واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: /اختصاصي ايرنا/ دلايلي توجيهكننده براي ناكاميهاي كشتي فرنگي ايران در المپيك پكن !
ورزش. كشتي فرنگي . المپيك
پس از ناكاميهاي بدست آمده تيم ملي كشتي فرنگي ايران در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن و بازگشت اين تيم به تهران ، هر يك از كشتي گيران و اعضاي كادر فني تيم به ذكر دلايل اين شكست سنگين پرداخته كه بياساس بينظر ميرسد و فقط توجيهكننده است.
به گزارش ايرنا ، تيمي كه پيش از عزيمت به بازيهاي المپيك پكن عنوان مي شد ، بهترين و پراميدترين تيم تاريخ كشتي فرنگي ايران است ، در المپيك ۲۰۰۸پكن ، بدترين نتيجه ممكن را به دست آورد تا طلسم ۳۶ساله دست نيافتن به مدال در بازيهاي المپيك براي كشتي فرنگي ايران همچنان به قوت خود باقي بماند.
جالب است كه هر شش كشتي گير تيم ملي كشتي فرنگي ايران اعزامي به المپيك پكن و همچنين اعضاي كادر فني اين تيم ، جملگي قبل از اعزام به پكن ، امكانات و تمرينات اردو را در سطح عالي دانسته و همه شرايط را براي كسب افتخار در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن مهيا ميدانستند.
همه كشتي گيران و مربيان از آمادگي كامل براي حضور در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن سخن به ميان ميآوردند و اينكه تيم ملي كشتي فرنگي ايران در اين بازيها حداقل در سه وزن شانس تصاحب مدال را دارد.
بعضيها نيز حتي پا را از گليم خود درازتر كرده و از دريافت ۳مدال طلا براي كشتي فرنگي ايران در بازيهاي المپيك سخن ميگفتند !
اين در حالي است كه پس از كسب نتايج بسيار ضعيف و مايوسكننده در بازيهاي المپيك ، اعضاي تيم ملي كشتي فرنگي ايران پس از بازگشت به تهران به اظهارنظر پرداخته و امكانات اردويي و روش و نحوه تمرين دهي را زير سوال برده تا مثل هميشه از بار مسووليت شانه خالي كنند.
نه كشتي گير و نه مربي ، هيچكدام مسووليت سنگين شكست را بر گردن نگرفت و همه ، جرم شكست را از عواملي به غير از خود ميدانند.
اين امكان وجود دارد كه بخشي از ناكاميها به روش و نوع تمرينات و بدنسازي مربيان و حتي امكانات رفاهي و مسائل روحي و رواني كشتي گيران مرتبط باشد اما تمام موارد دخيل در شكستهاي غيرقابل پيش بيني را شامل نمي شود.
خبرنگار ايرنا به همين بهانه روز سه شنبه گفت وگوهاي كوتاهي را با تني چند از المپيكيهاي كشتي فرنگي انجام داده و دلايل كسب نتايج بدست آمده را پرسيده است كه پاسخهاي هر يك از آنها شايد در نوع خود جالب باشد.
مسعود هاشم زاده كشتي گير وزن ۱۲۰كيلوگرم تيم ملي كشتي فرنگي ايران در اين خصوص گفت : در مبارزه اول خود مقابل حسن باروئف قهرمان جهان و بازيهاي المپيك ۲۰۰۴آتن از روسيه مصدوم شدم و اين آسيب ديدگي باعث شد كه در كشتي رده بندي خود برابر كشتي گير ليتواني به نتيجه قابل قبولي دست پيدا نكنم.
(قابل ذكر اينكه ، كشتيگيري مقابل حريفان به خصوص در نخستين كشتي خود مصدوم ميشود كه از آمادگي لازم به دور است و اين نشان ميدهد كه هاشم زاده براي رفتن به المپيك به آمادگي بالا و صددرصد نرسيده بود !) وي در مورد عملكرد تيم ملي كشتي فرنگي ايران در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن گفت : ما تيم خوب و يكدستي را در اختيار داشتيم اما بعضي از مسائل باعث شد كه اين تيم در المپيك ناكام شود.
نفر چهارم بازيهاي المپيك ۲۰۰۴آتن افزود : البته كشتي گيران فرنگي كار از نظر روحي در شرايط مناسبي قرار نداشتند و نتوانستند از تمام توانمندي هاي خود در ميدان مبارزه به خوبي استفاده كنند.
هاشم زاده در پاسخ به اين سوال كه چرا ملي پوشان كشتي فرنگي قبل از اعزام به المپيك مشكلات خود را بازگو نكردند، تاكيد كرد : اگر از سوي كشتيگيري حرفي زده ميشد ، بدون شك از سوي كادر فني تيم ملي و مسوولان فدراسيون كشتي با عكس العمل شديد مواجه ميشد.
علي محمدي كشتي گير وزن ۶۶كيلوگرم تيم ملي ايران در المپيك پكن ، در باره ناكامي خودش در المپيك گفت : دو ماه پيش حريف بلاروس خود را در رقابتهاي گزينشي المپيك در ايتاليا با اختلاف زيادي شكست دادم اما در المپيك به راحتي مبارزه خود را به اين كشتي گير واگذار كردم !
محمدي تاكيد كرد: حال بايد كادر فني تيم ملي كشتي فرنگي ايران در اين زمينه پاسخگو باشد كه چرا در المپيك مقابل حريفي كه دو ماه قبل بر وي فائق آمده ام بايد مغلوب شوم.
وي اضافه كرد : زماني كه حميد سوريان دارنده ۳مدال طلاي كشتي فرنگي جهان در عين شايستگي در المپيك ناكام ميشود ، ديگر نبايد از شكست فردي به اسم علي محمدي در اين بازيها سخني به ميان آورد !
محمدي اضافه كرد : زمانيكه ۱۷ماه در يك فضا و با شرايط تمريني مشابه ، مشغول آمادهسازي خود براي حضور در المپيك هستيم ، بدون شك بايد انتظار ناكامي در اين بازيها را هم داشته باشيم.
ايوب بهتاج مربي بدنساز تيم ملي كشتي فرنگي ايران در اين خصوص گفت :
متاسفانه تا زماني كه چنين سيستمي بر ورزش ايران حاكم باشد ، ما نبايد انتظار موفقيت ورزشكاران خود را در بازيهاي المپيك داشته باشيم. (اين حرف پيش از عزيمت به المپيك پكن از سوي ايوب بهتاج هرگز زده نشده بود !) وي ادامه داد : احسان حدادي با بهترين شرايط جسماني و بالاترين ركوردي كه در اختيار داشت و همچنين آرش ميراسماعيلي و خيلي ديگر از ورزشكاران عنوان دار كشورمان در المپيك عملكرد قابل قبولي نداشتند و دلايل اين ناكامي ها هنوز روشن نيست.
بهتاج گفت: تا زماني كه يك ورزشكار از نظر روحي كاملا در اختيار مربيان تيم ملي نباشد، نميتوان از وي انتظار كسب مدال در بزرگترين رويداد ورزشي جهان را داشت.
وي در مورد ناكامي كشتي گيران ملي پوش كشتي فرنگي ايران در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن گفت : كشتي گيران فرنگي كار نتوانستند در المپيك از تمام اندوختههاي خود استفاده كنند. اگر آنها همانند پيكارهاي جهاني سال ۲۰۰۷ باكو مقابل حريفان خود ظاهر ميشدند ، بدون شك نتايج مناسبي كسب ميشد.
بهتاج تاكيد كرد : تمام افرادي كه در ورزش ايران سهمي دارند ، در ناكامي كشتي فرنگي در بازيهاي المپيك نقش دارند و نميتوان اين ناكامي را متوجه فرد خاصي كرد.
وي ، يكي از دلايل موفقيت كشتي فرنگي روسيه در بازيهاي المپيك را ثبات حاكم بر ورزش اين كشور دانست و تاكيد كرد : تيم ملي كشتي فرنگي روسيه در مسابقههاي جهاني چند سال اخير به موفقيت نرسيد اما اين تيم در المپيك پكن در سه وزن به مدال طلا دست يافت.
قاسم رضايي كشتي گير وزن ۹۶كيلوگرم تيم ملي كشتي فرنگي ايران نيز در همين راستا به خبرنگار ايرنا گفت : متاسفانه كادر فني تيم ملي كشتي فرنگي ايران با طراحي تمرينات غلط و غيراستاندارد باعث شد كه پراميدترين تيم ملي كشتي فرنگي ايران در تاريخ ، در بازيهاي المپيك پكن به موفقيتي دست پيدا نكند !
وي ادامه داد : من به مدت ۱۷ماه كاملا در خدمت تيم ملي كشتي فرنگي ايران و كادر فني آن بودم حال كه در بازيهاي المپيك به مدال دست پيدا نكردم ، اين كادر فني تيم ملي است كه بايد پاسخگو باشد نه من !
رضايي افزود : متاسفانه برنامه ريزي كادر فني تيم ملي كشتي فرنگي ايران براي حضور در بازيهاي المپيك در حد و اندازههاي مسابقههاي جهاني بود كه اين خود آسيبهاي فراواني به تمام كشتي گيران وارد كرد.
وي اضافه كرد : قبل از اعزام به المپيك پكن ، تمام كشتي گيران به مسوولان فني تيم ملي كشتي فرنگي ايران چند بار تاكيد كرده بودند كه بايد محل برپايي اردوي تيم ملي تغيير كند اما كسي توجهي نكرد.
رضايي در پاسخ به اين سوال كه آيا نبايد تغييراتي در كادر فني تيم ملي كشتي فرنگي ايران ايجاد شود ، گفت : من واقعيات را بيان كردم و حالا فدراسيون كشتي است كه بايد در اينباره بهترين تصميم را اتخاذ كند.
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]