واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: استاندارد سازي توليد محتواي ديني در فضاي مجازي/ 34مدير بلاگفا:ارائه تفسيرهاي متفاوت ديني در فضاي مجازي به ارتقاء آن ميانجامد/ بلاگران وارد فضاي چالشي شوند
گروه وبلاگ و IT: مدير سرويسدهنده بلاگفا با بيان قابليتهاي فضاي مجازي ورود بلاگران ديني به فضاي چالشي و ارائه تفسيرهاي متفاوت ديني در اين محيط را نوعي هنجار شكني دانست كه در نهايت به سوي ارتقاء فضاي مجازي ديني حركت ميكند.
«عليرضا شيرازي»، مدير سرويسدهنده بلاگفا، در حاشيه بازديد از شهر قرآن در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، در ارزيابي خود از معيار توليد محتواي ديني در فضاي مجازي گفت: فكر نميكنم معياري وجود داشته باشد و معيار تعريف كردن نوعي ايجاد محدوديت كردن است و در توليد محتوا تأثير منفي ايجاد ميكند.
وي در ادامه افزود: افراد وبلاگ مينويسند براي اينكه از استانداردهاي رايج خارج شوند در غير اين صورت اگر قرار باشد دوباره معيارها و استانداردهايي تعيين كرد، به همان دوران قبل برميگرديم كه هركس ميخواست مقاله يا مطلب مذهبي بنويسد، مجبور بود با چند مركز خاص هماهنگ كند و مستندات خاص بياورد، ولي در وبلاگنويسي مهم نيست كه مطلب مستند بنويسيد، مهم اين است كه احساس خود را در مورد يك مطلب بنويسيد.
وي تصريح كرد: اگر توليد محتواي متكثر با قرائتهاي متفاوت ديني در فضاي مجازي رخ دهد، حركت خوبي است و لازم نيست ما در زمينه ديني خط قرمز مشخص كنيم، بنابراين كساني كه مينويسند، بايد وارد يك فضاي چالشي شوند.
مدير سرويسدهنده بلاگفا افزود: ما فقط قرار نيست در يك فضاي پاستوريزه و استرليزه كه همه با مطالبي ما موافق باشند بنويسيم، به عنوان نمونه اگر شما يك سوره قرآن را در وبلاگ خود نوشته و تفسير آن را از منابع موجود و معتبر استخراج كنيد، كسي راجع به آن بحثي نميكند ولي اگر نظر خود را در مورد آيه قرآن بنويسيد و بگوييد اين نظر من است، اين امر هنجار شكني است؛ چراكه به خود اجازه داديد كه تفسير كنيد و اگر تفسير خود را بنويسيد وارد فضاي چالشي ميشويد و در آخر به جايي ميرسيم كه در اين فضاي چالشي مطالب وبلاگنويسان و ساير نويسندگان و همچنين نظرات افراد جامعه و نظراتي كه در مورد مطالب وبلاگها گذاشته ميشود ارتقا مييابند.
شيرازي ادامه داد: در بحثهاي چالشي خيلي خوب ديده ميشود كه وبلاگي نظر موافق يا مخالف با مسألهاي دارد و وبلاگ ديگري در جوابش مطلب مينويسد و اين فضا چالشي ميشود و نهايت فضايي كه بايد از وبلاگها انتظار داشتهباشيم و اجازه شكلگيري آن را بدهيم فضاي چالشي است نه فضاي پاستوريزه و استرليزه كه براي سايتهاي خبري و نشريات مورد انتظار است.
مدير بلاگفا تأكيد كرد: شايد اين امر در ابتدا نوعي هنجار شكني باشد اما برداري است كه در نهايت به سمت مثبت ميرود و به ارتقاي سطح افراد و وبلاگنويسان و مخاطبان آنها و مطالعه هر چه بيشتر و بهتر مطالب ديني كمك ميكند.
وي ادامه داد: همچنين ديد شخصي و نوآوري و خلاقانه بودن و الزاماً فاصله گرفتن از هنجارهاي جامعه و ايجاد فضاي چالشي به حل اشكالات و اعتراضاتي كه در اين زمينه پيش ميآيد كمك ميكند.
شيرازي در ارزيابي خود از نقش بلاگران در اين فضا يادآور شد: بلاگران همچنان درگير اين مسأله هستند كه در چارچوب همان معيارها و استانداردها بنويسند و مطالبشان از منابع معتبر و مستند بهره جويد اما توجه به اين نكته الزامي است كه در بخش مذهبي صرفاً كپي كردن مطالب و آنها را در دسترس چند نفر بيشتر قرار دادن كمكي به مذهب نميكند، مهم زماني است كه بلاگران نظرات شخصي خود را بنويسند و به ديگران اجازه بحث كردن در مورد مطالب خود را بدهند و به اين ترتيب به مشكلات و ابهامات خود پي ببرند و در صدد حل مشكل برآيند.
وي در ادامه يادآور شد: در كشور ما انتظار كمك از دولت تبديل به عادت شده، در صورتي كه الزامي وجود ندارد كه دولت از بلاگرها حمايت مالي كند، مهمترين كار دولت اين است محدويتهايي كه نسبت به مطالب وبلاگها وجود دارد را بكاهد و با اين كار افراد از نوشتن نظرات شخصي خود در مورد يك حكم شرعي يا مذاهب ديگر و ساير مطالب هراسي به خود راه ندهند و اين كار بهتر از حمايتهاي شخصي دولت است كه منجر به شكلگيري گروههاي وابسته ميشود.
وي در پايان اضافه كرد: فضاي مجازي چند مشخصه عمومي دارد كه انتشار راحت مطالب شخصي در اين فضا ، امكانات تعاملي بيشتر اين فضا در مقايسه با نشريات چاپي و سهولت انتشار و ارزانتر بودن آن و تخصص زدايي كه در اين فضا اتفاق ميافتد به افراد امكان انتشار نظرات شخصي را ميدهد كه تمامي اين مشخصهها در انتشار مطالب ديني در فضاي سايبر تأثيرگذار است.
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]