واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: كچلی قارچی عفونت قارچی پوست. این عفونت از طریق تماس فرد به فرد یا تماس با اشیای آلوده نظیر حوله، كفش یا حمام منتقل میشود. این بیماری تقریباً در همهجا یافت میشود. كچلی ممكن است ناحیه سر، بدن، كشاله ران، ناخنها، پا و ریش را درگیر سازد. این بیماری هم در كودكان و هم در بزرگسالان دیده میشود و در جنس مذكر شایعتر است.
ـ علایم شایع: ۱. در ناحیه سر، این ضایعات باعث ریزش مو بهصورت لكهای و پوستهریزی سر میشوند.
۲. در ناحیه بدن، این ضایعات قرمز، حلقوی، مسطح، پوستهدار و دارای حاشیه مشخص هستند.
۳. در ناحیه ریش صورت، این ضایعات باعث تشكیل نواحی خارشدار و پوستهدار در زیر موهای ریش میشوند.
۴. در ناحیه پا، این ضایعات بهصورت بثورات پوستهدار خیس كه گاهی تاولدار و خارشدار هستند بروز مییابند.
۵. در ناحیه ناخنها، این عفونت باعث ضخیم شدن و زرد و كور شدن ناخنها همراه دلمه بستن لبه آزاد ناخنها میگردد.
ـ علل بیماری: عفونت قارچی با یك یا چند نوع قارچ از پنج نوع قارچ مسؤول بیماری.
ـ عوامل افزایشدهنده خطر: ۱. زندگی در شرایط پرجمعیت ۲. تماس با حیوانات آلوده ۳. ضعف دستگاه ایمنی ناشی از بیماریها یا داروها ۴. تماس مزمن پوست با رطوبت و ساییدگی مزمن پوست ۵. كودكانی كه به مهدكودك یا مدرسه میروند بیشتر در معرض خطر هستند.
ـ پیشگیری: عفونتهای قارچی بهقدری شایعند كه پیشگیری كلی از آنها غیرممكن است، ولی برای به حداقل رساندن خطر آن رعایت نكات زیر توصیه میشود:
۱. اقدام به درمان حیوانات دستآموز دچار مشكلات پوستی ۲. خشك كردن با دقت پاها پس از حمام یا شنا ۳. رعایت بهداشت فردی ۴. عدم استفاده اشتراكی از كلاه، شانه و برس ۵. اگر پای شما بیش از حد عرق میكند از مواد ضدعرق استفاده كنید. ۶. عدم استفاده از كفشها یا زیرپوشهای تنگ كه ممكن است باعث ساییدگی پوست گردند.
ـ عواقب موردانتظار: این عفونت معمولاً با درمان قابل علاج است ولی بهبود آن بسته به محل درگیری ممكن است هفتهها تا ماهها بهطول انجامد. عود عفونت شایع بوده و در 20% موارد بیماری مزمن میشود.
ـ عوارض احتمالی: عفونت باكتریایی ثانویه ضایعات قارچی.
ـ درمان: ۱. بررسیهای تشخیص ممكن است شامل بررسی میكروسكوپی تراشههای پوستی گرفتهشده از ضایعات در محلول هیدروكسید پتاسیم، كشت آزمایشگاهی این تراشههای پوستی و مشاهده ضایعات پوستی ناحیه سر با لامپ ماوراء بنفش (لامپ وود) باشد.
۲. درمان معمولاً با تركیبات موضعی انجام میشود؛ سایر مراقبتهای اختصاصی بسته به محل عفونت متفاوت است.
۳. در مورد ضایعات بدن، همه لباسها، حولهها و لباسهای خواب در تماس با ضایعات پوستی را بهدقت بشویید.
۴. پوست را خشك نگه دارید. اگر ضایعات قرمز، متورم و ترشحدار هستند، از كمپرس آب نمك (یك قاشق چایخوری نمك در 250 سیسی آب) چهار بار در روز بهمدت 3-2 روز قبل از شروع داروهای ضدقارچ موضعی استفاده كنید.
۵. برای ضایعات ناحیه سر، هرروز موها را با شامپو بشویید. موها را كوتاه كنید، ولی نتراشید. این كار را هر دو هفته یكبار یا هر وقت كه موها دوباره به اندازه اولیه رسیدند تكرار كنید.
۶. در مورد درگیری پا، پاها را تا حد امكان در معرض هوا قرار دهید. از كفشهای روباز یا كفشهای چرمی و جورابهای نخی استفاده كرده و حداقل روزی 2 بار پاها را شستشو داده و خشك كنید.
۷. در مورد درگیری ریش، نیازی به كوتاه كردن ریش نیست. اگر تراشیدن ریش را ضروری میدانید، از ریشتراش برقی استفاده كنید نه تیغ ریشتراش در مورد درگیری ناخن، ناخنها را كوتاه نگه دارید.
ـ داروها: داروهای ضدقارچ موضعی به شكل كرم، پماد یا محلول. درمان ممكن است مدتی پس از برطرف شدن علایم ادامه یابد تا عفونت ریشهكن شده واز عود بیماری پیشگیری شود. در عفونتهای گسترده یا عفونتهای ناخن یك داروی ضد قارچ موضعی ممكن است تجویز شود.
ـ فعالیت: محدودیتی وجود ندارد.
ـ رژیم غذائی: یم خاصی نیاز نیست.
ـ در این شرایط به پزشك خود مراجعه نمائید: ۱. اگر ضایعات كچلی قرمز، دردناك و ترشحدار گردند. ۲. اگر علایم با وجود درمان در عرض 4-3 هفته بهبود نیابند. ۳. اگر دچار علایم جدید و غیرقابل توجیه شده اید. داروهای تجویزی ممكن است با عوارض جانبی همراه باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 394]