تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832306746




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/سفر به قلب اقتصادي اژدهاي زرد/ * زمينه‌اي براي تدوام نگاه لبخند‌آميز به چين! * يك هفته با هيات تجاري ـ نمايشگاهي اتاق ايران و چين


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /سفر به قلب اقتصادي اژدهاي زرد/ * زمينه‌اي براي تدوام نگاه لبخند‌آميز به چين! * يك هفته با هيات تجاري ـ نمايشگاهي اتاق ايران و چين


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني

سفر هيات تجاري اتاق مشترك ايران و چين با هدف بازديد يكي از بزرگترين و صنعتي‌ترين نمايشگاه‌هاي صنعت نساجي جهان در شانگهاي شايد يك سفر پر خبر به لحاظ رسانه‌اي محسوب نمي‌شد اما سفر توليدكنندگان پوشاك و تاجران ماشين‌آلات صنعت نساجي و مذاكره با همتايان خود در ساير كشورها از اين جهت كه صنعت نساجي از قديمي‌ترين صنايع بشر در طول تاريخ تجارت بوده و اين صنعت در كشورمان نياز به تجهيز ماشين آلات دارد، حائز اهميت بود.

نيمه شبي از شب‌هاي مرداد ماه اعضاي هيات‌هاي ايراني كه به دليل برخي مشكلات در قالب تورهاي گردشگري عازم سفر تجاري شانگهاي هستند در دو كلاس economy و first در انتظار چك‌ نهايي و سوار شدن به هواپيما ايستاده‌اند. فرودگاه امام خميني (ره) در زير نور لامپ‌هاي رنگي زيباتر و بزرگتر به نظر مي‌آمد اما پس از ساعتي انتظار كه هر مسافر ايراني و غير ايراني كه وارد هواپيماي ايرلاين اماراتي مي‌شود به سادگي به تفاوت بين فرودگاه‌ اينجا و دوبي پي مي‌برد! تفاوتي كه موجب شده فرودگاه‌ دوبي به 60 نقطه جهان خدمات پرواز ارائه كند اما مسافران ايراني براي سفر به شهر شانگهاي چين بايد از طريق فرودگاه دوبي ترانزيت شوند.

* فرودگاه دوبي

در بدو ورود از مسير ويژه انتقال مسافران به داخل سالن‌هاي ترانزيت گذشتيم. طراحي سالن به گونه‌اي است كه مسافران پيش از ورود به هر يك از قسمت‌هاي تعيين شده بايد از وسط فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي كه محصولات اروپايي و آمريكايي با برندهاي معروف را به فروش مي‌رسانند عبور كنند. فروشندگاني با لباس‌هاي يكرنگ و موجي از جمعيت مسافر كه در انتظار ترانزيت خود به نقاط مختلف جهان هستند بيننده‌اي كه براي بار اول وارد اين فضا مي‌شود را مبهوت خود مي‌كند. در واقع 72 فلت در اين فضا قابل رويت است!

فروشگاه‌ها تقريبا در سطح پايين قرار گرفته و از طريق آسانسورها و پله‌برقي‌ به سالن اصلي ترانزيت متصل شده‌اند. كف سالن اصلي ترانزيت با موكت‌هاي يك رنگ و صندلي‌هايي كه در اكثر فرودگاه‌هاي بين المللي قابل مشاهده‌اند و گلدان‌هايي كه با نخل‌ مزين‌ شده در هر گوشه به چشم مي‌خورد. در گوشه‌ گوشه سالن ترانزيت سرويس‌هاي بهداشتي، نمازخانه، گيت‌هاي خدمات رساني و كافي‌نت‌هاي رايگان، پيش بيني شده و سقف و ديواره‌هاي شيشه‌اي اين فرودگاه امكان تماشاي منظره شهر را فراهم مي‌كند.

