، روند خاموشيها در كشور كاهش يابد.
وي با بيان آنكه تا پايان شهريورماه امسال نيز خاموشيها در كشور به حداقل خواهد رسيد، افزود: وزارت نيرو اميدوار است از دهم مهرماه سال جاري خاموشيها را به طور كامل برطرف كند.
فتاح با اين وجود اظهار داشت: كاهش خاموشيها در كشور به اين معني نيست كه كمبودي از نظر توليد برق در كشور وجود ندارد .چرا كه خشكسالي سبب خارج شدن بخشي از ظرفيت نيروگاههاي برق آبي از مدار توليد شده و پيش بيني ميشود در ماههاي مهر و آبان سال جاري از مجموع هفت هزار و ۴۰۰ مگاوات ظرفيت نصب شده نيروگاههاي برق آبي كشور، فقط ۲۰۰تا ۳۰۰مگاوات برق از طريق سد دز توليد شود.
به گفته وزير نيرو ، در سال گذشته پنج هزار و ۷۵۰مگاوات برق از نيروگاههاي برق آبي توليد ميشد و بهره برداري از اين نيروگاهها در سال جاري به ميزان سه هزار و ۷۰۰مگاوات در ارديبهشت ماه آغاز و هم اكنون به يكهزار و ۴۰۰مگاوات كاهش يافته است.
وي تصريح كرد: امكان توليد برق از طريق كارون سه از ۲هفته پيش كاملا از دست رفته و از ظرفيت ۴۰۰مگاواتي سد كرخه به عنوان بزرگترين منبع آبي كشور نيز هم اكنون فقط ۸۸مگاوات برق توليد ميشود. ضمن آنكه توليد برق از ظرفيت ۲هزار مگاواتي سد شهيد عباسپور هم اكنون به ۵۱۰مگاوات كاهش يافته است.
وزير نيرو با بيان آنكه نيروگاههاي برق آبي ۲۰درصد انرژي الكتريكي مصرفي كشور را تامين ميكنند، گفت: با توجه به وضعيت خشكسالي، هرچه جلوتر برويم، ميزان توليد برق از اين نيروگاهها كاهش و فشار بيشتري روي نيروگاههاي حرارتي وارد ميشود و شايد در ماههاي آينده به نقطه اي برسيم كه تمام صنعت برق كشور روي پاشنه نيروگاههاي حرارتي بچرخد.
فتاح توان توليد برق كشور را در زمان حاضر ۳۴هزار مگاوات و ميزان مصرف را نيز در ۲شب گذشته تقريبا همين ميزان اعلام كرد و افزود: بالاترين مصرف شب گذشته با ۳۴هزار و ۲۳۰مگاوات در ساعت ۲۰/۵۳اتفاق افتاد كه خاموشي در اين ساعت وجود نداشت و در صورت تداوم اين وضعيت، روزهاي آينده نيز خاموشي نخواهيم داشت.
وي سپس رشد مصرف انرژي الكتريكي كشور را در پنج ماه نخست امسال ۷/۸۳ درصد و ميزان مصرف را تاكنون ۹۵ميليارد كيلووات ساعت اعلام و تصريح كرد:
بالاترين ميزان مصرف در سال جاري به روز ششم مرداد به ميزان ۳۷هزار و ۵۴۸مگاوات اختصاص داشت . در حالي كه بيشترين ميزان مصرف در سال گذشته با ۳۴هزار و ۸۹۴مگاوات در روز ۱۶مردادماه اتفاق افتاد.
به گفته وزيرنيرو ، سهم خاموشيها در كشور نيز از خردادماه تاكنون ۱/۵ ميليارد كيلووات ساعت بوده و ميزان خاموشيها از يكهزار تا ۱۲۰۰مگاوات و حتي ۲۵۰۰مگاوات در هفتههاي گذشته به كمتر از ۶۰۰مگاوات در زمان حاضر كاهش يافته است.
وي با بيان آنكه در ۲سال رشد مصرف انرژي كمتر از امسال بوده و در سال گذشته به شش درصد رسيده است، گفت: با وجود اقداماتي نظير تغيير ساعت در سال جاري ، مصرف انرژي الكتريكي به دليل افزايش دما از رشد بيشتري برخوردار بود و چنانچه اقدامي صورت نميگرفت، مصرف تا ۱۰درصد نيز افزايش مييافت.
