تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834793628




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كناره گيري مشرف تاثيري بر سياست‌هاي هسته‌يي پاكستان ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كناره گيري مشرف تاثيري بر سياست‌هاي هسته‌يي پاكستان ندارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هسته‌يي

بعيد به نظر مي‌رسد كه كناره‌گيري پرويز مشرف از سمت رياست جمهوري پاكستان، تاثير چشم‌گيري بر چگونگي كنترل تسليحات هسته‌يي اين كشور داشته باشد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كارشناسان يك كميته 10 عضوي و نه فقط رييس‌جمهور پاكستان درباره چگونگي استفاده از آن‌ها تصميم مي‌گيرد و فقط فروپاشي كامل حكومت مي‌تواند باعث شود بمب اتمي اين كشور به دست تروريست‌ها بيفتد.

بر اساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، يك تحليل‌گر دفاعي و مدير "موسسه ثبات استراتژيك جنوب آسيا" مستقر در لندن گفت: دارايي‌هاي هسته‌يي پاكستان در مالكيت يك نفر نيست.

وي ادامه داد: تغيير و انتقال سياسي در پاكستان تاثيري بر سرمايه‌هاي هسته‌يي اين كشور نخواهد داشت زيرا تحت كنترل بسيار شديدي قرار دارد.

اين كميته كه به "نهاد فرماندهي ملي" معروف است در خدمت يك سازمان نظامي با هزاران نيروي امنيتي و ماموران اطلاعاتي است كه پرسنل آن به دقت از لحاظ امنيتي بررسي مي‌شوند. تاسيسات هسته‌يي به شدت تحت محافظت قرار دارند.

پاتريك كرانين، مدير مسوول "مطالعات استراتژيك ملي" در دانشگاه "نشنال ديفنس" در واشنگتن گفت: واقعيت اين است كه دولت پاكستان سطوح مختلفي دارد. يكي از اين سطوح كه دولت در آن وجود دارد و كار مي‌كند در كنترل تسليحات هسته‌يي است.

پاكستان با وجود آن كه يكي از كشورهاي فقير آسيايي است، اولين كشور اسلامي است كه به قدرت هسته‌يي تبديل شد و اين كار را از طريق خريد غير قانوني اين فن‌آوري از بازار سياه انجام داد. اين كشور بمب اتمي را در سال 1998 يعني يك سال پيش از آن كه مشرف به قدرت برسد و در پاسخ به آزمايش هسته‌يي هند آزمايش كرد. در سال‌هاي اخير و پس از آن كه پاكستان و هند درباره صلح با يكديگر مذاكره كردند، احتمال درگيري هسته‌يي در اين شبه قاره كاهش پيدا كرد. اما بي‌ثباتي سياسي در پاكستان به همراه افشاي اين خبر كه در سال 2004 عبدالقدير خان، دانشمند ارشد هسته‌يي پاكستان دانش و فن‌آوري هسته‌يي را در اختيار برخي كشورها قرار داده است، نگراني‌هايي را درباره اين كه زير ساخت‌هاي هسته‌يي و تسليحاتي تا چه اندازه‌اي ايمن است، مطرح مي‌كند.

اين نگراني‌ها در حالي كه شبه نظاميان القاعده و طالبان در طول مرز بي‌قانون شمال اين كشور با افغانستان جاي پاي محكمي پيدا كرده‌اند، تشديد شده است. پاكستان براي رفع ترديدها مبني بر اين كه عناصر سرويس‌هاي اطلاعاتي‌اش گرايش‌هاي افراط‌گرايانه دارند، تلاش كرده است.

خالد كيدواي، رييس بخش طرح‌هاي استراتژيك كه زرادخانه‌هاي هسته‌يي پاكستان را هدايت مي‌كند به خبرنگاران گفت كه پاكستان براي ايمن نگهداشتن تسليحاتش از 10 هزار سرباز استفاده مي‌كند و براي تقويت امنيت آن‌ها به ميزان 10 ميليون دلار از آمريكا كمك دريافت كرده است.

او گفت كه "هيچ سناريويي قابل تصور نيست" كه در آن القاعده يا طالبان به قدرت برسند و افزود كه تسليحات هسته‌يي پاكستان، مواد شكافت‌پذير و زير ساخت‌ها "كاملا در امن و امان" است.

بخش طرح هاي استراتژيك كه هدايت آن با ارتش است را پرويز مشرف راه‌اندازي كرد.

در حالي كه انتظار مي‌رود تغييرات اندكي در چگونگي عملكرد آن پس از استعفاي مشرف از رياست جمهوري رخ دهد، رياست اين كميته 10 عضوي كه درباره استفاده از تسليحات هسته‌يي تصميم نهايي را اتخاذ مي‌كند به محمديان سومرو، رييس مجلس علياي پاكستان منتقل خواهد شد.

اين كميته كه قدرت زيادي دارد هم‌چنين متشكل از رييسان ستاد مشترك ارتش، نيروي دريايي و نيروي هوايي، نخست‌وزير، چند وزير كابينه و خود كيدواي، ژنرال بازنشسته است.

كيدواي در ژانويه اعلام كرد كه هر گونه تصميم درباره استفاده از تسليحات با اجماع اما دست كم با اكثريت (آرا) اتخاذ مي‌شود. اين تصميم به بخش طرح‌هاي استراتژيك منتقل و سپس به زنجيره فرماندهي نظامي منتقل مي‌شود.

ترزيتا شافر، مدير برنامه آسياي جنوبي در مركز استراتژيك و مطالعات بين‌الملل در واشنگتن گفت: زرادخانه هسته‌يي پاكستان در دست ارتش است و ارتش دست به دست نمي‌شود؛ بنابراين اوضاع هر طور كه قبلا بوده است در آينده هم ادامه خواهد داشت.

طلعت مسعود يك ژنرال بازنشسته پاكستاني گفت كه دولت غيرنظامي منتخب در ماه فوريه احتمالا ممكن است براي انتقال دريافت اين كميته از رييس‌جمهور به نخست وزير يعني يوسف رضا گيلاني، اعمال فشار كند تا تغيير قدرت از رياست جمهوري را منعكس كند.

نخست‌وزير در حال حاضر به عنوان معاون رييس اين كميته در نظر گرفته مي‌شود.

ارتش كه از زمان دست كشيدن مشرف از فرماندهي نيروهاي مسلح در ماه نوامبر از سياست فاصله گرفته است، ضرورتا با آن مخالف نخواهد بود.

در حالي كه كارشناسان مي‌گويند سرمايه‌هاي هسته‌يي پاكستان در حال حاضر در دست‌هاي مطمئن قرار دارد، نگراني‌ها درباره احتمال افتادن آن دست افراطيون ادامه دارد.

پاتريك كرانين، مدير مسوول "مطالعات استراتژيك ملي" در دانشگاه "نشنال ديفنس" در واشنگتن گفت: اگر پاكستان كشوري شكننده‌تر و حتي شكست خورده شود، دارايي‌هاي هسته‌يي آن براي همه در سطح بين‌المللي مشكل‌ساز خواهد بود. بهترين راه جلوگيري از رخ دادن چنين وضعيتي تقويت توان دولت جديد براي حكومت كردن است.

انتهاي پيام
 سه شنبه 29 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن