واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزيرآموزشوپرورش:2/ سطح باسوادي كشوردردولت نهم٥/١درصد رشد كرده است حداكثر٣دانشگاه آموزشوپرورش ايجاد ميشود فرهنگيان وام مسكن وخودرو ازبانكها دريافت ميكنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - آموزش و پرورش
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اين كه آموزش و پرورش پوشش تحصيلي را در حد مطلوب فراهم كرده و عدالت آموزشي از حيث دسترسي به مدارس و فرصتهاي آموزشي تضمين شده است، اذعان كرد: توانمندي آموزش و پرورش در مقايسه بين شهر و روستا و كلانشهرها و شهرهاي كوچك به شدت معنادار است و وقتي كه آزمونهاي يكسان و سراسري را در كشور برگزار ميكنيم، كاملا مشخص ميشود كه سطح امكانات آموزشي در كشور غيرمتوازن است.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليرضا علياحمدي روز سهشنبه در سومين نشست خبري خود گزارشي از عملكرد دولت نهم در حوزه آموزش و پرورش ارائه كرد.
وي در اين راستا به اقدامات انجام شده در زمينه رشد فضاهاي فيزيكي آموزش و پرورش اشاره و اظهار كرد: تعداد مدارس فني و حرفهاي در طي سه سال گذشته، 6/13 درصد رشد، تعداد مراكز كاردانش، 2/15 درصد رشد با احتساب رشد 24/41 درصدي سهم دختران در اين دوره و شمار مراكز پيش دانشگاهي، 23 درصد رشد داشته و 27 باب مركز تربيت معلم به مجموع اين مراكز، 243 آموزشگاه استثنايي و 76 آموزشگاه سمپاد، 110 مدرسه شاهد، 685 مركز آموزش از راه دور، دو هزار و 256 دبيرستان و مركز پيش دانشگاهي، يكهزار و 215 مدرسه راهنمايي شبانهروزي و100 پژوهشكده دانشآموزي به مجموع مراكز و آموزشگاههاي تحصيلي كشور، افزوده شده است.
وزير آموزش و پرورش در ادامه به 37 برابر شدن تعداد كانونهاي فرهنگي و تربيتي، ايجاد 40 هزار و 856 نمازخانه در مدارس، افزودن 60 مجموعه ورزشي به فضاهاي ورزشي دانشآموزي، رشد 64/16درصدي تحصيلات معلمان از مقطع كارداني به كارشناسي، رشد 22 درصدي تحصيلات آنها از مقطع كارشناسي به كارشناسي ارشد و رشد 22 درصدي تحصيل اين افراد از مقطع كارشناسي ارشد به مقطع بالاتر نيز اشاره كرد.
وي با اشاره به ارتقاي كيفيت آموزشي در مقاطع تحصيلي نيز اشاره كرد و با بيان اين كه درصد قبولي ابتدايي از 26/97 به 99/97 ، درصد قبولي راهنمايي از 93/90 به 36/91 ، درصد قبولي متوسطه از 8/71 به 69/76 و سطح باسوادي افراد شش سال به بالا از 5/84 به 86 درصد در طول سه سال گذشته افزايش پيدا كرده است، افزود: با رشد 50 درصدي آموزشهاي بهداشتي و تندرستي، سال گذشته، چهار ميليون دانشآموز تحت آموزشهاي سلامتي و يك ميليون و 200 هزار دانشآموز تحت طرح سلامت دهان و دندان قرار گرفتند.
علياحمدي به پروژههاي عمراني اجرا شده در طول سه سال گذشته نيز، اشاره و عنوان كرد: تعداد پروژههاي عمراني از سه هزار و 286 به سه هزار و 697 باب افزايش پيدا كرده و مجموع بودجه عمراني آموزش و پرورش به نرخ جاري و با احتساب كمك خيران مدرسه ساز به بيش از سه برابر در طول خدمت دولت نهم رسيده است.
وي با اعلام اين كه 28 هزار و 200 كلاس درس تحت تخريب و بازسازي و يا مقاومسازي قرار گرفتهاند، در ادامه از در مرحله تصويب قرار داشتن فلسفه آموزش و پرورش نيز خبر داد و گفت: تدوين سند 20 ساله آموزش و پرورش مبتني بر فلسفه آموزش و پرورش در حال تجديد طراحي و ساختار است.