در بخشي از فرودگاه‌ مكان ويژه‌اي براي استراحت مسافراني كه از سرويس‌ درجه يك استفاده مي‌كنند پيش‌بيني شده است.

نكته جالب اين فرودگاه‌ شايد تعداد مسافران حاضر در آن بود به طوري كه تعداد زيادي از مسافران برروي كف سالن نشسته و يا خوابيده در حال استراحت بودند.

* ورود به فرودگاه شانگهاي

پس از سفر دو ساعت و نيمه‌اي كه از تهران به دوبي انجام داديم، نشستن حدود 9 ساعت و نيم در هواپيماي اماراتي با وجود امكانات خوبي كه داشت خسته كننده مي‌نمود، البته بخشي از اين خستگي و بي‌حوصلگي مسافران به لطف فيلم‌ها و كليپ‌هايي كه روبروي هر يك از صندلي‌هاي هواپيما قرار گرفته بود كمتر مي‌شد.

بالاخره هواپيماي اماراتي در فرودگاه شانگهاي بر زمين نشست و به همراه اعضاي هيات تجاري اتاق ايران و چين حدود نيمه شب وارد فرودگاه‌ بزرگ و جديد التاسيس شانگهاي شديم.

بزرگي فرودگاه تقريبا خالي از مسافر؛ البته در مقايسه با فرودگاه دوبي اين نكته را به ذهن متبادر مي‌كرد كه فرودگاه بايد در نقطه‌اي دور از شهر قرار گرفته باشد! به همين دليل نيز از فرودگاه شانگهاي كه گفته مي‌شد مساحت و امكانات آن دو برابر فرودگاه‌ دوبي بوده و در مدت كمتر از 22 ماه ساخته شده است در فرودگاه‌ شانگهاي كسي به استقبال هيات تجاري ايران و چين نيامده بود و رسيدن محل استقرار هيات در هتل‌هاي وارد جانسون حدود يك ساعت به طول انجاميد.

* شانگهاي پايتخت اقتصادي چين

شهر شانگهاي در حاشيه آبهاي درياي چين شرقي قرار گرفته و رودخانه بزرگ يانگ تسه در شمال آن به درياي چين شرقي مي‌ريزد.

اين شهر به عنوان قطب اقتصادي و تجاري چين تقريبا شش درصد خاك چين را تشكيل مي‌دهد؛ آسمان خراش‌هاي سربه فلك كشيده و برج‌هاي شيشه‌اي آن در كنار شرقي رودخانه خوانگ‌پو، با بناهاي تاريخي و معماري كهن در نوار غربي رود، به رقابت پرداخته‌اند كه در واقع نمايشي از بخش قديمي و مدرن اين شهر است.

جمعيت اين شهر حدود 18 ميليون نفر اعلام شده و گفته مي‌شود با احتساب جمعيت شناور استان‌هاي زيرمجموعه‌ و مسافران خارجي كه براي حضور در نمايشگاه‌ها و نشست‌هاي مختلف وارد اين شهر مي‌شوند جمعيت آن به 23 ميليون نفر مي‌رسد.

شانگهاي به عنوان قلب اقتصادي چين داراي 9 شهرك توسعه دولتي به نام‌هاي شهرك فن‌آوري عالي كائو هجينگ، شهرك توسعه اقتصادي و تكنولوژيكي هونگ‌كياتو، منطقه آزاد تجاري وايگا ئوكياتو، شهرك فن‌آوري عالي ژانگ‌جيانگ، منطقه صادراتي چين كيائو، منطقه مالي و تجاري، شهرك توسعه اقتصادي و فن‌آوري، منطقه صادراتي سونگ جيانگ و شهرك‌ صنعتي شيمي است.

ميزان واردات و صادرات انجام شده از طريق اين بندر در سال 2007 بيش از 520 ميليارد دلار بوده كه يك چهارم تجارت كل چين است.

طبق آمار رسمي موجود در حال حاضر بيش از 46 آژانس خبرگزاري خارجي در اين شهر نمايندگي دارند.

