واضح آرشیو وب فارسی:موج: وزير آموزش و پرورش:آموزش و پرورش از خلاء نظري رنج مي برد
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ عي احمدي گفت: آموزش و پرورش كشور از خلاء نظري در نظام تعليم و تربيت كشور رنج مي برد.
به گزارش خبرنگار موج، عليرضا علي احمدي وزير آموزش و پرورش در اولين همايش علمي برنامه درسي ملي، چشم اندازها و راهبردها ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:در ارتباط با تعليم وتربيت ابتدا بايد مباني نظري درست و واقع بينانه اي داشته باشيم تا در طراحي هاي خود دچار خلاء و مشكل نشويم ، يكي از خلاء هاي بزرگي كه نظام تعليم وتربيت از آن رنج مي برد خلاء نظري است كه در عمل با آن مواجه هستيم.
وي تصريح كرد: اين در حالي است كه از نظر غني بودن مباني تعليم وتربيت اسلامي مشكلي نداشته بلكه سرآمد نيز هستيم اما در كار و زماني كه مي خواهيم اين مباني را در ساحت هاي مختلف تربيتي وارد كينم دچار خلاء نظري هستيم، در اين راه كارشنانسان و دلسوزان اين حوزه بايد براي گذر از مباني نظري و دستيابي به راهكارهاي عملي تلاش بيشتري را انجام دهند و به نظر مي آيد برنامه در س ملي نيز تاحدودي با اين مشكل مواجه است.
وي ابراز داشت: نظام تعيلم وتربيت ما فراتر از آموزش وپرورش بوده و نمي توانيم از نقشي كه در دوره 12 ساله مدرسه در زندگي دانش آموزان ايفا مي كند انتظار داشته باشيم كه بتواند تحولي در جامعه ايفا كند.
وي افزود: بايد نظام تعليم و تربيت را گستره بزرگتري ديده و چرا كه شكل گيري شاكله شخصيت متربيان متاثر از عوامل متعددي است كه معلم، خانه و مدرسه سهم محدودتري را در اين شكل گيري دارد.
علي احمدي با اشاره به اينكه در گذشته دانشمندان ما به اين نتيجه رسيدند كه انجمن اوليا و مربيان مي تواند هم راستا با نقش خانواده و آموزش و پرورش باشد، گفت: امروز بايد تعامل گسترده اي بين رسانه ها، دانشگاه ها، كانون هاي فكري و مذهبي، ورزشي و فرهنگي و آموزش و پرورش ايجاد شود، در واقع نظام تعليم و تربيت به اين ساختار نياز داشته و بايد يك مهندسي جديدي در اين زمينه صورت گيرد.
وي اظهار داشت: امروز در شرايطي آموزش و پرورش مطلوب جامعه را ترسيم مي كنيم كه در اين راه خلاءهاي بسياري وجود دارد و بايد در راستاي چشم انداز آرمان هاي خود رد راستاي دست يابي به تمدن اسلامي برنامه ريزي كنيم.
وي تصريح كرد: داشتن يك چشم انداز مشترك تعليم و تربيت، توسط آحاد دست اندركاران فرهنگي مي تواند آموزش و پرورش را هم راستاي تحولات به پيش برد، براي تربيت متربيان بايد چرخه عمر وجود داشته باشد، كه اين چرخه را از مرحله قبل از تولد تا شكل گيري جنين در رحم و تا كودكي و نوجواني به خوبي بشناسيم و ويژگي هاي هر مرحله از اين چرخه و نيازهاي روحي و رواني، فكري و عقلاني و ارداي و عملي را خوب ترسيم كنيم.
وي ابراز داشت: اگر بتوانيم تفاوت ها موجود در اين چرخه را در برنامه درسي ملي لحاظ نكنيم، اين برنامه نمي تواند به اهداف خود دست يابد.
وي افزود: اگر قائل به برنامه درسي ملي هستيم بايد پاسخگوي تفاوت هاي اساسي چه در حوزه نيازها و چه در ويژگي و نقش ها باشيم و اگر اين برنامه نتواند پاسخگوي تفاوت ها باشد در اثر بخشي برنامه درسي ملي بايد ترديد كرد.
وزير آموزش و پرورش گفت: بايد در انعطاف پذيري اين برنامه كه در كجا و چگونه بايد برنامه ريزي دقيقي داشته باشد كار بسيار كرد، حقيقت اين است كه آموزش و پرورش ما تحت تاثير راه ورود به دانشگاه و كنكور است و آموزش و پرورش فعلي براي زندگي نيست.
وي در پايان اظهار داشت: اگر آموزش و پرورش مي خواهد متربيان را براي يك زندگي سعادتمندانه آماده كند بايد چه تفاوتي با اين آموزش و پرورش داشته باشد و اين برنامه درسي بايد چه ويژگي داشته باشد، به نظر من، بايد جهت گيري را مبتني بر تعليم و تربيت اسلامي متحول كرده و افراد را براي ساحت هاي مختلف تربيتي آماده كنيم و اين مسابقه بي انتهايي را كه براي ورود به دانشگاه آماده كرديم به سر برسانيم.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]