واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزير آموزش و پرورش : آموزش و پرورش تحت تاثير راه ورود به دانشگاه و كنكور است
تهران – خبرگزاي ايسكانيوز: وزير آموزش و پرورش گفت: حقيقت اين است كه آموزش و پرورش ما تحت تاثير راه ورود به دانشگاه و كنكور است و آموزش و پرورش براي زندگي سعادتمندانه دانش اموزان نيست.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار آموزش و پرورش گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ، عليرضا علي احمدي در اولين روز از همايش علمي" برنامه درس ملي" چشم انداز ها و راهبرداها كه در اردوگاه شهيد باهنر تهران در حال برگزاري است با انتقاد از تحت تاثير قرار گرفتن جو اموزش و پرورش به كنكور ومسايل پيرامون آن، گفت: حقيقت اين است كه آموزش و پرورش ما تحت تاثير راه ورود به دانشگاه و كنكور است و آموزش و پرورش براي زندگي سعادتمندانه نيست و اگر آموزش و پرورش مي خواهد متربيان را براي يك زندگي سعادتمندانه آماده كند بايد چه تفاوتي با اين آموزش و پرورش داشته باشند و اين برنامه درسي بايد چه ويژگي بايد داشته باشد.
وي خاطر نشان كرد: بايد جهت گيري را مبتني بر تعليم و تربيت اسلامي متحول كنيم و افراد را براي ساحت هاي مختلف تربيتي اماده كنيم و اين مسابقه بي انتهايي را كه براي ورود به دانشگاه آماده كرديم به سر برسانيم.
با بيان اينكه يكي از خلا هاي بزرگي كه نظام تعليم و تربيت از ان رنج ميبرد خلا نظري تعليم وتربيت است اظهار داشت: در ارتباط با تعليم وتربيت ابتدا بايد مباني نظري درست و واقع بينانه اي داشته باشبم تا در طراحي ها دچار خلا و مشكل نشويم و .يكي از خلا هاي بزرگي كه نظام تعليم وتربيت از آن رنج ميبرد خلا نظري است كه در عمل با آن مواجه مي شويم.
وي افزود: اين در حالي است كه از نظر غني بودن مباني تعليم وتربيت اسلمي مشكلي ندارم بلكه سرامد نيز هستيم اما در كار وزماني كه ميخواهيم اين اين مباني را در ساحت هاي مختلف تربيتي وارد كينم.
علي احمدي با بيان اينكه برنامه درس ملي نيز با اين خلا روبرو است ابراز داشت: در اين راه كارشنانسان و دلسوزان اين حوزه بايد براي گذر از مباني نظري و دستيابي به راهكار هاي عملي تلاش بيشتري را انجام دهند وبه نظر مي آيد برنامه در س ملي نيز تاحدودي با آن مواجه است.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد براينكه نظام تعيلم وتربيت بايد فراتر از آموزش وپرورش به معناي وزارت اموزش وپروش است باشد ، اذعان داشت : نقشي كه دوره مدرسه 12 ساله مي تواند ايفاكند نمتوانيم انتظار داشته باشيم در قالب برنامه هاي مرسوم 12 ساله خود تحولي در جامعه ايجاد كنيم و بايد اين نظام را در گستره بزرگتري را ببينيم.
وي اضافه كرد: امروز شكل گيري شاكله شخصيت متربيان متاثر عوامل متععد ي است كه معلم وخانه و مدرسه سهم محدود تري را دارد و ما اگر در طراحي برنامه هايمان نقش رسانه ها ملي و فراملي، نهاد هاي مختلف فرهنگي و خانواده ها درارتباط تنگاتنگي باشند آموزش و پروش به تنهايي وظايف خود را عمل مي كند.
