تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836220875




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بزرگداشت علامه مجلسي/علامه مجلسي ؛ تلاشگر عرصه دين و دانايي


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بزرگداشت علامه مجلسي/علامه مجلسي ؛ تلاشگر عرصه دين و دانايي
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: نام علامه مجلسي يادآور بزرگترين رساله شيعي و حديثي "بحارالانوار" است، علامه مجلسي از جمله علماي عصر صفوي است كه سعي در ايجاد وحدت ميان شيعه و سني داشت .

ملا محمد باقر مجلسي معروف به علامه مجلسي از مشهورترين عالمان شيعي ايراني تبار است كه در دوران حاكميت سلسله صفويه بر مسند فقاهت و زعامت ديني قرار گرفت.

برجسته ترين عالم شيعي حوزه علميه اصفهان، علامه مجلسي بود كه نهاد روحانيت شيعه را به اقتدار كامل رساند، تا آنجا كه نهاد سلطنت مشروعيت خود را مستلزم تأييد آن مي دانست.

محمد باقر مجلسي فرزند محمد تقي مجلسي در سال 1037 هجري چشم به جهان گشود. وي در خانداني رشد كرد كه از نيمه قرن پنجم هجري به مذهب تشيع روي آورده و در قرن دهم و يازدهم از دانشمندان معروف زمان خود بودند. پدر بزرگ محمد باقر، ملا مقصود از دانشمندان باتقوا و از مروجين مذهب تشيع بود و به خاطر كلام زيبا و اشعار دلنشين در محافل و مجالس، "مجلسي" لقب گرفت.

محمد باقر در چهار سالگي به درس و بحث روي آورد و در چهارده سالگي از ملاصدرا اجازه روايت دريافت كرد. گذشته از اين در مكتب دانشمنداني چون شيخ حر عاملي، ملامحسن استر آبادي، ملامحسن فيض كاشاني، ملاصالح مازندراني تلمذ كرد .

علامه مجلسي در مدت كوتاهي بر دانشهاي صرف و نحو، معاني و بيان، لغت و رياضي، تاريخ و فلسفه، حديث و رجال، درايه و اصول، فقه و كلام مسلط شد و پس از فوت پدر به زعامت مسجد و مدرسه جامع اصفهان پرداخت. در درس او بيش از هزار طلبه حاضر مي شدند.

علامه مجلسي از جمله علمايي بود كه سعي در ايجاد وحدت ميان شيعه و سني داشت و اين موضوع در خواسته وي از سلطان حسين صفوي هنگام تاجگذاري به خوبي نمود دارد . وي از شاه خواسته بود طي فرماني نوشيدن مسكرات، جنگ ميان فرقه ها و كبوتر بازي را ممنوع اعلام كند.

آنچنان كه مشهور است علامه علاوه بر تربيت شاگردان، كتابهاي گرانبهاي بسياري تأليف كرده است، حق اليقين، عين الحياة، حلية المتقين، حيوة القلوب. بسياري ديگر از كتب فارسي و عربي كه بر اساس نياز مردم تحرير شده است كه مشهورترين و معروفترين اين كتابها كه در حقيقت دايرة المعارفي بزرگ درباره تشيع است كتاب بحارالانواردر بيش از 100 جلد است .

علامه در مسير احياي علوم اهل سنت با وجود برخورداري از علوم عقلي آن را رها كرد و براي احياي علوم نقلي به آيات و روايات روي آورد كه در آن زمان طلاب علوم ديني از آن دور مانده بودند و در اولين گام كتب اربعه را به درس و بحث حوزه هاي علميه آن زمان كشاند. در گام بعدي با جمع آوري بيانات گرانبهاي اهل بيت كه در اطراف و اكناف پراكنده بود بحارالانوار را به رشته تحرير در آورد .

... در اين كتاب پربار قريب 3000 باب گردآوري شده كه شامل هزاران حديث است، در اين مجموعه براي اولين بار با نام برخي از كتابها آشنا مي شويم كه سابقه علمي ندارد و طرح آن كاملا ً تازه است.

علامه علاوه بر علم و دانش در عرصه سياست نيز فعال بود و پس از فوت مرحوم ملا محمد باقر سبزواري در سال 1090 به منصب شيخ الاسلامي دست يافت. علامه در اين سالها علاوه بر مبارزه عليه صوفيان با كشيشان دربار، بيگانگان، نمايندگان مؤسسات و شركتهاي غربي به مبارزه با بت پرستان پرداخت و خدمات شاياني به مذهب حقه جعفري كرد.

وي خدمات ارزشمندى به جامعه ‌اسلامى ارائه كرد. او علاوه بر مشاغل اجتماعى، اعتقادى به منظور از‌ بين بردن مسلك انحرافى صوفيه كه با هدف برچيدن بساط تشيع مطرح شده بود، به واسطه تربيت و آموزش علماي دينى مبارزه جدي داشت .

علامه سرانجام در 27 رمضان 1110 هجري قمري در زمان شاه سلطان حسين صفوي و در سن هفتاد و سه سالگي در اصفهان درگذشت و در جامع عتيق اصفهان، در جوار مرقد پدر بزرگوارش، جايي كه امروزه "بقعه مجلسي" خوانده مي شود، به خاك سپرده شد.
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن