واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: افزايش انتقاد از سكوت احمدينژاد در خصوص «مشايي»
دنياي اقتصاد – با انتشار پاسخ استفتايي از آيتالله مكارم شيرازي در خصوص اظهارات «رحيم مشايي» كه حاوي انتقاد از رييسجمهور است، ديروز سايت اصلي حاميان دولت نيز سرمقالهاي با عنوان «چرا مشايي بايد برود» منتشر كرد. به نظر ميرسد حجم انتقادات به تدريج متوجه شخص احمدينژاد ميشود كه خواستار بركناري «رحيم مشايي» هستند.
آيتا...العظمي مكارم شيرازي نيز به صف منتقدان پيوست
افزايش اعتراض به تداوم سكوت احمدي نژاد
سليمي نمين: ميزان ارادت رييسجمهور به مشايي قابل درك نيست
اميد ايران مهر
در حالي كه رييسجمهور همچنان از اتخاذ موضعي صريح نسبت به معاونش خودداري كرده است، با انتشار پاسخ يكي از مراجع عظام تقليد به استفتاي پايگاه خبري آفتاب درباره سخنان اخير رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، اين ماجرا ميرود تا به شكافي عميق ميان محمود احمدينژاد و هواداران دولت وي تبديل شود.
آيتا...العظمي ناصر مكارم شيرازي، از مراجع عظام قم در پاسخ به اين استفتا ضمن تاكيد بر اين كه «شكي نيست كه رژيم اسرائيل و مردم آن هر دو مخالف اسلام و مسلمين هستند» از ادامه همكاري دولت با كساني كه از در دوستي با ملت اسرائيل درآمدهاند، ابراز تعجب كرد.
در بخشي از پاسخ مكارم شيرازي آمده است: «آنچه باعث ناراحتي مسلمين است، سبب نشاط آنها (صهيونيستها) است و آنچه سبب پيروزي مسلمين است، سبب ناراحتي آنها ميشود. نقشههاي توسعهطلبانه رژيم و مردم آنجا بر كسي پوشيده نيست، با اين حال چگونه ميتوان واژه دوستي با آنها را به زبان آورد؛ چه لزومي دارد كساني كه اين گونه فكر ميكنند، جزو همكاران رييسجمهور محترم باشند. هنگامي كه 200 نفر از نمايندگان مردم به چنين كاري اعتراض كنند، مفهومش اين است كه بيش از دو سوم مردم اين كشور با چنين شخص و چنين افكاري مخالفند.»
وي در انتها تاكيد كرده بود: «انصاف ايجاب ميكند تعصبهاي جناحي را كنار بگذاريم و به سرنوشت و منافع كشور و نظام بيانديشيم و بر انديشه امام (ره) در اين زمينه استوار باشيم.»
ابهام در ميزان ارادت احمدي نژاد
به نظر ميرسد آن چه بيش از همه بر منتقدان گران آمده است، تداوم حضور رحيم مشايي در سمت خود است، آن هم در دولتي كه سنت بوده است مديران با كوچكترين خروج از خط اصلي به طرفهالعيني بركنار شوند و حتا خبر بركناري خويش را پيش از ابلاغ رسمي در سايتهاي نزديك به دولت مشاهده كنند. اينچنين است كه عدم تغيير معاون رييسجمهور دولتي كه رييس آن پيوسته بر جعلي بودن ماجراي هولوكاست و موجوديت اسرائيل اصرار ورزيده است، آن هم بعد از «اظهار دوستي با ملت اسرائيل» خبرساز و چالش برانگيز ميشود. شايد از همين رو بود كه عباس سليمي نمين روزنامه نگار اصولگرا و مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران كه به خاطر حمايت از دولت در ماجراي چالش با دانشگاه آزاد مشهور است نيز از لاك سكوت خارج شد، نامهاي نوشت، از برخي سوءعملكردهاي رحيم مشايي در گذشته از جمله «قضيه لوحهاي ايراني دانشگاه شيكاگو» ياد كرد، به اين بهانه «ميزان ارادت رييسجمهور به معاونش» را به چالش كشيد و خواستار توضيح احمدينژاد شد.
در نامه سليمي نمين خطاب به احمدينژاد آمده است: «در حاليكه انتظار ميرفت در قبال انتقادات به حق جامعه نسبت به اظهارات بياساس و نابجاي آقاي مشايي موضعي بازخواستگونه داشته باشيد، در مصاحبه مطبوعاتي خود در تركيه كه مستقيما از برخي شبكههاي ايراني پخش ميگرديد و همچنين در مراسم پرتاب ماهواره «سفير اميد»، ايشان را طبق رويه گذشته در كنار خود قرار داديد كه به نوعي واكنش نامناسب نسبت به سخن حق تلقي ميشد.»
سليمي نمين در ادامه ميافزايد: «اين ميزان ارادت شما نسبت به كسي كه عملكردهايش چندان با اصولگرايي تطبيق نميكند، بهراستي قابل درك نيست. براي نمونه آيا عملكرد آقاي مشايي در مورد 32 هزار الواح ايراني كه سالها است آمريكاييها آنها را در اختيار گرفتهاند و بازپس نميدهند، مورد توجه شما قرار گرفته است؟»
نامه سليمي نمين نشان داد كه سكوت احمدينژاد تنها دليل تداوم انتقادات نبود كه نشستن رحيم مشايي در كنار رييسجمهور طي يك كنفرانس مطبوعاتي در سفر اخير رييسجمهور به تركيه نيز آتش انتقادات را شعله ورتر كرده است، كه منتقدان اين اقدام را دهنكجي به خويش قلمداد ميكنند.
در همين رابطه دبيركل جامعه اسلامي اصناف و بازار گفت: «حضور مشايي در منظر عمومي بعد از موضع گيري افراد و گروهها نوعي دهنكجي به معترضان است، در چنين مواقعي آن فرد خود را از منظر عمومي مخفي ميكند، ولي متاسفانه مشايي در سفر تركيه و مراسم افتتاح ماهواره بر «سفير اميد» همراه با رييسجمهور ديده شد.»
كريمي اصفهاني در گفت وگو با ايلنا ، حتي به اين بسنده نكرد، كه از تشكيك در هويت مشايي سخن گفت و ادامه داد: «ما در مورد هويت مشايي شك كرديم كه بايد مورد توجه وزارت اطلاعات قرار گيرد تا مشخص شود ايشان با چه اهدافي به طرح اين موضوع پرداخته است.»
پيگيري اجراي خواست 200 نفره
يا وجود همراهي هميشگي اصولگرايان مجلس با دولت نهم اين بار در ماجراي مشايي نمايندگان مرزبندي مشخصي با دولت داشتهاند كه نمونه آن نامه 200 امضايي به رييسجمهور براي خلع مسووليت مشايي بود، اما با بي توجهي رييسجمهور به اين نامه انتقادات نمايندگان رنگ و بوي تندتري به خود گرفته است. انتقادات آنچنان بالا گرفته كه محمد كوثري، نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه «نمايندگان مجلس با هيچ كس شوخي ندارند» خواستار مشخص شدن هر چه سريعتر وضعيت اسفنديار رحيم مشايي شده و عليرضا زاكاني، نماينده مجلس با انتقاد از تداوم حضور مشايي در مسووليتش، از برخي ديگر از سخنان شگفت انگيز مشايي آن هم درباره «پايان اسلام خواهي» پرده برداشته است. زاكاني كه با خبرگزاري فارس گفتوگو ميكرد، در توضيح اين سخنان گفت: «مشايي در اين سخنان گفته بود كه دوره اسلامخواهي رو به پايان است و در شرايط جديد براي هدايت انسانها نيازي به دين نيست و ديگر لازم نيست كه افراد از مسير دين هدايت شوند و براي مثال نياز به اسلام را همچون نياز به اسب براي جابهجايي تشبيه كرده بودند كه به دليل وجود وسايل بهتر براي جابهجايي، ديگر نيازي به اسب نيست و اين بينش را به اسلام و اسلامخواهي تعميم داده بودند.» وي ادامه داد: اين سخنان حكايت از اين دارد كه ايشان با موضوعات، سطحي و با كم اطلاعي برخورد ميكند و اين سطحي بودن اطلاعات باعث شده تا مباني اعتقادي را درست درك نكند و به راحتي در مواضع خود از آرمانهاي انقلاب اسلامي عدول كند.
رجانيوز:مشايي بايد برود
در ادامه واكنشها به ماجراي مشايي سايت اصلي حاميان دولت نيز طي سرمقاله ديروز خود نوشت: «مشايي ممكن است در حوزه كاري خود مدير موفقي بوده باشد كه تشخيص اين موضوع در صلاحيت خبرگان حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري است اما دفع پالسهاي غلطي كه اخيرا براي بدنه (جريان اصولگرايي) ارسال شده است، جز با بركناري او جبران نميشود.»
نويسنده اين يادداشت با تاكيد بر اين كه «تغيير 9 وزير و چند مدير ارشد ديگر دولت در طول اين 3 سال موجب شده است هرگونه برچسب رودربايستي و تعارف به احمدينژاد نچسبد بنابراين، اگر تا امروز نيز مشايي همچنان بر سر كار است، دليل چيز ديگري است» نوشته بود: «به هر حال، دليل آن هر چه كه باشد و اتاقهاي شايعه ساز عليه دولت و احمدي نژاد كه بعضا مدعي اصولگرايي نيز هستند و بارها در كمال بداخلاقي شايعات كذبي را عليه رييسجمهور و اطرافيان او سازماندهي كردهاند، هر چقدر هم كه خوشحال شوند، بركناري مشايي، بدنه حامي جريان اصولگراي ناب را كه تمام سرمايه اين جريان است، از پژمردگي ميرهاند و بار ديگر تنديسي حقيقي از ايثار و قاطعيت از احمدينژاد در نظر آنان ميسازد.»
