واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: قدرت فرامنطقهاي ايران بايد در حوزه رفاه و امنيت داخلي نمود يابد
سرويس سياسي - اجتماعي: يادگار امام گفت: اكنون كه در بزرگترين نقطه از حيث قدرت سياسي، نظامي و حتي اقتصادي در منطقه خودمان قرار داريم اين انتظار به جايي است كه جامعه حضور و ظهور اين قدرت را بر سر سفرههاي مردم ببيند.
به گزارش واحد خبر جماران، حجتالاسلام والمسلمين حاج سيد حسن خميني كه پنجشنبه شب گذشته در ديدار با مسئولان وزارت امور خارجه، سفرا و نمايندگان جمهوري اسلامي ايران در سازمانهاي بينالمللي سخن ميگفت، با تشريح شرايط بينالمللي ايران در تاريخ معاصر، اظهار داشت: ما از دوران صفويه تا امروز هيچگاه به اندازه امروز قدرتمند نبوديم. همواره بعد از صفويه يك مزاحم و رقيب منطقهاي براي ما وجود داشت حتي در يك دورهاي، كشور ما به مرحله تجزيه رسيد كه البته عواملي دست به دست هم دادند و اين اتفاق نيفتاد. در يك دوره طولاني، دولت عثماني، در دوره بعد دولت شوروي، پيش از آن انگليس در جنوب و روسيه تزاري در شمال همواره قدرت منطقهاي ايران را محدود ميكردند و همين قدرتها بودند كه با توجه به منافع خودشان قسمتهاي مهمي از خاك ايران را جدا كردند.
وي ادامه داد: در دوران پهلوي دوم، ابرقدرتها نقش ژاندارم منطقه را به شاه عطا كردند اما وجودشان در شمال و جنوب و شرق و حضور دولت عراق در منطقه غرب كشور هر گونه نقشآفريني را حتي در سطح منطقه با مشكل مواجه ميساخت. حاج سيد حسن خميني، شرايط كنوني ايران را در حوزه منطقهاي بسيار درخشان توصيف كرد و خاطرنشان كرد: به فضل الهي و به تدبير خودمان ما در هيچ دورهاي مثل امروز حرف اول را در اين منطقه نزده بوديم و قدرت اول منطقه نبوديم. شايد روزگاري حتي نميتوانستيم چنين روزي را به راحتي تصور كنيم.
وي در ادامه به تشريح وظايف و مسئوليتهاي نمايندگان ايران در كشورهاي خارجي پرداخت و با بيان اين كه وضعيت درخشان كنوني مسئوليت سنگيني هم پديد ميآورد، تاكيد كرد: قدرت فرامنطقهاي ايران بايد خود را در حوزه رفاه، معيشت، آرامش و امنيت داخلي نشان دهد.
حاج سيد حسن خميني با ابراز تأسف از اينكه دستگاه ديپلماسي ايران ديپلماسي اقتصادي متناسب با ظرفيتهاي موجود را ندارد، گفت: يك نمايندگي علاوه بر رتق و فتق مسائل سياسي بايد قوه جاذبه اي براي جذب امكانات معيشتي و رفاه براي مردم داخل كشور باشد.
يادگار امام با بيان اين كه يكي از راههاي رفع تهديدها خارج كردن جهان از نگراني است، خاطرنشان كرد: در ديدگاه ايدئولوژيك ما و جهانبيني تشيع، صدور خشونت و تهديد كشورهاي ديگر وجود ندارد. ما هيچگاه از حيث مباني صدور انقلاب مانند طالبان عمل نكردهايم. حتي انقلاب با همه پتانسيل بالاي خود به تروريسم نيانجاميد اگر چه خودش قرباني ترور شد.
يادگار امام، انقلاب اسلامي را نقطه عطف جهان دانست و اظهار داشت: پيش از انقلاب اسلامي همه جريانها غير ديني بود اما بعد از انقلاب اكثريت جريانات مبارزاتي، سياسي و اجتماعي به صورت جريان مذهبي شكل گرفت وديني كه قرار بود افيون تودهها باشد، محرك جوامع عليه ديكتاتوري مثل شاه شد.
گفتني است، اين ديدار بعد از تجديد ميثاق مسئولان وزارت امور خارجه، سفرا و نمايندگان جمهوري اسلامي ايران در سازمانهاي بين المللي با امام راحل(ره) نثار گل به پيشگاه رهبر كبير انقلاب اسلامي و اقامه نماز مغرب و عشا به امامت حجتالاسلام والمسلمين حاج سيد حسن خميني انجام گرفت.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]