واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سرانجام مشرف با قدرت خداحافظي كرد
با وجود خبرهاي ضد و نقيضي كه درباره كناره گيري رئيس جمهوري پاكستان از قدرت منتشر مي شد سرانجام روز گذشته مشرف طي يك سخنراني تلويزيوني رسما كناره گيري خود را اعلام كرد به اين ترتيب بايد وضعيت ايجاد شده در اين كشور را به معناي خداحافظي ارتش از حضور آشكار در صحنه قدرت تلقي كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر پرويز مشرف اعلام كرد براي اينكه از سوي پارلمان استيضاح نشود; از سمت خود كناره گيري مي كند.
وي خاطر نشان كرد كه اين تصميم را پس از مشورت با مشاوران خود گرفته است .
اين تصميم مشرف در پي آن گرفته مي شود كه ائتلاف حاكم در پاكستان در چند روز اخير فشارهاي خود را براي بركناري وي افزايش داده بودند.
رئيس جمهور مستعفي پاكستان اعلام كرد دولت براي توجيه روند بركناري وي اتهاماتي دروغين به وي نسبت داده است . وي افزود : متاسفانه برخي افراد كه درپي كسب منافع شخصي هستند اتهاماتي دروغين را نسبت به وي داده اند و مردم را به اشتباه انداخته اند.
اين در حالي است كه پيش از اين يكي از مشاوران وي كه نامي از او برده نشده بود اعلام كرد كه مشرف قصد كناره گيري از قدرت را ندارد.
همچنين در همين رابطه اعلام شد كه مشرف در حال گفتگو با مخالفان براي بركناري پيش از استيضاح براي گرفتن مصونيت بوده است .
شادماني پاكستاني ها در مقابل دفتر رهبر حزب مردم
صدها تن از طرفداران حزب مردم پاكستان ديروز بلافاصله پس از استعفاي مشرف به شادماني در برابر دفتر رهبر اين حزب در اسلام آباد پرداختند.
به گزارش آسوشيتدپرس صدها تن از طرفداران حزب مردم به محض استعفاي مشرف از سمت رياست جمهوري پاكستان در مقابل دفتر « آصف علي زرداري » از رهبران حزب مردم پاكستان به جشن و ابراز شادماني پرداختند.
بر اساس اين گزارش اين تعداد از طرفداران حزب مردم به توزيع شيريني پرداخته و در حمايت از دموكراسي شعارهايي سر دادند.
يكي از اعضاي ارشد حزب مردم گفت : استعفاي ديكتاتور نتيجه فداكاري بي نظير بوتو (رهبر فقيد حزب مردم ) براي دموكراسي است .
ظهور و سقوط ژنرال مشرف
ژنرال پرويز مشرف مرد قدرتمند سابق پاكستان ديروز تسليم فشارهاي ائتلاف حاكم جديد اين كشور براي كناره گيري از سمت رياست جمهوري يا استيضاح در پارلمان شد و استعفا كرد.
مشرف در سال 1377 از طرف نواز شريف نخست وزير وقت پاكستان به سمت فرمانده ارتش پاكستان منصوب شد .
بدنبال تلاش نواز شريف براي بركناري مشرف از اين سمت به علت مخالفت با خروج نظاميان پاكستاني از بلنديهاي كارگيل در كشمير هند مشرف در 1378 با شورش ارتش عليه شريف قدرت را به دست گرفت .
در بحبوحه فساد گسترده در پاكستان مشرف با وعده خارج كردن اين قدرت هسته اي مسلمان (پاكستان ) از آشفتگي اعلام كرد در نظر دارد به « دموكراسي ساختگي » پايان دهد كه آفت پاكستان و سازمان هاي دولتي آن شده است .
چند هفته پس از انكه در سال 1380 مشرف خود را رئيس جمهوري پاكستان اعلام كرد مجبور شد بدنبال حوادث يازده سپتامبر آمريكا راه خود را از طالبان افغانستان جدا كند.
