واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس انجمن علمي اپتومتري ايران: تعرفههاي درماني اپتومتريستها منطقي نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
رييس انجمن علمي اپتومتري ايران با بيان اين كه در مقوله بينايي و تعيين نمره عينك، اپتومتري حرف اول را ميزند، با ابراز نارضايتي از تعرفههاي درماني در نظر گرفته شده براي خدمات اپتومتريستها گفت: با توجه به هزينههاي لازم براي تاسيس يك مطب و مدت زمان صرف شده براي بررسي و تعيين نمره عينك، تعرفههاي در نظر گرفته شده منطقي نيست.
دكتر محمد آقازاده اميري، مدير گروه اپتومتري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهمترين چالش جامعه اپتومتري را عدم شناخت مردم از اپتومتري عنوان كرد و گفت: شناخت مردم نسبت به اپتومتري بسيار كم است؛ اين در حالي است كه در مقوله بينايي و تعيين نمره عينك، اپتومتري حرف اول را ميزند. در اين باره توانمنديهاي چشم پزشكان غيرقابل انكار است. به طور كلي در حال حاضر اين دو مقوله بينايي در دنيا از يكديگر تفكيك شده است.
وي در اين باره ادامه داد: هم اكنون اپتومتريستهايي كه از دانشگاههاي كشورمان فارغالتحصيل ميشوند در منطقه از اعتبار بالايي برخوردار بوده و زماني كه براي ادامه تحصيل به خارج از كشور مراجعه ميكنند، به راحتي مطرح ميشوند.
رييس انجمن علمي اپتومتري ايران با اشاره به وضعيت تعرفههاي درنظر گرفته شده براي خدمات درماني اپتومتريستها گفت: بر اساس تعرفههاي مصوب سازمان نظام پزشكي براي خدمات درماني بخش خصوصي، تعرفههاي درماني اپتومتريستهاي كارشناس 3 هزار و 850 تومان و دكتراي اپتومتري بر اساس سالهاي فعاليت، براي پزشكان داراي 15 سال سابقه فعاليت به بالا 6 هزار تومان و براي سوابق كمتر از 15 سال 5 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وي در ادامه با بيان اين كه براي تعيين تعرفههاي درماني سال جاري، تعرفههاي پيشنهادي خود را به سازمان نظام پزشكي ارايه كرديم، ادامه داد: سازمان نظام پزشكي بر اساس تعرفههاي دولتي، از ميزان تعرفههاي پيشنهادي انجمن اپتومتري كم كرد. با توجه به هزينههاي لازم براي تاسيس مطب و همچنين مدت زمان صرف شده براي بررسي و تعيين نمره عينك، اين ميزان تعرفه منطقي نيست. در حال حاضر نيز كليه اپتومتريستها از تعرفههاي مصوب سازمان نظام پزشكي تبعيت ميكنند.
دكتر آقازاده اميري در ادامه با اشاره به فعاليت عينك سازهاي تجربي افزود: انجمن اپتومتري ايران با فعاليت عينكسازهاي تجربي كه از وزارت بهداشت مجوز دارند، مشكلي ندارد. افرادي كه مجوز فعاليت از گذشته را دارند با گذراندن دورههاي بازآموزي، مجوز آنها تمديد ميشود؛ اين در حالي است كه هم اكنون اخذ مجوز فعاليت منوط به داشتن مدرك دانشگاهي است.
وي در ادامه با اشاره به يازدهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران گفت: اين كنگره با هدف افزايش سلامت بينايي جامعه و ارتقا سطح علمي اپتومتريستهاي كشور برگزار شد. در اين كنگره سه روزه با توجه به نيازهاي اعلام شده توسط اپتومتريستها، محورهاي مختلفي مانند استاندارد عينكها، لنزهاي تماسي، تعيين قدرت IOL بعد از جراحي انكساري، درمان تنبلي و پيرچشمي، بيماريهايي كه منجر به كم بينايي ميشوند و غيره مورد بررسي قرار ميگيرد.
رييس انجمن علمي اپتومتري ايران امتياز بازآموزي اين كنگره را 12 امتياز عنوان كرد و گفت: در اين كنگره براي سخنرانها 10 امتياز بازآموزي در نظر گرفته شده است. همچنين حدود 700 نفر براي شركت دراين كنگره ثبت نام كردهاند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]