واضح آرشیو وب فارسی:قدس: معاون رئيس جمهور خبر داد : بازگشت 70 نخبه برجسته به كشور
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: در دومين همايش ملي نخبگان جوان برنامه بي سابقه اي تدوين شده كه براساس آن
اعضاي هيأت دولت در جمع نخبگان حضور پيدا مي كنند تا رياست جمهوري و نخبگان بدون واسطه مطالب پيرامون نخبگان را ارايه كنند.
به گزارش مهر، دكتر صادق واعظ زاده صبح ديروز در نشست مطبوعاتي دومين همايش ملي نخبگان جوان به ارايه گزارشي از فعاليتهاي بنياد ملي نخبگان پرداخت و گفت: بنياد از برنامه ريزي فراتر رفته و در يك سال گذشته اقدامهاي خوبي انجام داده و به نتايج مشخصي رسيده است، به طوري كه در حال حاضر دو هزار نفر از دانشجويان نخبه و پراستعداد كشور كه شامل برندگان المپيادهاي بين المللي دانش آموزي و دانشجويي، رتبه هاي برتر آزمونهاي سراسري، رتبه هاي برتر دانش آموخته كشور، برگزيدگان جشنواره هاي رازي و خوارزمي كه افتخارات خود را طي پنج سال گذشته به دست آورده اند، تحت پوشش بنياد قرار گرفته اند.وي افزود: بنياد ملي نخبگان حمايت خود را از اين افراد به صورت رفع دغدغه معيشتي زندگي انجام داده است. اين دانشجويان در مقاطع مختلف تحصيلي علاوه بر برخورداري از كمك هزينه تحصيلي، امكان مسافرتهاي داخلي و خارجي براي شركت در همايشهاي علمي را بدست آورده اند.
* خدمت سربازي 800 نخبه مشمول در قالب پژوهش
رئيس بنياد ملي نخبگان با اشاره به ساير اقدامهاي صورت گرفته در بنياد ملي نخبگان گفت: هم اينك بيش از 800 تن از نخبگان مشمول در قالب پروژه هاي پژوهشي خدمت سربازي خود را مي گذرانند. همچنين يك هزار طرح مشمول هديه عمره مفرده بنياد ملي نخبگان شدند كه از اين تعداد 300 نفر با تسهيلات بنياد مشرف شدند.وي اضافه كرد: همچنين تاكنون بيش از 250 تن از نخبگان جوان براي فرصت مطالعاتي در دانشگاههاي خارج از كشور اعزام شده اند.
* بازگشت 70 نخبه برجسته به كشور
واعظ زاده با بيان اينكه يكي از موفقيتهاي بزرگ كشور جذب فارغ التحصيلان نخبه در داخل كشور است، گفت: در گذشته نگرانيهاي زيادي از عدم بازگشت نخبگان برجسته پس از اتمام تحصيل در خارج از كشور احساس مي شد، اما هم اكنون آمار دقيقي وجود دارد كه عده اي از برجسته ترين نخبگان به كشور باز گشته اند و در داخل مشغول فعاليت علمي هستند. 70 تن از اين نخبگان كه داراي مدرك دكتري هستند و در دوران دانشجويي افتخاراتي را كسب كرده اند، به كشور بازگشته و در كسوت استاديار و استاديار پژوهشي در دانشگاهها مشغول به تدريس هستند.
وي اظهار داشت: اين 70 نفر مي توانند با اعتبارات بنياد به تعريف پروژه هاي پژوهشي بپردازند و امكانات موردنياز را از طريق بنياد ملي نخبگان تهيه كنند. همچنين در همايشهاي علمي و داخل كشور شركت داشته و از همكاران علمي خود در خارج از كشور براي همكاري پژوهشي دعوت كنند.
به گزارش مهر، رئيس بنياد ملي نخبگان گفت: هر كدام از دانش آموختگان برگزيده كه در داخل و خارج از كشور تحصيل مي كنند و در دوره دانشجويي افتخاراتي چون رتبه هاي بالاي آزمونهاي سراسري و المپيادهاي بين المللي دارند، مي توانند در سه سال اول خدمت در پژوهشگاهها و دانشگاههاي كشور از تسهيلات بنياد ملي نخبگان استفاده كنند.
وي افزود: تاكنون 170 نفر از نوآوران و مخترعان و پژوهشگراني كه در دانشگاههاي معتبر كشور حائز رتبه هاي برتر شده اند، انتخاب و در دومين همايش نخبگان جوان مورد حمايت قرار مي گيرند. اين حمايت در قالب پرداخت اعتبارات پژوهشي است كه به وسيله آن نخبگان مي توانند نوآوري و اختراع خود را كامل كرده و وارد مرحله تجاري سازي كنند.
واعظ زاده مساعدت به مراكز نخبه پروري را يكي ديگر از اقدامهاي بنياد ملي نخبگان طي سال گذشته عنوان كرد و گفت: بنياد از مراكزي كه در ارتباط با نخبگان هستند و نخبگان در آنها مشغول به فعاليتند، حمايت مي كند، به طوري كه در يك سال گذشته 40 دانشگاه، پژوهشگاه و شركت دولتي و غيردولتي در اين زمينه مورد حمايت بنياد قرار گرفتند.
وي حمايتهاي انجام شده توسط بنياد ملي نخبگان را تاكنون 100 ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: همچنين در يك سال گذشته بازديدهاي متعددي براي نخبگان ترتيب داده شد تا آنها با پيشرفتهاي كشور در حوزه هاي علمي و صنعتي آشنا شوند.
* تصويب اساسنامه خانه نخبگان
رئيس بنياد ملي نخبگان، تصويب اساسنامه خانه نخبگان را يكي ديگر از اقدامهاي انجام شده توسط اين بنياد دانست و ابراز اميدواري كرد، با همكاري وزارت آموزش و پرورش ساختمان دارالفنون كه به دستور رئيس جمهور در اختيار بنياد قرار گرفته، براي استفاده خانه نخبگان فراهم شود.
* تصويب ضوابط تأسيس دفاتر نخبگان استان
وي اضافه كرد: همچنين در سال گذشته ضوابط تأسيس دفاتر نخبگان استان نيز به تصويب رسيد و بدين ترتيب اولين دفتر نخبگان استان در استان فارس تأسيس مي شود.
واعظ زاده تأسيس دفتري تحت عنوان ارتباط و هم انديشي با نخبگان را يكي ديگر از دستاوردهاي بنياد ملي نخبگان در سال گذشته عنوان كرد و گفت: اين دفتر براي برقراري ارتباط صميمي با نخبگان داخل و نخبگان ايراني خارج از كشور ايجاد شده است و در حال حاضر موفق شده است طرحي را براي فرصت مطالعاتي نخبگان و مسكن نخبگان تهيه كند.
رئيس بنياد ملي نخبگان يكي از مشكلات كشور را فراهم كردن امكانات و تسهيلات براي مخترعان دانست و گفت: در اين زمينه توسط بنياد ملي نخبگان طرحي ايجاد شده كه با اجراي آن شناسايي مخترعاني كه اختراع آنها از نوآوري و مبناي علمي برخوردار است، انجام مي شود و حمايتهايي نيز توسط بنياد از اين مخترعان براي تكميل و توسعه اختراع و تجاري سازي صورت مي گيرد.
وي با اشاره به دومين همايش ملي نخبگان جوان گفت: يك هزار تن از نخبگان جوان در اين همايش كه 5 و 6 شهريور برگزار مي شود، شركت مي كنند. اين افراد شامل برگزيدگان رتبه هاي برتر آزمونهاي سراسري، برگزيدگان دانش آموخته كشور، برگزيدگان المپيادهاي علمي دانش آموزي و دانشجويي و برگزيدگان جشنواره هاي معتبر كشور مي شوند.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]