وزير آموزش و پرورش همچنين بيان كرد: با توجه به بازنگري در قانون مديريت خدمات كشوري، هم اكنون در حال بازنگري در ماموريتهاي حاكميتي در مقايسه با فعاليتهاي تصديگري با ملاحظه ماهيت آموزش و پرورش هستيم.
وي از اخذ مجوز براي ارتقاي سطح تحصيلي مراكز تربيت معلم نيز، خبر داد و با بيان اين كه توسعه ظرفيت پذيرش دانشجو در اين مراكز در دستور كار است، در ادامه در مورد احداث يك مركز آموزش عالي براي آموزش و پرورش نيز، گفت: در اين زمينه در آينده حداقل شاهد ايجاد يك يا سه دانشگاه براي آموزش و پرورش خواهيم بود كه در اين زمينه علاوه بر مجوز رييس جمهوري، كارگروهي نيز در زمينه ساماندهي مراكز عالي آموزش و پرورش در حال ارائه طرح ايجاد دانشگاه مركزي است.
وزير آموزش و پرورش در ادامه، با اشاره به تدوين آييننامه احياي معاونت پرورشي، اين موضوع را بيان كرد كه در سال تحصيلي جديد در اكثر مدارس كشور، يك معاون يا حداقل يك مربي پرورشي تخصيص پيدا خواهد كرد.
وي همچنين اعلام كرد: طرح كانون ـ مدرسه، از سال جديد در مدارس ابتدايي و راهنمايي اجرايي خواهد شد.
علي احمدي در مورد اقدامات انجام شده براي رفع محجوريت از قرآن در آموزش و پرورش نيز، گفت: آموزش روخواني قرآن از پيشدانشگاهي به سوم ابتدايي منتقل شده و علاوه بر اين، در زمينه احداث نمازخانههاي مدارس كه از آن غفلت شده بود، تلاش زيادي شده است.
وي از تشكيل كميسيون دائمي اقتصاد آموزش و پرورش در وزارتخانه نيز خبر داد و با بيا ن اين كه بنابر پيشنهاد رييس جمهور، معاونت اقتصادي آموزش و پرورش براي ارتقاي سطح معيشت فرهنگيان آغاز به كار خواهد كرد، يادآورشد: با بانكهاي مختلف براي واگذاري وام خريد، تعميرات و رهن مسكن، خريد خودرو و معالجه بيماريهاي صعب العلاج توافق شده است.
وزير آموزش و پرورش همچنين از دستور كار قرار داشتن بيمه نيروهاي حق التدريس، خدماتي و شركتي و نهضتيها، نيز خبر داد و با يادآوري اين كه تخصيص سهام عدالت به اين نيروها نيز در دستور كار است، خاطر نشان كرد: با وزارت تعاون توافقنامهاي در زمينه تاسيس تعاونيهاي تسهيلات دهي به فرهنگيان منعقد و پيشنهاد تشكيل صندوق تعاون فرهنگيان مطرح شده است.
وي در مورد اقدامات بينالمللي انجام شده نيز، توسعه مدارس خارج از كشور با مشاركت وزارت امور خارجه، تغيير در روند اداره اين مدارس و همچنين آمادگي براي فعال كردن سرمايههاي ايرانيان مقيم خارج در راستاي توسعه مدارس خارج از كشور را ذكر كرد.
علي احمدي همچنين با عنوان اين مطلب كه مرز آموزش و پرورش از ساير دستگاهها در حال شفاف شدن است، تا فعاليتهاي آموزش و پرورش تنها بر محورهاي آموزشي و پرورشي استوار شود، به ارتقاي سطح مديريت در آموزش و پرورش نيز اشاره كرد و با بيان اين كه حضور زنان در مديريت عالي وزارتخانه توسعه داده شده است، در مورد اقدامات انجام شده در راستاي كاهش افت تحصيلي دانشآموزان نيز افزود: اجراي نظام ارزشيابي تحصيلي از طريق تاسيس مركز سنجش در آموزش و پرورش به كاهش اين افت كمك خواهد كرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]