فتاح همچنين اقداماتي نظير كاهش روشنايي معابر، همكاري و صرفه جويي دستگاههاي اجرايي و مردم را در كنترل رشد مصرف برق موثر خواند و اظهار داشت: امسال همچنين يك تريليون ريال اعتبار براي توزيع حدود ۳۰ميليون تا ۴۰ميليون رشته لامپ كم مصرف يارانه دار اختصاص يافته است كه در صورت تداوم اين اقدام ملي در سه سال آينده، وضعيت مصرف انرژي الكتريكي بهبود خواهد يافت.
به گفته فتاح، تاكنون بيش از ۱۵ميليون رشته لامپ كم مصرف در سطح كشور توزيع شده و ۹ميليون رشته لامپ نيز در شهريورماه امسال توزيع خواهد شد.
ضمن آنكه اين لامپها از قابليت ۱۵هزار بار قطع و وصل و هشت هزار ساعت كاركرد برخوردار بوده و پنج شركت مشاور نيز بر توليد كيفي آن نظارت مي كنند.
وي تصريح كرد: اين لامپها با ۳۵درصد قيمت تمام شده عرضه ميشوند و در صورت درخواست مصرفكنندگان ، پرداخت قسطي خريد اين لامپها از طريق قبوض برق نيز امكانپذير است.
وزير نيرو سپس از برنامه ريزي اين وزارتخانه با همكاري وزارت نفت براي تامين سوخت نيروگاهها جهت تامين برق مورد نياز كشور در زمستان خبر داد و گفت: در سه سال گذشته كمبود برق ناشي از سوخت نيروگاهها وجود نداشته و اميد است اين روال در سال جاري نيز ادامه داشته باشد.
فتاح با بيان آنكه هم اكنون ۷۱درصد مخازن مازوت و ۶۵درصد مخازن گازوييل نيروگاهها پر بوده و حداكثر تا آبان ماه امسال اين مخازن كاملا پر خواهد شد، افزود: ظرفيت مخازن سوخت نيروگاههاي كشور تا پايان شهريورماه امسال ۴۰۰هزار متر مكعب نسبت به سال گذشته افزايش خواهد يافت و در نيمه دوم سال جاري نيز به همين ميزان، بر ظرفيت مخازن سوخت افزوده مي شود.
به گفته فتاح، شركت ملي گاز ايران نيز توافق كرده است در سه ماهه پاياني سال جاري به طور متوسط روزانه ۳۰ميليون متر مكعب گاز در اختيار نيروگاهها قرار دهد كه اين ميزان روزانه ۱۰ميليون متر مكعب بيش از گاز تحويلي به نيروگاهها در زمستان سال گذشته است.
وي در ادامه ميزان واردات برق به كشور را در طول يك ماه گذشته روزانه ۵۰۰تا ۶۰۰مگاوات اعلام و تصريح كرد: ارمنستان با روزانه بين ۲۰۰تا ۲۵۰ مگاوات، بيشترين ميزان برق وارداتي كشور را تامين ميكند .ضمن آنكه با اين كشور براي احداث يك سد بر روي رودخانه مرزي ارس با ۲نيروگاه به توافق كلي رسيده و به دنبال سرمايهگذاري مشترك در اين خصوص هستيم.
وزير نيرو همچنين از توافق ايران با تركيه براي سرمايهگذاري اين كشور جهت احداث شش هزار مگاوات نيروگاه برق آبي و حرارتي در ايران خبر داد و گفت: قرار است تركيه در فاز نخست اجراي اين طرح، ۵۰۰ميليون دلار در ايران سرمايهگذاري كند . ضمن آنكه وزير انرژي تركيه نيز جهت پيگيري اين موضوع تا ۲هفته آينده به ايران سفر ميكند.
وي افزود: طرح ديگري براي احداث يك خط دريايي به ظرفيت يكهزار مگاوات در خليج فارس با همكاري امارات متحده عربي در حال پيگيري است كه در صورت اجراي آن، ارتباط الكتريكي ايران با ساير كشورهاي حاشيه خليج فارس برقرار خواهد شد.