علي احمدي با شاره به اينكه بايد مهندسي جديدي در ارتباط با نهاده اي بيروني اموزش و پرورش با بدنه ان نظام صورت پذيرد ، ابراز داشت :اگر روزي انديشمندان تعليم و تربيت به اين نظر رسيدند كه انجمن اوليا ومربيان داشته ياشيم كه هم راستاي نقش خانوده واموزش و پرورش باشد، امروز بايد بگوييم كه ساختار و نهاد هايي بايد تشكيل شود كه باعث تعامل بين رسانه ها ،دانشگاه ها و كانون هاي فكري ، مذهبي با آموزش و پرورش باشد.
وزير آموزش و پرورش تاكيد كرد: نظام تعليم وتربيت به اين ساختار نياز دارد و بايد يك مهندسي جديدي در اين امر صورت بگيرد.
علي احمدي در ادامه نبود سياست هاي كلان را در حوزه هاي فرهنگي را از جمله خلا هاي موجود در اين زمينه خواند و افزود: آموزش و پرورش جزئي از اين مجموعه فرهنگي است است و عواملي بايد براي تدوين اين سياست ها نقش آفرين باشد.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اينكه داشتن يك چشم انداز مشترك تعليم و تربيت، توسط آحاد دست اندركاران فرهنگي مي تواند آموزش و پرورش را هم راستاي تحولات به پيش ببرد، ابراز داشت: براي تربيت متربيان بايد چرخه عمومي وجود داشته باشد، و اگر اين چرخه را نشناسيم و ويژگي اين مراحل و نيازهاي روحي و رواني، را خوب ترسيم نكنيم و تفاوت هايي كه در چرخه و تدوين برنامه درسي وجود دارد، معلوم نشود، برنامه درس ملي تحقق پيدا نخواهد كرد.
وي خطاب به دست اندر كاران تدوين برمانه درس ملي گفت:اگر قائل به برنامه درسي ملي هستيم بايد پاسخگوي تفاوت هاي اساسي چه در حوزه نيازها و چه در ويژگي و نقش ها باشيم و اگر اين برنامه نتواند پاسخگوي تفاوت ها باشد در اثر بخشي برنامه درسي ملي بايد ترديد كرد.
علي احمدي با طرح سوال و با اشاره به پاره اي از تفاوت ها به منظور اره پيشنهاد در خصوص توجه ويژه به تفاوت ها و نياز هاي دانش اموزان در تدوين برنامه درس ملي گفت: آبا بين مراحل رشد دختران و پسران تفاوت وجود ندارد، آيا بلوغ جسمي و فكري دختر و پسر در يك بستر طبيعي اتفاق مي افتد؟ آيا نقش هاي اجتماعي و خانوادگي دختر و پسر يكسان است؟ حال چگونه مي توان در يك برنامه به اين نيازها و تفاوت ها پاسخ داد؟.
وي افزود: فرزندان ما از يك بهره هوشي خاصي برخوردار نيستند، اگر برنامه درسي ملي واحد باشد پاسخ گوي تفاوت هاي اساسي شامل نيازها، قدرت يادگيري و سرعت فرايند تعليم آنها را چگونه مي توان در يك برنامه پاسخ داد؟و اين درحالي است كه در انعطاف پذيري اين برنامه كه در كجا و چگونه بايد برنامه ريزي دقيقي داشته باشد كار بسيار كرد.
علي احمدي اظهار داشت: امروز ظرفيت دانشگاه بيشتر از متقاضيان واقعي است و قانون گذار نيز مارا به سمت آمادگي براي حذف كنكور سوق مي دهد و اين در حالي است كه شرايط اجتماعي نيز تغيير كرده است، و اگر حسن تدبير داشته باشيم مي توانيم آرامشي در مجموعه نظام تعليم و تربيت القاء كنيم.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه برنامه درسي ملي بايد جهت گيري مدرسه زندگي را پيش بگيرد اذعان داشت: در واقع آموزش و پرورش در يك دوره تحصيلي 12 ساله نمي تواند صد و اندي هدف را تعقيب كند، رويكرد ما يك رويكرد تعليم و تربيتي در آموزش و پرورش است، و برنامه ريزي درسي ما در همين زمينه بايد صورت گيرد./ 146 /125
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]