* نمايشگاه‌هاي ماشين آلات نساجي

در سال‌هاي اخير بسياري از تجار و بازرگانان شانگ‌هاي را به عنوان مركز نمايشگاهي شرق آسيا و چين مي‌شناسند چرا كه بسياري از توليدكنندگان ماشين آلات صنعتي و صادركنندگان تكنولوژي‌هاي جديد، كارخانه توليد محصول خود را به چين و شهرك‌هاي صنعتي شانگ‌هاي انتقال داده‌اند و با توليد ارزان‌تر محصولات خود را به كشورهاي آسيايي، بويژه آسياي شرقي كه در حال طي مسير رشد صنعتي‌اند صادر مي‌كنند.

نمايشگاه ماشين آلات صنعتي نساجي (ITMA) بزرگترين نمايشگاه اين صنعت محسوب مي‌شود و بهانه اصلي اعزام هيات تجاري اتاق ايران و چين بوده از سال 1951 تاكنون هر چهار سال يك‌بار در سطح اروپا در كشورهاي فرانسه، هلند، ايتاليا، بلژيك و انگليس برگزار مي‌شود و در واقع نوعي المپيك اين صنعت به شمار مي‌رود چرا كه جديدترين دستاوردهاي فن‌آوري و محل ملاقات‌ خريداران و فروشندگان از سراسر دنياست.

در چين نيز دور قبلي اين نمايشگاه‌ كه 10 دوره از آن برگزار شده در پكن و با حضور شركت‌هاي اروپايي برگزار شده بود.

بر اساس اعلام كميته ماشين آلات نساجي چين، اين كشور در سال 2006 بيش از چهار ميليارد دلار ماشين آلات نساجي وارد كرده است.

برپايي اين نمايشگاه‌ در واقع با حضور بيش از 1300 غرفه‌دار در 9 سالن با بيش از 126 هزار و 500 متر مربع مساحت برگزار مي‌شد.

ساختمان نمايشگاه‌ و محيط اطراف آن به شكل حرف (V) طراحي شده و محوطه بازي مابين سالن‌هاي پيش‌بيني شده بود.

در بدو ورود به ساختمان نمايشگاه‌ و در حالي كه هنوز يك ساعت به آغاز مراسم افتتاحيه باقي مانده بود با هجوم جمعيت بسيار مواجه شديم.

براي مراسم افتتاحيه به همراه عسگراولادي ـ رييس اتاق بازرگاني ايران و چين ـ به سختي وارد ساختمان شده و با كارت‌هايي كه از پيش تعيين شده بود از بين گيت‌هاي شبيه به گيت‌هاي مترو عبور كرده و پس از پرس و جو وارد بخش تشريفات نمايشگاه شديم.

در بدو ورود دختران چيني با لباس‌هاي سنتي قرمز رنگ گل‌هاي اركيده را به ميهمانان تقديم مي‌كردند و آنان را به داخل راهنمايي. محلي كه براي مراسم گشايش نمايشگاه در نظر گرفته شده بود بر خلاف نمايشگاه‌هايي كه در كشورمان برپا مي‌شود بسيار كوچك بود و مراسم آن نيز بدون سخنراني‌هاي طولاني مدت و خسته كننده اجرا شد.

پس از پذيرايي مختصر كه به نوشيدني‌ گرم محدود مي‌شد، دبيركل نمايشگاه‌ با ميكروفن به جمع خبرنگاران و مدعوين خارجي و چيني آمد و آغاز نمايشگاه را اعلام كرد.

پس از آن نيز تعدادي از مقامات صنعتي به همراه نمايندگان بخش‌هاي توليدي نساجي به بازديد از سالن‌هاي متعدد آن پرداختند.

اين نمايشگاه به صورت مشترك و دوسالانه در همين محل برگزار مي‌شود و شامل بخش ماشين‌آلات ريسندگي و تجهيزات جانبي، ماشين آلات كلاف كردن، بافت، پيچيدن و تجهيزات جانبي، ماشين آلات تارعنكبوتي، ماشين‌آلات تداركاتي و يدكي نساجي، بافت و تجهيزات جانبي، قيطان بافي، گلدوزي و تجهيزات جانبي، ماشين آلات شستشو، سفيد سازي، چاپ، تكميل، بافندگي، رول كردن،‌ بسته‌بندي و تجهيزات جانبي، ماشين آلات اندازه‌گيري و تست آزمايشگاهي، بسته‌بندي، دسته‌بندي و انتقال، بازيافت، كاهش ضايعات و جلوگيري از آلودگي، نرم افزار طراحي و پردازش اطلاعات، تجهيزات و محصولات مرتبط نساجي و پوشاك و ساير خدمات مربوط به صنعت پوشاك و نساجي بود.

* درياي ماشين‌آلات و توليدكنندگان ايراني

در واقع اين نمايشگاه دريايي از ماشين‌آلات بود كه به شناوران قهاري نياز داشت تا در موج‌هاي آن احساس غرق شدگي نكنند. البته علاوه بر هيات تجاري اتاق بازرگاني ايران و چين، هيات هايي نيز از طرف انجمن نساجي ايران و تور‌هاي تجاري در نمايشگاه شركت داشتند كه نويد رشد صنعت نساجي و به روز شدن ماشين آلات توليد مي‌دارد.

اسماعيلي ـ توليدكننده محصولات نساجي و يكي از اعضاي اتاق مشترك ايران و چين ـ كه در اين هيات حضور داشت؛ معتقد بود كه صنعت نساجي در ايران خودجوش است و اين صنعت از سوي دولت حمايت نمي‌شود.

وي نمايشگاه‌ را در سطح خوبي ارزيابي مي‌كند و مي‌گويد: مشكل اصلي توليدكنندگان صنعت نساجي براي تهيه ماشين آلات صنعتي بويژه نساجي در واقع گشايش LC و مسائل بانكي است در حالي كه نمايشگاه فعلي فرصت مناسبي براي تهيه ماشين آلات مورد نياز صنعت است.

نيك پنجه ـ نماينده يكي از شركت‌هاي تعيين استاندارد نساجي و عضو هيات تجاري ـ نيز مي‌گويد: در نمايشگاه مذكور سازندگان ماشين آلات صنعت نساجي چين كه اكثريت آنها به كپي‌برداري از ماشين آلات اروپا پرداخته و يا در ساخت آنها با شريك اروپايي مشاركت دارند حضور يافته‌اند و گروهي از كشورهاي صنعتي شامل آلمان، سوئيس و ايتاليا نيز ماشين‌آلات پيشرفته‌اي را عرضه كرده‌اند.

وي عنوان مي‌كند: حضور تعداد زيادي از انيستيتوهايي كه به فعاليت تحقيقاتي در زمينه ماشين‌آلات و مواد اوليه نساجي مشغولند در نمايشگاه حضور دارند كه فرصت مناسبي براي مبادله تجربيات و اطلاعات را فراهم آورده‌اند.

به گفته وي با اينكه هر ساله نمايشگاه منسوجات در ايران نيز برگزار مي‌شود، متاسفانه هيچ‌كدام از شركت‌هاي چيني و غير چيني حاضر در اين نمايشگاه در آن حضور نمي‌يابند و شركت‌هاي ايراني بالااجبار براي تهيه نياز خود به چين مراجعه مي‌كنند در حالي كه اگر مشكلات بانكي رفع شود هنوز هم به تهيه ماشين آلات اروپايي علاقه‌مندند.

نيك پنجه به مقايسه نمايشگاه‌ مذكور با نمايشگاه مشابه آن در آلمان مي‌پردازد و مي‌گويد: نمايشگاه ماشين آلات نساجي هر چهار سال يك‌بار در اروپا و هر دو سال يك‌بار در آسيا برگزار مي‌شود و شركت‌هاي ايراني علاقه‌مند به نوآوري در بخش توليدات نساجي حضور پررنگي در آن دارند.

وي خاطرنشان مي‌كند كه در حال حاضر مشكل اصلي توليدكنندگان و تجار ايراني براي خريد ماشين‌آلات قبول نكردن گشايش LC است كه موجب دلسردي بازديدكنندگان را فراهم آورده است.

نيك‌پنجه با اظهار تاسف از اين وضعيت تاكيد مي‌كند كه اتاق‌هاي بازرگاني انجمن‌ها و تشكل‌هاي بخش خصوصي بايد با آگاهي دادن به توليدكنندگان و تجار در اين خصوص راه حل مطلوبي را ارائه داده و تسهيلاتي را براي حل اين مشكل فراهم كنند كه در اين سفر شاهد آن نبوديم.

همچنين اسماعيل‌پور ـ صادركننده پوشاك و عضو اتاق ايران و چين ـ با اشاره به انتقال خطوط توليد ماشين آلات و تجهيزات شركت‌هاي اروپايي به چين، تاكيد داشت كه صنعت نساجي براي رشد و توسعه به ماشين‌آلات و تجهيزات جديد نياز دارد اما متاسفانه وزارت صنايع هنوز «پيكاني» فكر مي‌كند و حمايتي از به روزشدن تجهيزات صنايع مختلف ندارد.

* ضيافت شام سركنسول در رستوران شيراز شانگ‌هاي و ترمز مسائل بانكي

شب دوم حضور هيات تجاري اتاق ايران و چين در شانگ‌هاي محمدرضا ناظري ـ سركنسول ايران در شانگ‌هاي ـ در ضيافت شام اتاق ايران و چين در رستوران شيراز به همراه معاونان خود حضور يافت و گزارشي از وضعيت سركنسول‌گري و آينده‌ همكاري‌هاي ايران و شانگ‌هاي به عنوان قطب اقتصادي چين ارائه كرد.

وي با اشاره به افزايش فعاليت كنسولگري ايران از سال 86 و برپايي همايش فرصت‌هاي تجاري ايران و شانگهاي، درد دل‌هاي اعضاي هيات تجاري اتاق درباره مشكلات گشايش اعتبار براي واردات ماشين آلات را شنيد و در پاسخ به آنان عنوان مي‌كند: بهترين كار آن است كه در معاملات خود حل مسائل بانكي را برعهده فروشنده قرار دهيم چرا كه آنها راه‌حل مطلوبي براي انجام معامله مي‌يابند و براي فروش توليدات خود حتي حاضر به انجام امور بانكي از طريق بانك‌هاي درجه دو نيز هستند.

وي در واكنش به گله‌مندي بخش خصوصي از طرح پيشنهاد پرداخت نقدي از سوي فروشندگان چيني و اروپايي تاكيد كرد كه به هيچ وجه پرداخت نقدي را پيشنهاد نمي‌كنيم.

ناظري توضيح مي‌دهد: علت اصلي ايجاد مشكلات بانكي در همكاري‌هاي تجاري ايران و چين در واقع مربوط به سرمايه‌گذاري بانك‌هاي اروپايي در بانك‌هاي چيني است و بانك هاي چيني در چنين شرايطي مجبور به تحريم شده‌اند.

وي از برگزاري كميسيون مشترك ايران و چين در آينده نزديك مژده داد و گفت: اين مشكلات و موانع در كميسيون مشترك دو كشور مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد.

در اين ضيافت، عسگراولادي ـ رييس اتاق ايران و چين ـ نيز خواستار تلاش بيشتر كنسولگري ايران براي رفع مشكلات تجار و مسائل بانكي دو كشور شد.

* ديدار با نايب رييس اتاق بازرگاني شانگهاي

اسدالله عسگراولادي به عنوان سرپرست هيات تجاري اعزامي به شانگهاي با هدف طرح مسائل و مشكلات اعضاي هيات با نايب رييس اتاق بازرگاني شانگ‌هاي ديدار و گفت‌وگو مي كند تا شايد راه‌حلي براي مشكل پيش آمده ارائه شود اما در واقع اين ديدار بدون حضور اعضاي هيات تجاري انجام شد.

در اين ديدار همكاري‌هاي اتاق ايران و چين با اتاق‌ شانگهاي مورد سخن قرار گرفت و دو طرف نسبت به برگزاري نمايشگاه‌هاي كالايي و ماشين آلات اظهار علاقه‌مندي كردند.

عسگرداولادي به رشد بالاي مبادلات دو طرف اشاره كرده و مي‌گويد: طبق پيش‌بيني‌ها ميزان مبادلات تجاري ايران و چين در سال 2008 از 23 ميليارد دلار عبور كرده و در پنج سال آينده به مرز 400 ميليارد دلار خواهد رسيد.

وي خواستار حل مشكل موجود بر سر راه مبادله پول بين تجار دو طرف و جلوگيري از رواج استفاده از معامله نقدي (free trancfer) شد.

چينگ لاين ـ رييس اتاق شانگهاي ـ نيز توضيحاتي درباره وضعيت تجارت چين و دلايل كاهش صادرات از شانگهاي ارائه و عنوان مي‌كند كه بخش خصوصي همواره درباره حل مشكلات تجار ايران براي گشايش LC و مبادله پول بارها به دولت چين تاكيد كرده و حتي فشارهايي را به دولت وارد كرده‌ايم اما تاكنون اين مشكل به صورت عملي حل نشده است، البته اين مشكل در مسير حل شدن قرار دارد.

وي مي‌گويد: اين موضوع به اتاق مركزي در پكن هم منتقل شده تا سريعا نتيجه مطلوبي كسب شود.

حديدي ـ‌ عضو هيات رييسه اتاق ايران و چين ـ نيز در اين ديدار مبادلات دو طرف را روبه رشد مي‌خواند و تاكيد مي‌كند: بخش عمده‌اي از رشد مبادلات دو طرف به دليل اختلافاتي است كه با دنياي غرب وجود دارد كه قطعا با پايان يافتن آنها تمايل تجار و توليدكنندگان ايران به دنياي غرب خواهد بود، تا كشور چين بنابراين در حال حاضر فرصت مناسبي براي تثبيت سهم چين در بازار ايران است، لذا بهتر است فشار بيشتري به دولت خود براي حل مشكل بانكي وارد آوريد تا فرصت فعلي را از دست ندهيد.

وي به طرف چيني پيشنهاد مي‌كند كه براي تثبيت سهم خود در بازار ايران بهتر است هيات‌هاي متعددي به ايران اعزام كرده و در نمايشگاه‌هاي تخصصي و كالايي ايران حضور يابند.

با پايان اين ديدار نيز در واقع مشكل هيات تجاري درباره مسائل بانكي حل نشد و با اينكه نايب رييس اتاق شانگهاي از حفظ روابط و مبادلات تجار و بازرگانان دو طرف استقبال مي‌كند اما اعضاي هيات تجاري در زماني كه در شانگهاي حضور داشتند نتوانستند گله‌ها و انتقادهاي خود را به شكل مستقيم به گوش مسوولان چين و يا حتي مسوولان محلي آن برسانند.

* سمينار بررسي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك ايران و چين در صنعت نساجي

اين سمينار در يكي از سالن‌هاي نمايشگاه ماشين‌آلات صنعت نساجي و با حضور جمعي از اعضاي هيات تجاري اتاق ايران و چين و نيز توليدكنندگان ماشين آلات صنعت نساجي چيني، نماينده كنسولگري كشورمان در شانگ‌هاي و مسوولان اتاق ايران و چين برگزار شد.

عسگراولادي در اين سمينار نيز گزارشي كلي از وضعيت اقتصادي كشورمان و همكاري‌هاي ايران و چين و آخرين وضعيت صنعت نساجي ايران ارائه كرد.

وي درباره مشكلات بانكي نيز سخن گفت و تصريح كرد‌ كه در ديداري كه مدتي قبل با معاون وزير اقتصاد چين داشته در خصوص افزايش حجم مبادلات در كشور به مرز بالاي 100 ميليارد دلار رسيده است و در اين زمينه پيش‌بيني‌هايي انجام گرفته است، بنابراين بهتر است بخش خصوصي نيز زمينه را براي تدوام نگاه لبخند‌آميز به چين فراهم كند.

نماينده فعالان اقتصادي صنعت نساجي چين نيز در اين سمينار سخنان رييس اتاق ايران و چين درباره صنعت نساجي ايران و نيز وضعيت اقتصاد ايران را دور از انتظار خواند و گفت: قطعا درخواست‌ها و موضوعات مطرح شده در اين نشست به مقامات رسمي كشورمان گزارش مي‌شود.

در ادامه سمينار نيز تعدادي از توليدكنندگان ماشين آلات صنعتي چين به معرفي محصولات توليدي خود پرداختند.

* هياتي كه تجاري نبود!

به گزارش خبرنگار ايسنا هرچند رييس اتاق مشترك ايران و چين در كنار اعزام اين هيات براي بازديد از نمايشگاه‌ ماشين آلات نساجي ديدارهايي را انجام داد اما در واقع اعضاي هيات كه اكثريت آنها را مديران مياني شركت‌هاي نساجي عضو اتاق ايران و چين تشكيل مي‌دادند با هزينه شركت‌ها و از طريق تور تجاري يكي از شركت‌هاي توريستي در اين سفر حضور داشتند.

در اين زمينه محمدجعفر شهلايي ـ عضو هيات رييسه انجمن نساجي ايران ـ كه در اين هيات حضور داشتند به مقايسه هيات تجاري ايران در نمايشگاه نساجي استانبول با نمايشگاه نساجي شانگهاي پرداخته و تاكيد مي‌كند كه اگر بازديدكنندگان از نمايشگاه ماشين‌آلات نساجي شانگهاي در قالب هيات اعزام شده بودند بهتر بود با مسوولان اين صنعت در چين ديدارها و گفت‌وگوهايي انجام مي‌گرفت كه هيچ‌يك در برنامه هيات نبود.

وي پيشنهاد مي‌كند: از اين پس هيات‌هاي تجاري با مطالعه بيشتري و برنامه‌ريزي دقيق‌تري اعزام و افراد صاحب نظر براي همراهي هيات انتخاب شوند تا نماينده مطلوبي براي كشورمان باشند.

شهلايي مي‌گويد: معتقدم هيات اعزامي به چين از سوي اتاق ايران و چين يك سفر تجاري نبود و بيشتر به عنوان گروه بازديد كننده از نمايشگاه بود.

وي با اشاره به وعده آژانس‌ توريستي حامي اين هيات درباره عودت يارانه تورهاي بازديد از نمايشگاه‌ها تصريح مي‌كند كه شركت‌ فعالان عرصه نساجي در تور نمايشگاهي در واقع به دليل اختصاص يارانه نبوده بلكه به دليل ساير خدمات شامل خدمات ويزايي اتاق ايران و چين بوده است.

وي پيشنهاد مي‌كند كه از اين پس براي چنين هيات‌هاي برنامه‌هايي چون بازديد از كارخانجات توليدكننده و بخش‌هاي صنعتي كشورها نيز در دستور كار قرار گيرد.

گزارش از خبرنگار بازرگاني ايسنا: ستاره بختياري

انتهاي پيام
 سه شنبه 29 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن