واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: گذاشتن کتاب در مکانهای عمومی رقتاری است که اکنون در ایتالیا و فرانسه هم رو به فزونی گذاشته. کسی که کتابش را در مکانی عمومی رها میکند، هویت خود را آشکار نمیکند و ادعایی هم بابت قیمت کتاب ندارد، اما یک درخواست از خواننده یا خوانندگان احتمالی بعدی دارد: "شما نیز بعد از خواندن کتاب، آن را در محلی مشابه قرار دهید تا دیگران هم بتوانند از این اثر استفاده کنند." رول هورنباکر نخستین کسی بود که این حرکت را انجام داد. او یک فروشنده کامپیوتر در ایالت میسوری امریکا بود و نام این رفتار را Book Crossing گذاشت؛ یعنی کتاب در گردش. در فرانسه کتابهای در حال گردش از 10 هزار جلد فراتر رفته است. این رفتار جدید را میشود به نوعی "کمپین کتابخوانی" یا "کمپین به اشتراک گذاشتن کتاب" در نظر گرفت؛ کمپینی که میتواند به مثابه یک پروژه فرهنگی قابل تامل باشد.
حالا رفتار مذکور به قدری در غرب رواج یافته که کمکم از ترکیه نیز سر درآورده است. در ترکبوکو – یکی از شهرهای ساحلی ترکیه – کنار دریا قدم میزدم که کتابی روی شنها توجهم را جلب کرد. فکر کردم حتما صاحب کتاب فراموش کرده آن را با خود ببرد. برش داشتم و همینکه چشمم به صفحه اولش افتاد؛ از خوشحالی در پوست خود نگنجیدم. در صفحه اول کتاب یک نفر متن زیر را نوشته بود:
"من این کتاب را با علاقه خواندم و آن را در همان مکانی که به آخر رسانده بودم رها کردم. امیدوارم شما هم از این کتاب خوشتان بیاید. اگر از آن خوشتان آمد بخوانید و گرنه در همان نقطهای که پیدایش کردهاید، بگذارید بماند اگر کتاب را خواندید شمارهای به تعداد خوانندگان اضافه کنید و با ذکر محل پایان مطالعه، در جایی رهایش کنید."
در همان صفحه دستخط سومین خواننده توجهم را جلب کرد: "خواننده شماره سه در ترکبوکو". پس تا بهحال سه نفر که همدیگر را نمیشناسند این کتاب را خواندهاند. طبق اصلاعات موجود در همان صفحه، خواننده اول کتاب را در استانبول و خواننده دوم در شهر بُدروم مطالعهی آن را به پایان رسانده و رهایش کرده بود.
برای این سنت جدید کتابخوانی سایت اینترنتیای راهاندازی شده تا علاقمندان بتوانند با عضویت در آن به رهگیری کتابهایی که رها کردهاند، بپردازند. توصیه میکنم سری به سایت bookcrossing.com بزنید. طبق اطلاعات موجود در حال حاضر بیش از 2 میلیون و 500 هزار جلد کتاب که اطلاعاتشان در این سایت ثبت شده در حال گردش هستند. هدف گردانندگان سایت یاد شده، تبدیل کردن دنیا به یک کتابخانهی بزرگ است. از این به بعد اگر در کافه، در لابی هتل، یا سالن انتظار سینما کتابی را پیدا کردید، تعجب نکنید چون ممکن است با یک جلد "کتاب در گردش" روبرو شده باشید...
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهر کتاب)
ممنون سونا جان
آرزو میکنم روزی برسه که وقت های خالی را به بطالت از دست ندهیم و در کوچه و خیابان، مترو و اتوبوس ، روبروی TV خاموش ، کنار تلفن off کتابی در دست بگیریم تا هم سودی ببریم هم زیان نکنیم.
تا اين چيزا تو ايران جا بيفته...
هر چي كتاب تو اتوبوس ميذاشتن رو جزء دارايي خودشون مي دونستن و برش مي داشتن
-از کودکی برای فرزندمان کتاب بخوانیم!
-وقتی فرزندمان ما را در حال مطالعه ببیند از ما تقلید میکند و به مرور به کتاب خواندن علاقمند میشود.
-اگر کودکمان سوالی داشت و ما نمیدانستیم به اتفاق او به کتاب و کتابخانه ها مراجعه کنیم تا او بیاموزد که پاسخ بسیاری از سوالات را که نمیدانیم با مطالعه میتوانیم بیابیم.
-به دوستان و کودکان کتاب هدیه دهیم.
چه عالی. کاش این سنت در ایران هم وجود داشت....
دوستان در ايران هم جديدا ايجاد شده:
http://www.ketabemosafer.com/
منم وقتي اين جورچيزا رو ميبينم يا ميشنوم انقدرتاسف ميخورم كه چرا تو ايران ازاين اتفاقا نميفته اينم به فرهنگو شخصيت ما برميگرده تا تك تكمون نخوايم خيلي از رفتارامونو عوض كنيم جامعه درست نميشه. هر كسي بايدازخودش شروع كنه.
خیلی جالب و فوق العاده س
اين مطلب رو در مورد "كتابت را جا بگذار" بخوانيد:
http://anidalton.blogfa.com/post-801.aspx
مسلما اگر ازين كار خوشمون ميايد بايد از خودمون شروع كنيم
جالب بود مرسی از اطلاعات همتون دوستان خوب من
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]