واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: علي احمدي: اصول نظام جامع مشاركت درشوراي عالي آموزش وپرورش تصويب شد
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/05/29
وزير آموزش و پرورش گفت : اصول نظام جامع مشاركت در نظام تعليم و تربيت در شوراي عالي آموزش و پرورش تصوب شد و سند آن در حال تدوين نهايي است.
به گزارش خبرنگار ما ؛ عليرضا علي احمدي در نشست رسانه اي در وزارت آموزش و پرورش با ارائه گزارش عملكرد اين وزارتخانه در آستانه هفته دولت افزود : پس از نهايي شدن و تصويب اين سند درمراجع ذيربط، زمينه مشاركت همه جانبه مردم ( اولياي دانش آموزان ) و فرهنگيان در اداره امور آموزش و پرورش ، فعاليتهاي تعليم و تربيت و پشتيباني آنان از اين امور فراهم مي شود.
وي اقدامات كارشناسي براي تدوين برنامه درس ملي را از ديگر راهبردهاي اساسي آموزش و پرورش دانست و گفت : اين برنامه بر اساس مصوبه شوراي عالي اموزش و پرورش از سال 86 آغاز و كميسيون راهبري براي آن تشكيل شده است .
وزير آموزش و پرورش افزود : اين برنامه سندي است كه نقشه كلان برنامه درسي در چارچوب نظام برنامه ريزي درسي كشور را براي تحقق اهداف نظام تعليم و تربيت دانش آموزان در افق بلند مدت ترسيم مي كند .
علي احمدي اضافه كرد: بر اساس اين برنامه ، شيوه هاي تدريس از حافظه محوري به تفكر خلاق تبديل مي شود.
وي افزود: همچنين بر اساس برنامه درس ملي ، فناوري آموزشي مناسبي را براي استقرار نظام ياددهي و يادگيري انتخاب و شيوه ارزيابي پيشرفت تحصيلي و فعاليتهاي تعليم و تربيت را به تفكيك مواد درسي مشخص مي كنيم.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر لزوم طراحي رويكردي جامع تر براي ارتقاي نظام تعليم و تربيت ابراز داشت: براي تحقق اين هدف از طريق مجلس شوراي اسلامي و شوراي عالي انقلاب فرهنگي در پي آن هستيم تا همه دستگاه هاي مسئول در امر تعليم و تربيت ، نهادهاي فرهنگي و رسانه ها در اين چارچوب براي پشتيباني از آموزش و پرورش ساماندهي شوند.
علي احمدي همچنين بر لزوم تدوين نظام رسانه اي مكمل براي نظام تعليم و تربيت تاكيد و اضافه كرد: افزون بر اين كار بايد برنامه مصونيت كودكان ، نوجوانان و جوانان كشور در قبال تهاجم فرهنگي نظام سلطه طراحي ، تدوين و تقسيم كار شود.
وي با اشاره به نامتوازن بودن امكانات آموزشي در كشور ، مشاركت دولت و مجلس براي ايجاد توازن در اين زمينه را ضروري دانست و گفت : با وجود همه تلاشها براي كپرزدايي و تبديل آن به مدارس مناسب بازهم نمونه هايي از اين محروميتها در كشور وجود دارد كه براي رفع آن تلاش مي شود.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هاي اين وزارتخانه براي ارتقاي جايگاه مراكز تربيت معلم ابراز داشت : ارتقاي سطح تحصيلي و جايگاه تشكيلاتي اين مراكز به يك دانشگاه همه جانبه در دستور كار قرار دارد و براي اين كار بخشي از مجوزها دريافت شده است و تلاش براي دريافت مجوزهاي ديگر ادامه دارد.
علي احمدي با بيان اين كه در آينده شاهد فعاليت حداقل يك تا سه دانشگاه همه جانبه در آموزش و پرورش خواهيم بود گفت : رييس جمهور در اجلاس اخير روساي آموزش و پرورش براي تشكيل يك دانشگاه همه جانبه قول داده است.
وي افزود : البته تلاشهاي كارشناسي براي طراحي طرحي براي ساماندهي مراكز عالي آموزش و پرورش و تربيت معلم در كارگروه ويژه شوراي عالي انقلاب فرهنگي از چند ماه پيش آغاز شده است.
وزير آموزش و پرورش همچنين گزارشي از اقدامات سه سال گذشته در حوزه احياي معاونت پرورشي و تربيت بدني ارائه كرد و ابراز داشت : اختصاص مربي تربيتي يا معاون پرورشي براي بيشتر مدارس ، توسعه مراكز فرهنگي ، تربيتي ، اجراي طرح كانون - مدرسه از آغاز سال تحصيلي 88-87 ، اجراي طرح رفع مهجوريت از آموزش قرآن در نظام تعليم و تربيت و ساخت نمازخانه در مدارس كشور از مهمترين اين اقدامات است.
علي احمدي با تبيين فعاليتهاي وزارت آموزش و پرورش در حوزه بين المللي گفت : تشكيل ستادي متشكل ازهمه وزارتخانه هاي فعال برون مرزي براي توسعه و ساماندهي مدارس خارج از كشور و جلب مشاركت بخشهاي مختلف اقتصادي به ويژه وزارت امور خارجه،نخستين اقدام در اين حوزه است.
وي افزود: بر اين اساس، با تغيير تدريجي در روند اداره اين مدارس سطح پوشش تحصيلي اين مدارس براي فارسي زبانان و داوطلبان يادگيري زبان فارسي گسترش خواهد يافت و ما با سياستگذاري لازم از سرمايه گذاري ايرانيان مقيم خارج و بخش خصوصي داخلي در اين حوزه ، حمايت مي كنيم.
وزير آموزش و پرورش ، ارائه خدمات تخصصي به كشورهاي منطقه را بخش ديگر فعاليتهاي بين المللي اين وزارتخانه عنوان و اضافه كرد : اكنون در تاليف كتب درسي ، تربيت معلم ، ايجاد شبكه هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات و تدوين برنامه هاي راهبردي براي اداره آموزش و پرورش در برخي كشورهاي منطقه فعاليت و مشاركت داريم.
علي احمدي افزود : همچنين برخي خيرين مدرسه ساز در برخي كشورهاي منطقه در حال ساخت مراكز آموزشي هستند و زمينه اين همكاري ها در حال افزايش است.
وي پوشش تحصيلي براي اتباع خارجي داخل كشور را از ديگر فعاليتهاي بين المللي آموزش و پرورش دانست و گفت : اين فعاليتها در قالب انواع مدارس بين المللي ، خودگردان ، تحت نظارت دولت و غيرفعاليت ها ادامه دارد.
توسعه مدارس هوشمند ، تجهيز آزمايشگاه ها و كارگاه هاي آي تي ، ارتباط مدارس به شبكه اينترنت و اينترانت ، تربيت نيرو براي فعاليتهاي آي سي تي ، اصلاح ساختار آموزش و پرورش و ساماندهي نيروي انساني ، ارتقاي سطح مديريت در اين وزارتخانه ، تحول در نظام ارزشيابي تحصيلي و اجراي تدريجي نظام ارزشيابي توصيفي در دوره ابتدايي و تشكيل ستاد هماهنگي و توسعه فعاليت هاي فني و حرفه اي و تنظيم قرارداد با وزارت كار براي حضور دانش آموختگان هنرستانهاي ما در بازارهاي بين المللي بخشهايي ديگري از گزارش عملكرد وزارت آموزش و پرورش در سه سال پيش است كه علي احمدي در نشست رسانه اي امروز به تبيين آن پرداخت.
كد : 0001/10107
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 476]