كيهان: دوستان منتظرند
همواره در مواردي كه اختلافات ميان اصولگرايان بالا ميگيرد، روزنامه كيهان مرجع خوبي براي مشخص شدن اصل ماجرا است؛ اما گويي اين بار رييسجمهور روزنامه كيهان را نيز نميخواند كه حسين شريعتمداري روز گذشته بار ديگر لازم ديد تا بر خواسته دوستان مبني بر لزوم بركناري رحيم مشايي تاكيد كند. وي كه بر خلاف هميشه كه در قالب سرمقاله رهنمود ميداد، به ستون نكته پناه برده بود، در يادداشت خود نوشت:« بعد از اظهارات سخيف آقاي رحيم مشايي معاون رييسجمهور كه صهيونيست هاي وحشي، آدمكش و غاصب را «مردم اسرائيل!» ناميده و به نمايندگي خود خوانده از سوي دولت و مردم ايران! از دوستي با آن اراذل و اوباش سخن گفته بود، انتظار از جناب آقاي احمدي نژاد، رييسجمهور محترم آن بود كه به حضور ايشان در جايگاه معاونت رييسجمهوري پايان دهند. اين انتظار از آنجا قوت بيشتري
ميگرفت كه آقاي دكتر احمدينژاد نشان دادهاند با هيچ يك از اعضاي دولت تعارف و رودربايستي ندارند و چنانچه عملكرد يا مواضع هر يك از آنها را با بينش و منش ترسيم شده از سوي دولت ناهمخوان ببينند، در بر كناري آنها كمترين ترديدي به خود راه نميدهند. عزل چند وزير و معاون طي چند سال اخير- صرفنظر از درستي يا نادرستي آن- گواه روشني بر اعتقاد رييسجمهور به اين رويه است.» وي با همين استدلال ادامه داده بود: «ديروز خبرهايي شنيده مي شد كه از تصميم قطعي آقاي احمدينژاد در بركناري آقاي مشايي حكايت ميكرد، ولي اين خبرها اندكي بعد از انتشار تكذيب شد كه اميد است همين امروز با اقدام قاطع و قابل انتظار از رياست محترم جمهوري، آن تكذيب، تكذيب شود و بالاخره، اين خواسته دوستداران واقعي احمدينژاد است كه به دلسوزي و پاكبازي ايشان در خدمت به اسلام و نظام و مردم ايمان دارند و نميخواهند كمترين آسيبي به وجهه دوست داشتني ايشان وارد شود.»
اگرچه در آخرين لحظات نگارش اين گزارش همچنان شايعاتي مبني بر استعفا و عزل اسفنديار رحيم مشايي به گوش ميرسيد، اما معاون رييسجمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هر گونه خبر منتشر شده درباره استعفاي خود را تكذيب كرد. مشايي در پاسخ به اينكه اگر موضوع استعفا مطرح نيست، اين اخبار چگونه منتشر شدهاند، گفت: اطلاعي ندارم و بايد از كساني كه اين اخبار را منتشر ميكنند، اين موضوع را پرسيد.به نظر ميرسد اگرچه انتقادات به اظهارات رحيم مشايي روز به روز گستردهتر ميشود، سكوت معنادار احمدينژاد قرار است همچنان ادامه يابد، حتي اگر مديرمسوول كيهان تاكيد كند كه «دوستان همچنان در انتظارند...».
تكذيب سفر مشايي به قم
در حالي كه انتقادات آيتا... مكارم شيرازي از تداوم حضور مشايي در كابينه به سرعت در رسانههاي خبري بازتاب يافته بود، خبرگزاري فارس از عدم پذيرش درخواست ملاقات اسفنديار رحيممشايي از سوي آيتا... نوري همداني خبر داد. در اين خبر آمده بود، اسفنديار رحيم مشايي كه ديروز به قم سفر كرد از آيتا... نوري همداني درخواست ملاقات كرده بود كه با مخالفت اين مرجع تقليد مواجه شد. اين خبر بلافاصله با تكذيب قائممقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مواجه شد كه گفت: هيچ گونه درخواستي براي ديدار با آيتا... نوري همداني ندادهايم. حميد بقايي، همچنين با تكذيب حضور مشايي در قم نيز گفت: اين موضوع كاملا كذب است به دليل اينكه مشايي از شب گذشته تاكنون از تهران خارج نشده است. در اين حالت چگونه ميتواند به قم سفر كرده باشد؟ قائممقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با تاكيد بر اينكه مسوولان ميراث فرهنگي احترام خاصي براي آيتا... نوري همداني قائل هستند و به وجود چنين علمايي افتخار ميكنند، گفت: ما هيچگونه درخواستي براي ديدار با آيتا... نوري نداشتهايم. بقايي سپس پرسيد: چرا از علما براي تخريب ديگران خرج ميشود؟
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]