فتاح سپس ميزان هدرروي انرژي در شبكه انتقال و توزيع برق كشور را در زمان حاضر ۱۸درصد اعلام و تصريح كرد: با همت متخصصان ميزان هدرروي اين شبكه در سال گذشته ۱/۷درصد كاهش يافت و براي كاهش اين ميزان بين ۱/۷تا ۲درصد در سال جاري نيز برنامه ريزي شده است.
وي حدود چهار درصد از هدر روي شبكه انتقال و توزيع برق كشور را متوجه ۹۰۰هزار انشعاب غير مجاز دانست.
فتاح همچنين از پايان يافتن مراحل اداري واگذاري ۱۰نيروگاه شامل هفت نيروگاه حرارتي، ۲نيروگاه بادي و يك نيروگاه برق آبي به بخش خصوصي خبر داد و افزود: اين نيروگاهها هم از طريق بورس و هم به روش مزايده قابل واگذاري است كه اميدواريم چگونگي واگذاري آن در هفته دولت از سوي سازمان خصوصيسازي ، اعلام شود.
وزير نيرو در ادامه با اشاره به وضعيت بخش آب كشور، گفت: سال آبي - ۸۷ ۸۶هم به لحاظ سرماي سخت زمستان و هم به دليل خشكسالي و گرماي شديد تابستان امسال، سال سختي براي وزارت نيرو بود.
به گفته وي، با وجود شدت كم سابقه سرما و گرما در سال آبي جاري و كاهش شديد منابع آبي، برنامه ريزي تاكنون به گونهاي بوده كه از جيره بندي آب در شهرهاي بزرگ و مراكز عمده
جلوگيري شده است ، اما به دليل تبخير، مصرف و عدم بارش، با افت روزافزون مخازن و كاهش منابع آب مواجه هستيم و اين امر مديريت آب را در چهار ماه آينده دشوارتر خواهد كرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، فتاح تصريح كرد: با وجود اين مشكلات، وزارت نيرو همچنان بر اين ادعاي سخت پافشاري ميكند كه در صورت تداوم همراهي و همكاري مردم، مصرف آب را طي چند ماه آينده بدون جيره بندي در اكثر شهرها شاهد خواهيم بود.
وي همچنين با اشاره به پيش بينيهاي سازمان هواشناسي كشور و چند مرجع بينالمللي هواشناسي، گفت: براساس اين پيش بيني ها، در سه ماهه سوم امسال وضعيت طبيعي (نرمالي ) را از نظر ميزان بارشها در كشور خواهيم داشت.
فتاح با بيان آنكه ۲۵درصد بارشهاي كشور در فصل پاييز اتفاق ميافتد، ابراز اميدواري كرد: پيش بينيها درخصوص بازگشت بارشها به وضعيت طبيعي تحقق يابد.
به گفته وي، هم اكنون مخازن آب رو به كاهش است و در ابتداي مهرماه ۸۷ در حداقل قرار خواهد گرفت و لازم است كه از اين منابع به درستي استفاده شود.
وزيرنيرو همكاري مردم و رسانهها را براي كنترل مصرف آب در كشور قابل تقدير خواند و گفت: امسال در سطح كشور، مصرف آب شرب به طور متوسط هفت درصد كاهش يافته و استانهاي تهران وخوزستان تاكنون با هشت درصد كاهش مصرف پيشتاز بوده اند.
فتاح سپس تاكيد كرد ، با اين وجود، هم اكنون در ۱۴۰شهر از مجموع حدود يكهزار شهر كشور با مساله كمبود آب مواجه هستيم و آبرساني در هفت هزار روستاي كشور نيز از طريق تانكر انجام ميشود كه اين امر، بار اجرايي سنگيني را به وزارت نيرو تحميل كرده است.
وزير نيرو در پايان با اشاره به اختصاص چهار تريليون ريال اعتبار مقابله با خشكسالي به بخش آب، تصريح كرد، از اين ميزان ۲تريليون ريال براي اجراي طرحهاي آبرساني اضطراري اختصاص يافته است.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]