اين تغيير موضع او را به يكي از متحدان كليدي آمريكا تبديل كرد و خود را در مقابل تندروهاي القاعده و طالبان قرار داد كه احساس مي كردند پس از سالها حمايت كامل از مشرف او به آنها خيانت كرده است . مشرف در اكتبر دو هزار و دو با برگزاري انتخابات عمومي پر تقلب گروهي از نمايندگان وفادار خود را بر كرسيهاي پارلمان بنشاند. او به آنها قول داد تا پايان سال دو هزار و چهار از سمت نظامي خود كناره گيري كند. در مقابل نمايندگان هم به او اجازه دادند همچنان رئيس جمهوري پاكستان باقي بماند.
در عين حال وي دست كم سه بار از توطئه ترور جان سالم بدر برد . دو مورد از اين توطئه ها در سال 82 در شهر راولپندي روي داد كه مقر فرماندهي ارتش پاكستان نيز در آنجا واقع شده است .
حمله سال 86 مشرف به لال مسجد اسلام آباد براي دستگيري طرفداران جنگ طلب طالبان شديدترين موضعي بود كه وي در مقابل افراط گرايان مسلمان گرفت . دولت اذعان كرد بيش از يكصد نفر در جريان محاصره اين مسجد كشته شدند. لكن منتقدان وي ادعا كردند شمار كشته هاي اين حمله چندين برابر آمار رسمي بود.
درپي اين حمله موقعيت مشرف به شدت متزلزل شد. مجبور شدن مشرف به چشم پوشي از سمت فرماندهي ارتش در واقع نخستين نشانه از آغاز روند سقوط او بود. مشرف با جامه عمل پوشاندن به وعده اي كه مدتها قبل قول آن را داده بود و اين سمت را به ژنرال پرويز كياني واگذار كرد و پس از چهل و شش سال كسوت نظامي را از تن بدر كرد و به رئيس جمهوري غير نظامي تبديل شد.
مشرف در سال 86 در انتخاباتي جنجالي دوباره در سمت خود ابقا شد ولي اختلاف نظرهاي او با قوه قضائيه مستقل پاكستان افزايش يافت .
ديوان عالي پاكستان به رياست افتخار چودري كه پس از چهار ماه تعليق از سمتش از سوي مشرف با راي هيئتي ويژه ابقا شد طي حكمي انتخابات رياست جمهوري را غيرقانوني خواند.
بسياري معتقدند وقتي مشرف با اعلام وضعيت فوق العاده و تعليق قانون اساسي اين كشور بيش از شصت قاضي از جمله چودري را بركنار كرد قوه قضائيه درتدارك صدور حكمي عليه مشرف بود. اين اقدام بسيار جنجالي و نوميدانه مشرف با اعتراضات گسترده سياستمداران وكلا و فعالان سياسي همراه بود.
ضربه شديد بعدي به مشرف هنگامي وارد شد كه بي نظير بوتو نخست وزير اسبق پاكستان در گردهمايي عمومي در راولپندي ترور شد. حزب بوتو به دست داشتن مشرف در اين ترور مظنون بود هرچند كه دولت ادعا كرد جنگ طلبان طرفدار طالبان اين ترور را سازماندهي كرده بودند.
باوجود ابراز همدردي با حزب بوتو و حمايت علني از بازگشت نواز شريف نخست وزير پيشين پاكستان مشرف در انتخابات پارلماني هجدهم فوريه پشتوانه سياسي خود را از دست داد.
آصف علي زرداري همسر بوتو و جانشين او در سمت رياست حزب مردم و نواز شريف با كمك دو حزب كوچكتر دولت ائتلافي تشكيل دادند. اين دو هفتم اوت اعلام كردند مشرف را به اتهام سو مديريت و نقض قانون اساسي استيضاح خواهند كرد.
بدنبال اين تهديد مذاكرات پر تب و تابي بين شركاي ائتلافي دولت و دستياران مشرف آغاز شد كه در نهايت ديروز با اعلام استعفاي او پايان يافت .
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]