واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نيويورك تايمز: بوش ۷سال از ديكتاتوري مشرف حمايت كرد
سياسي. خارجي . پاكستان . نيويورك تايمز
تهران -نيويورك تايمز نوشت: دولت بوش به مدت هفت سال زير سند همه رفتارهاي ديكتاتور مآبانه پرويز مشرف را امضا كرد و مردم پاكستان به علت حمايت بيچون و چراي آمريكا از اين ديكتاتور، عميقا از آمريكا نفرت دارند به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، پايگاه اينترنتي روزنامه نيويورك تايمز در شماره روز چهارشنبه خود به ارزيابي سياست آمريكا در قبال رئيس جمهوري مستعفي پاكستان و چالشهاي پيش روي دولت جديد اين كشور پرداخته است .
نيويورك تايمز مينويسد: جورج بوش رئيس جمهور آمريكا به مدت هفت سال زير سند همه رفتارهاي ديكتاتور مآبانه مشرف را امضا كرد.
علت نفرت عميق مردم پاكستان از واشنگتن هم در اين است كه آمريكا را پشتيبان اصلي ديكتاتور (مشرف ) ميشناسند.
دولت بوش هفت سال اين توهم را در پرويز مشرف تقويت كرد كه خود را بهترين متحد آمريكا در مبارزه با القاعده و طالبان بپندارد. اما مشرف در عمل هرگز به اين تعهدش عمل نكرد.
حال واشنگتن بايد حمايت موثرتر و واقع گرايانه تري از دمكراسي شكننده پاكستان به عمل آورد .
كنگره هم بايد براي اعطاي كمكهاي بيشتر اقتصادي و نظارت دقيق تر بر نحوه به كارگيري كمكهاي نظامي به پاكستان قانونگزاري كند.
كمكهاي آمريكا به پاكستان در صورتي به بار خواهد نشست كه رهبران پاكستان واقعا اراده حل مشكلات كشور را داشته باشند.
رهبران پاكستان بايد بپذيرند كه رهبران نظامي كليدي و آژانس اطلاعاتي پاكستان مدتهاي مديد با افراطيون اسلامگرا همكاري داشتهاند و در عمليات اين گروهها در افغانستان، كشمير و مناطق قبيلهاينشين پاكستان در مرز با افغانستان آنها را ياري ميكردند.
رهبران نظامي و اطلاعاتي پاكستان ميگويند كه اين همكاري در راستاي حفظ مصالح كشور بوده است .
پالايش اين رهبران نظامي و اطلاعاتي و به زير كنترل مقامات كشوري درآوردن آنها، نياز به شهامت فردي و حمايت سياسي خارجي دارد.
اين روزنامه آمريكائي در تشريح چالشهاي پيش روي دولت جديد پاكستان، افزود : رهبران برجسته كشوري و لشكري پاكستان كه با همكاري يكديگر تلاش ديربازدهي را براي بركناري پرويز مشرف از اريكه قدرت به انجام رساندند، اينك بايد مسئولانه اين همكاري را براي ماههاي درپيش رو همچنان ادامه دهند امروز مخمصه ياس آور پاكستان بر دوست و دشمن پنهان نيست .
گام نخست در اين راه، انتخاب يك رئيس جمهور غيرنظامي است كه از هر زنگار آلودگي فساد و همدستي با ديكتاتوري گذشته مبرا باشد.
رياست جمهوري پاكستان بايد به حكم قانون، عاري از قدرت مطلقه ديكتاتور مآبانهاي باشد كه آزاديهاي مدني را به بند ميكشد، همچنين اختيار عمل مطلقهاي كه مشرف آن را به تصرف خود درآورده بود.
رهبران منتخب غيرنظامي جديد پاكستان همچنين بايد خيلي سريع با طالبان و القاعده به مبارزه برخيزند. قلمرو اين چالش ، افسران نظامي و اطلاعاتي پاكستان را هم فرا ميگيرد كه با شورشيان متحد شده اند.
مشكلات اساسي رهبران جديد پاكستان، حل بحران غذا و سوخت در كشور، فقر و محروميت، و مشكلات بر سر راه توسعه و فساد حاكم بر كشور است . اين فساد منبع اصلي قوت گرفتن افراطيون است .
دولت پاكستان بايد نيروهاي زبده بيشتري به مرزهاي متشنج خود با افغانستان اعزام كند. بايد دلارهاي نظامي خود را كه عمده آن از واشنگتن روانه شده است، صرف خريد سلاح براي مبارزه با شورشيان كند نه خريد جتهاي جنگنده ۱۶ -Fكه براي مقابله با تهديدهاي هند خريداري شده است .
دولت آمريكا هم بايد به طور مشروط اين كمكهاي نظامي را روانه پاكستان كند با اين شرط كه اين كمكها صرف تهيه سازوبرگ نظامي براي مقابله با شورشيان شود. آمريكا بدقت بايد بر اجراي تعهدات پاكستان در هزينه كردن اين كمكهاي مالي نظارت كند.
ميليونها دلار كمك آمريكا به پاكستان كه در واقع ميبايست صرف آموزش و پرورش، مراقبتهاي بهداشتي و توسعه كشاورزي ميشد، به دليل خريدهاي كلان نظامي و فساد حاكم بر دستگاه سياسي كشور، همه به هرز رفت.
متحدان پاكستان نظير عربستان هم بايد از اين پس كمكهاي مالي شان را به اين كشور صرفا براي توسعه مدارس، خدمات بهداشتي و كشاورزي ارسال كنند و بدقت راههاي هزينه كردن اين كمكها را زير نظر بگيرند.
نيويورك تايمز در پايان نتيجهگيري ميكند: اكنون با كنار رفتن مشرف از صحنه قدرت، زمان آن فرا رسيده كه آمريكا سياستهايش را معطوف به كشوري خطرناك سازد كه به نحوي مخاطره آميز به فراموشي سپرده شده بود.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]