واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: علامه مجلسي اقتدار روحانيت و پيونددهنده مذهب تشيع تسنن
داخلي. اجتماعي. بزرگداشت علامه مجلسي.
"ملا محمد باقر مجلسي" معروف به علامه مجلسي از مشهورترين عالمان شيعه ايراني تبار است كه در دوران حاكميت سلسله صفويه بر مسند فقاهت و زعامت ديني قرار گرفت.
علامه مجلسي، مجاهد راه علم و دانايي كسي بود كه با وجود برخورداري از علوم عقلي براي احياي علوم نقلي به آيات و روايات روي آورد.
برخي از روحانيون و مبلغان ساوه، ميگويند: علامه مجلسي از جمله علمايي بود كه تمام تلاش خود را در ايجاد وحدت ميان شيعه و سني بكار بست و اين درخواست وي از سلطان حسين صفوي هنگام تاجگذاري هويدا است.
حجتالاسلام "حسن ناصري" يكي از روحانيون و استاد حوزه علميه ميگويد:
علامه مجلسي از شاه خواسته بود طي فرماني نوشيدن مسكرات و جنگ ميان فرقهها را ممنوع اعلام كند.
وي افزود: درخواست علامه مجلسي سه نكتهاي كه ملتهاي بزرگ با آرمانهاي متعالي را به زانو درمي آورد، مورد توجه قرار گرفته و آن فساد، تفرقه و بي تفاوتي نسل جوان بود.
وي اظهار داشت: نكته مهمي كه در سياست علامه در دربار به چشم ميخورد، اين است كه در زمان مجلسي، هيچ برخوردي بين ايران و همسايگان اهل سنت رخ نداد و به هيچ يك از ولايتهاي اهل تسنن ايران از سوي شيعيان تعدي نشد.
حجتالاسلام "علي اكبر فقهي" ديگر روحاني ساوه و دبير معارف ميگويد: علامه مجلسي از بزرگترين عالمان شيعه است كه خدمات گوناگون و فراواني به جهان اسلام و مذهب تشيع كرد.
وي ، افزود: از جمله خدمات فرهنگي و ديني او تاليف كتابهاي بسياري در موضوعات مختلف ديني به دو زبان فارسي و عربي است.
وي اظهارداشت: در ميان آثار گران سنگ ايشان، مجموعه عظيم "بحارالانوار" كه به حق دايره المعارف بزرگ شيعه است بيش از ديگر آثار وي موجب شهرت او شده است.
"علي اكبر دادگر" مبلغ ميگويد: علامه مجلسي از جمله دانشمنداني است كه با تدوين، تحقيق و تاليف، انس هميشگي داشت و هرگز شعله همت او در دانش اندوزي به خاموشي نميگراييد.
وي افزود: آن بزرگوار تمام مدت عمر مبارك خود را صرف فعاليتهاي علمي نظير تربيت شاگردان و آموختن علوم اهلبيت به آنان و تاليف و تحقيق گذراند و حتي در خلال سفر حج يا سفرهايش به مشهد و عتبات مقدس عراق، برنامههاي علمي خود را ترك نميكرد.
امام جمعه ساوه، گفت: علامه مجلسي، عالمي ديني بود كه عرصه نشر تعاليم شيعه، ترويج آداب و سنتهاي ديني، باز گفتن ديدگاههاي خود درباره فرقههاي منحرف از دين را ميدان فعاليت خود قرار داد.
حجتالاسلام "حسين تقوي" افزود: ايشان، برخي مناصب رسمي دين را كه بنابر آموزههاي ديني بر دوش فقيه نهاده شده، در بخش پاياني عمر خود تصدي كرد.
وي، اقامه نماز جمعه و شعاير ديني، نهي از منكراتي چون شرابخواري ، مبارزه با جريانات افراطي تصوف و امر كردن پادشاهان به اجراي عدالت از جمله فعاليتهاي اجتماعي او به شمار ميرود.
رييس تبليغات اسلامي ساوه و زرنديه نيز گفت: مجلسي، عالمي زمان شناس و مهمتر از آن همدل و همراه مردم بود.
حجتالاسلام "حسن صلاحي " افزود: امر به معروف، نهي از منكر، اجراي احكام شرعيه و آداب و رسوم ديني، جلوگيري از ايجاد بدعت، گرفتن خمس، زكات و رسانيدن آن به مستحقان، ساختن مساجد، مدارس، نكاح نشان از توجه وي به عنوان عالم ديني زمان خود دارد.
وي اظهار داشت: سعي در پيوند بين اهل سنت و شيعه و تقويت اين ارتباط ، يكي از مهمترين امور ديني علامه مجلسي بود كه هميشه از آن به نيكي ياد ميشود. ك/۴
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]